Ίσως δεν το διευκρίνησα.
Εγώ ο ίδιος πως μπορώ να αποδείξω ότι το ρολόι του πατέρα μου ή του παππού μου είναι δικό μου;
Δεν μιλώ για πώληση.
Ή έστω αγοράσω μεταχειρισμένο αξίας κάτω του 50άρικου, πέραν από τα χαρτιά που έχω από μεταφορική για την πληρωμή αντικαταβολής στο τάδε άτομο, με τα στοιχεία του, πώς αποδεικνύεται ότι πρόκειται για συγκεκριμένο ρολόι;
Την στιγμή που δίνεις στοιχεία, θεωρητικά ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ κάθε έλεγχο.Θα πρέπει να εμφανιστώ εγώ, και να ισχυριστώ ότι το αντικείμενο αυτό είναι δικό μου.
Θα πρέπει όμως ο διεκδικών ( εγώ ), να πείσω, ότι γνωρίζω κάποια χαρακτηριστικά, έχω φωτό, 5 φίλους, έχω δήλωση κλοπής στην αστυνομία, και τόσα άλλα.
Εσύ, έχεις τα αντίστοιχα, και την κατοχή. Ποιός κερδίζει ?
Βγάλε μία φωτό, έχε τον αριθμό σειράς, βάλτο δίπλα στο ημερολόγιο του ΜΕΤΡΟ, για να φαίνεται απο πότε το έχεις, και μετά θα με ρωτήσεις, "Πότε το χάσατε ? ", και εγώ θα πώ τότε, μόνο που εσύ προηγουμένως έχεις αποδείξεις ήδη κατοχής / χρήσης.
Για τον λόγο αυτό βάλανε chip στις γάτες και τους σκύλους.
Ξέρεις τι κάνουν οι συγγραφείς, ποιητές, και λοιποί.
Ταχυδρομούν το πρωτότυπο στον εαυτό τους, ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ, το παρακρατούν ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ, και στέλνουν το έργο σε εκδότη. Αν τους το "φάει", έχουν απόδειξη, ότι είχαν προγενέστερη χρήση από την έκδοση / δημοσίευση.
Αυτά σε γενικές γραμμές, ελπίζω να σε βοήθησα.