Αποστολέας Θέμα: μαϊμού 5άρι;  (Αναγνώστηκε 8330 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: μαϊμού 5άρι;
« Απάντηση #15 στις: Δεκέμβριος 28, 2020, 15:15:06 μμ »
Για να μην υπάρχουν μπερδέματα όταν υπάρχει seiko hellas, samsung hellas, lg hellas, fiat hellas κτλ η αντιπροσωπεία σε καλύπτει κανονικά γιατί είναι η ίδια εταιρία

Εάν μιλάμε όμως ότι τα seiko τα εισάγει η εταιρία ΜΠΑΜΠΗΣ, τα Samsung η εταιρία ΚΩΣΤΑΣ κτλ δεν έχει καμία υποχρέωση να σε καλύψει...

Γιατί να το κάνει άλλωστε για μια αγορά που έβγαλε 0% κέρδος... Απλά για να κάνει τον νεροκουβαλητη της κάθε seiko, samsung, lg κτλ.

Σε εμένα λογικό μου φαίνεται ούτε εγώ θα τα κάλυπτα τα προϊόντα παρά εισαγωγης...

as above ▲▼ so below

Δεν είναι ακριβώς έτσι, γενικά και αόριστα.

Η ΧΧΧΧΧ Hellas, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μέτοχος είναι ΚΑΙ η "μαμά". Ειναι , εμπορικός τίτλος, που τον αποκτά ΟΠΟΙΟΣ θέλει, αν δεν αντιτίθεται σε άλλους ΗΔΗ υφιστάμενους, ή για να δώσει την βαρύτητα της αποκλειστικότητας / βαθιάς και πλήρους εμπλοκής.

Ο δε κος ΜΠΑΜΠΗΣ ή /και ο κος ΚΩΣΤΑΣ, αν εισάγει, πρέπει  να διευκρινήσουμε αν "εισάγει" γιατί βρήκε μια παρτίδα, και αντι κουνουπίδια έφερε ρολόγια ?, ή φέρνει συνεχώς ΚΑΙ τακτικά ρολόγια, και της αυτής επωνυμίας ?

Αν είναι το πρώτο, φυσικά και ΔΕΝ σε καλύπτει, γιατί, "αρπαχτή" κάνει.
Αν είναι το δεύτερο, από κάπου προμηθεύεται, και πιθανόν, να έχει κάποιο συμφωνητικό, που να τον δεσμεύει ΠΟΥ πουλάει, ΠΟΣΟ πουλάει, και τι κάλυψη δίνει.

Το ΠΟΥ πουλάει, είναι θέμα να μην εισέρχεται σε περιοχές που υπάρχει άλλος διαπιστευμένος, και ΠΟΣΟ ( τιμή ), για να μην "κόβει" πωλήσεις από τους διαπιστευμένους.

Μπορεί, και ο διαπιστευμένος, να δίνει αγαθά σε άλλους, που τα πουλάνε μεν, αλλά, δεν παρέχουν καμμία άλλη υπηρεσία.
Και μόλις πάθεις κάτι, τρέχεις στον διαπιστευμένο.

Ο κος απάν' που βάζει σφραγίδα εγγύησης, ή έχει τεχνίτη, ή είναι συνεργαζόμενος, αλλά για να ξεχωρίσει από το πλήθος, σου παρέχει τα απαραίτητα για να τον προτιμήσεις. Ειδικά, αν είναι επαρχία, και σε αποτρέπει από το να πας σε μεγαλύτερη πόλη για την κάθε αγορά σου.

Τα πάντα όλα, εξαρτώνται από τις εκάστοτε συμφωνίες και όρους που αυτές περιέχουν.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος dimitris giouzenis

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Δεκέμβριος 28, 2020, 15:23:22 μμ »
Σε ολα τα αγαθα υπαρχει η διεθνης εγγυηση..Με την προυποθεση βεβαια αυτο το αγαθο να εισαγεται επισημα μεσω αντιπροσωπων..Αν αγορασεις ενα Seiko απο την Ιαπωνια και εχει εισαχθει απο το εργοστασιο στην Ευρωπαικη ενωση εχεις εγγυηση..Διαφορετικα οχι..Αν αυριο εγω φερω ενα αυτοκινητο απο USA πχ.Nissan και το μοντελο αυτο δεν εχει γινει επισημη εισαγωγη στην Ευρωπη δεν με καλυπτει καμμια εγγυηση πουθενα στην Ευρωπη..Ελαχιστες ειναι οι εξαιρεσεις οπως πχ. τα προιοντα της Apple που εχουν ενα χρονο εγγυηση παγκοσμιως ασχετως απο που εχουν αγορασθει..Σχεδον τα περισσοτερα ρολογια που υπαρχουν στο ιντερνετ ειναι ιδιωτικες εισαγωγες οποτε μιλαμε αν χρειστει εγγυηση η επισκευη μονο απο το καταστημα που αγορασθηκε
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
gim

Αποσυνδεδεμένος Dante80

• Members+
  • VIP Member
  • (╯°□°)╯︵ ┻━┻
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Δεκέμβριος 28, 2020, 15:43:32 μμ »
Μιας και το έπιασε η κουβέντα, ερώτηση (δεν το γνωρίζω). Τι γίνεται στην περίπτωση που φέρνεις ένα μοντέλο με κωδικό που προορίζεται για άλλη αγορά, αλλά η αντιπροσωπεία εδώ έχει το ίδιο μοντέλο με τον Ευρωπαϊκό κωδικό. Μιλάμε πάντα για το ίδιο ρολόι.

Παράδειγμα προσωπικό.

Αγοράζεις αυτό.
https://www.creationwatches.com/products/orient-watches-252/orient-contemporary-ra-ac0e02s00c-automatic-japan-made-mens-watch-16450.html

Στην αγορά Ελλάδα παίζει αυτό.
https://www.skroutz.gr/s/18244684/Orient-RA-AC0E02S10B.html

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος vtsakiris

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Δεκέμβριος 28, 2020, 17:00:29 μμ »
Δεν είναι ακριβώς έτσι, γενικά και αόριστα.

Η ΧΧΧΧΧ Hellas, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μέτοχος είναι ΚΑΙ η "μαμά". Ειναι , εμπορικός τίτλος, που τον αποκτά ΟΠΟΙΟΣ θέλει, αν δεν αντιτίθεται σε άλλους ΗΔΗ υφιστάμενους, ή για να δώσει την βαρύτητα της αποκλειστικότητας / βαθιάς και πλήρους εμπλοκής.

Ο δε κος ΜΠΑΜΠΗΣ ή /και ο κος ΚΩΣΤΑΣ, αν εισάγει, πρέπει  να διευκρινήσουμε αν "εισάγει" γιατί βρήκε μια παρτίδα, και αντι κουνουπίδια έφερε ρολόγια ?, ή φέρνει συνεχώς ΚΑΙ τακτικά ρολόγια, και της αυτής επωνυμίας ?

Αν είναι το πρώτο, φυσικά και ΔΕΝ σε καλύπτει, γιατί, "αρπαχτή" κάνει.
Αν είναι το δεύτερο, από κάπου προμηθεύεται, και πιθανόν, να έχει κάποιο συμφωνητικό, που να τον δεσμεύει ΠΟΥ πουλάει, ΠΟΣΟ πουλάει, και τι κάλυψη δίνει.

Το ΠΟΥ πουλάει, είναι θέμα να μην εισέρχεται σε περιοχές που υπάρχει άλλος διαπιστευμένος, και ΠΟΣΟ ( τιμή ), για να μην "κόβει" πωλήσεις από τους διαπιστευμένους.

Μπορεί, και ο διαπιστευμένος, να δίνει αγαθά σε άλλους, που τα πουλάνε μεν, αλλά, δεν παρέχουν καμμία άλλη υπηρεσία.
Και μόλις πάθεις κάτι, τρέχεις στον διαπιστευμένο.

Ο κος απάν' που βάζει σφραγίδα εγγύησης, ή έχει τεχνίτη, ή είναι συνεργαζόμενος, αλλά για να ξεχωρίσει από το πλήθος, σου παρέχει τα απαραίτητα για να τον προτιμήσεις. Ειδικά, αν είναι επαρχία, και σε αποτρέπει από το να πας σε μεγαλύτερη πόλη για την κάθε αγορά σου.

Τα πάντα όλα, εξαρτώνται από τις εκάστοτε συμφωνίες και όρους που αυτές περιέχουν.
Είναι μια τεράστια κουβέντα...

Απλά λέω ότι είναι τελείως διαφορετικό να μιλάς με την μαμά εταιρία και τελείως άλλο πράγμα να μιλάς με αντιπροσωπεία που είναι άλλη εταιρία...

Εάν είναι αντιπροσωπεία εξαρτάται από την συμφωνία που υπάρχει με την μαμά.

Εάν όμως η μαμά δεν προστατεύει τον αντιπρόσωπο από παρά εισαγωγές δεν υπάρχει λόγος ο εκάστοτε αντιπροσωπος να καλύψει κάτι.

Τέλος πάντων η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και δεν υπάρχει κάποιος νόμος.

as above ▲▼ so below

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
as above ▲▼ so below

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #19 στις: Δεκέμβριος 28, 2020, 17:21:28 μμ »
Η παραεισαγωγη είναι εγκληματική, κατα εμε,όπως και αυτοί που την στηρίζουν. 
Εχει δωσει ο άλλος ενα σκασμό λεφτά να φτιάξει μια ωραία αντιπροσωπεία και εμφανίζεται ο άλλος που πουλάει κάλτσες και βρακια να πουλάει ξαφνικά το ίδιο προϊόν πιο χαμηλά.

Στάλθηκε από το SM-N986B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #20 στις: Δεκέμβριος 28, 2020, 17:22:04 μμ »
Και  δίκαια δεν πρέπει να πρέπει να υποστηρίζεται από την επίσημη αντιπροσωπεία.  Να πάει να το φτιάξει εκεί που το πήρε.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Δεκέμβριος 28, 2020, 17:23:12 μμ »
Ειμαι περιεργος να ακουσω πως θα "προστατευτει" ο αντιπροσωπος απο την μαμα εταιρια.

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Να ευχαριστησω τη νονα μου , Λουκρητια Βοργια .

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Δεκέμβριος 28, 2020, 17:24:24 μμ »
Και γιατι η παραλληλη εισαγωγη προιοντων ειναι εγκληματικη.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Δεκέμβριος 28, 2020, 17:25:41 μμ »
Μιλαμε και γραφουμε για εμποριο.
Αν δεν εχω μπερδευτει , ειναι ελευθερο και προστατευετε και απο καποιους νομους.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Δεκέμβριος 28, 2020, 17:32:06 μμ »
Ειμαι περιεργος να ακουσω πως θα "προστατευτει" ο αντιπροσωπος απο την μαμα εταιρια.

Η μαμά θα πρέπει να προσέχει που πουλάει, βέβαια πολλές φορές μπροστά στον βωμο του κέρδους όλα πάνε περίπατο.

Όταν είσαι σοβαρός και κανείς σοβαρές συνεργασίες τα ρυθμίζεις αυτά από πριν με ρήτρες.

as above ▲▼ so below

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
as above ▲▼ so below

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Δεκέμβριος 28, 2020, 17:34:11 μμ »
Η μαμα να προσεχει που πουλαει ;
Δηλαδη ;

Πως ενα μπουκαλι ουισκι μπορει η οποιαδηποτε σκωτσεζικη εταιρια να διασφαλισει οτι δεν θα ερθει παραλληλα στην Ελλαδα ;

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #26 στις: Δεκέμβριος 28, 2020, 17:35:48 μμ »
Μιλαμε και γραφουμε για εμποριο.
Αν δεν εχω μπερδευτει , ειναι ελευθερο και προστατευετε και απο καποιους νομους.

Έγραψα το γιατί βαιε, δουλεύεις εσυ ανοίγεις π.χ ενα περίπτερο για να μπορέσεις να κάνεις κάτι καλύτερο στη ζωή σού, και το διπλανό σου ,άσχετο, μαγαζί, πχ φούρνος αποφασίζει να βάλει τσιγάρα.
Σκέψου το λίγο από μόνος σου, έβαλα ένα απλοϊκό παράδειγμα.
Μεγενθυνε το η όχι σε πιο προκλητικές καταστάσεις.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Δεκέμβριος 28, 2020, 17:40:58 μμ »
Σε γενικές γραμμές όταν αγοράζουμε ένα προϊόν από σοβαρή αντιπρωσοπεια στην Ελλάδα υπάρχουν και κάποια λειτουργικά - διαχειριστικά έξοδα που επιβαρύνουν το προϊόν αλλά υπάρχει και μια προστιθέμενη αξία που την απολαμβάνουμε ως καταναλωτές.

Δεν είναι δυνατόν να έχουμε την διάθεση να αγοράζουμε από τον τρέχα γυρευε στο πουθενά που δεν έχει ούτε γραφείο  και όταν κάτσει η στραβή να έχουμε την απαίτηση να μας καλύψει κάποιος άλλος στην Ελλάδα που έχει μαγαζί γωνία, υπαλλήλους καταρτισμένους πληρώνει ΙΚΑ και χίλιους άλλους διάβολους...

Μαζί με αγορά από το πουθενά πρέπει να περιμένουμε και after sales από το πουθενά.

as above ▲▼ so below

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
as above ▲▼ so below

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Δεκέμβριος 28, 2020, 17:43:26 μμ »
Αλεξ αυτο δεν ειναι παραλληλη αγορα.

Παραλληλη αγορα ειναι οταν η μαμα εταιρια Πετρομπεης SA εχει 5 αντιπροσωπειες στην Ευρωπη.
Και ο Ιταλος αντιπροσωπος κανονικα , με ρητρα απαγορευεται να πουλαει στις αλλες 4 χωρες.
Ελα ομως που εχει μεινει πισω σε πωλησεις σε σχεση με του αλλους 4 και κινδυνευει να χασει την αντιπροσωπεια . Ή οπως και να χει θελει παραπανω πωλησεις.
Παει τοτε στον φιλο του τζουζεπε και του λεει.
Θα σε πωλησω ρε καρντασι 5 παλετες πετρομπεη ex και στειλτες στην Ελλαδα , σε ενα αλλο καρντασι που εχω συννενοηθει , θα πουλησει χαμηλα , θα παρουμε μεριδιο της αγορας και ασε τον εκει αντιπροσωπο να χτυπιεται

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Δεκέμβριος 28, 2020, 17:44:22 μμ »
Περιμενω την προστασια του αντιπροσωπου απο την μαμα να μαθω

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions