Έχει ξεφύγει η συζήτηση, και πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί παιζουν τόσες "αιχμές" . Προσώπικα η μεταπωλητική αξία δεν αποτέλεσε κριτήριο επιλογής ρολογιού ποτέ, δεν έχω σχέδιο να πουλήσω κάποιο απο τα ρολόγια μου, τα αγαπάω και είμαι δεμένος μαζί τους. Όμως αντικειμενικά, όπως και να το κάνουμε, έιναι ένα added bonus, είτε με ενδιαφέρει εμένα είτε όχι. Αν κάποια στιγμή χρειαστεί κάτι ο γιός μου και δεν έχω τα χρήματα θα τα πουλήσω, και εκεί θα είμαι ευγνώμων που θα πάρω ενα σεβαστό ποσοστό αυτών που ξόδεψα πίσω. Επισης, πολλούς απο εμάς η αγορά ενός καλού ρολογιού συχνά προυποθέτει την πώληση κάποιου άλλου, και εκεί έχει πάλι σημασία. Σε ό,τι αγοράζουμε και δεν είναι αναλώσιμο είναι σημαντική παράμετρος αυτή, ακόμα και αν δεν αποτελεί κριτήριο επιλογής. Μπορεί να μην διαλέγεις ένα Golf με αυτό το κρiτήριο, αλλά όταν για κάποιο λόγο χρειαστεί να το πουλήσεις χαίρεσαι που έχει κρατήσει κάποια αξία αντίθετα με το Leon ή το Ceed τα οποία μπορεί να είναι το ίδιο ποιοτικά. Οπότε είναι στα συν της μάρκας, εκτός βέβαια εάν έχεις τέτοια οικονομική άνεση που 5000-10000 ευρώ είναι αμελητέο ποσό . Δε νομίζω λοιπόν κανείς να το βλέπει σαν μειονέκτημα. Και το ότι κάποιος το αναγνωρίζει ως ένα πλεονέκτημα δεν σημαίνει ότι είναι "έμπορος". Για παράδειγμα, υπάρχει κάποιος που ανάμεσα σε δύο ΙΔΙΑ ρολόγια, εντελώς ίδια στα παντα (ποιότητα, σχέδιο, τιμή, κλπ, κλπ) δεν θα προτιμούσε αυτό με την μεγαλύτερη μεταπωλιτική αξία αφού αυτή θα ήταν η μόνη παράμετρος που τα διαφοροποιεί? Νομίζω αυτό λέει ο Γώργος (gsb) και είναι μια πραγματικότητα.
Απο την άλλη όμως συμφωνώ ότι το ερώτημα/θέμα αυτού του topic είναι στην ουσία για τους περισσότερους απο εμάς υποθετικό και δεν νομίζω ότι ο δημιουργός του είχε σκοπό να συγκρίνει τα συν και πλήν της κάθε μάρκας, αντίθετα ήθελε να δεί προτάσεις σε αυτό το επίπεδο τιμής που για την μεγάλη πλειοψηφία, στην οποία ανήκω και εγώ, είναι εκτός οικονομικών δυνατοτήτων. Κατα συνέπεια δεν είναι το ιδανικό topic για να μιλήσουμε τόσο για μεταπωλητική αξία, είναι σχεδόν εκτός θέματος.