Αποστολέας Θέμα: Την πολύτιμη σας γνώμη για το 1ο μου Rolex  (Αναγνώστηκε 1117 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Beastaras

• VIP Member
    • Προφίλ
Απ: Την πολύτιμη σας γνώμη για το 1ο μου Rolex
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουάριος 15, 2026, 15:37:55 μμ »
Εμένα μου είχε τύχει στο service της Rolex στην Σταδίου, ένας κύριος μπροστά μου που πήγε το ρολόι του για service και μετά από λίγο τον φώναξαν, ενημερώνοντας τον ότι δεν κάνουν service σε ''μαϊμού'' ρολογια και όταν εκείνους τους ανταπάντησε ''τι είναι αυτά που λέτε;'' εκείνοι του είπαν ξανά ότι το ρολόι είναι ''μαϊμού'' και τον αποχαιρέτησαν.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουάριος 15, 2026, 16:06:16 μμ »
Ή κλεμμένο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουάριος 15, 2026, 16:20:21 μμ »
Ή κλεμμένο

Στον συγκεκριμένο είπαν μαϊμού.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tigergreg

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουάριος 15, 2026, 16:26:38 μμ »
Στα  κλεμμενα  τον  ενημερωνουν  εφοσον  φυγει  ο  κουριερ  για  εισαγγελια.... :D :D :D
friendly
0
funny
1
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
Beastaras,
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Badass Gentleman

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουάριος 15, 2026, 17:11:31 μμ »
Στα  κλεμμενα  τον  ενημερωνουν  εφοσον  φυγει  ο  κουριερ  για  εισαγγελια.... :D :D :D

Όλες οι περιπτώσεις που εχω ακούσει,στο επιστρέφουν χωρίς να το ακουμπήσουν,εκτός αν ειναι κλεμμένο απο μαγαζί.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
«Παντού υπάρχει νόμος, στα ρολογια όχι όμως...» 

Αποσυνδεδεμένος tigergreg

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουάριος 15, 2026, 17:36:02 μμ »
Όλες οι περιπτώσεις που εχω ακούσει,στο επιστρέφουν χωρίς να το ακουμπήσουν,εκτός αν ειναι κλεμμένο απο μαγαζί.

Στην  μια  περιπτωση  πριν  πολλα  χρονια  ο  Κος  Νικος  που  δουλευε  εκει  μου  ειχε  πει  οτι  η  ρολεξ

ειχε  κανει  ειδικο  αιτημα  στην  εισαγγελια  για  αμεση  αποστολη  με  την  προειδοποιηση  "συνεργειας"  σε

κλεπταποδοχη. Το  διαπιστωσα  μπροστα  μου  και  μαλιστα  ηρθε  ο  κομιστης  του  ρολογιου  και  αρχισε  να

φωναζει  και  να   απειλει  αλλα  μολις  καταλαβε  οτι  ερχεται  η  αστυνομια  την  εκανε  και  δεν  εμφανιστηκε  ξανα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος kotsos4u

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουάριος 15, 2026, 17:46:57 μμ »
Από τις φωτό, παρότι δεν είναι πολύ καθαρές ( τις μεγάλωσα όσο επέτρεπαν ) βλέπω τα ακόλουθα.

* Η κάσα, έχει γυαλιστεί και έχει χάσει τις βασικές της γραμμές ( bevels ). Ειναι φυσιολογική η φθορά σε μια κάσα, αλλά στην αποκατάσταση, αν είχε πιο βαθειές "ουλές" τις έχουν σκεπάσει με το γυάλισμα, που δεν είναι και το καλύτερο. Και τα ράμφη, στα τελειώμστά τους, είναι μάλλον λίγο πιο στενά. Δεν φαίνονται καλά στις φωτό, αλλά έχουν χάσει τις ακμές τους. Θα έλεγα αναμενόμενο σε τέτοια ηλικία.

* Η στεφάνη, που είναι χρυσός, δείχνει την αναμενόμενη φθορά, οι ακμες του fluted ειναι φθαρμένες σε αναμενόμενο επίπεδο μεν, αλλά, δείχνουν και το πως θα ήταν η κάσα πριν την αποκατάσταση.

* Η κορώνα, είναι μάλλον καινούργια, δεν δείχνει φθορά, αλλά έχει και διαφορετικό χρώμα. Αυτό μπορεί να συμβαίνει, ( αν οι φωτό είναι σωστές ), ότι είναι 18 Κ ενώ το ρολόι είναι 14 Κ.

Τα παλαιότερα μοντέλα, είχαν χρυσό 14 Κ σαν πιο αντοχής, τα νεώτερα, αναβαθμίστηκαν στα 18Κ.

* Το μπρασελέ, είδικά αν φοράει κάποιος το ρολόι σφικτά, φθείρεται στα σημεία που έχει τους χρυσούς κρίκους, και στους πείρους που τους συγκρατούν. Συν τους ρύπους, η φθορά είναι μεγαλύτερη. Το μπρασελέ χαλαρώνει, μακραίνει και χρειάζεται αποκατάσταση πριν κοπεί..

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η αποκατάσταση δεν είναι και η καλύτερη, σε πολλά σημεία δείχνει στραβό. Φυσικά, μπορεί οι φωτό να αλλοιώνουν την εικονα, οπότε, αν δεν το δεί κανείς από κοντά ή να έχει καλές φωτό, απλώς σημειώνουμε το γεγονός.

Ταυτόχρονα, πρέπει να ελεγχθεί ο κωδικός του μπρασελέ, αν αντιστοιχεί στο ρολόι, ή βάλανε ένα άλλο, άλλης εποχής.

Θα πεί κανείς "τι ψειρίζεις ρε μπάρμπα" ? ::)

Το ερώτημα είναι ως ακολουθως.

Αγοράζει ο φίλος ένα ρολόι μιας κάποιας κατάστασης, που την τιμολογούν Χ, ή αγοράζει ένα vintage οπότε τα στοιχεία πρέπει να είναι σωστά ?

Αν παίρνει το ρολόι σαν ρολόι, και του αρέσει, κρατάει χρονομετρίες, και είναι γνήσιο με απόδειξη ιδιοκτησίας και όχι κοινωνικοποιημένο, πρέπει να δεί σε αυτήν την τιμή μήπως βρίσκει κάτι σαφώς καλύτερο και με πιο γνωστή ιστορία και χωρίς ερασιτεχνικές παρεμβάσεις. ή να επιδιώξει μια καλύτερη τιμή. Το να του λένε " η ανακατασκευή του μπρασελέ και το σέρβις κοστίζουν περίπου 1400€ (1000€ μπρασελέ και + 400€ σέρβις )", οπότε σου τα χρεώνουμε, δεν είναι απάντηση. Τα κάνανε ΜΗΠΩΣ και καταφέρουν να το πουλήσουν, γιατί, όπως ήταν, προφανώς δεν θα βλεπόταν ! Οπότε, η ευθύνη, δική τους. Πόσο κοστίζουν άλλα αντίστοιχα που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ τέτοιες παρεμβάσεις ?

Αν το αγοράζει σαν vintage, ..........ας μην το πάρει. 

Σημ. Φυσικά, με τον ανωτέρω οδηγό, βοηθάμε τον κάθε "πωλητή", να βελτιώνει τα προς πώληση αντικείμενά του, ( έχει συμβεί πολλές φορές ) αλλά, "έχουν γνώσιν οι φύλακες". Οτι και να κάνουν οι "λαδιάρηδες", ΠΑΝΤΑ θα μπορούμε να διακρίνουμε τις "λαδιές" τους.  ;D

Ήταν πιθανόν το πιο βοηθητικό και επεξηγηματικό μήνυμα που διάβασα. Πραγματικά πετύχατε τα πάντα. Ακόμη και το σέρβις που επικοινώνησα μου είπε πως αλλάχτηκε η κορώνα και κάποιες άλλες λεπτομέρειες.

Μετά από ώριμη σκέψη και πάντα σύμφωνα με τις συμβουλές σας αποφάσισα πως προς το παρόν δεν θα προχωρήσω στην αγορά του συγκεκριμένου. Επειδή ακριβώς είναι το πρώτο μου Rolex θέλω να κρατήσω πολλά χρόνια - δεν θα είναι ένα από τα πολλά.

Έτσι προτιμώ είτε να πάω σε καινούργιο (π.χ. OP στα 6750€) είτε σε κάποια άλλη επιλογή.

Η συγκεκριμένη επιλογή εν τέλει δεν αποτελεί ευκαιρία στην τιμή που κοστολογήθηκε. Αμφιβάλλω μάλιστα και για το πόσο value for money είναι.

Παρόλο που μου άρεσε πραγματικά το two tone με black dial , δυστυχώς θα πρέπει να το προσπεράσω.
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
tigergreg,Beastaras,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουάριος 15, 2026, 19:44:22 μμ »
Ήταν πιθανόν το πιο βοηθητικό και επεξηγηματικό μήνυμα που διάβασα. Πραγματικά πετύχατε τα πάντα. Ακόμη και το σέρβις που επικοινώνησα μου είπε πως αλλάχτηκε η κορώνα και κάποιες άλλες λεπτομέρειες.

Μετά από ώριμη σκέψη και πάντα σύμφωνα με τις συμβουλές σας αποφάσισα πως προς το παρόν δεν θα προχωρήσω στην αγορά του συγκεκριμένου. Επειδή ακριβώς είναι το πρώτο μου Rolex θέλω να κρατήσω πολλά χρόνια - δεν θα είναι ένα από τα πολλά.

Έτσι προτιμώ είτε να πάω σε καινούργιο (π.χ. OP στα 6750€) είτε σε κάποια άλλη επιλογή.

Η συγκεκριμένη επιλογή εν τέλει δεν αποτελεί ευκαιρία στην τιμή που κοστολογήθηκε. Αμφιβάλλω μάλιστα και για το πόσο value for money είναι.

Παρόλο που μου άρεσε πραγματικά το two tone με black dial , δυστυχώς θα πρέπει να το προσπεράσω.

Λάβε υπ' όψιν, ότι η κάσα και το μπρασελέ, είναι αυτά που θα ψάχνεις. Το dial, είναι το τελευταίο, μια και μπορείς να το αλλάξεις - πάντα με αντίστοιχο που προσφερόταν στην σειρά - με ένα μαύρο της επιλογής σου.

Είναι πραγματικά το μοναδικό που είδα όσο έψαχνα που έχει ακριβώς αυτό που θέλω.
.......................

Αν η ανωτέρω δήλωση, αναφέρεται στο χρώμα του dial, με μια αλλαγή, το φτιάχνεις.

Από την άλλη, επειδή δεν γνωρίζεις, υπάρχουν πολλών τύπων dials, και εννοώ, με διαφορετικές σημάνσεις ωρών, πιο παχιές ή με διαφορετικού πάχους μπαρέτες ωρών, με λεπτα ή και μισόλεπτα, με διαμάντια ή άλλες μορφές.

Την στιγμή που έχεις καλό σύνολο κάσας - μπρασελέ, μπορείς να αλλάξεις το καντράν. Οπότε, άρχισε να ψάχνεις και τα διαφορετικά είδη καντράν, να αποκτήσεις άποψη, και στάθμισε αν σου αρέσει περισσότερο ένα two tone ή θα πας σε ένα απλό ατσάλινο.

Ενημερωτικά, πληρώνεις τον χρυσό, το βάρος του οποίου, είναι υποπολλαπλάσιας αξίας από αυτήν που χρεωνουν.

Και η συγκεκριμένη σειρά, η 16ΧΧΧ, είναι ακόμα με το ακρυλικό τζαμάκι, οπότε είναι ευαίσθητο, γδέρνεται και χαράσει εύκολα.

Κάνε με την ηρεμία σου έρευνα, θα βρείς και καλύτερα, αλλά, προσωπικά θα έψαχνα για ζαφείρι, και μια καλύτερη κατάσταση. Με τα λεφτά του Ο.Ρ. σίγουρα θα βρείς κάποιο καλύτερο, αν ένα τέτοιο σου αρέσει περισσότερο. Απλώς θέλει υπομονή και συνεχές ψάξιμο.

Αν η "πίεση" είναι για να αποκτήσεις ένα κορωνάτο, και πάρεις όποιο σου λέμε εμείς, θα ξαναγυρίσεις σε αυτό που σου αρέσει, και θα ............ξαναμπλέξεις. Οπότε, θέλει ξεκάθαρη απόφαση και υπομονή.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος tolis

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουάριος 15, 2026, 20:34:57 μμ »
Η σωστη αποφαση ειναι να αγορασεις καινουργιο.
Μπορει να πληρωσεις και καπελο αλλα τι σημασια εχει ?
Σημασια εχει οτι κανεις την αγορα που θελεις.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ef.orange

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουάριος 16, 2026, 21:07:18 μμ »
Προσωπικά, θα μάζευα ή θα ανέβαινα αλλά 2,5Κ περίπου και θα πήγαινα σε ένα ωραιότατο αλλά και ολοκαίνουργιο Οyster Ρerpetual 36mm.. ;)

Καλησπέρα! Συμφωνώ κι εγώ με τον αγαπημένο φίλο @Beastaras, αν και δεν ξέρω, αν θα έφταναν δηλ. τα +2,5Κ, δεν ξέρω, μακάρι να είναι και λιγότερα. Όπως κι αν έχει, είναι μία σοφή σκέψη που έθεσε, (προσωπική άποψη πάντα).

[@Beastaras, είπες για 36mm! Λοιπόν, σε λίγες μέρες θα έρθω σε άλλο νήμα να σε πολεμήσω με 36mm κι εσύ με 39mm!  :) ]
friendly
1
funny
0
like
1
wow
0
Members reacted friendly:
Beastaras,
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουάριος 16, 2026, 21:33:26 μμ »
Καλησπέρα! Συμφωνώ κι εγώ με τον αγαπημένο φίλο @Beastaras, αν και δεν ξέρω, αν θα έφταναν δηλ. τα +2,5Κ, δεν ξέρω, μακάρι να είναι και λιγότερα. Όπως κι αν έχει, είναι μία σοφή σκέψη που έθεσε, (προσωπική άποψη πάντα).

[@Beastaras, είπες για 36mm! Λοιπόν, σε λίγες μέρες θα έρθω σε άλλο νήμα να σε πολεμήσω με 36mm κι εσύ με 39mm!  :) ]

Καλησπέρα αγαπητέ @Ef.orange! Μου αρέσουν οι προκλήσεις και ειδικά όταν είναι από καλοπροαίρετους ανθρώπους σαν εσένα, εύχομαι το εν λόγω νήμα να είναι το «Νέες αφίξεις».. ;D

Υ.γ. Και φυσικά να είναι το Dune dial.. ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions