Αποστολέας Θέμα: Τι θα αγοραζα μεχρι 15.000 ευρω?  (Αναγνώστηκε 34169 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
  • United we stand-Divided we Fall
    • Προφίλ
Απ: Τι θα αγοραζα μεχρι 15.000 ευρω?
« Απάντηση #120 στις: Δεκέμβριος 02, 2011, 21:30:26 μμ »
Το να αντιμετωπιζουμε το ρολοι και να το κρινουμε μονο με βαση την μεταπωλητικη του αξια παραβλεποντας αλλους παραγοντες πιστευω οτι παραμορφωνει βαναυσα την χομπιστικη αντιμετωπιση που υποτιθεται οτι εχουμε ολοι μας.
Τα ρολογια δεν ειναι σφαχτα, δεν ειμαστε εμποροι (νομιζω) να μιλαμε για το ποσο χανει το ενα και το αλλο χανει λιγοτερο αρα αυτο ειναι και καλυτερο.

Ξαναλεω, η μεταπωλητικη αξια ειναι ενας παραγοντας. Για καποιους βασικος, για αλλους ανυπαρκτος. Δεν εχω δει ομως να αντιλεγουμε για τη χ επιλογη η την ψ με βαση την κατασκευη, το φινιρισμα, την μηχανη, την ιστορια. Το μονο που βλεπω ειναι η αξια μεταπωλησης ειναι να κυριαρχει στις κουβεντες. Τι λεει η αγορα, τα πολυτιμα μεταλλα, κτλ, κτλ κτλ.

Ναι μιληστε για την αξια μεταπωλησης, αλλα οχι μονο για αυτη. Υπαρχουν εκατονταδες αλλοι παραγοντες που κανουν ενα ρολοι ποθητο η καταλληλο για αγορα φιλοι συμφορουμιτες.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Καλοκαίρι Μύκονος. Χειμώνας Αράχοβα. Συσκευές Apple. Καφές Starbucks. Δουλειά με μέσον. Κλάμα για την κρίση. Πιο Έλληνας πεθαίνεις.

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #121 στις: Δεκέμβριος 02, 2011, 21:42:30 μμ »
παιδιά η κουβέντα έχει ξεφύγει λίγο σε φιλοσοφικές αναζητήσεις, θα προτιμούσα να ήμασταν παρεούλα με 10 ρακάκια να τα συζητάγαμε διότι το ζήτημα είναι πολυδιάστατο όπως σωστά αναφέρει ο Ηλίας, ας μείνουμε λοιπόν στις επιλογές μας κ γιατί κ αυτό το γιατί ας μη ξεχειλωθεί

αλήθεια κάτι "ελληνικό" έχει κανείς στο μυαλό του;

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: Δεκέμβριος 02, 2011, 21:52:10 μμ »

θεωρεις τυχαιο οτι τα ρολογια που "κρατανε τιμη" ειναι κ τα πιο δυσευρετα ως μεταχειρισμενα??

Αυτο ερχεται σε αντιφαση με τα Ρολεξ,που ενω υποτιθεται κρατανε τιμη βρωμαει ο τοπος σε καινουρια ή μεταχειρισμενα... ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος gsb

• Sr. Member
  • ..no date times!!
    • Προφίλ
    • http://www.polite.gr/
« Απάντηση #123 στις: Δεκέμβριος 02, 2011, 22:05:09 μμ »
δεν ξερω αν κρατανε τιμη, ξερω οτι μολις εμφανιστει καποιο σε λιγο καλυτερη τιμη
πουλιεται αμεσως!

οσο για το αν "βρωμαει ο τοπος", συγνωμη αλλα θα χαρω να μου υποδειξεις που, γιατι εγω δεν το εχω διαπιστωσει..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
το 'πε και το 'κανε!!

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: Δεκέμβριος 02, 2011, 22:20:03 μμ »

οσο για το αν "βρωμαει ο τοπος", συγνωμη αλλα θα χαρω να μου υποδειξεις που, γιατι εγω δεν το εχω διαπιστωσει..

Οι δυο πιο γνωστοι με site μεταχειρισμενων απο Ελλαδα εχουν καμμια 80αρια ο ενας και καμμια 50αρια ο αλλος στην ιστοσελιδα τους...
Επισης στο Chrono24 τα περισσοτερα σε αριθμο μεταχειρισμενα απο καθε αλλη μαρκα ειναι Rolex με τεραστια διαφορα.
Εβαλα στο search ''Rolex-Ευρωπη'' και μου εβγαλε σχεδον 9.000 ρολογια ενω η Ω για παραδειγμα εχει λιγοτερα απο 2.500...
Εχω δει σε Λονδινο,Μιλανο και Ρωμη μαγαζια που εχουν ολοκληρες βιτρινες γεματες  μεταχειρισμενα Ρολεξ και στην ακρη καμμια 10αρια Ω,Breitling,Cartier,Tag κτλ... ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #125 στις: Δεκέμβριος 02, 2011, 22:24:32 μμ »
gsb εχεις μαλλον αδικο διοτι οπως πολυ σωστα αναφερει και ο Θοδωρης απο Ρολεξ μεταχειρο οπου θες και οσα θες. Και στο νετ, και σε γκρι ντηλερς. Παντου............. :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Καλοκαίρι Μύκονος. Χειμώνας Αράχοβα. Συσκευές Apple. Καφές Starbucks. Δουλειά με μέσον. Κλάμα για την κρίση. Πιο Έλληνας πεθαίνεις.

Αποσυνδεδεμένος gsb

• Sr. Member
  • ..no date times!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #126 στις: Δεκέμβριος 02, 2011, 22:25:49 μμ »
Οσες γυναικες, αυτοκινητα, ρολογια ερωτευτηκα τα απεκτησα χωρις να σκεφτω ποτε θα τα αποχωριστω και με ποιο κοστος...
Αυτα που μας κανουν αποκτουμε....Αλλιως ζουμε τη ζωη καποιου αλλου....Αυτου που μας λεει στο φορουμ ποιο να παρουμε, αυτου που μας λεει
ποιο αμαξι ειναι in και κραταει τιμη κλπ...

Υλικα αγαθα ναι ειναι....Αλλα δε προτιμω ενα ρολεξ απο ενα ζενιθ επειδη κραταει καλυτερη τιμη μεταπωλησης.
Αν στα 5000€ που εχει ενα ρολεξ και ενα ζενιθ χασω ενα χιλιαρικο παραπανω, αν αποφασισω να το πουλησω, αν δεν εχω να φαω και αν το βαρεθω...
Να στο πω πολυ απλα...δε θα παρω ενα moon επειδη ειναι must...θα το παρω επειδη μ αρεσει....θα παρω ενα el primero και ας χασει την αξια του με εκθετικο ρυθμο σε σχεση με ενα sub, γιατι θεωρω το πρωτο πιο καλη επιλογη για εμενα...

καλα κανεις κ κανεις τις επιλογες σου οπως τις κανεις! κ καλα κανεις κ το λες!!
κ καλα θα κανεις αν θελεις να προτεινεις κ σε αλλους να πραξουν ομοιως..

ομως, επιτρεψε σε οποιους επιθυμουν να χρησιμοποιουν κ να  προτεινουν συντηρητικοτερες κ πιο προσγειωμενες μεθοδους επιλογης,
να μην εχουν τον φοβο να χαρακτηρισθουν ως "εμποροι-μεσαζοντες-μιζαδοροι" που αντιμετωπιζουν τα ρολογια "σαν κιουπια με λιρες"..

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
το 'πε και το 'κανε!!

Αποσυνδεδεμένος damokles

• Sr. Member
  • The sky is the limit...
    • Προφίλ
« Απάντηση #127 στις: Δεκέμβριος 02, 2011, 22:34:53 μμ »
Η συζήτηση για τη μεταπωλητική αξία νομίζω ότι είναι αντίστοιχη του εξής: ένας που μπορεί να αγοράσει τώρα μια jena Jameson δε νομίζω ότι τον νοιάζει αν δεν μαγειρεύει. Δεν είναι επένδυση στο μέλλον. Είναι απλή ματαιόδοξη ευτυχία στο παρόν. Ο μέσος "νοικοκύρης" θα προτιμήσει την επένδυση και πολύ σωστά θα πράξει. Κάνεις από τουσ δύο δεν κάνει λάθος. Απλά, έχουν διαφορετική αφετηρία και διαφορετικό στόχο.

Προσωπικά, όταν πλέον μπόρεσα να αγοράσω το καλό μου ρολόι δεν σκέφτηκα τίποτα. Το έβαλα στον καρπό μου και γούσταρα. Τόσο απλά και ματαιόδοξα. Εκτός από τους συλλέκτες, δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που έχει πονέσει να δόσει λεφτά για ρολόι που δεν το γούσταρε και τόσο σε σχέση με άλλο και το έκανε για λόγους μεταπωλητικής αξίας.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"For once you have tasted flight you will walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been and there you will long to return" Leonardo da Vinci

tetos

• Επισκέπτης
« Απάντηση #128 στις: Δεκέμβριος 02, 2011, 22:38:23 μμ »
τα ρολεξ ειναι σαν τις μερσεντες,αν το σκεφτειτε υπαρχει μεγαλη αντιστοιχια,στα καλα και στα κακα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος gsb

• Sr. Member
  • ..no date times!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #129 στις: Δεκέμβριος 02, 2011, 23:13:47 μμ »
Οι δυο πιο γνωστοι με site μεταχειρισμενων απο Ελλαδα εχουν καμμια 80αρια ο ενας και καμμια 50αρια ο αλλος στην ιστοσελιδα τους...
Επισης στο Chrono24 τα περισσοτερα σε αριθμο μεταχειρισμενα απο καθε αλλη μαρκα ειναι Rolex με τεραστια διαφορα.
Εβαλα στο search ''Rolex-Ευρωπη'' και μου εβγαλε σχεδον 9.000 ρολογια ενω η Ω για παραδειγμα εχει λιγοτερα απο 2.500...
Εχω δει σε Λονδινο,Μιλανο και Ρωμη μαγαζια που εχουν ολοκληρες βιτρινες γεματες  μεταχειρισμενα Ρολεξ και στην ακρη καμμια 10αρια Ω,Breitling,Cartier,Tag κτλ...

gsb εχεις μαλλον αδικο διοτι οπως πολυ σωστα αναφερει και ο Θοδωρης απο Ρολεξ μεταχειρο οπου θες και οσα θες. Και στο νετ, και σε γκρι ντηλερς. Παντου.............

θοδωρη, οταν ρωταω που τα ειδες δεν μιλαω για νετ κ εξωτερικο αλλα για ελλαδα κ συγνωμη αν δεν
υπηρξα σαφης!
τωρα, τα ακριβως 120 ρολεξ των 2 ελληνικων σαιτ τα θεωρω πολυ λιγα σε σχεση με την κριση που
περναμε κ το ξεπουλημα που γινεται στα ειδη πολυτελειας..
κ ακομα λιγοτερα αν σκεφτω οτι  η εταιρεια πουλαει 1.000.000 ρολογια το χρονο!!
(να αναφερω για την ιστορια, οτι απο τα 120 ρολεξ, μονο καμμια 35αρια ανηκουν
στα περιζητητα ατσαλινα σπορ μοντελα gmt-sub-explorer που ενδιαφερουν κ εμας.)

παρα ταυτα στα 2 σαιτ, αλλα κ αλλου τι ειδατε??
οτι δεν κρατανε τιμη??
γιατι νομιζω οτι το αρχικο ερωτημα αυτο ηταν.

παιδες θα το ξαναπω, ρολεξ σε καλη τιμη ειναι δυσκολο να βρεθει κ οταν βρεθει θα πουληθει αμεσα!
το ξερω ως παθων ;)

ηλια αν ειχα αδικο θα εβρισκες ευκολα το seadweller που θελεις!  :D

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
το 'πε και το 'κανε!!

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #130 στις: Δεκέμβριος 02, 2011, 23:55:21 μμ »
Ευκολα το βρισκω... δεν ειναι και σπανιο κομματι.
Ετσι οπως το θελω εγω ομως πρεπει να δωσεις μια περουσια.
προτιμω να δωσω λιγοτερα και να παρω ενα συγκεκριμενο κομματι που ψαχνω που ειναι και σπανιο και καλυτερο ρολοι. ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #131 στις: Δεκέμβριος 03, 2011, 00:24:12 πμ »

θοδωρη, οταν ρωταω που τα ειδες δεν μιλαω για νετ κ εξωτερικο αλλα για ελλαδα κ συγνωμη αν δεν
υπηρξα σαφης!
τωρα, τα ακριβως 120 ρολεξ των 2 ελληνικων σαιτ τα θεωρω πολυ λιγα σε σχεση με την κριση που
περναμε κ το ξεπουλημα που γινεται στα ειδη πολυτελειας..
κ ακομα λιγοτερα αν σκεφτω οτι  η εταιρεια πουλαει 1.000.000 ρολογια το χρονο!!
(να αναφερω για την ιστορια, οτι απο τα 120 ρολεξ, μονο καμμια 35αρια ανηκουν
στα περιζητητα ατσαλινα σπορ μοντελα gmt-sub-explorer που ενδιαφερουν κ εμας.)

παρα ταυτα στα 2 σαιτ, αλλα κ αλλου τι ειδατε??
οτι δεν κρατανε τιμη??
γιατι νομιζω οτι το αρχικο ερωτημα αυτο ηταν.

παιδες θα το ξαναπω, ρολεξ σε καλη τιμη ειναι δυσκολο να βρεθει κ οταν βρεθει θα πουληθει αμεσα!
το ξερω ως παθων ;)

ηλια αν ειχα αδικο θα εβρισκες ευκολα το seadweller που θελεις!  :D

Τα Ρολεξ των δυο ελληνικων σάιτ ειναι λιγα ή πολλα,δεν μπορω να ξερω αλλα σε συγκριση με τις αλλες μαρκες σιγουρα ειναι παρα πολλα.
Εν πασει περιπτωσει,εγω δεν σχολιασα αν τα Rolex τα βρισκει καποιος σε καλες ή κακες τιμες,αλλα οτι ειναι ευκολο να βρεθει μεταχειρισμενο οποιοδηποτε μοντελο ανα πασα στιγμη.Sub,Gmt,Explorer,SD,SDDS,Daytona,ειναι σε αφθονια...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• Co-Founder
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #132 στις: Δεκέμβριος 03, 2011, 03:29:43 πμ »
Οσες γυναικες, αυτοκινητα, ρολογια ερωτευτηκα τα απεκτησα χωρις να σκεφτω ποτε θα τα αποχωριστω και με ποιο κοστος...
Αυτα που μας κανουν αποκτουμε....Αλλιως ζουμε τη ζωη καποιου αλλου....Αυτου που μας λεει στο φορουμ ποιο να παρουμε, αυτου που μας λεει
ποιο αμαξι ειναι in και κραταει τιμη κλπ...

Υλικα αγαθα ναι ειναι....Αλλα δε προτιμω ενα ρολεξ απο ενα ζενιθ επειδη κραταει καλυτερη τιμη μεταπωλησης.
Αν στα 5000€ που εχει ενα ρολεξ και ενα ζενιθ χασω ενα χιλιαρικο παραπανω, αν αποφασισω να το πουλησω, αν δεν εχω να φαω και αν το βαρεθω...
Να στο πω πολυ απλα...δε θα παρω ενα moon επειδη ειναι must...θα το παρω επειδη μ αρεσει....θα παρω ενα el primero και ας χασει την αξια του με εκθετικο ρυθμο σε σχεση με ενα sub, γιατι θεωρω το πρωτο πιο καλη επιλογη για εμενα...

καλα κανεις κ κανεις τις επιλογες σου οπως τις κανεις! κ καλα κανεις κ το λες!!
κ καλα θα κανεις αν θελεις να προτεινεις κ σε αλλους να πραξουν ομοιως..

ομως, επιτρεψε σε οποιους επιθυμουν να χρησιμοποιουν κ να  προτεινουν συντηρητικοτερες κ πιο προσγειωμενες μεθοδους επιλογης,
να μην εχουν τον φοβο να χαρακτηρισθουν ως "εμποροι-μεσαζοντες-μιζαδοροι" που αντιμετωπιζουν τα ρολογια "σαν κιουπια με λιρες"..

Δεν ειναι δικο μου θεμα να επιτρεψω τι θα κανει καθενας...Ειναι προσωπικο ζητημα του καθενος τι θα αποφασισει.
Εαν ειναι προσγειωμενο να παρεις ενα rolex 5000-6000€ για να το πουλησεις 4000€ μετα απο 3 χρονια τοτε οποιος θελει ας το κανει.
Εγω δεν συμφωνω...
Εαν καποιος που αφιερωνει χρονο στην ενασχοληση με ενα παθος στρεφεται σε λογικες και προσγειωμενες επιλογες σχετικα με αυτο τοτε κατι δεν ταιριαζει στο puzzle...Δε θα μπω στη διαδικασια να μεταπεισω καποιον. Οποιος θελει παιρνει ρολογια 'επενδυση' και κινειται οπως προσταζει η αγορα...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Theminio

• Sr. Member
  • Μάθε μπαλίτσα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #133 στις: Δεκέμβριος 03, 2011, 09:19:54 πμ »
Έχει ξεφύγει η συζήτηση, και πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί παιζουν τόσες "αιχμές" . Προσώπικα η μεταπωλητική αξία δεν αποτέλεσε κριτήριο επιλογής ρολογιού ποτέ, δεν έχω σχέδιο να πουλήσω κάποιο απο τα ρολόγια μου, τα αγαπάω και είμαι δεμένος μαζί τους. Όμως αντικειμενικά, όπως και να το κάνουμε, έιναι ένα added bonus, είτε με ενδιαφέρει εμένα είτε όχι. Αν κάποια στιγμή χρειαστεί κάτι ο γιός μου και δεν έχω τα χρήματα θα τα πουλήσω, και εκεί θα είμαι ευγνώμων που θα πάρω ενα σεβαστό ποσοστό αυτών που ξόδεψα πίσω.  Επισης, πολλούς απο εμάς η αγορά ενός καλού ρολογιού συχνά προυποθέτει την πώληση κάποιου άλλου, και εκεί έχει πάλι σημασία. Σε ό,τι αγοράζουμε και δεν είναι αναλώσιμο είναι σημαντική παράμετρος αυτή, ακόμα και αν δεν αποτελεί κριτήριο επιλογής. Μπορεί να μην διαλέγεις ένα Golf  με αυτό το κρiτήριο, αλλά όταν για κάποιο λόγο χρειαστεί να το πουλήσεις χαίρεσαι που έχει κρατήσει κάποια αξία αντίθετα με το Leon ή το Ceed τα οποία μπορεί να είναι το ίδιο ποιοτικά. Οπότε είναι στα συν της μάρκας, εκτός βέβαια εάν έχεις τέτοια οικονομική άνεση που 5000-10000 ευρώ είναι αμελητέο ποσό . Δε νομίζω λοιπόν κανείς να το βλέπει σαν μειονέκτημα. Και το ότι κάποιος το αναγνωρίζει ως ένα πλεονέκτημα δεν σημαίνει ότι είναι "έμπορος". Για παράδειγμα, υπάρχει κάποιος που ανάμεσα σε δύο ΙΔΙΑ ρολόγια, εντελώς ίδια στα παντα (ποιότητα, σχέδιο, τιμή,  κλπ, κλπ) δεν θα προτιμούσε αυτό με την μεγαλύτερη μεταπωλιτική αξία αφού αυτή θα ήταν η μόνη παράμετρος που τα διαφοροποιεί?  Νομίζω αυτό λέει ο Γώργος (gsb) και είναι μια πραγματικότητα.

Απο την άλλη όμως συμφωνώ ότι το ερώτημα/θέμα αυτού του topic είναι στην ουσία για τους περισσότερους απο εμάς υποθετικό και δεν νομίζω ότι ο δημιουργός του είχε σκοπό να συγκρίνει τα συν και πλήν της κάθε μάρκας, αντίθετα ήθελε να δεί  προτάσεις σε αυτό το επίπεδο τιμής που για την μεγάλη πλειοψηφία, στην οποία ανήκω και εγώ, είναι εκτός οικονομικών δυνατοτήτων. Κατα συνέπεια δεν είναι το ιδανικό topic για να μιλήσουμε τόσο για μεταπωλητική αξία, είναι σχεδόν εκτός θέματος.

« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 03, 2011, 10:34:07 πμ από Theminio »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Nikos78

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #134 στις: Δεκέμβριος 03, 2011, 10:15:10 πμ »
damokles και theminio πραγματικά respect!
Mε καλύψατε απόλυτα, και με θαυμάσια ελληνικά! Μπράβο!

Και εγω αυτής της άποψης είμαι: το είδα, το φόρεσα, μου άρεσε, το αγόρασα! Εκείνη τη στιγμή δεν σκέφτομαι το 5% που μπορεί να χάσω σε σχεση με ένα σε παρόμοιο, αν αυτό που επέλεξα είναι αυτό που με ενθουσίασε όταν το είδα πάνω στο καρπό μου.

Φυσικά και είναι καλοδεχούμενο ένα έξτρα ποσό όταν και αν θα έχω σκοπό να το πουλήσω αλλά τη στιγμή αγοράς μερικά χρόνια πριν δεν είναι βασικό κριτήριο.

Αυτό το iwc ας πούμε μπορεί να μη κρατά αξία όσο μια daytona, αλλά μου αρέσει πάρα πολύ:

http://catalog.iwc.com/product-detail.aspx?param=IW371806

το 10 να μην κοβόταν μόνο...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions