Αποστολέας Θέμα: Ublast  (Αναγνώστηκε 12473 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Ublast
« Απάντηση #75 στις: Ιούλιος 26, 2025, 22:05:41 μμ »
Καλησπέρα και πάλι.  :) Συγγνώμη που επιμένω αλλά κλείσε τ' αυτιά σου, λέει βλακείες. Ακούμε τη μαμά εταιρεία. Ως τεχνίτης δεν ξέρω γιατί τα είπε αυτά, ακόμα κι αν βαριόταν είναι λάθος.

Εχεις απόλυτο δίκηο. Αλλά, παίζουν και σημαντικό ρόλο οι τρύπες στα lugs. Πρέπει να είναι υπό γωνία και όχι καθετες. Αλλιως, πάλι πρόβλημα σταθεροποίησης θα υπάρχει.

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Zarko,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Ιούλιος 27, 2025, 07:42:14 πμ »
Εχεις απόλυτο δίκηο. Αλλά, παίζουν και σημαντικό ρόλο οι τρύπες στα lugs. Πρέπει να είναι υπό γωνία και όχι καθετες. Αλλιως, πάλι πρόβλημα σταθεροποίησης θα υπάρχει.

Τώρα μάλιστα, μου έβαλες άλλη φυτιλιά φίλε Γιώργο. Το Submersible, σε αντίθεση με το Ocean King που βγαίνει μόνο σε μία εκδοχή (ατσάλινη κάσα με ατσάλινο μπρασελέ), βγαίνει σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, όπως βλέπεις στη φωτογραφία. Βγαίνει και σε εκδόσεις με ατσάλινο μπρασελέ αλλά και με λουράκι σιλικόνης. Το ατσάλινο μπρασελέ του είναι το ίδιο με αυτό του Ocean King. Το λουράκι που μου έστειλε η Ublast, πρέπει να είναι από την εκδοχή που έχω κυκλώσει σε κόκκινο χρώμα, μια και είναι η μοναδική με κάσα στο χρώμα του ατσαλιού και μαύρο λουράκι. Δηλαδή να υποθέσουμε τώρα ότι η Ublast στις εκδόσεις του Submersible με το ατσάλινο μπρασελέ κάνει κάθετες τρύπες στα lugs στην κάσα, ενώ στις εκδόσεις με τα λουράκια σιλικόνης κάνει τρύπες υπό γωνία;!  ???

Θέλω να πιστεύω ότι αν υπήρχε θέμα με τη σταθερότητα θα έπρεπε να με προειδοποιήσουν από την Ublast, μια και έκανα ξεκάθαρο ότι ήθελα να βάλω το λουράκι σιλικόνης του Submersible σε ένα Ocean King. Το λουράκι πάντως το έχω τραβήξει πολλές φορές με μεγάλη δύναμη και από τις δύο μεριές, και δεν δείχνει να υπάρχει κάποιο θέμα.

Με την ευκαιρία, ας αναφερθούμε και στην έκδοση του Submersible που μου αρέσει περισσότερο από όλες, αυτήν με την επεξεργασία μπρούντζου. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Submersible είναι ακριβώς ίδια με αυτά του Ocean King, η βασική διαφορά είναι ότι το Submersible φοράει τον Seiko NH35, αντί για τον Sellita SW200 που φοράει το Ocean King. Μικροδιαφορές υπάρχουν και στο dial, με στρογγυλούς δείκτες στις ώρες, αντί για τους παραλληλόγραμμους του Ocean King. Το ενδιαφέρον στοιχείο εδώ είναι ότι η Ublast αναφέρει για την κάσα: Ατσάλινη με επεξεργασία μπρούντζου, και όχι από μπρούντζο όπως αναφέρει στο Oracle. Υποθέτω λοιπόν κάποιο κράμα στο ατσάλι που του δίνει αυτόν τον όμορφο και ιδιαίτερο χρωματισμό;

Και άλλο ένα στοιχείο που διαφοροποιεί το Submersible από το Ocean King. Το Submersible έχει στο dial το λογότυπο Certified Diver, δηλαδή "Πιστοποιημένος δύτης", που δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί σε άλλο ρολόι. Φίλε Γιώργο, ποιο λογότυπο έχει τη μεγαλύτερη βαρύτητα, αυτό του επαγγελματία δύτη ή του πιστοποιημένου δύτη;!  ::)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ef.orange

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Ιούλιος 27, 2025, 09:04:31 πμ »
Καλημέρα, φίλε @Zarko:) Μη σε αγχώνει ο φίλος Γιώργος, είναι πάντα ένα κλικ πιο αναλυτικός από την ίδια την ανάλυση (φίλε Γιώργο, μη βαράς με αγάπη το λέω). Μην κοιτάς την παρακάτω σημείωση, αν και σωστή.

Καμπυλωτές μπαρέτες δεν μπαίνουν μόνο σε καταδυτικά, μπαίνουν παντού, όπου το επιβάλει ο σχεδιασμός τού ρολογιού. Και στη δική σου περίπτωση: Καμπυλωτά lugs + καμπυλωτό λουρί. Η ίδια η εταιρεία δεν θα σε άφηνε να προχωρήσεις στην αγορά λάθος λουρακίου, θα έλεγε ξεκάθαρα: δεν ταιριάζει.

Φαίνεται με γυμνό μάτι: πάντα στην ίδια ευθεία, τρύπες κάσας με ακίδες των μπαρετών. (μην τραβάς από μόνος σου το λουράκι, είναι λάθος σε κάθε περίπτωση)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Ιούλιος 27, 2025, 09:09:18 πμ »
Χαχαχα, πολύ σωστά! ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Ιούλιος 27, 2025, 09:11:03 πμ »
Θα μας κυνηγήσει και τους δύο τώρα  ;D (όμως να λέμε και τα δίκαια, πάντα είναι παρών ο φίλος Γιώργος όταν δεν εμφανίζεται κανένας για βοήθεια)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Ιούλιος 27, 2025, 09:24:10 πμ »
Είναι το 112  :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Ιούλιος 27, 2025, 12:59:28 μμ »
Φαίνεται με γυμνό μάτι: πάντα στην ίδια ευθεία, τρύπες κάσας με ακίδες των μπαρετών. (μην τραβάς από μόνος σου το λουράκι, είναι λάθος σε κάθε περίπτωση)

Να σου θυμίσω ότι μία από τις προδιαγραφές του ISO 6425, είναι να ασκηθεί ταυτόχρονα δύναμη έλξης 20 κιλών σε κάθε έναν από τους δύο άξονες ή μπαρέτες που πιάνει το λουράκι/μπρασελέ στην κάσα του ρολογιού, δηλαδή συνολική δύναμη έλξης 40 κιλών, και τα αξονάκια ή μπαρέτες πρέπει να το αντέξουν χωρίς να φύγουν από το ρολόι.

Δεν νομίζω ότι έχω τα μπράτσα του Σβαρτσενέγκερ στα ντουζένια του,  :D για να μπορέσω να ασκήσω τέτοια δύναμη έλξης στις μπαρέτες, απλά τραβώντας με δύναμη το λουράκι...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Ιούλιος 27, 2025, 13:14:31 μμ »
Καλησπέρα και πάλι, φίλε @Zarko:) Διακρίνω επιθετικό ή ειρωνικό ύφος στα λόγια σου, δεν πειράζει. Αν θέλεις την τελευταία μου άποψη: μην είσαι επιλεκτικός σε στοιχεία, ειδικά σε αυτά που δεν γνωρίζεις ακόμα. Συγγνώμη για τις μέχρι τώρα αναρτήσεις μου. Καλοφόρετα, σε όσα επιλέξεις!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Ιούλιος 27, 2025, 13:29:59 μμ »
Καλησπέρα και πάλι, φίλε @Zarko:) Διακρίνω επιθετικό ή ειρωνικό ύφος στα λόγια σου, δεν πειράζει. Αν θέλεις την τελευταία μου άποψη: μην είσαι επιλεκτικός σε στοιχεία, ειδικά σε αυτά που δεν γνωρίζεις ακόμα. Συγγνώμη για τις μέχρι τώρα αναρτήσεις μου. Καλοφόρετα, σε όσα επιλέξεις!

Με παρεξήγησες, καμία ειρωνεία ή επιθετικότητα, απλά οι προδιαγραφές είναι απολύτως ξεκάθαρες και δεν σηκώνουν αμφισβήτηση ή διαφορετική ερμηνεία. Ορίστε και το απόσπασμα από την wikipedia:

Strap/band solidity. This is tested by applying a force of 200 N (45 lbf) to each spring bar (or attaching point) in opposite directions with no damage to the watch or attachment point.

Μία άλλη προδιαγραφή είναι ότι το ρολόι πρέπει να χτυπηθεί με συγκεκριμένη δύναμη με πλαστικό σφυρί τριών κιλών.

Shock resistance. This is tested by two shocks (one on the 9 o'clock side, and one to the crystal and perpendicular to the face). The shock is usually delivered by a hard plastic hammer mounted as a pendulum, so as to deliver a measured amount of energy, specifically, a 3 kg hammer with an impact velocity of 4.43 m/s. The change in rate allowed is ± 60 seconds/day.

Και νομίζω ότι βλέπουμε τον λόγο γιατί εταιρείες όπως η Rolex ή η Omega δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να στείλουν τα ρολόγια τους για πιστοποίηση σε ανεξάρτητο φορέα πιστοποίησης. Θα δεχόσουν για παράδειγμα να έσκαγες 20.000, 30.000 ή 40.000 ευρώ για ένα ρολόι που θα ήξερες εκ των προτέρων ότι έχει υποστεί τέτοια βασανιστήρια;!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #84 στις: Ιούλιος 29, 2025, 08:54:17 πμ »
Το μοντέλο President της Ublast.

Τεχνικά χαρακτηριστικά:
• Διάμετρος: 43 χιλιοστά
• Ύψος: 14 χιλιοστά
• Μηχανισμός: Fabior 98 (κλώνος του ETA 6498-2)
• Κρύσταλλο: Ζαφείρι με αντιανακλαστική επίστρωση
• Πίσω κάλυμμα: Ατσάλι 316L και ζαφείρι
• Στεγανότητα: 50 μέτρα (5 ΑΤΜ)
• Λουράκι: Γνήσιο δέρμα

Το μοντέλο President είναι το ακριβότερο ρολόι με τιμή λιανικής στα 5.500 ευρώ, που κατασκευάζει –ή έστω κατασκεύαζε– η Ublast, μια και είναι πλέον εξαντλημένο και στις τρεις εκδοχές του στο site της εταιρείας.

Οι τρεις εκδοχές του President έχουν εντελώς διαφορετικό σχεδιασμό μεταξύ τους. Εδώ βλέπουμε την έκδοση Grande Date, την μοναδική που έχει ένδειξη ημερομηνίας, και μάλιστα σε απεικόνιση διπλού ψηφίου. Εντύπωση προκαλεί και το κουμπί στην πάνω αριστερή πλευρά της κάσας, που οι άλλες δύο εκδόσεις του President δεν διαθέτουν. Πιθανόν να έχει να κάνει με τη ρύθμιση της ημερομηνίας, δεν μπόρεσα να βρω πληροφορίες.

Εδώ βλέπουμε την έκδοση Moon Phase, που διαθέτει την ένδειξη για το πόσο κουρδισμένο είναι το ρολόι, πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό σε ένα ρολόι με χειροκίνητο κούρδισμα.

Και εδώ είναι η έκδοση Skeleton.

Κανένα President δεν υπάρχει διαθέσιμο ούτε και στην Catawiki, και το μοναδικό που βρήκα είναι ένα Moon Phase από ιδιώτη πωλητή στο Chrono 24, με τιμή πώλησης μόλις στα 1.080 ευρώ.

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Giorgos_I,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Ιούλιος 30, 2025, 10:01:32 πμ »
Το μοντέλο Combination.

Δεν κόβω φλέβα για την αισθητική του ρολογιού, αλλά μπορεί να πει κανείς ότι έχει πρωτότυπο σχεδιασμό, και ο συνδυασμός των υλικών του είναι αρκετά σπάνιος. Ένα από τα ελάχιστα ρολόγια της αγοράς. που δεν θα βρείτε πουθενά ατσάλι 316L στο εξωτερικό του. Συνδυασμός από ανθρακόνημα και τιτάνιο, και με ολίγον αλουμίνιο στη στεφάνη.

Περιορισμένη έκδοση 100 τεμαχίων σε κάθε χρωματισμό, σε τέσσερις διαφορετικούς χρωματισμούς.

Τεχνικά χαρακτηριστικά:
• Διάμετρος: 42 χιλιοστά
• Ύψος: 14,5 χιλιοστά
• Μηχανισμός: Miyota 8217
• Κρύσταλλο: Ζαφείρι
• Κάσα: Συνδυασμός από ανθρακονήματα και τιτάνιο
• Στεφάνη: Συνδυασμός από τιτάνιο και αλουμίνιο, μονής κατεύθυνσης, 120 κλικ
• Κορώνα: Βιδωτή, από τιτάνιο
• Πίσω κάλυμμα: Τιτάνιο
• Λουράκι: Γνήσιο δέρμα
• Στεγανότητα: 300 μέτρα (30 ΑΤΜ)
• Βάρος: 98 γραμμάρια

Τιμή λιανικής: 2.200 ευρώ. Στην Catawiki πιθανολογώ ότι η αρχική τιμή ασφαλείας θα είναι κάπου στα 500-600 ευρώ...
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Wolf-,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Ιούλιος 30, 2025, 12:19:38 μμ »
Ιδανικό για υποβρύχιους καταστροφείς ! Με υλικά μη μαγνητικά. Πως και δεν έκαναν τέτοιο σαν δώρο στην ΔΥΚ ?  ::)

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Zarko,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.