Αποστολέας Θέμα: CASIO  (Αναγνώστηκε 1729963 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vlzetko

• Member
  • **
    • Προφίλ
Απ: CASIO
« Απάντηση #8340 στις: Φεβρουάριος 10, 2020, 12:21:29 μμ »
Απολύτως κατανοητά είναι. Ευχαριστώ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος vlzetko

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #8341 στις: Φεβρουάριος 10, 2020, 13:56:13 μμ »
Κάτι άσχετο με όσα περιγράφω, αλλά που αφορα σε όσους "χεριάζουν" casio:

Πάνω στο module θα δείτε ένα χρυσό ελατήριο. Αυτό θα πρεπει να προσέξετε να μην το χάσετε, γιατί απ' ότι κατάλαβα κάνει επαφή με το καπάκι, η οποία αν χαθεί, σταματά ο ήχος στο ρολόι και έτσι δεν έχετε τα διάφορα μπιπ, αλάρμ κλπ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8342 στις: Φεβρουάριος 10, 2020, 14:06:18 μμ »
Κάτι άσχετο με όσα περιγράφω, αλλά που αφορα σε όσους "χεριάζουν" seiko:

Πάνω στο module θα δείτε ένα χρυσό ελατήριο. Αυτό θα πρεπει να προσέξετε να μην το χάσετε, γιατί απ' ότι κατάλαβα κάνει επαφή με το καπάκι, η οποία αν χαθεί, σταματά ο ήχος στο ρολόι και έτσι δεν έχετε τα διάφορα μπιπ, αλάρμ κλπ.

Στον Παναγιώτη πέστα  :D :D :D :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος vlzetko

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #8343 στις: Φεβρουάριος 10, 2020, 14:27:50 μμ »
Κάτι θυμόμουν να έχει συζητηθεί πρόσφατα, γι' αυτό το έγραψα. Παρεμπιπτόντως, εννοούσα casio και όχι seiko που είχα γράψει αρχικά.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #8344 στις: Φεβρουάριος 10, 2020, 21:30:44 μμ »
Κάτι άσχετο με όσα περιγράφω, αλλά που αφορα σε όσους "χεριάζουν" casio:

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Συνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8345 στις: Φεβρουάριος 10, 2020, 23:14:15 μμ »
Κάτι άσχετο με όσα περιγράφω, αλλά που αφορα σε όσους "χεριάζουν" seiko:

Στον Παναγιώτη πέστα  :D :D :D :D :D :D

Ακόμα δεν το έχω φτιάξει!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος actus

• Members+
  • Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8346 στις: Φεβρουάριος 11, 2020, 00:07:33 πμ »
Θα στεναχωρήσω λίγο το Γιώργο αλλά αν η τάση της μπαταρίας είναι πάνω από ένα κάτω φράγμα και το ρολόι λειτουργεί, η τιμή της δεν επηρεάζει τη χρονομετρία. Αλλιώς στη ζωή της μπαταρίας θα έπρεπε να ρεγουλάρουμε το ρολόι για να κρατάει σταθερή χρονομετρία, κάτι που προφανώς δεν ισχύει. Η συχνότητα ταλάντωσης του κρυστάλλου είναι αποτέλεσμα των φυσικών χαρακτηριστικών του, όχι της τάσης που εφαρμόζεται στα άκρα του (αυτό που λέμε ιδιοσυχνότητα). Το trimmer αυτό στην πραγματικότητα είναι μεταβλητός πυκνωτής (όχι ροοστάτης) και αυτό που αλλάζει είναι η χωρητικότητα του κυκλώματος, το οποίο είναι ουσιαστικά ένας ταλαντωτής. Με αυτόν τον τρόπο αλλάζουμε τη συχνότητα ταλάντωσης του κυκλώματος και όχι του ίδιου του κρυστάλλου. ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #8347 στις: Φεβρουάριος 11, 2020, 00:21:28 πμ »
Θα στεναχωρήσω λίγο το Γιώργο αλλά αν η τάση της μπαταρίας είναι πάνω από ένα κάτω φράγμα και το ρολόι λειτουργεί, η τιμή της δεν επηρεάζει τη χρονομετρία.

Δεν είπα κάτι τέτοιο. Ξαναδιάβασέ το.  ;)

Ρώτησα τι γνώσεις υπάρχουν στα ηλεκτρονικά, και πήρα απάντηση, "θα πάρω την βοήθεια του κοινού".  ???

Τα έγραψα απλά, για να είναι κατανοητά.

Τα υπόλοιπα, τα περιέγραψα ..............λαϊκά.

Οχι. Ο κρύσταλλος αυτός, είναι "πακέτο", να δίνει συγκεκριμένη έξοδο σε συγκεκριμένη τάση.

Με όρια σαφώς καθορισμένα. Με μικρομετρικές ρυθμίσεις +/- ελάχιστες.

Για να μπεί ο κρύσταλλος σε "ασταθή" λειτουργία, σημαίνει ότι με τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά που έχει, και την απαίτησή του σε τάση, η τάση αυτή πήγε ......ολουθε, και πλέον δεν είναι στον "φάκελλο" σχεδιασμού του.

Ασταθής δεν θα γίνει ποτέ, αν δεν αλλάξεις τα γεωμετρικά / φυσικά του χαρακτηριστικά.

Προσπαθώ να τα πώ απλά και κατανοητά. ΕΙναι άραγε ?  ::)

Μεταξεταστέος ? Μετά από 41 χρόνια που τα μάθαινα ?  :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #8348 στις: Φεβρουάριος 11, 2020, 00:36:16 πμ »
Το πρόβλημα, είναι η χρονομετρια σε ένα casio?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος actus

• Members+
  • Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8349 στις: Φεβρουάριος 11, 2020, 00:58:09 πμ »
Στην ουσία, είναι ένα κύκλωμα, σταθμισμένο, και σε συγκεκριμένη τάση, δίνουν έναν παλμό. Μεταβάλεται η τάση, αλλάζει ο παλμός.

Λόγω χρόνου και ίσως ρύπων, η κίνησή σου, αν και αναλογική, ΔΕΝ θα έχει και αναλογική / αντίστοιχη μεταβολή στην τάση.

1/8 δεξιά, μπορεί να σου δίνει Χ, τα 2/8 δεξιά, δεν είναι σίγουροο ότι θα σου δίνουν 2Χ.

Ειναι θέμα επιφανειών, ροοστάτης είναι στην ουσία, μεταβλητή αντίσταση δηλαδή.

Τα ξαναδιάβασα και ξαναλέω, ο παλμός δεν μεταβάλλεται με την τάση και το trimmer δεν είναι ροοστάτης, είναι μεταβλητός πυκνωτής. :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #8350 στις: Φεβρουάριος 11, 2020, 01:06:51 πμ »
Στην ουσία, είναι ένα κύκλωμα, σταθμισμένο, και σε συγκεκριμένη τάση, δίνουν έναν παλμό. Μεταβάλεται η τάση, αλλάζει ο παλμός.

Λόγω χρόνου και ίσως ρύπων, η κίνησή σου, αν και αναλογική, ΔΕΝ θα έχει και αναλογική / αντίστοιχη μεταβολή στην τάση.

1/8 δεξιά, μπορεί να σου δίνει Χ, τα 2/8 δεξιά, δεν είναι σίγουροο ότι θα σου δίνουν 2Χ.

Ειναι θέμα επιφανειών, ροοστάτης είναι στην ουσία, μεταβλητή αντίσταση δηλαδή.

Τα ξαναδιάβασα και ξαναλέω, ο παλμός δεν μεταβάλλεται με την τάση και το trimmer δεν είναι ροοστάτης, είναι μεταβλητός πυκνωτής. :)

ΟΚ. Πάσο.  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος vlzetko

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #8351 στις: Φεβρουάριος 11, 2020, 09:26:36 πμ »
Το πρόβλημα, είναι η χρονομετρια σε ένα casio?

Επειδή αυτό αναπαράγεται συχνά (γενικά για τη χρονομετρία) και εδώ αλλά και αλλου, ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω το ερώτημα.

Δηλαδή, έχουμε ένα ρολόι, είτε πανάκριβο είτε των 2 ευρώ, το οποίο δεν το φοράμε επετειακά, αλλά συχνά και έχει χρονομετρία +1spd, δηλαδή +μισό λεπτό το μήνα. Με μια σχετικά απλή διαδικασία, μπορούμε να το φέρουμε πχ στα 3sec το μήνα ή και ακόμη καλύτερα (πάμφτηνες μηχανές, μπορούν να παίξουν ακόμη και σε +-0.02spd, δηλαδή μιλάμε ενδεχομένως ακόμη και για ΔΥΟ ΤΑΞΕΙΣ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΑ).

Δεν θα το κάνουμε;

Αντιλαμβάνομαι ότι οι περισσότεροι φορούν πλέον τα ρολόγια ως αξεσουάρ ή κοσμήματα. Δεν ανήκω σε αυτούς. Θέλω να βλέπω την ώρα και θέλω να έχω την μαξ ακρίβεια που μου επιτρέπει το εκάστοτε ρολόι. Ξέρω ότι το κινητό μου μου δείχνει την ίδια πληροφορία με απώλεια της τάξης ms σε σχέση με το ατομικό ρολόι, αλλά ξεκίνησα να φοράω ρολόι ξανά για να μην κοιτάω το κινητό μου!

Τέλος, να τονίσω το εξής, επειδή έχουμε αναφερθεί σε παλμογράφους κλπ. Η διαδικασία είναι η εξής τραγικά απλή:

- παίρνουμε ένα μπαλάκι τριβής από τα παιχνίδια του παιδιού μας
- ανοίγουμε το καπάκι
- παίρνουμε ένα κατσαβίδι από σετ ωρολογοποιού αξίας 3 ευρώ
- πειράζουμε ένα τρίμμερ σημειώνοντας (και ακόμα καλύτερα φωτογραφίζοντας τι κάναμε)
- μετράμε με μια εφαρμογή στο android τη χρονομετρία
- επαναλαμβάνουμε κάθε όποτε θυμόμαστε μέχρι να μείνουμε ευχαριστημένοι
- τέλος αν θέλουμε να το βρέξουμε, επειδή το έχουμε ανοίξει πολλές φορές, αλλάζουμε μια τσιμούχα στο πίσω καπάκι, ή δίνουμε το ρολόι σε κάποιον ειδικό να μας το στεγανοποιήσει.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8352 στις: Φεβρουάριος 11, 2020, 09:39:13 πμ »
Αρχές Δεκεμβρίου πήρα το 5600 και έβαλα στην άκρη το F-91W μιας και τα θέλω για την ίδια χρήση.
Προχθές, με έπιασε να περάσω και στα δύο τα μαμά λουράκια και έβγαλα από το κουτί το F-91W, μετά από 2 μήνες.
Όταν τα έβαλα δίπλα, το 5600 ήταν στην ώρα του κινητού, αλλά το μικρό πήγαινε μπροστά 2,5 λεπτά!!! (η ώρα του ήταν σωστά ρυθμισμένη πριν το βάλω στο κουτί)
Το πόσο μου κακοφάνηκε δε φαντάζεστε!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος vlzetko

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #8353 στις: Φεβρουάριος 11, 2020, 09:46:37 πμ »
Αρχές Δεκεμβρίου πήρα το 5600 και έβαλα στην άκρη το F-91W μιας και τα θέλω για την ίδια χρήση.
Προχθές, με έπιασε να περάσω και στα δύο τα μαμά λουράκια και έβγαλα από το κουτί το F-91W, μετά από 2 μήνες.
Όταν τα έβαλα δίπλα, το 5600 ήταν στην ώρα του κινητού, αλλά το μικρό πήγαινε μπροστά 2,5 λεπτά!!! (η ώρα του ήταν σωστά ρυθμισμένη πριν το βάλω στο κουτί)
Το πόσο μου κακοφάνηκε δε φαντάζεστε!

Τα F-91W, είναι ίσως τα χειρότερα σε αυτό τον τομέα. Το δικό μου το οποίο το μετρώ για πλάκα από τη μέρα που το αγόρασα για να δω αν έχει διακυμάνσεις κλπ, είναι σταθερότατα στα +0.75spd.

To DW-5600 μου μετράει εδώ και καιρό +0.06spd (με διακυμάνσεις εννοείται που οφείλονται κυρίως σε μεγάλες αλλαγες θερμοκρασίας κλπ). Παρόλα αυτά, με μια βόλτα στο WUS θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν 5600 που τα παίρνει κάποιος επειδή διάβασε την απόδοση πχ του δικού μου και τελικά το δικό του ρολόι μετρά + ή ακόμα χειρότερα -15s/μήνα.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι χρήστες CASIO ασχολούνται με τα τριμμεράκια που ανέφερα παραπάνω :P.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8354 στις: Φεβρουάριος 11, 2020, 09:53:28 πμ »
Γι' αυτό το αναφέρω.
Προσωπικά το ξέρεις ότι δε θα ασχοληθώ να μετρήσω μπαταρία.
Και όντως το να λες 1 δευτερόλεπτο τη μέρα φαίνεται αδιάφορο.
Ωστόσο, όταν είδα τη μεγάλη διαφορά στους 2 μήνες (που προφανώς ήταν πάνω από 1 δευτερόλεπτο τη μέρα) με ενόχλησε πολύ.
Και μην αρχίσετε κάποιοι έξυπνοι να αναφέρετε τα ραδιοελεγχόμενα… ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions