Αυτό που έχω βάλει στο μάτι είναι το μαύρο λουράκι σιλικόνης από το μοντέλο Submersible, που έχει ακριβώς την ίδια κάσα 45 x 20 χιλιοστά με το Ocean King, λογικά θα του ταιριάζει άψογα αισθητικά. Θα στείλω email στην Ublast για το αν υπάρχει δυνατότητα να το παραγγείλω από αυτούς ή από κάποιο κατάστημα, αλλά το βλέπω χλωμό.
Τελικά έκανα λάθος εκτίμηση. Δευτέρα πρωί στις 8 στέλνω email στο τμήμα επικοινωνίας στο site της Ublast. Εξηγώ ότι έχω αγοράσει το Ocean King (εννοείται ότι δεν αναφέρω από πού το αγόρασα, και ειδικά την τιμή που το αγόρασα), και ρωτάω αν υπάρχει η δυνατότητα να αγοράσω απευθείας από αυτούς ή από εξουσιοδοτημένο κατάστημα το μαύρο λουράκι σιλικόνης του μοντέλου Submersible, που έχει την ίδια ακριβώς κάσα σε διαστάσεις με το Ocean King, 45 x 20 χιλιοστά.
Στις 12 το μεσημέρι μου απαντάει κάποιος ευγενέστατα, αφού με ευχαριστεί που προτίμησα την Ublast, ότι το μαύρο λουράκι υπάρχει κανονικά διαθέσιμο, και ότι η τιμή του κομπλέ μαζί με το κούμπωμα και τα μεταφορικά είναι στα
105 ευρώ για την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη, και στα
95 ευρώ για την Ιταλία. Με διαβεβαιώνει επίσης ότι οι δύο κάσες, του Ocean King και του Submersible είναι απολύτως συμβατές μεταξύ τους. Υπάρχουν δύο διαθέσιμοι τρόποι πληρωμής, paypal ή τραπεζικό έμβασμα και να τον ενημερώσω για το αν θέλω να προχωρήσω σε αγορά.
Στις 2 το μεσημέρι του απαντάω ότι θα πληρώσω με paypal και ρωτάω μήπως τυχόν υπάρχει το μαύρο λουράκι του Submersible με κούμπωμα στο χρώμα του ατσαλιού επειδή θα το προτιμούσα. Αν δεν υπάρχει, ας μου στείλουν το μαύρο λουράκι με το μαύρο κούμπωμα. Μου είχε ξεφύγει μέχρι εκείνη τη στιγμή ότι υπήρχε και μοντέλο Submersible με μαύρο λουράκι και ασημένιο κούμπωμα στο χρώμα του ατσαλιού!
Μου απαντάει στις 12 τα μεσάνυχτα (!), φαίνεται ότι στην Ublast δουλεύουν ολόκληρο το 24ωρο, ότι υπάρχει κανονικά διαθέσιμο και μαύρο λουράκι με κούμπωμα στο χρώμα του ατσαλιού!
Την επόμενη μέρα Τρίτη, μπαίνω στις οχτώ το πρωί και τον πληρώνω με paypal και του στέλνω email ότι έστειλα την πληρωμή. Μόλις τρεις ώρες μετά, στις 11, μου έρχεται email ότι το λουράκι ταχυδρομήθηκε με την DHL Express και μου έστειλε και τον αριθμό αποστολής! Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της άψογης επικοινωνίας και εξυπηρέτησης, τότε δεν ξέρω τι είναι.
Συμπέρασμα που επίσης προκύπτει, νομίζω αβίαστα. Όταν η Ublast πουλάει η ίδια απευθείας στον πελάτη, πουλάει σε αυτές τις πολύ ψηλές τιμές που βλέπουμε στο site της. Εφόσον ζήτησε 105 ευρώ για το λουράκι σιλικόνης του Submersible που είναι και φτηνότερο από το Ocean King, σκεφτείτε τι θα μου ζητούσε αν ήθελα να αγοράσω το ατσάλινο μπρασελέ του Ocean King.
Και μόλις πριν λίγο παρέλαβα και το λουράκι σιλικόνης! Δεν ξέρω αν γίνεται αντιληπτό από τις φωτογραφίες, αλλά το λουράκι του Submersible δείχνει κλάσεις ανώτερο σε ποιότητα από το λουράκι που αγόρασα εγώ. Καταρχήν το λουράκι της Ublast έχει κατάμαυρο χρώμα σε σχέση με το ελαφρά ξεθωριασμένο μαύρο χρώμα στο λουράκι που βρήκα εγώ. Δεύτερον, το λουράκι της Ublast είναι απόλυτα λείο και βελούδινο στην αφή, σε αντίθεση με τη σαγρέ αίσθηση που έχει το άλλο λουράκι. Τρίτον και σημαντικότερο, στο σημείο που σας έχω κυκλώσει στο κούμπωμα, το λουράκι που βρήκα εγώ κάνει αυτή την καμπύλη στο μέταλλλο, η οποία μου κάνει σημάδι στον καρπό και με κάνει να νιώθω άβολα, αν σφίξω το λουράκι στην τρύπα που θέλω. Σε πλήρη αντίθεση, το λουράκι της Ublast είναι απόλυτα επίπεδο σε εκείνο το σημείο.

Χωρίς να θέλω να φανώ υπερβολικός, τα δύο λουράκια είναι σαν να συγκρίνουμε σκ@τά με πάστες!

Τελική ετυμηγορία βέβαια, αύριο, με την τοποθέτηση στον τεχνίτη. Και να συμπληρώσω ότι μου έστειλαν και τα δύο καμπυλωτά αξονάκια που δένουν το λουράκι με την κάσα, χωρίς καν να τα ζητήσω. Και που τα είδα τελευταία στιγμή μέσα στο κουτί πριν το πετάξω...