Αποστολέας Θέμα: Αγορά μεταχειρισμένου Rolex  (Αναγνώστηκε 11518 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
Απ: Αγορά μεταχειρισμένου Rolex
« Απάντηση #30 στις: Αύγουστος 01, 2016, 10:07:07 πμ »
Όπως έγραψα και παραπάνω, η συζήτηση αυτή είναι δύσκολη διαδικτυακά και επικίνδυνη για παρεξηγήσεις μεταξύ μας. Σε μια ενδεχόμενη καφεδοσυνάντηση θα ληταν μια εύκολη συζήτηση : )

Στάλθηκε από συσκευή τηλεπικοινωνίας

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Αύγουστος 01, 2016, 10:52:45 πμ »
Ας πούμε πως αγοράζω ένα Rolex ευκαιρία στη τιμή των 2000€ και κάθε σέρβις του βρίσκεται στη ζώνη των 600€. Το αντέχω; Ή μήπως σαν το φτωχό συγγενή θα ψάχνω πως θα το κάνω και αυτό φθηνότερα; Γιαυτό ανέφερα και το 100% της απόλαυσης της κτήσης και της χρήσης ενός ρολογιού.

Για να βρείς με 2000 λίγο δύσκολο, αλλά πιθανό για κάποια μοντέλα. Ατσάλινα Date, Datejust,Air king, κλπ.

Το σέρβις, ( ολικό = λύσιμο - καθάρισμα-λάδωμα-στεγανοποίηση ) και με 150-200 , και αυτό κάθε 5 με 7 χρόνια.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Αύγουστος 01, 2016, 12:36:47 μμ »

Προσωπικά, "κλαμένο" ρολόι...ΔΕ θα φορέσω ΠΟΤΕ...όπως και κλεμμένο...
Το θεωρώ, εκτός από ντροπή...και γρουσουζιά...!!!

Άλλο να πάρω ένα μεταχειρισμένο που κάποιος πουλάει με την καρδιά του...και άλλο να το κλαίει...!!!

Να πώ μια ιστορία.

Το 2008-9, έψαχνα απεγνωσμένα να βρώ ένα επετειακό SUB, αυτό με την σκέτη πράσινη στεφάνη. ( Μετά τα ξέχεσ@ν και τα κάνανε ΟΛΑ πράσινα  :'( ).

Το επετειακό, "γίνεται" και με την προσθήκη μιας στεφάνης, που εγώ είχα πρόσβαση και την αγόραζα με 40 ευρά.

Αλλά το θέμα είναι να έχεις τον αριθμό σειράς, όχι μόνον την "μούρη".

Και ο μικρός μου, ερωτευμένος με το ρολόι αυτό, μου έλεγε "...και θα μου το δώσεις όταν γίνω 18".

Στις διάφορες επαφές και αγγελίες, βρήκα ένα σε λογική τιμή.

Συνάντηση λοιπόν με τον πωλητή, που έχει δηλώσει ότι έχει απόδειξη αγοράς, κουτί - χαρτιά.

Ερχεται στο Σύνταγμα ο τύπος ( Παναγιώτης δήλωσε......... :D ), τζόκευ και μαύρο γυαλί.

Το ρολόι αυθεντικό, σε πολύ καλή κατάσταση, και τιμή ΣΟΥΠΕΡ.

Την απόδειξη αγοράς, και κουτί - χαρτιά "δεν τα έφερε", επειδή δεν ήξερε αν θα μου άρεσε το ρολόι.

Αν μου άρεσε και το έπαιρνα, "θα μου τα έφερνε" σε επόμενη συνάντηση.

Η όλη παρουσία, τα βλέμματα γύρω-γύρω, το μαύρο γυαλί, το τζόκευ, δεν μου γέμισαν το μάτι.

Του λέω, να "ΟΚ, μια φωτοτυπία ταυτότητας, και να γράψουμε Ιδιοκτήτης, ΠΩΛΗΣΗ με τον αριθμό σειράς", και πάμε να σου δώσω τα λεφτά ( ...........γαμ@ τα CC  :'( ).

Μου απαντά "ρε φίλε, μήπως θες και συμβολαιογράφο ? Ενα ρολόι δίνω, να σου κάνω και μια έκπτωση, να τελειώνουμε"

Απάντησα, ότι χωρίς την απόδειξη και τα χαρτιά, δεν το θέλω, γιατί κάνω "συλλογή" και χωρίς αυτά, μειώνεται η αξία του.

Μου λέει "Εισαι 'ντάξει παλληκάρι, θέλω να το πάρεις το ρολόι, αύριο συνάντηση στην περιοχή σου, να τα φέρω ΟΛΑ αφού συμφωνούμε. Αλλά χωρίς την έκπτωση".

Λέω "εντάξει, πάρε ότι ξεκινάς, και θα σου πώ που θα συναντηθούμε στην Αγία Παρασκευή ".

Κύριος το παιδί.  ;) Με πήρε το απόγευμα ότι "ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ", βρήκε και το έδωσε αλλού πιο ακριβά.

Μια και είχε το τηλέφωνό μου, του "παραπονέθηκα " Ρε Παναγιώτη, θα σου έδινα και εγώ παραπάνω , κρίμα ρε, άτυχος ήμουνα"

Τα σχόλιά σας ? Τι συμπέρασμα βγάζετε ?

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #33 στις: Αύγουστος 01, 2016, 12:40:02 μμ »
Βρώμα η δουλειά Γιώργο...  ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Αύγουστος 01, 2016, 12:52:12 μμ »
Ας πούμε πως αγοράζω ένα Rolex ευκαιρία στη τιμή των 2000€ και κάθε σέρβις του βρίσκεται στη ζώνη των 600€. Το αντέχω; Ή μήπως σαν το φτωχό συγγενή θα ψάχνω πως θα το κάνω και αυτό φθηνότερα; Γιαυτό ανέφερα και το 100% της απόλαυσης της κτήσης και της χρήσης ενός ρολογιού.

Για να βρείς με 2000 λίγο δύσκολο, αλλά πιθανό για κάποια μοντέλα. Ατσάλινα Date, Datejust,Air king, κλπ.

Το σέρβις, ( ολικό = λύσιμο - καθάρισμα-λάδωμα-στεγανοποίηση ) και με 150-200 , και αυτό κάθε 5 με 7 χρόνια.
σωστά , και ανάλογα με τη χρήση
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

leon

• Επισκέπτης
« Απάντηση #35 στις: Αύγουστος 01, 2016, 13:03:20 μμ »

Να πώ μια ιστορία.

Το 2008-9, έψαχνα απεγνωσμένα να βρώ ένα επετειακό SUB, αυτό με την σκέτη πράσινη στεφάνη. ( Μετά τα ξέχεσ@ν και τα κάνανε ΟΛΑ πράσινα  :'( ).

Το επετειακό, "γίνεται" και με την προσθήκη μιας στεφάνης, που εγώ είχα πρόσβαση και την αγόραζα με 40 ευρά.

Αλλά το θέμα είναι να έχεις τον αριθμό σειράς, όχι μόνον την "μούρη".

Και ο μικρός μου, ερωτευμένος με το ρολόι αυτό, μου έλεγε "...και θα μου το δώσεις όταν γίνω 18".

Στις διάφορες επαφές και αγγελίες, βρήκα ένα σε λογική τιμή.

Συνάντηση λοιπόν με τον πωλητή, που έχει δηλώσει ότι έχει απόδειξη αγοράς, κουτί - χαρτιά.

Ερχεται στο Σύνταγμα ο τύπος ( Παναγιώτης δήλωσε......... :D ), τζόκευ και μαύρο γυαλί.

Το ρολόι αυθεντικό, σε πολύ καλή κατάσταση, και τιμή ΣΟΥΠΕΡ.

Την απόδειξη αγοράς, και κουτί - χαρτιά "δεν τα έφερε", επειδή δεν ήξερε αν θα μου άρεσε το ρολόι.

Αν μου άρεσε και το έπαιρνα, "θα μου τα έφερνε" σε επόμενη συνάντηση.

Η όλη παρουσία, τα βλέμματα γύρω-γύρω, το μαύρο γυαλί, το τζόκευ, δεν μου γέμισαν το μάτι.

Του λέω, να "ΟΚ, μια φωτοτυπία ταυτότητας, και να γράψουμε Ιδιοκτήτης, ΠΩΛΗΣΗ με τον αριθμό σειράς", και πάμε να σου δώσω τα λεφτά ( ...........γαμ@ τα CC  :'( ).

Μου απαντά "ρε φίλε, μήπως θες και συμβολαιογράφο ? Ενα ρολόι δίνω, να σου κάνω και μια έκπτωση, να τελειώνουμε"

Απάντησα, ότι χωρίς την απόδειξη και τα χαρτιά, δεν το θέλω, γιατί κάνω "συλλογή" και χωρίς αυτά, μειώνεται η αξία του.

Μου λέει "Εισαι 'ντάξει παλληκάρι, θέλω να το πάρεις το ρολόι, αύριο συνάντηση στην περιοχή σου, να τα φέρω ΟΛΑ αφού συμφωνούμε. Αλλά χωρίς την έκπτωση".

Λέω "εντάξει, πάρε ότι ξεκινάς, και θα σου πώ που θα συναντηθούμε στην Αγία Παρασκευή ".

Κύριος το παιδί.  ;) Με πήρε το απόγευμα ότι "ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ", βρήκε και το έδωσε αλλού πιο ακριβά.

Μια και είχε το τηλέφωνό μου, του "παραπονέθηκα " Ρε Παναγιώτη, θα σου έδινα και εγώ παραπάνω , κρίμα ρε, άτυχος ήμουνα"

Και πολύ σωστά έπραξες.
Τώρα μια αφελής ερώτηση.
Έχω π.χ. από τον πατέρα μου ή τον παππού μου ένα ρολόι που το είχε αγοράσει νόμιμα και καινούργιο.Το ρολόι αυτό ας υποθέσουμε ότι σήμερα κοστίζει πάνω από 5χιλιάρικα.
Πώς ο νόμιμος κάτοχος αυτού μπορεί να αποδειξει ότι είναι πράγματι προϊόν κληρονομιάς και όχι κάτι άλλο;
Το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και με ένα π.χ. Seiko 5άρι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Αύγουστος 01, 2016, 13:30:14 μμ »

Εγώ πάντως θέλω να σου δώσω συγχαρητήρια για την όλη στάση σου και μάλλον είναι για καλό που δεν ολοκληρώθηκε η αγορά αυτή!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος charislet

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Αύγουστος 01, 2016, 13:30:45 μμ »
όλα τα παραπάνω σωστά και προσωπικά ρολόι που καινούργιο κάνει πχ 6500 και μεταχ/νο 5000-5500 σιγουρα θα το επαιρνα καινούργιο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος charislet

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Αύγουστος 01, 2016, 13:36:08 μμ »
να κάνω κ μια ερώτηση μιας κ είμαι τυχερός ακόμα και λόγω rotation δεν έχω πάει κάποιο ρολόι για service.Τουλάχιστον στα εξουσιοδοτημένα δεν σου ζητάνε τίποτα όταν παραλαμβάνουν το ρολόι?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Αύγουστος 01, 2016, 14:31:12 μμ »

Κατα πασα πιθανοτητα ετσι οπως τα λεει ο Πετρος...Εδω σου το δινε με εκπτωση χωρις κουτια και χαρτια, ποιος ο λογος να μην στα δωσει, αν τα ειχε? Να τα κρατησει να τα κανει τι??? Προσωπικα πιστευω οτι ο μαγκας δεν τα ειχε (κουτι+χαρτια) απλα πονταρε στην προταση εκπτωσης που σου εκανε..Μολις ειδε οτι δεν συναινεις προκειμενου να μην ερθει σε δυσκολη θεση μπροστα σου, σου ορισε πλασματικο ραντεβου και μετα για να μην "θεωρηθει αφερεγγυος" (γιατι ο κοσμος ειναι μικρος και μπορει να ξανασυναντηθειτε) σου το επαιξε "κυριος" ενημερωνοντας σε αρνητικα.. ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Αύγουστος 01, 2016, 18:21:33 μμ »

Τώρα μια αφελής ερώτηση.
Έχω π.χ. από τον πατέρα μου ή τον παππού μου ένα ρολόι που το είχε αγοράσει νόμιμα και καινούργιο.Το ρολόι αυτό ας υποθέσουμε ότι σήμερα κοστίζει πάνω από 5χιλιάρικα.
Πώς ο νόμιμος κάτοχος αυτού μπορεί να αποδειξει ότι είναι πράγματι προϊόν κληρονομιάς και όχι κάτι άλλο;
Το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και με ένα π.χ. Seiko 5άρι.

Δεν θα είχες ΚΑΜΜΙΑ αντίρρηση να δώσεις τα στοιχεία σου και να πείς ΕΙΜΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ.

Κι όταν πάω για σέρβις και μου πούν είναι "κοινωνικοποιημένο", λέω ο κος αυτός μου το πούλησε, οριστε τα στοιχεία του.

Ο κάθε ΝΟΜΙΜΟΣ ιδιοκτήτης, δεν θα είχε καμμιά επιφύλαξη, όταν και εγώ του δίνω τα στοιχεία μου.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Αύγουστος 01, 2016, 18:22:29 μμ »
να κάνω κ μια ερώτηση μιας κ είμαι τυχερός ακόμα και λόγω rotation δεν έχω πάει κάποιο ρολόι για service.Τουλάχιστον στα εξουσιοδοτημένα δεν σου ζητάνε τίποτα όταν παραλαμβάνουν το ρολόι?

Τι μάρκα ?
Σε ποιό service ?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Αύγουστος 01, 2016, 18:28:49 μμ »
Οχι,μονο στις ακριβες αλλα και παλι εχουν αρχειο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Αύγουστος 01, 2016, 18:29:44 μμ »

Κατα πασα πιθανοτητα ετσι οπως τα λεει ο Πετρος...Εδω σου το δινε με εκπτωση χωρις κουτια και χαρτια, ποιος ο λογος να μην στα δωσει, αν τα ειχε? Να τα κρατησει να τα κανει τι??? Προσωπικα πιστευω οτι ο μαγκας δεν τα ειχε (κουτι+χαρτια) απλα πονταρε στην προταση εκπτωσης που σου εκανε..Μολις ειδε οτι δεν συναινεις προκειμενου να μην ερθει σε δυσκολη θεση μπροστα σου, σου ορισε πλασματικο ραντεβου και μετα για να μην "θεωρηθει αφερεγγυος" (γιατι ο κοσμος ειναι μικρος και μπορει να ξανασυναντηθειτε) σου το επαιξε "κυριος" ενημερωνοντας σε αρνητικα.. ;)

....και απέφυγε την συνάντηση, όπου εγώ μπορεί να είχα και κάποιον μαζί μου που ΝΟΜΙΜΩΣ θα του ζητούσε στοιχεία ταυτότητος, πχ κάποιον αστυνομικό.

Το ρολόι ήταν σουφρωμένο, από χρέος, από χαρτιά, από διάρρηξη, από.........,  και το παληκάρι έκανε την προσπάθειά του.

Εγώ, αν το πήγαινα στο σερβις, που με ξέρουν και 40 χρόνια, δεν θα με ρωτούσαν τίποτε, ειδικά αν έλεγα ότι το αγόρασα, που και πρίν το παραλάβω, θα πήγαινα από εκεί να το ανοίξουν για πιστοποίηση ΠΑΡΟΥΣΙΑ του "Παναγιώτη".

Αλλά, καλλίτερα να μην έχω, παρά να αποκτήσω κάτι που κάποιος το έχει "χάσει" και με τρόπο μάλλον "απρόβλεπτο".
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Αύγουστος 01, 2016, 18:38:59 μμ »
Οχι,μονο στις ακριβες αλλα και παλι εχουν αρχειο

Μην ξεχνάς ότι αν έχει περάσει από σερβις, έχει σημάδια στο καπάκι από τους τεχνίτες, που στα αξιόλογα, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ απο τα κωδικά τους.

Πήγα ρολόι συναδέλφου, που το κληρονόμησε από τον πατέρα του, και μου λέει ο δικός μου

"Αυτό το έχω συντηρήσει πρίν 10 χρόνια. Ενας τραπεζικός το είχε".

Τηλεφωνώ στον νέο και τον ρωτώ, και ο τεχνίτης τον θυμόταν που πήγαινε εκεί με τον πατέρα του.

Και τις πρώτες φορές που τα πάω,  ( ...πήγαινα  :'( ), είχα ΠΑΝΤΑ και τα χαρτιά τους.

πχ όταν έσπασε το "τζαμάκι", με τα χαρτιά του το πήγα. Δεν με ήξερε ? Δεν ήξερε ότι το είχα αγοράσει ? Αφού αυτός μου πήρε την καλή εκπτωση. Αλλά τύποις, τον καλύπτεις για οιοδήποτε έλεγχο.

Και μόλις βάλει τα σημάδια του στο καπάκι, πάς ελεύθερα.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.