Αποστολέας Θέμα: Τι θα αγοραζα μεχρι 15.000 ευρω?  (Αναγνώστηκε 34320 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

thomas69

• Επισκέπτης
Απ: Τι θα αγοραζα μεχρι 15.000 ευρω?
« Απάντηση #105 στις: Δεκέμβριος 02, 2011, 14:37:04 μμ »
Κύριοι, μας τα έχετε κάνει τσουρέκια με τη μεταπωλητική αξία.

Τσουρέκια παλιά Χάρη.Τώρα έχουν γίνει Ζέπελιν
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Δεκέμβριος 02, 2011, 14:43:05 μμ »

Αλλα δε μπορουμε να αφηνουμε στην ακρη την αξια ενος ρολογιου.Ο λογος ειναι πως οταν δινεις ενα σεβαστο ποσο ειναι αναμενομενο να φοβασαι οτι απο αναγκη καποια στιγμη μπορει να χρειαστεις μερος των χρηματων που εδωσες. Αυτο το μεριδιο αποζητας να ειναι το μεγαλυτερο δυνατο.

αναμφισβήτητα,δικιο εχεις...
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 02, 2011, 14:48:26 μμ από Argo982001 »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
  • United we stand-Divided we Fall
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Δεκέμβριος 02, 2011, 14:55:18 μμ »

xa xa xa xa xa  :D :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Καλοκαίρι Μύκονος. Χειμώνας Αράχοβα. Συσκευές Apple. Καφές Starbucks. Δουλειά με μέσον. Κλάμα για την κρίση. Πιο Έλληνας πεθαίνεις.

grecellin

• Επισκέπτης
« Απάντηση #108 στις: Δεκέμβριος 02, 2011, 14:58:50 μμ »
Με όλο το σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις, όταν το θέμα είναι "Τι θα αγοραζα μεχρι 15.000 ευρω?" είναι αδύνατο να μην μπουν και απόψεις που έχουν σχέση με το οικονομικό μέρος και την αξία μεταπώλησης.
Και επειδή σε αυτές τις τιμές το μεγαλύτερο ποσοστό -από τα χρήματα που πρέπει να πληρώσει ο καταναλωτής- είναι πράγματα που δε μετρώνται, αλλά κοστολογούνται και μάλιστα ακριβά, αν ένα ρολόι μετά την αγορά χάσει την αξία του ήταν απλά "φούσκα". Ή όπως έγραψε ο γιώργος η μεταπωλητικη αξια αναφερεται σαν δεικτης της διαχρονικης ζητησης του ρολογιου με την παροδο των ετων ή κ των δεκαετιων!!

Ποια ρολόγια είναι "φούσκες" δε ξέρω, γιατί τα 15 χιλιάρικα για ένα ρολόι είναι πολύ μακριά από εμένα (και σαν στάση ζωής). Για να γίνεται όμως τόση συζήτηση όλο και κάποια θα υπάρχουν.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Δεκέμβριος 02, 2011, 15:30:20 μμ »
Και μια αλλη σκεψη....Τα ατομα που πραγματικα εχουν τα λεφτα για την αποκτηση τετοιων ρολογιων δε πιστευω οτι πολυνοιαζονται αν θα χασουν 2 ή 3 ή 5 χιλιαρικα απο την πωληση του audemars τους για παραδειγμα ,οσοι απο την αλλη δεν ειναι τοσο ευκαταστατοι και αγοραζουν με το στανιο ενα τετοιο αντικειμενο αρα και τους απασχολει ποσα θα χασουν,για μενα κακως προχωρησαν απο την αρχη στη συγκεκριμενη αγορα και για τους υπολοιπους που αποτελει μια τετοια αγορα απλως μια φαντασιωση(οπως για μενα στη παρουσα φαση)δε θα μου αρεσε στη φαντασιωση μου να μιζεριαζω και να σκεφτομαι ποσα λεφτα θα χασω....στη φαντασιωση μου δε με νοιαζει........
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

tetos

• Επισκέπτης
« Απάντηση #110 στις: Δεκέμβριος 02, 2011, 15:50:28 μμ »
Και μια αλλη σκεψη....Τα ατομα που πραγματικα εχουν τα λεφτα για την αποκτηση τετοιων ρολογιων δε πιστευω οτι πολυνοιαζονται αν θα χασουν 2 ή 3 ή 5 χιλιαρικα απο την πωληση του audemars τους για παραδειγμα ,οσοι απο την αλλη δεν ειναι τοσο ευκαταστατοι και αγοραζουν με το στανιο ενα τετοιο αντικειμενο αρα και τους απασχολει ποσα θα χασουν,για μενα κακως προχωρησαν απο την αρχη στη συγκεκριμενη αγορα και για τους υπολοιπους που αποτελει μια τετοια αγορα απλως μια φαντασιωση(οπως για μενα στη παρουσα φαση)δε θα μου αρεσε στη φαντασιωση μου να μιζεριαζω και να σκεφτομαι ποσα λεφτα θα χασω....στη φαντασιωση μου δε με νοιαζει........

μακαρι να ειχαμε τα λεφτα αυτα,  το τελευταιο που θα μας πειραζε ειναι αν θα εχει μεταπωληση
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Δεκέμβριος 02, 2011, 16:05:22 μμ »
....Τα ατομα που πραγματικα εχουν τα λεφτα για την αποκτηση τετοιων ρολογιων δε πιστευω οτι πολυνοιαζονται αν θα χασουν 2 ή 3 ή 5 χιλιαρικα απο την πωληση του audemars τους για παραδειγμα ,οσοι απο την αλλη δεν ειναι τοσο ευκαταστατοι και αγοραζουν με το στανιο ενα τετοιο αντικειμενο αρα και τους απασχολει ποσα θα χασουν,για μενα κακως προχωρησαν απο την αρχη στη συγκεκριμενη αγορα...

Ετσι ακριβως....οι ιαπωνες εχουν ενα γνωμικο που λεει,αν σε απασχολει το χρηματικο μερος ενος αντικειμενου που ενδιαφερεσαι να αγορασεις,το πιθανοτερο οτι αυτο  δεν ειναι για τα κυβικα σου..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

SYZo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #112 στις: Δεκέμβριος 02, 2011, 16:11:46 μμ »

[/quote]

,αν σε απασχολει το χρηματικο μερος ενος αντικειμενου που ενδιαφερεσαι να αγορασεις,το πιθανοτερο οτι αυτο  δεν ειναι για τα κυβικα σου..
[/quote]
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Δεκέμβριος 02, 2011, 16:28:54 μμ »
καλό αλλά μάλλον ξέχασαν τους τσίπηδες!  :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος TheseusGR

• Member
  • **
  • The more you own, the more you know you don't own.
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Δεκέμβριος 02, 2011, 16:36:21 μμ »
Κύριοι, πρέπει όλοι να αποδεχτούν ότι υπάρχουν διαφορετικές φιλοσοφίες για τις αγορές μας, και δεν υπάρχει μία πιο σωστή απο την αλλη. Μήλα και αχλάδια.

Υποστηρίζετε ότι αν αγοράζεις 15000 χιλ ρολόι δε ζορίζεσαι από ενδεχόμενες απώλειες. Γιατί; Το ίδιο μπορώ να υποστηρίζω για κάποιον λιγότερο ευκατάστατο, που όμως παραμένει αρκετά πλούσιος για να μην ιδρώνει για απώλειες σε ένα κομμάτι των 5000,00. Το ίδιο για κάποιον λιγότερο ευκατάστατο αλλά άνετο στο ρολόι των 2000,00.

Δεν είναι θέμα τιμής, είναι θέμα φιλοσοφίας. Κάποιος θα ιδρώνει και στα 500,00ε και κάποιος άλλος μπορεί να τον ενδιαφέρει η μεταπώληση και στα 50000,00 ευρώ.

Και ξεχνάτε και μία αλλη σημαντική παράμετρο. Πόσα ρολόγια αντέχει το συρτάρι σας. Όχι η τσέπη σας. Το συρτάρι σας. Αν σε βαθος 10 χρόνων έχεις μαζέψει 20 ρολόγια είστε σίγουροι ότι μπορείτε να τα χαρείτε. Μπορείτε να τα φοράτε όλα. Θα σας αρέσουν όλα το ίδιο όσο πριν 10 χρόνια. Μήπως η τσέπη σας έχει βαθύνει και κομμάτια που αγοράσατε πριν 10 χρόνια είναι λιγότερο σημαντικά σε σχέση με τα ακριβότερα που αγοράσατε πρόσφατα;

Θα πείτε πάλι οι "ρομαντικοί" ότι κάθε κομμάτι έχει την σημασία του στην εποχή του και τις μνήμες του και οι σκέψεις σε βάθος δεκαετίας "τι θα γίνει;" είναι πεζές και υλιστικές όταν πρόκειται για χομπυ/πάθος. Αποδεκτό πλήρως, έχετε δίκιο κύριοι.

Αλλά δείτε το και από την δικιά μου πλευρά, γιατί μου έδωσε ιδιαίτερη χαρά το πρώτο Ρολεξ μου και η βοήθεια που είχα για να το πάρω δίνοντας 2 άλλα παλαιότερα ρολόγια μου. Και δεν τα έδωσα γιατί τα αγόρασα κάποτε με αυτό τον σκοπό αλλά γιατί άλλαξα ως καταναλωτής, άλλαξαν  τα οικονομικά μου, η ζωή μου κτλ.

Ο καθένας αγοράζει με ότι φιλοσοφία θέλει αλλά δεν δέχομαι ότι ο ένας είναι ευγενής και ο άλλος που έχει και μία μεταπωλητική έγνοια είναι έμπορος. Και ακόμα και απολύτως τέτοιος να είναι, από την στιγμή που είναι στον χώρο και φορά ρολόγια και ασχολείται και αυτός δικός μας είναι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Δεκέμβριος 02, 2011, 16:48:55 μμ »
....Τα ατομα που πραγματικα εχουν τα λεφτα για την αποκτηση τετοιων ρολογιων δε πιστευω οτι πολυνοιαζονται αν θα χασουν 2 ή 3 ή 5 χιλιαρικα απο την πωληση του audemars τους για παραδειγμα ,οσοι απο την αλλη δεν ειναι τοσο ευκαταστατοι και αγοραζουν με το στανιο ενα τετοιο αντικειμενο αρα και τους απασχολει ποσα θα χασουν,για μενα κακως προχωρησαν απο την αρχη στη συγκεκριμενη αγορα...

Ετσι ακριβως....οι ιαπωνες εχουν ενα γνωμικο που λεει,αν σε απασχολει το χρηματικο μερος ενος αντικειμενου που ενδιαφερεσαι να αγορασεις,το πιθανοτερο οτι αυτο  δεν ειναι για τα κυβικα σου..
Ακριβως...ανεκαθεν ειχα μια αδυναμια σε αυτο το λαο...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Blackbird

• VIP Member
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Δεκέμβριος 02, 2011, 18:02:57 μμ »
Επειδή δε διαθέτω 15 χιλιάρικα για ρολόι και απ' ό,τι προβλέπεται θα αργήσω, δε με ενδιαφέρει η μεταπωλητική αξία (όχι πως θα μ' ενδιέφερε αν τα είχα). Δηλ. γιατί να με ενδιαφέρει η μεταπωλητική αξία κάποιου αντικειμένου που δεν μπορώ ή δε θέλω να αγοράσω. Εξάλλου τα ρολόγια μου, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, τα αγοράζω μεταχειρισμένα (εκεί κολάει το "όχι πως θα μ' ενδιέφερε").
Οπότε μιας και ονειρεύομαι θα ήθελα

ένα Hublot Ice Bang

Καταπληκτική δουλειά, υλικά, φινίρισμα, στήσιμο και παρουσία στο χέρι.

ή ένα Corum T-Bridge

Αβάν-γκαρντ, μίνιμαλ σχεδιασμός.

ή ένα PAM 339

photo by Martin Wilmsen

Μεταμοντέρνο Μαρίνα Μιλιτάρε

ή ένα Audemars Piguet Royal Oak Offshore Diver

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Κύλησε το πίτουρο,

Αποσυνδεδεμένος gsb

• Sr. Member
  • ..no date times!!
    • Προφίλ
    • http://www.polite.gr/
« Απάντηση #117 στις: Δεκέμβριος 02, 2011, 20:33:53 μμ »

καλα ρε παιδια δεν θα ξαναπουμε τιποτα!!
συγνωμη κ που μιλησαμε..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
το 'πε και το 'κανε!!

Αποσυνδεδεμένος gsb

• Sr. Member
  • ..no date times!!
    • Προφίλ
    • http://www.polite.gr/
« Απάντηση #118 στις: Δεκέμβριος 02, 2011, 21:03:25 μμ »
Εχει ομως γινει πλεον κουραστικο να αναφερομαστε στα ρολογια λες και ειναι κομματια χρυσου για πουλημα. Ξεθωριαζει μεγαλο τμημα της αιγλης γυρω απο την υποσταση τους. Μην ξεχναμε οτι τα ρολογια ειναι το παθος μας και αν αντιμετωπιζουμε σαν κιουπια με λιρες τοτε μαλλον ειμαστε εμποροι-μεσαζοντες-μιζαδοροι....

δημητρη ωπα!!
δεν θιξαμε τα ιερα κ τα οσια!!!
σε υλικα αγαθα αναφερομαστε κ απο εκει κ περα εφ' οσον εχουν τιμη αγορας, εχουν κ τιμη πωλησης.

θεωρεις οτι ειναι λογικο να ψαχνομαστε στα μαγαζια κ στα σαιτ για μια εκπτωση 1% παραπανω κ να μην
ασχολουμαστε με το ποσο συντομα απογυμνωνεται το "αντικειμενο του ποθου" απο την οικονομικη του αξια??

θεωρεις τυχαιο οτι τα ρολογια που "κρατανε τιμη" ειναι κ τα πιο δυσευρετα ως μεταχειρισμενα??

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
το 'πε και το 'κανε!!

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• Co-Founder
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: Δεκέμβριος 02, 2011, 21:24:47 μμ »
Εχει ομως γινει πλεον κουραστικο να αναφερομαστε στα ρολογια λες και ειναι κομματια χρυσου για πουλημα. Ξεθωριαζει μεγαλο τμημα της αιγλης γυρω απο την υποσταση τους. Μην ξεχναμε οτι τα ρολογια ειναι το παθος μας και αν αντιμετωπιζουμε σαν κιουπια με λιρες τοτε μαλλον ειμαστε εμποροι-μεσαζοντες-μιζαδοροι....

δημητρη ωπα!!
δεν θιξαμε τα ιερα κ τα οσια!!!
σε υλικα αγαθα αναφερομαστε κ απο εκει κ περα εφ' οσον εχουν τιμη αγορας, εχουν κ τιμη πωλησης.

θεωρεις οτι ειναι λογικο να ψαχνομαστε στα μαγαζια κ στα σαιτ για μια εκπτωση 1% παραπανω κ να μην
ασχολουμαστε με το ποσο συντομα απογυμνωνεται το "αντικειμενο του ποθου" απο την οικονομικη του αξια??

θεωρεις τυχαιο οτι τα ρολογια που "κρατανε τιμη" ειναι κ τα πιο δυσευρετα ως μεταχειρισμενα??

Οσες γυναικες, αυτοκινητα, ρολογια ερωτευτηκα τα απεκτησα χωρις να σκεφτω ποτε θα τα αποχωριστω και με ποιο κοστος...
Αυτα που μας κανουν αποκτουμε....Αλλιως ζουμε τη ζωη καποιου αλλου....Αυτου που μας λεει στο φορουμ ποιο να παρουμε, αυτου που μας λεει
ποιο αμαξι ειναι in και κραταει τιμη κλπ...

Υλικα αγαθα ναι ειναι....Αλλα δε προτιμω ενα ρολεξ απο ενα ζενιθ επειδη κραταει καλυτερη τιμη μεταπωλησης.
Αν στα 5000€ που εχει ενα ρολεξ και ενα ζενιθ χασω ενα χιλιαρικο παραπανω, αν αποφασισω να το πουλησω, αν δεν εχω να φαω και αν το βαρεθω...
Να στο πω πολυ απλα...δε θα παρω ενα moon επειδη ειναι must...θα το παρω επειδη μ αρεσει....θα παρω ενα el primero και ας χασει την αξια του με εκθετικο ρυθμο σε σχεση με ενα sub, γιατι θεωρω το πρωτο πιο καλη επιλογη για εμενα...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions