Αποστολέας Θέμα: Ublast  (Αναγνώστηκε 12438 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Ublast
« Απάντηση #60 στις: Ιούλιος 24, 2025, 13:51:29 μμ »
................
Εγώ "ψαρεύω" από τους βυθούς, διάφορα αντικείμενα, κάποια από αυτά είναι και νομίσματα. Τα καθαρίζω με την μέθοδο του ξυδιού σαν πρώτο στάδιο. Να δώ, αν στην εξωτερική μνήμη που έχω μαζί μου, έχω τέτοιες φωτό, να αναρτήσω.

Αυτά βρήκα ....προς το παρόν.

Μια "ψαριά". Με διάφορα. Θα τα δούμε αναλυτικά.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Ιούλιος 24, 2025, 13:52:40 μμ »
Το έχουν φάει θαλασσινοί μύκητες. Εδώ, στο πρώτο καθάρισμα, ακολούθησε και άλλο, δεν έχω τις φωτό μαζί μου.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Ιούλιος 24, 2025, 13:54:50 μμ »
Εω βρεί 3 δακτυλίδια ασημένια.

Εχω βρεί περιδέραιο - κολλιέ ασημένιο.

Εχω βρεί γυαλιά, ρολόι, και διάφορα άλλα.

Αυτό, ήταν παράξενο. Το χρώμα ΔΕΝ αντιστοιχεί με την πραγματικοτητα.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Ιούλιος 24, 2025, 13:57:48 μμ »
Άσχετα όλα,όμως
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Ιούλιος 24, 2025, 14:00:31 μμ »
....και ναί, είναι χρυσό, μάλλον μενταγιόν με αλυσιδάκι στο λαιμό. ;D Ζώδιο ? Παράσταση ? Παναγίτσα ? Ποιος ξέρει.

Επιβεβαιώθηκε από χρυσοχόο το χρυσό του πράγματος, κάτω από 14 ΚΤ, αλλά απορίας άξιον πόσα χρόνια το έτρωγε η θάλασσα. Πρέπει να είναι δεκαετίες.  :o

Καθαρίστηκε ( εύκολα ) και παραμένει λαμπερόννννννννν έως σήμερα. ;)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Ιούλιος 24, 2025, 14:13:16 μμ »
Πάμε στα νομίσματα. Η τελική εμφάνιση ΜΕΤΑ τον καθαρισμό, με την προϋπόθεση ότι είναι ολοκληρωτικός, είναι απλώς η εμφάνιση που είχε όταν πρωτοκυκλοφόρησε. Η επιφανειακή προσβολή από τις διάφορες συνθήκες, αφαιρείται, και εμφανίζεται η αρχική μορφή.

Αν διαβάζεις ακόμα, είσαι .............ήρωας  :D :D :D

Είχα την αίσθηση, αλλά φαίνεται τελικά ότι κάνω λάθος, ότι ειδικά στα ουκρανικά μπρούντζινα νομίσματα, η διαδικασία του γυαλίσματος αφαιρούσε χρωματικούς τόνους που πήγαιναν προς το χρυσό, και κατέληγε σε χρωματικούς τόνους που πήγαιναν κάπως προς τον λευκό χρυσό (πλατίνα). Δυστυχώς με γκουγκλάρισμα δεν μπόρεσα να βρω φωτογραφίες από καινούρια νομίσματα του 2006, η μοναδική φωτογραφία που βρίσκω είναι από νόμισμα του 2015, στο οποίο φυσικά μπορεί να έχει αλλάξει το κράμα των μετάλλων. Σε αυτήν το νέο νόμισμα φαίνεται να "χρυσίζει" πολύ περισσότερο από το νόμισμα που γυάλισα εγώ. Ξέρω βέβαια ότι οι φωτογραφίες δεν αποτελούν απόλυτο κριτήριο, αφού οι ρυθμίσεις της κάμερας, ο περιβάλλον φωτισμός κτλ. μπορούν να μεταβάλλουν δραματικά την χρωματική ισορροπία.

Οπότε ρώτησα τη σύζυγο, Ουκρανέζα γαρ, που έχει δει στα νιάτα της καινούρια νομίσματα του ενός γρίβνα από εκείνα τα χρόνια, πριν να έρθει στην Ελλάδα. Και σε επιβεβαιώνει, το γυαλισμένο νόμισμα της θυμίζει πολύ αυτό που είχε δει, δεν θεωρεί δηλαδή ότι είχαν χρώμα που πήγαινε περισσότερο προς το χρυσό.

Και εννοείται ότι πάντα σε διαβάζω, αφού θυμίζεις κινητή εγκυκλοπαίδεια, και το κυριότερο έχεις την όρεξη να μοιραστείς αυτά που γνωρίζεις...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Ιούλιος 24, 2025, 17:11:13 μμ »
Αυτό που έχω βάλει στο μάτι είναι το μαύρο λουράκι σιλικόνης από το μοντέλο Submersible, που έχει ακριβώς την ίδια κάσα 45 x 20 χιλιοστά με το Ocean King, λογικά θα του ταιριάζει άψογα αισθητικά. Θα στείλω email στην Ublast για το αν υπάρχει δυνατότητα να το παραγγείλω από αυτούς ή από κάποιο κατάστημα, αλλά το βλέπω χλωμό.

Τελικά έκανα λάθος εκτίμηση. Δευτέρα πρωί στις 8 στέλνω email στο τμήμα επικοινωνίας στο site της Ublast. Εξηγώ ότι έχω αγοράσει το Ocean King (εννοείται ότι δεν αναφέρω από πού το αγόρασα, και ειδικά την τιμή που το αγόρασα), και ρωτάω αν υπάρχει η δυνατότητα να αγοράσω απευθείας από αυτούς ή από εξουσιοδοτημένο κατάστημα το μαύρο λουράκι σιλικόνης του μοντέλου Submersible, που έχει την ίδια ακριβώς κάσα σε διαστάσεις με το Ocean King, 45 x 20 χιλιοστά.

Στις 12 το μεσημέρι μου απαντάει κάποιος ευγενέστατα, αφού με ευχαριστεί που προτίμησα την Ublast, ότι το μαύρο λουράκι υπάρχει κανονικά διαθέσιμο, και ότι η τιμή του κομπλέ μαζί με το κούμπωμα και τα μεταφορικά είναι στα 105 ευρώ για την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη, και στα 95 ευρώ για την Ιταλία. Με διαβεβαιώνει επίσης ότι οι δύο κάσες, του Ocean King και του Submersible είναι απολύτως συμβατές μεταξύ τους. Υπάρχουν δύο διαθέσιμοι τρόποι πληρωμής, paypal ή τραπεζικό έμβασμα και να τον ενημερώσω για το αν θέλω να προχωρήσω σε αγορά.

Στις 2 το μεσημέρι του απαντάω ότι θα πληρώσω με paypal και ρωτάω μήπως τυχόν υπάρχει το μαύρο λουράκι του Submersible με κούμπωμα στο χρώμα του ατσαλιού επειδή θα το προτιμούσα. Αν δεν υπάρχει, ας μου στείλουν το μαύρο λουράκι με το μαύρο κούμπωμα. Μου είχε ξεφύγει μέχρι εκείνη τη στιγμή ότι υπήρχε και μοντέλο Submersible με μαύρο λουράκι και ασημένιο κούμπωμα στο χρώμα του ατσαλιού!

Μου απαντάει στις 12 τα μεσάνυχτα (!), φαίνεται ότι στην Ublast δουλεύουν ολόκληρο το 24ωρο, ότι υπάρχει κανονικά διαθέσιμο και μαύρο λουράκι με κούμπωμα στο χρώμα του ατσαλιού!

Την επόμενη μέρα Τρίτη, μπαίνω στις οχτώ το πρωί και τον πληρώνω με paypal και του στέλνω email ότι έστειλα την πληρωμή. Μόλις τρεις ώρες μετά, στις 11, μου έρχεται email ότι το λουράκι ταχυδρομήθηκε με την DHL Express και μου έστειλε και τον αριθμό αποστολής! Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της άψογης επικοινωνίας και εξυπηρέτησης, τότε δεν ξέρω τι είναι.

Συμπέρασμα που επίσης προκύπτει, νομίζω αβίαστα. Όταν η Ublast πουλάει η ίδια απευθείας στον πελάτη, πουλάει σε αυτές τις πολύ ψηλές τιμές που βλέπουμε στο site της. Εφόσον ζήτησε 105 ευρώ για το λουράκι σιλικόνης του Submersible που είναι και φτηνότερο από το Ocean King, σκεφτείτε τι θα μου ζητούσε αν ήθελα να αγοράσω το ατσάλινο μπρασελέ του Ocean King.

Και μόλις πριν λίγο παρέλαβα και το λουράκι σιλικόνης! Δεν ξέρω αν γίνεται αντιληπτό από τις φωτογραφίες, αλλά το λουράκι του Submersible δείχνει κλάσεις ανώτερο σε ποιότητα από το λουράκι που αγόρασα εγώ. Καταρχήν το λουράκι της Ublast έχει κατάμαυρο χρώμα σε σχέση με το ελαφρά ξεθωριασμένο μαύρο χρώμα στο λουράκι που βρήκα εγώ. Δεύτερον, το λουράκι της Ublast είναι απόλυτα λείο και βελούδινο στην αφή, σε αντίθεση με τη σαγρέ αίσθηση που έχει το άλλο λουράκι. Τρίτον και σημαντικότερο, στο σημείο που σας έχω κυκλώσει στο κούμπωμα, το λουράκι που βρήκα εγώ κάνει αυτή την καμπύλη στο μέταλλλο, η οποία μου κάνει σημάδι στον καρπό και με κάνει να νιώθω άβολα, αν σφίξω το λουράκι στην τρύπα που θέλω. Σε πλήρη αντίθεση, το λουράκι της Ublast είναι απόλυτα επίπεδο σε εκείνο το σημείο.

Χωρίς να θέλω να φανώ υπερβολικός, τα δύο λουράκια είναι σαν να συγκρίνουμε σκ@τά με πάστες!  :D

Τελική ετυμηγορία βέβαια, αύριο, με την τοποθέτηση στον τεχνίτη. Και να συμπληρώσω ότι μου έστειλαν και τα δύο καμπυλωτά αξονάκια που δένουν το λουράκι με την κάσα, χωρίς καν να τα ζητήσω. Και που τα είδα τελευταία στιγμή μέσα στο κουτί πριν το πετάξω...
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Dante80,jo.sa,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Ιούλιος 24, 2025, 17:54:48 μμ »
Επαγγελματίες
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Zarko,
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Ιούλιος 24, 2025, 20:24:39 μμ »

Είχα την αίσθηση, αλλά φαίνεται τελικά ότι κάνω λάθος, ότι ειδικά στα ουκρανικά μπρούντζινα νομίσματα, η διαδικασία του γυαλίσματος αφαιρούσε χρωματικούς τόνους που πήγαιναν προς το χρυσό, και κατέληγε σε χρωματικούς τόνους που πήγαιναν κάπως προς τον λευκό χρυσό (πλατίνα). Δυστυχώς με γκουγκλάρισμα δεν μπόρεσα να βρω φωτογραφίες από καινούρια νομίσματα του 2006, η μοναδική φωτογραφία που βρίσκω είναι από νόμισμα του 2015, στο οποίο φυσικά μπορεί να έχει αλλάξει το κράμα των μετάλλων. Σε αυτήν το νέο νόμισμα φαίνεται να "χρυσίζει" πολύ περισσότερο από το νόμισμα που γυάλισα εγώ. Ξέρω βέβαια ότι οι φωτογραφίες δεν αποτελούν απόλυτο κριτήριο, αφού οι ρυθμίσεις της κάμερας, ο περιβάλλον φωτισμός κτλ. μπορούν να μεταβάλλουν δραματικά την χρωματική ισορροπία.

....................

Ενα κράμα, έχει τις ίδιες ιδιότητες σε κάθε σημείο του. Συνεπως, δεν μπορείς να αφαιρέσεις "χρωματικούς τόνους", παρα μόνον, επειδή με το γυάλισμα ( αναλογα με τον τρόπο ), αφαιρείς την επιφανειακή επίστρωση οξείδωσης / καταλοίπων, σου δίνει την εντύπωση της περισσότερης γυαλάδας. Ενω στην πραγματικότητα, και να το κόψεις, τα ίδια χαρακτηριστικά - φυσικά και χημικά - θα έχει σε κάθε σημείο του.

Ενα κράμα, δημιουργείται σε θερμοκρασίες που τήκεται το πιο ανθεκτικό από τα στοιχεία που το αποτελούν, στην ουσία βράζει, και αυτονόητα όλα τα συστατικά καταλαμβάνουν όλον τον όγκο αναλογικά.

Αν η τήξις είναι ατελής, κάποια από τα στοιχεία του, ξεχωρίζουν ακόμα και οπτικά.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Ιούλιος 24, 2025, 20:31:21 μμ »
Giorgos_I, προτείνω μια τέτοια για καλοκαίρι

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #70 στις: Ιούλιος 24, 2025, 21:23:15 μμ »
Θα αντιπρότεινα μια τέτοια ( ...μάλλον πολλές ) για το καλοκαίρι 

Ηe - για το Heineken, και Βe - για το beer  ;)

Οι πλατιές λαϊκές μάζες ας ψηφίσουν τι προτιμουν !  :o

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Ιούλιος 25, 2025, 12:05:36 μμ »
Μόλις γύρισα από τον τεχνίτη και οι εντυπώσεις από το λουράκι της Ublast είναι εξαιρετικές. Μπορεί και να είναι παγκόσμια πρώτη, ένα Ocean King να φοράει το λουράκι από το Submersible. Άψογη εφαρμογή στο χέρι, καμία απολύτως ενόχληση στον καρπό. Και ειλικρινά απορώ, γιατί στις 14 διαφορετικές εκδόσεις του Ocean King η Ublast δεν πρόσφερε και εκδόσεις με λουράκι σιλικόνης. Ο άλλος βλέπει 300 γραμμάρια βάρος και κόβει λάσπη αμέσως, ενώ σε εκδόσεις με τα λουράκια στα 205 γραμμάρια βάρος, θα μπορούσε να απευθυνθεί και σε κάποιο μεγαλύτερο κοινό πέρα από τους σκληροπυρηνικούς.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό στο λουράκι της Ublast που μου έκανε εντύπωση. Μου το ετοιμάζει ο τεχνικός, πάνω να το φορέσω, σπρώχνω το κούμπωμα στο λουράκι, δεν πήγαινε πουθενά. Σπρώχνω, ξανασπρώχνω με τον αντίχειρα, τίποτα.  ??? Μετά συνειδητοποιώ ότι ήθελε πολύ δύναμη για να περάσει το κούμπωμα στο λουράκι και να πάει στη τρύπα που θέλεις. Προσέξτε στη φωτογραφία, πώς καμπυλώνει το λουράκι και από τις δύο πλευρές, στο σημείο που περνάει από το κούμπωμα. Στο άλλο λουράκι που πήρα, το κούμπωμα μπαινόβγαινε ελεύθερα στο λουράκι. Υποθέτω ότι είναι χαρακτηριστικό ασφαλείας, ειδικά στην κατάδυση, αν για κάποιο λόγο δεν ασφαλίσει το κούμπωμα σε μία τρύπα, να μην ανοίξει το λουράκι και το ρολόι φύγει από το χέρι. Επίσης τα δύο παραλληλόγραμμα «ασφαλιστηράκια», χαχά δεν έχω ιδέα πώς αποκαλούνται,  :D περνάνε τόσο σφιχτά από το λουράκι, που στις θέσεις που τα ρυθμίζεις ασφαλίζουν σαν βράχος, και δεν μετακινούνται με τίποτα.

Όσον αφορά την εφαρμογή που έχει το λουράκι στην κάσα, οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους, το λουράκι είναι λες και φτιάχτηκε για το Ocean King. Άψογη εφαρμογή στην καμπυλότητα της κάσας, αλλά και στο ύψος σε σχέση με τα lugs…

friendly
1
funny
0
like
3
wow
0
Members reacted friendly:
Giorgos_I,
No reactions
Members reacted like:
Dante80,jo.sa,petros249,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ef.orange

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Ιούλιος 26, 2025, 18:05:58 μμ »

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Τελική ετυμηγορία βέβαια, αύριο, με την τοποθέτηση στον τεχνίτη. Και να συμπληρώσω ότι μου έστειλαν και τα δύο καμπυλωτά αξονάκια που δένουν το λουράκι με την κάσα, χωρίς καν να τα ζητήσω. Και που τα είδα τελευταία στιγμή μέσα στο κουτί πριν το πετάξω...

Καλησπέρα, φίλε @Zarko ! Καλοφόρετα όλα τα νέα καλούδια!  :)

Π ρ ο σ ο χ ή ! Ευτυχώς που δεν τις πέταξες! Είναι καμπυλωτές μπαρέτες (εγώ τις λέω με καμπούρα), curved spring bars. Εάν προσπαθήσεις να βάλεις ίσιες υπάρχει άμεσος κίνδυνος να σπάσουν και να φύγει το ρολόι από τον καρπό.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Ιούλιος 26, 2025, 19:06:52 μμ »
Καλησπέρα, φίλε @Zarko ! Καλοφόρετα όλα τα νέα καλούδια!  :)

Π ρ ο σ ο χ ή ! Ευτυχώς που δεν τις πέταξες! Είναι καμπυλωτές μπαρέτες (εγώ τις λέω με καμπούρα), curved spring bars. Εάν προσπαθήσεις να βάλεις ίσιες υπάρχει άμεσος κίνδυνος να σπάσουν και να φύγει το ρολόι από τον καρπό.

Και να σκεφτείς ότι στο προηγούμενο λουράκι σιλικόνης που έβαλα στο Ocean King, και το οποίο είχε επίσης καμπυλωτά άκρα, ο τεχνίτης χρησιμοποίησε τις μπαρέτες από το ατσάλινο μπρασελέ του Ocean King, οι οποίες είναι ίσιες. Όταν του έδειξα τις καμπυλωτές που έστειλε η Ublast, μου είπε ότι και οι ίσιες ασφαλίζουν μια χαρά, ίσα ίσα ασφαλίζουν πιο ισχυρά! Πάντως 5-6 μέρες που χρησιμοποίησα το πρώτο λουράκι σιλικόνης με τις ίσιες μπαρέτες δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα.

Εννοείται ότι στο λουράκι της Ublast έβαλε τις καμπυλωτές...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ef.orange

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Ιούλιος 26, 2025, 19:15:52 μμ »
Καλησπέρα και πάλι.  :) Συγγνώμη που επιμένω αλλά κλείσε τ' αυτιά σου, λέει βλακείες. Ακούμε τη μαμά εταιρεία. Ως τεχνίτης δεν ξέρω γιατί τα είπε αυτά, ακόμα κι αν βαριόταν είναι λάθος.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions