.....................
Απλά αν το ψάξεις, δικηγορίστικα, δεν στέκει αυτό το "δεν το πας στην αντιπροσωπεία", ειδικά εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μέγιστη παπάτζα που την τρώμε στην μάπα όπως το "χάνεται η εγγύηση στο αμάξι αν δεν το πας στην αντιπροσωπεία"....Τρομολαγνεία που επικράτησε με τα χρόνια και έγινε πλέον μόνιμη καραμέλα.
....................
Πολλά αγαθά, όπως και τα ρολόγια, θεωρητικά καλύπτονται από μία διεθνή εγγύηση, που καλύπτει τον αγοραστή / χρήστη, οπουδήποτε και να βρεθεί.
Δηλαδή, αν πήγαινα εγώ στην Κροατία, ( ....που πήγαινα επαγγελματικά ), και καμάκωνα το προϊόν, το αγόραζα, και επέστρεφα μετά στην Ελλάδα, όπου και ο τόπος μόνιμης κατοικίας μου, θα αρνούντο στην κεντρική / επίσημη αντιπροσωπεία να το σερβίρουν ?
Φυσικά, υποθέτω ότι θα ζητούσαν την απόδειξη αγοράς / εγγύηση -ημερομηνία αγοράς, που δώ μάλλον δεν έχει παραδοθεί.
Δηλαδή, ο φίλος Gnl, που θα πάρει από την Γή του Πυρός, όπου βρέθηκε με το καράβι ένα ωραίο ρολογάκι, μια κουρευτική μηχανή, ένα mixer, ενα κινητό, ενα laptop, σημαίνει ότι πέταξε τα ιδρωμένα του λεφτά ? Δεν νομίζω.