Κλείνοντας, αναφορικά με τη χρονομετρία του, όπως είναι αναμενόμενο, έπειτα από 30 χρόνια ζωής δεν μπορεί να προσφέρει και πολλά, περιοριζόμενο στο +1spd, απόδοση που το καθιστά το λιγότερο ακριβές quartz που έχω στην κατοχή μου.
Το παραπάνω quote είναι από το τελευταίο μου post για το AMW-320c.
Αφού αποφάσισα τελικά πως δε θα το πουλήσω, γκουγκλάροντας σχετικά με το module που φορά (358), έπεσα πάνω σ' ένα ποστ στο WUS, όπου ένας τύπος ισχυριζόταν πως αυτά τα παλιά anadigi modules μπορύν να ρεγουλαριστούν με τη βοήθεια trimmer που υπάρχει στο εσωτερικό.
Έκανα το απαραίτητο ψάξιμο, και αποφάσισα να επέμβω. Για την ιστορία, το trimmer είναι αυτό:

Διαβάζοντας για το ρεγουλάρισμα διάφορων CASIO, διαπίστωσα πως δεν είναι στάνταρ η συμπεριφορά τους ως προς τη φορά που απαιτείται για να πάρει κανείς το +- offset που επιθυμεί.
Ξεκινώντας με
+1spd, αποφάσισα να κάνω μια περιστροφή 90 μοίρες αντιωρολογιακά και να διαπιστώσω εμπειρικά πλέον το αποτέλεσμα.
Εδώ να σημειωθεί, πως 90 μοίρες περιστροφή είναι πάρα πολύ και ουδεμία σχέση έχει με τις online οδηγίες που μιλάνε για 1/8 ως 1/30 πείραγμα κάθε φορά. Εγώ έχοντας σημειώσει από που ξεκίνησα, έκανα μια έντονη αλλαγή, για να δω γρήγορα αν με την αντιωρολογιακή στροφή χάνει ή κερδίζει. Το αποτέλεσμα με δικαίωσε αφού χρειάστηκαν μόνο 10 ώρες για την πρώτη διαπίστωση:
- στρέφοντας αντιωρολογιακά,το ρολόι κινείται προς το -
- στρέφοντας ωρολογιακά, το ρολόι κινείται προς το +
Αφού λοιπόν βρέθηκε η φορά, προχώρησα στη δεύτερη αλλαγή. Ήταν πασιφανές ότι ήδη είχα οδηγήσει το μηχανισμό σε σημείο λειτουργίας με απώλεια, οπότε αυτή τη φορά έστρεψα ωρολογιακά περίπου 45 μοίρες.
Αντιλαμβάνεστε ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει καιρό. Όλο αυτο θα συνεχιστεί μέχρι να παρω την επιθυμητή χρονομετρία. Αφού τελειώσω θα δώσω ξανά το ρολόι στον τεχνικό μου για έλεγχο στεγανοποίησης, αν και αυτό το ρολόι δεν το βρέχω, παρότι πέρασε άνετα τα 6bar.