@jimis 
Αν δεν με κράξουν κάποιοι, να βάλω και άλλα. Κάνω και ...........ιδιαίτερα

Job : Απαιτεί εξειδικευμένους σε ΟΛΗ την διάρκεια της κατασκευής. Κάθε ενέργεια / πρόβλημα, επιλύεται επι τόπου.
Batch : Απαιτεί εξειδικευμένους στα αρχικά στάδια, που αν πχ είναι 5 αεροπλάνα με option άλλα 10, στα πρώτα 5, βελτιώνονται οι τεχνικές και οι συνθήκες εξοπλισμου / συναρμολόγησης / ποιοτικών ελέγχων, ώστε τα υπόλοιπα θεωρητικά να είναι "τυποποιημενα".
Line : Απαιτεί εξιδικευμένους στην οργάνωση logistics - σχεδιασμό γραμμής παραγωγής - εργαλείων / robots, μετά η παραγωγή απλώς "τρέχει" ακόμα και χωρίς εργαζόμενους !

Φυσικά, σε κάθε περίπτωση, τα lots των παραλαμβανομένων "υλικών" από τρίτους, υφίστανται ποιοτικό έλεγχο κατα την παραλαβή, ΠΡΙΝ συναρμολογηθούν με άλλα lots άλλων προμηθευτών, ώστε οιαδήποτε "αδυναμία" να γίνει αντιληπτή ΠΡΙΝ την τελική συναρμολόγηση. Σε μερικές φίρμες, πχ σε κάποια που ήμουν εγώ, ο ποιοτικός έλεγχος γινόταν στον χώρο του προμηθευτή, ώστε να μην ταξιδέψουν υλικά ( κοστος ) και μπλοκάρουν και τις αποθήκες μας ( χώρος ) αν δεν ήταν κατάλληλα για την παραγωγή.

πχ Ενα αυτοκίνητο, θα πάρει φώτα - λάστιχα - φρένα - ρουλεμάν - λιπαντικά - εναλλάκτη - συμπιεστή - καλώδια - ηλεκτρονικά - χρώματα - δέρματα - εξαρτήματα μηχανής πχ ψεκασμούς - κεντρικές μνήμες, και τόσα άλλα από τρίτους προμηθευτές, που θα περάσουν ποιοτικό έλεγχο πριν την συναρμολόγηση, μια και το "μετά" σημαίνει πολλαπλάσιο κόστος για τον παραγωγό.
Τα lots, από κάθε προμηθευτή, έχουν κωδικά ιχνηλασιμότητας, οπότε, ξέρουν σε κάθε μονάδα τι μπήκε, για να κανουν ανακλήσεις αν κάποιο lot παρουσιάσει πρόβλημα έστω και μετά από καιρό.
Εμάς μας κάλεσαν να αλλάξουμε αερόσακο σε αυτοκίνητο του 2006 ( ! ), γιατί απεδείχθη ότι αυτοί οι Tanaka είχαν πρόβλημα.
Αυτά !