Αποστολέας Θέμα: Ublast  (Αναγνώστηκε 12438 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Απ: Ublast
« Απάντηση #45 στις: Ιούλιος 20, 2025, 10:28:55 πμ »
Άρχισαν και οι πειραματισμοί με τα λουράκια σιλικόνης στο Ocean King. Το συγκεκριμένο ήταν το μοναδικό που είχε διαθέσιμο ένας από τους τεχνίτες μου στο κατάστημα, μαύρο, στα 22 χιλιοστά πλάτος και καμπυλωτό στα άκρα. Ταίριαξε τέλεια στο Ocean King στην καμπυλότητα της κάσας, αλλά όχι φυσικά και στο ύψος σε σχέση με τα lugs, μια και το ρολόι έχει κτηνώδη κάσα στο ύψος.

Μου αρέσει που δίνει πιο έντονο "καταδυτικό χαρακτήρα" στο ρολόι, αλλά δεν πρόκειται να μείνει για πολύ, μια και θα ψάξω να βρω κάποιο άλλο που να δένει τέλεια με την κάσα, όχι μόνο στην καμπυλότητα αλλά και στο ύψος. Αυτό που έχω βάλει στο μάτι είναι το μαύρο λουράκι σιλικόνης από το μοντέλο Submersible, που έχει ακριβώς την ίδια κάσα 45 x 20 χιλιοστά με το Ocean King, λογικά θα του ταιριάζει άψογα αισθητικά. Θα στείλω email στην Ublast για το αν υπάρχει δυνατότητα να το παραγγείλω από αυτούς ή από κάποιο κατάστημα, αλλά το βλέπω χλωμό.

Επίσης μπόρεσα τώρα να ξεχωρίσω τα βάρη του Ocean King. Η κάσα ζυγίζει 170 γραμμάρια, και το ατσάλινο εργοστασιακό μπρασελέ ζυγίζει 126 γραμμάρια, δηλαδή είναι βαρύτερο από μόνο του από τα περισσότερα ρολόγια της αγοράς.  :D Με το λουράκι σιλικόνης το βάρος του Ocean King προσγειώνεται στα 205 γραμμάρια, ούτε καν το νιώθω στο χέρι.

Όσον αφορά την ακρίβεια χρονομετρίας, φαίνεται ορατή βελτίωση πλέον. Τις τελευταίες έξι μέρες το ρολόι έχει τρέξει συνολικά στα +27 δευτερόλεπτα, δηλαδή κατά μέσο όρο στα +4,5 δευτερόλεπτα την ημέρα. Είμαι πολύ περίεργος να δω αν η συμβίωσή μου για πρώτη φορά με μία μηχανή Sellita θα καταλήξει σε έναν ευτυχισμένο γάμο...  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Ιούλιος 20, 2025, 10:44:53 πμ »
Ωραίος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Ιούλιος 21, 2025, 08:28:49 πμ »
Αυτό που συμβαίνει με την Sellita του Ocean King είναι πολύ παράξενο, θα με τρελάνει αυτό το ρολόι.  :D

Μετράω το ρολόι χθες το πρωί στις επτά. Το ξαναμετράω στις οχτώ το βράδυ, και έχει κερδίσει τέσσερα δευτερόλεπτα. Σκ@τά σκέφτομαι, ξαναγύρισε πάλι σε ρυθμό +7 δευτερόλεπτα την ημέρα. Το ξαναμετράω σήμερα στις επτά το πρωί, και είναι ακριβώς στο ίδιο δευτερόλεπτο που το μέτρησα χτες το βράδυ, δηλαδή σε ρυθμό στα 0 δευτερόλεπτα την ημέρα!  ???

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό;! Δηλαδή το ρολόι αποφασίζει να τρέχει 12-13 ώρες την ημέρα με ρυθμό +7 δευτερόλεπτα την ημέρα, και τις υπόλοιπες 11 ώρες της ημέρας να τρέχει στα 0 δευτερόλεπτα;!  ???

Το μοναδικό που αλλάζει σε αυτές τις δύο περιόδους, είναι ότι το αφήνω για τις 6-7 ώρες που κοιμάμαι στο κομοδίνο στη θέση κορώνα επάνω που βλέπετε στη φωτογραφία, η οποία όμως δεν μου έχει δείξει ποτέ μέτρηση στα 0 δευτερόλεπτα, και την έχω μετρήσει πολλές φορές, παίζει πάντα στο εύρος +4 έως +6 δευτερόλεπτα την ημέρα...

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Ιούλιος 23, 2025, 10:54:38 πμ »
Το μοντέλο Elegant.

Πιο dress code στιλ ρολόι από αυτό πεθαίνεις, για τους λάτρεις της κλασικούρας.  :D

Βγαίνει σε πέντε διαφορετικούς χρωματισμούς και σε δύο εκδόσεις, την απλή με αυτόματο μηχανισμό, και την έκδοση σε χρονογράφο με μηχανισμό quartz, πολύ σωστή κίνηση για να έχει μεγαλύτερη ακρίβεια χρονομετρίας.

Τεχνικά χαρακτηριστικά:
• Διάμετρος: 40 χιλιοστά
• Ύψος: 11,5 χιλιοστά
• Μηχανισμός: Seiko NH35
• Κρύσταλλο: Ορυκτό με θόλο
• Κάσα: Ατσάλι 316L σε ροζ χρυσό
• Πίσω κάλυμμα: Ατσάλι 316L
• Λουράκι: Γνήσιο δέρμα
• Στεγανότητα: 50 μέτρα (5 ΑΤΜ)
• Βάρος: 60 γραμμάρια!!!  ??? Δηλαδή, όσο ζυγίζουν δέκα links από το μπρασελέ του Ocean King, ζυγίζει ολόκληρο το ρολόι!  :D

Τιμή λιανικής: 700 ευρώ. Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν, στην Catawiki με περίπου 100 ευρώ κάποιος το τσιμπάει άνετα...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• Sr. Member
    • Προφίλ
    • Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
« Απάντηση #49 στις: Ιούλιος 23, 2025, 11:54:54 πμ »
Πόσο σοβαρή και αξιόπιστη μπορεί να είναι μια εταιρεία με τέτοιες χαώδεις διαφορές τιμής ?
Δεν μου εχει ξανατυχει τετοια περίπτωση
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
george_,
No reactions
Γιώργος - ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος baller

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Ιούλιος 23, 2025, 12:37:35 μμ »
Το θέμα δεν είναι μόνο η εταιρεία, είναι γενικώς το Catawiki. Βλέπεις ρολόγια συγκεκριμένων μαρκών με εκτίμηση, π.χ., 2000€, να πουλιούνται εντέλει στα 500-600-700€. Και μιλάμε σχεδόν σε καθημερινή βάση αυτό, από συγκεκριμένους πωλητές, οι οποίοι προφανώς τα εμπορεύονται με περιθώριο κέρδους, δε γίνεται να βγάζουν ζημιά συστηματικά... Αλλά έτσι μειώνεται κι η αξιοπιστία της πλατφόρμας, που δίνει τέτοιες εκτιμήσεις μάλλον ανεδαφικές... Προφανώς παίζει κάποιου είδους κομπίνα. Αν και, για να είμαι δίκαιος, τα ρολόγια που έβλεπα σε τέτοιες τιμές δε μπορώ να πω πως υστερούσαν σε χαρακτηριστικά, όπως καλή ώρα το Ublast που πήρε ο Zarko - αλλά όχι και 2.000 "retail" και "εκτίμηση".
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Ιούλιος 23, 2025, 12:39:44 μμ »
Πόσο σοβαρή και αξιόπιστη μπορεί να είναι μια εταιρεία με τέτοιες χαώδεις διαφορές τιμής ?

Κατα την άποψή μου, η "αξιοπιστία" δεν είναι θέμα τιμής. Αλλά το σύνολο της ποιοτικης ( αναλογικά ) κατασκευής και των χρησιμοποιούμενων εξαρτημάτων ( πχ μηχανές ).

Το ότι η φίρμα προτείνει / προσφέρει σε τιμές πχ 700 Ε και κάποιος τρίτος τα πουλάει πχ 100 Ε, εμένα μου δείχνει

α. το κόστος παραγωγής, και τι κερατιάτικα πληρώνουμε σε άλλους
β. οτι η φίρμα δεν ενδιαφέρεται ( ? ) για την φήμη της και το όνομά της.
γ. κάποιος τα αποκτά σε τιμή εξευτελιστική και τα προωθεί.

Πάντως, αν κάποιος ψάχνει τέτοιες προδιαγραφές, και μπορεί να τις αποκτήσει σε τέτοιες τιμές, είναι θετικό.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Zarko,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Ιούλιος 23, 2025, 13:18:40 μμ »

Και όμως φαίνεται να είναι σοβαρή και αξιόπιστη εταιρεία. Θα σας παρουσιάσω στοιχεία για αυτό αύριο, που πιθανότατα παραλαμβάνω ένα αξεσουάρ για το Ocean King, που παράγγειλα κατευθείαν από την υποστήριξη στο site της εταιρείας και στάλθηκε απευθείας από την Ublast στην Ιταλία. Η συμπεριφορά και η επικοινωνία ήταν απλά άψογη, αλλά από την τιμή που πλήρωσα θα καταλάβεις πολύ εύκολα ότι οι τιμές του site είναι πράγματι σε αυτά τα πολύ ψηλά επίπεδα.

Ας μην το γρουσουζεύω βέβαια, φτου φτου, μέχρι να παραλάβω αύριο και να βεβαιωθώ ότι όλα είναι όπως πρέπει...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Ιούλιος 23, 2025, 13:42:01 μμ »
Το μοντέλο Oracle.

Όμορφο ρολόι, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια. Σπορ χαρακτήρας που συνδυάζεται με δυνατές καταδυτικές καταβολές, και που φαίνεται να υποστηρίζει πολλές από τις προδιαγραφές του ISO 6425. Βιδωτή κορώνα, αρίθμηση 60 λεπτών στη στεφάνη, εντελώς διαφορετικοί σχεδιαστικά δείκτες της ώρας και των λεπτών, στεφάνη μονής κατεύθυνσης, στεγανότητα 300 μέτρων, ενώ τις ξεπερνά κιόλας σε ένα σημείο, προσφέροντας ένα dial που φωτίζεται ολόκληρο στο σκοτάδι!  ;) Το σημείο που υστερεί καταδυτικά, είναι ότι η στεφάνη του δεν φωτίζεται στο σκοτάδι. Το δεύτερο σημείο είναι φυσικά ότι τα δερμάτινα λουράκια δεν νιώθουν καθόλου, μα καθόλου άνετα μέσα στη θάλασσα.  :D

Μία ακόμα σχεδιαστική καινοτομία του ρολογιού είναι ότι είναι κατασκευασμένο σχεδόν ολόκληρο από μπρούντζο: Κάσα, στεφάνη και κορώνα είναι από μπρούντζο, ενώ μόνο το πίσω βιδωτό κάλυμμα είναι από ατσάλι 316L. Δεν έχω ιδέα βέβαια για το πόσο ανθεκτικός στην οξείδωση είναι ο μπρούντζος σε συχνές και παρατεταμένες επαφές με το θαλλασινό νερό. Υποθέτω ότι θα εξαρτάται από το κράμα μετάλλων από το οποίο είναι κατασκευασμένο το ρολόι.

Περιορισμένη έκδοση 100 τεμαχίων σε κάθε χρωματισμό, σε τέσσερις διαφορετικούς χρωματισμούς.

Τεχνικά χαρακτηριστικά:
• Διάμετρος: 40 χιλιοστά
• Ύψος: 13,6 χιλιοστά
• Μηχανισμός: Seiko NH35
• Κρύσταλλο: Ζαφείρι με ελαφρύ θόλο
• Κάσα: Μπρούντζος
• Στεφάνη: Από μπρούντζο, μονής κατεύθυνσης, 120 κλικ
• Κορώνα: Βιδωτή, από μπρούντζο
• Πίσω κάλυμμα: Ατσάλι 316L
• Λουράκι: Γνήσιο δέρμα
• Στεγανότητα: 300 μέτρα (30 ΑΤΜ)
• Βάρος: 90 γραμμάρια

Τιμή λιανικής: 900 ευρώ. Στην Catawiki πιθανολογώ ότι η αρχική τιμή ασφαλείας θα είναι κάπου στα 200-250 ευρώ...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• Sr. Member
    • Προφίλ
    • Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
« Απάντηση #54 στις: Ιούλιος 23, 2025, 16:45:41 μμ »
Ομορφο το bronze ;)
Μια χαρά αντέχει o μπρουντζος στη θάλασσα, σιγά σιγά κανει και πατίνα
Απαραιτητη προστασία το ξεπλυμα με γλυκο νερο μετα το μπανιο
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Zarko,
No reactions
Γιώργος - ΦΛΩΡΙΝΑ

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Ιούλιος 23, 2025, 22:04:50 μμ »
..........
Μία ακόμα σχεδιαστική καινοτομία του ρολογιού είναι ότι είναι κατασκευασμένο σχεδόν ολόκληρο από μπρούντζο: Κάσα, στεφάνη και κορώνα είναι από μπρούντζο, ενώ μόνο το πίσω βιδωτό κάλυμμα είναι από ατσάλι 316L. Δεν έχω ιδέα βέβαια για το πόσο ανθεκτικός στην οξείδωση είναι ο μπρούντζος σε συχνές και παρατεταμένες επαφές με το θαλλασινό νερό. Υποθέτω ότι θα εξαρτάται από το κράμα μετάλλων από το οποίο είναι κατασκευασμένο το ρολόι.

................

Εξαρτάται από τα περιεχόμενα στον μπρούτζο. Ειναι ένα κράμα διαφορετικών ποσοστων μετάλλων, με βασικό τον χαλκό και τον κασσίτερο, αλλά ανάλογα με την χρήση προστιθενται και αλουμίνιο, ψευδάργυρος , νικέλιο, μαγνήσιο, μόλυβδος.

Η επίδραση του αλμυρού νερού είναι σημαντική μεν, αλλά με προσοχή ( ξέπλυμα όπως αναφέρθηκε ) ή και γυάλισμα, επανέρχεται πλήρως. ;)

Μην ξεχνάμε ότι οι έλικες των πλοίων είναι απο τέτοια κράματα. Απλώς, εκεί αντιμετωπίζονται άλλα προβλήματα, και χρησιμοποιούνται ανόδια για την προστασία τους.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Zarko,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Ιούλιος 24, 2025, 11:40:40 πμ »
Εξαρτάται από τα περιεχόμενα στον μπρούτζο. Ειναι ένα κράμα διαφορετικών ποσοστων μετάλλων, με βασικό τον χαλκό και τον κασσίτερο, αλλά ανάλογα με την χρήση προστιθενται και αλουμίνιο, ψευδάργυρος , νικέλιο, μαγνήσιο, μόλυβδος.

Η επίδραση του αλμυρού νερού είναι σημαντική μεν, αλλά με προσοχή ( ξέπλυμα όπως αναφέρθηκε ) ή και γυάλισμα, επανέρχεται πλήρως. ;)

Μην ξεχνάμε ότι οι έλικες των πλοίων είναι απο τέτοια κράματα. Απλώς, εκεί αντιμετωπίζονται άλλα προβλήματα, και χρησιμοποιούνται ανόδια για την προστασία τους.

Ακριβώς έτσι, συμφωνώ.  :)

Το θέμα είναι ότι αν πας να γυαλίσεις ένα ρολόι από μπρούντζο, σε ποιο ακριβώς χρώμα θα επανέλθει. Χρησιμοποιούσα αυτή την αλοιφή για να γυαλίζω νομίσματα από μπρούντζο, η οποία θεωρώ ότι κάνει πολύ καλή δουλειά.

Για δείτε όμως εδώ τη διαφορά ανάμεσα σε δύο μπρούντζινα νομίσματα του ενός ουκρανικού γρίβνα, και τα δύο νομίσματα είναι του 2006, και προσέξτε πώς μεταβάλλεται το χρώμα του μετάλλου μετά το γυάλισμα. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται καν να διευκρινίσω ποιο είναι το γυαλισμένο και ποιο το αγυάλιστο.  ;D 

Και δείτε τι αφήνει σε ένα λευκό πανί το γυάλισμα της μίας μόνο πλευράς του νομίσματος...

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Ιούλιος 24, 2025, 12:50:26 μμ »
α. Βασικά, η φίρμα SONAX, είναι από τις καλές. Την χρησιμοποιώ από το 197- τόσο, που ήμουν στην Αγγλία. Δεν έχω ασχοληθεί για να ξέρω ότι κυκλοφορεί και εδώ.

β. Η "οξείδωση" των μετάλλων, είναι μια φυσική διεργασία, μια χημική αντίδραση μεταξύ του μετάλλου και του ατμοσφαιρικού αέρα ή άλλου περιβάλλοντος πχ ατμών οξέων, ή με τον ατμοσφαιρικό αέρα που περιέχει ..........υγρασία. ή με υγρά, διαφόρων τύπων, άλλα αδρανή, άλλα καυστικά, κλπ, κλπ, κλπ.

Τα μόρια του "υλικού" που έρχονται σε επαφή με το, ας το πούμε γενικά "ξένο ρευστό" ( και ο αέρας ρευστό θεωρείται ), αντιδρούν χημικά, και παράγουν νέα "υλικά" σαν αποτέλεμα της .....ένωσης.

Στο συγκεκριμένο υλικό, όπου το κύριο % είναι χαλκος, 88 % το δίνουν θεωρητικά, αλλά αυτό θα διαφέρει ανα εφαρμογή, εδώ η μεταλλουργία και τα test beds καθορίζουν και το 88 % αν θα παραμείνει, αλλά ΚΑΙ τα υπόλοιπα πρόσθετα, κασσίτερο, χρώμιο, νικέλιο, αλουμίνιο, κλπ. που θα προστεθούν.

Αν παρατηρήσει κανείς τα υλικά, θα διαπιστώσει ότι είναι μιας κατηγορίας, που ανθίστανται στην οξείδωση, δηλαδή στην ένωση του οξυγόνου με το μόριο του υλικού.

Τα παρεμφερή αυτά υλικά, προσδίδουν στο νέο κράμα, τις δικές τους ιδιότητες, και σε ποσοστά ανάλογα με την παρουσία τους. Οπότε, ένα κράμα 88 % πχ χαλκού με αλουμίνιο, ή νικελιο, ή χρώμιο, θα έχει
α. διαφορετική εμφάνιση ( χρώμα ) στο τελικό αποτέλεσμα
β. διαφορετικη αντοχή στα διάφορα "ρευστά" που το .............προσβάλλουν.
Ταυτόχρονα, θα έχει και διαφορετική σκληρότητα, και φυσικά χαρακτηριστικά, πχ αντοχή σε θλίψη - διάτμηση - κάμψη.

Και αυτό είναι που καθορίζει και τα ποσοστά των τελικών κραμάτων, γιατί άλλο κράμα έχουν οι έλικες των πλοίων, άλλο κάποιοι άξονες μεταφοράς ισχύος, αλλο κάποια στροφεία αντλιών, άλλο στο ρολόι, άλλο στα διακοσμητικά του σπιτιού, φωτιστικά, αγαλματάκια, τα ποδαράκια στις σούκο, κλπ. κλπ.

Τα περισσότερα από αυτά τα υλικά, στο τελικό κράμα, έχουν την ιδιότητα, να "φθείρονται" στην εξωτερική τους στοιβάδα, δηλαδή η "προσβολή" από μη καυστικά χημικά, είναι επιφανειακή. Δεν προχωράει στα εσωτερικά στρώματα. Αν είναι σε επαφή με καυστικά υλικά, το θέμα αλλάζει. Αλλά δεν θα αναφερθούμε εδώ προς το παρόν.

Αυτό το φυσικό / χημικό αποτέλεσμα, της προσβολής από το "ρευστό", το ονομάζουμε "πατίνα", αλλά στην ουσία είναι στρώμα οξείδωσης, που πλέον προστατεύει τις εσωτερικές στοιβάδες από την ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ επαφή / προσβολή. Ετσι, το εσωτερικό, διατηρεί τις ιδιότητες του αρχικού "επιλεγμενου" κράματος.

Καλά ως εδώ ?

Πάμε στα νομίσματα. Η τελική εμφάνιση ΜΕΤΑ τον καθαρισμό, με την προϋπόθεση ότι είναι ολοκληρωτικός, είναι απλώς η εμφάνιση που είχε όταν πρωτοκυκλοφόρησε. Η επιφανειακή προσβολή από τις διάφορες συνθήκες, αφαιρείται, και εμφανίζεται η αρχική μορφή. Δεν σου έχουν τύχει 10-λεπτα, 20-λεπτα, 50-λεπτα του Ε, ακυκλοφόρητα που μοιάζουν με λίρες ?  :D :D :D :D

Γενικά, όσο πιο πολύ χαλκό έχουν, τόσο πιο ροζ είναι και κάνουν πράσινη πατίνα, όσο πιο πολλά από τα υπόλοιπα έχουν, "ασπρίζουν", και κάνουν πιο φωτεινό χρώμα προς το ....χρυσαφί.

Εγώ "ψαρεύω" από τους βυθούς, διάφορα αντικείμενα, κάποια από αυτά είναι και νομίσματα. Τα καθαρίζω με την μέθοδο του ξυδιού σαν πρώτο στάδιο. Να δώ, αν στην εξωτερική μνήμη που έχω μαζί μου, έχω τέτοιες φωτό, να αναρτήσω.

Η θεωρία είναι η ακόλουθη.

Το δρασικό μέσο, δημιουργεί μια αντίδραση και παράγει "σκουριά" με την γενική έννοια. Με το ξύδι, έχουμε το "οξύ - βάσις - άλας", το οξύ, τρώει το άλας, και το κάνει βάση, που αποχωρίζεται. Και η επιφάνεια, ΧΗΜΙΚΑ, καθαρίζει σε κάποιο ποσοστό, αλλά δεν γίνεται όπως αν κάποιος κανει και μηχανικό καθαρισμό.

Αν διαβάζεις ακόμα, είσαι .............ήρωας  :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Zarko,jo.sa,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Ιούλιος 24, 2025, 12:54:27 μμ »
Οι έλικες των σκαφών - πλοίων, στροφεία αντλιών, είναι άλλη ιστορία, εκεί έχουμε φαινόμενα σπηλαιώσεων, "απώλεια" υλικού, αλλά αυτό γίνεται γιατί σε κάποιες ταχύτητες περιστροφής, η πίεση σε ορισμενα σημεία , χείλη προσβολής κλπ, εξατμίζει το νερό / υγρό (  ??? ), και παρουσιάζονται φαινόμενα ηλεκτρόλυσης.

Ενδιαφέρον θέμα, αν κολυμπας γρήγορα με το μπρουντζινο ρολόι, ίσως το πάθεις  ::)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Ιούλιος 24, 2025, 12:58:22 μμ »
Ο σίδηρος, είναι από τα πιο ευαισθητα υλικά στην επαφή με το οξυγόνο.

Και ........σκουριάζει.  :(

Η σκουριά αυτή, είναι στην ουσία .......καύση του υλικού. Υπάρχουν videos, που τραβάνε μια εικόνα κάθε πχ 5 ημέρες, και σε συγκεκριμένο φάσμα, βλέπεις ότι εκλύεται αέριο ( σαν καπνός ) και το υλικό σιγά σιγά, εξαφανίζεται.

Σαν να βλέπεις κούτσουρο να καίγεται.

Ειναι κάτι το εκπληκτικό.  ???
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.