Αποστολέας Θέμα: Seiko MM300 vs Rolex 14060m  (Αναγνώστηκε 38232 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Seiko MM300 vs Rolex 14060m
« Απάντηση #165 στις: Ιούλιος 22, 2016, 01:14:46 πμ »
δλδ αν καταλαβα καλα ειμαι ο μοναδικος εδω που αν του χαριζαν ελβετο θα το εδινε για ιαπωνα; χαχα
οχι,δα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #166 στις: Ιούλιος 22, 2016, 08:55:36 πμ »
Νικολα μαλλον τα μπερδεψες.Ο μπρασελες του προηγουμενου ειναι σαν τενεκεδενιος.Εννοειται δεν χαλαει γιατι ειναι ατσαλινος αλλα το ιδιο κανει και του Orient  mako  που ειχα.
είναι ανάλαφρος και αποτελεσματικός
μια χαρά είναι, το φοράς και δεν κουράζει καθόλου
άθλιος είναι αν δεν έγραφε ρολεξ πάνω θα τον πετούσατε όπως στα αμφιβια
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

capt-dim

• Επισκέπτης
« Απάντηση #167 στις: Ιούλιος 22, 2016, 09:30:37 πμ »
I had the MM300 for a while just to see what the fuss was all about & it consistently gained about 15 to 20 secs/day....not much difference from a cheap Seiko 7S26 movt.wus

Νομιζω οτι ειναι απογονος της 7ς σειρας

Δεν ξερω αν η 8l35 ειναι και αυτη απο τη σειρα 7ς,μπορεις να δεις και εδω

Seiko 7S Family
The following movements were all based on the Seiko 7S26 movement.

Group   Year
Introduced   Movements   Mainspring   Hacking/
Hand-winding
7S   1996   7S25, 7S26, 7S35, 7S36, 7S55   Traditional   No
6R1x   2006   6R15, 6R20, 6R21, 6R24   Spron 510   Yes
4R1x   2008   4R15, 4R16   Spron 510   No
4R3x   2011   4R35, 4R36, 4R37, 4R38, 4R39   Traditional   Yes

Το ποστ σου μας λεει οτι το Rolex που εχει και πιστοποιηση δεν εχει καλη χρονομετρια ,σε ρωτω και δεν εχω ακομα καταλαβει,γιατι θες ή τελικα δε θες,να αγορασεις Rolex? ::)

... επανέρχομαι ....

είναι άσχημος ο τρόπος που προσπαθείς να απαξιώσεις και να μειώσεις την αξία του mm300 ... !!!

Η αξία αυτού του ρολογιού είναι δεδομένη και αναγνωρισμένη σε όλα τα φόρουμ του κόσμου ...

μια απλή απόδειξη είναι τα χιλιάδες συγκριτικά που υπάρχουν στο google ...συμβουλέψου το και θα διαπιστώσεις ότι το ταπεινό mm300 συγκρίνεται με ρολόγια με πολλαπλάσιας αξίας ... υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα ...!!!!!

... αφού επικαλέστικες κάποια στιγμή και την λογική ... πες μου πως γίνεται μια καλιμπρα των 500 δολ να προέρχεται απο μια καλιμπρα των 20 δολ. ....;;;;;;; σου φαίνεται λογικό ....;;;;;

επίσης ... δεν είναι δυνατόν να συγκρίνεις μια ρυθμισμένη μηχανή με προδιαγραφές και πιστοποίηση COSC ... με μια μηχανή αρρύθμιστη ... και όπως βγαίνει απο το μοντάρισμα της στο εργαστήριο ....!!!!

... η 8l35 που φοράει το mm300 προέρχεται απο την 9s55 που φοράνε τα GS ... με τις μόνες διαφορές να είναι το ότι δεν είναι φινιρισμένη... και δεν είναι ρυθμισμένη .... !!!! (το ξέρουν και οι πέτρες αυτό ... αποκλείεται να μην το ξέρεις εσύ με κάτι δεκάδες χιλιάδες ποστ στα φόρουμ....άρα η αναφορά σου στην 7s ... γίνεται εκ του πονηρού και με δόλο ...!!!! )

η 8l55 και η 9s55 συναρμολογούνται χειροποίητα στο Shizukuishi Watch Studio στην Morioka της Ιαπωνίας .... και δεν έχουν καμία σχέση με τις μηχανές που αναφέρεις στο ποστ σου που μοντάρονται με ρομποτάκια εκτός Ιαπωνίας .....!!!!!!!!

... πάρε μια ιδεα που φτιάχνεται και πως φτιάχνεται η 8l55 σε αυτο το βιντεάκι  ....

.... ρόλεξ θα πάρω όταν βρω ποιο είναι ..." το ένα και μοναδικό .... !!!!"

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

gkblues

• Επισκέπτης
« Απάντηση #168 στις: Ιούλιος 22, 2016, 09:54:25 πμ »

GK......
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

capt-dim

• Επισκέπτης
« Απάντηση #169 στις: Ιούλιος 22, 2016, 11:22:36 πμ »
Για το ...Vs ... δεν θα αναφερθώ γιατί στερείται λογικής ....!!!!

Δεν συγκρίνουμε ποτέ ανόμοια πράγματα ....!!!!

Ειναι προφανές οτι Ενα SUB ειναι καλύτερο ρολόι απο ενα mm300 ... Όμως κοστίζει όσο 4 mm300 ...!!!! Άραγε ειναι και 4 φορες καλύτερο ρολόι ...;;;;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 22, 2016, 11:24:24 πμ από capt-dim »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #170 στις: Ιούλιος 22, 2016, 11:50:41 πμ »
Υπερθετικα θα πω οτι το ΜΜ ειναι ενα Πανεμορφο και Ανδρικο ρολοι..Ας το εβγαζε και η σεικο σε αυστηρα
περιορισμενο αριθμο και ας εδινε λιγη βαρυτητα στα όποια αδυναμα σημεια του (ρυθμιση μηχανισμου κλπ αυτα που διαβαζω εδω δηλαδη) και θα σου λεγα που θα φτανε η τιμη του..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #171 στις: Ιούλιος 22, 2016, 13:30:25 μμ »

Ειναι προφανές οτι Ενα SUB ειναι καλύτερο ρολόι απο ενα mm300 ... Όμως κοστίζει όσο 4 mm300 ...!!!! Άραγε ειναι και 4 φορες καλύτερο ρολόι ...;;;;

Αν έκανε κάποιος ενα τέστ, ( ageing ), με κάποιες συνθήκες, που εξομοιώνουν την λίγο βαριά χρήση πχ μιας δεκαετίας, θα βλέπαμε τι γίνεται.

πχ έκθεση σε όξινα περιβάλλοντα, δονήσεις, κρούσεις, θερμοκρασίες, ακτινοβολία UV, εξομοιώσεις κατάδυσης στα 20-40-60 μέτρα, μαγνητικά πεδία, απότομες μεταβολές πίεσης , από υποπίεση σε υπερπίεση, κλπ. θα ήθελα να δώ ποιο θα "κλατάριζε".

Αυτές οι δοκιμές, (simulation tests ), γίνονται σε εξαρτήματα που πρέπει να είναι fail proof, και σε ένα -δύο μήνες, εξομοιώνουν την φθορά ( tear & wear ), χρήσης 5-10-15 ετών.

Καλές οι συνθήκες γραφείου, η καφετέρια, η πλάζ, αλλά σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ συνθήκες πεδίου, πιο επιβιώνει ?.

Είπα πεδίου, και θυμήθηκα, τον Κώστα Πλατή, Μηχανολόγο της Soulis, το 1987-8, που με το 5513 στο χέρι, ρύθμιζε τους ηλεκτρομαγνήτες που ανύψωναν τις λαμαρίνες για κόψιμο-πρεσσάρισμα, ( 1 τόννο ανύψωση ),  για την κατασκευή σωμάτων καλοριφέρ στο εργοστάσιο της Λαμίας.

Δεν είναι διαφήμιση, είναι αναφορά σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γεγονότα, με όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο, που κάποιος μπορέι να είναι συγγενής ή φίλος.

Δεν ξέρω αν ζεί, αλλά του λέω "θα χαλάσει, θα μαγνητιστεί". Γέλασε και απάντησε " Ξέρεις τι σημαίνει Rolex ?. Δεν καταλαβαίνει ΤΙΠΟΤΑ" Α ρε Κώστα. Και εγώ SUB-Date φόραγα τότε, αλλά το ΕΒΓΑΖΑ.

Εγώ που ξέρω, ποντάρω στο Sub.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος PK73

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #172 στις: Ιούλιος 22, 2016, 13:42:43 μμ »
Δεν γνωρίζω από ρόλεξ , δεν έχω κ πιθανόν να μην έχω πιστεύω όμως ακράδαντα πως ο Ιαπωνικός  γίγαντας εχει την δυνατότητα και έχει φτιάξει ρολόι ισάξιο, ίσως καλύτερο που ομως στερείται του ονόματος που έχτισε με τη σειρά του ο Ελβετός ! ισχυρό brand name η Rolex...πάντοτε με σεβασμό στους κατόχους , για αυτο άλλωστε είμαστε εδω , να διαφωνούμε !

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #173 στις: Ιούλιος 22, 2016, 13:45:14 μμ »
Capitano,τολμώ να μην ξέρω, θα σου απαντήσω σε ένα που είναι πολύ σημαντικό σε ένα ρολόι και έχει η μηχανή της ρολεξ!
Free sprung balance, κάτι που δεν έχει η μηχανή της σεικο.

Αν αγοράσεις, γιατί θα το κάνεις δεν έχω καταλάβει, γιατί λέει  Rolex?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

capt-dim

• Επισκέπτης
« Απάντηση #174 στις: Ιούλιος 22, 2016, 13:58:22 μμ »

Αν έκανε κάποιος ενα τέστ, ( ageing ), με κάποιες συνθήκες, που εξομοιώνουν την λίγο βαριά χρήση πχ μιας δεκαετίας, θα βλέπαμε τι γίνεται.

πχ έκθεση σε όξινα περιβάλλοντα, δονήσεις, κρούσεις, θερμοκρασίες, ακτινοβολία UV, εξομοιώσεις κατάδυσης στα 20-40-60 μέτρα, μαγνητικά πεδία, απότομες μεταβολές πίεσης , από υποπίεση σε υπερπίεση, κλπ. θα ήθελα να δώ ποιο θα "κλατάριζε".

Αυτές οι δοκιμές, (simulation tests ), γίνονται σε εξαρτήματα που πρέπει να είναι fail proof, και σε ένα -δύο μήνες, εξομοιώνουν την φθορά ( tear & wear ), χρήσης 5-10-15 ετών.

Καλές οι συνθήκες γραφείου, η καφετέρια, η πλάζ, αλλά σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ συνθήκες πεδίου, πιο επιβιώνει ?.

Είπα πεδίου, και θυμήθηκα, τον Κώστα Πλατή, Μηχανολόγο της Soulis, το 1987-8, που με το 5513 στο χέρι, ρύθμιζε τους ηλεκτρομαγνήτες που ανύψωναν τις λαμαρίνες για κόψιμο-πρεσσάρισμα, ( 1 τόννο ανύψωση ),  για την κατασκευή σωμάτων καλοριφέρ στο εργοστάσιο της Λαμίας.

Δεν είναι διαφήμιση, είναι αναφορά σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γεγονότα, με όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο, που κάποιος μπορέι να είναι συγγενής ή φίλος.

Δεν ξέρω αν ζεί, αλλά του λέω "θα χαλάσει, θα μαγνητιστεί". Γέλασε και απάντησε " Ξέρεις τι σημαίνει Rolex ?. Δεν καταλαβαίνει ΤΙΠΟΤΑ" Α ρε Κώστα. Και εγώ SUB-Date φόραγα τότε, αλλά το ΕΒΓΑΖΑ.

... Γιώργο ... για εμένα και εκφέρω προσωπική άποψη ... το SUB θα μπορούσε να είναι το τέλειο ρολόι ... έχει δυο θέματακια ... το 1ο δεν έχει αντιαντανακλαστικη επίστρωση στο κρυσταλλο του το οποίο το θεωρώ μεγάλο φάουλ για το Βασιλιά των tool watch  .... βέβαια απο την άλλη είναι και μεγάλο ατού για αυτόν που το πήρε για φιγούρα και πουλ-μουρ ... αφού στραβώνει τους απέναντι από τα 10 μέτρα από τις αντανακλάσεις του φωτός  ... !!!! ;D

το 2ο θεματάκι είναι το ότι είναι πανάκριβο το ρημάδι ...  :)

... απο την άλλη το mm300 έχει αρκετά κουσούρια ... αλλά με κόστος 1500 ευρώ για αυτήν την ρολογάρα  ... απλά τα αγνοείς και ζεις με αυτά ....!!!!  ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #175 στις: Ιούλιος 22, 2016, 14:04:25 μμ »
Capitano,τολμώ να μην ξέρω, θα σου απαντήσω σε ένα που είναι πολύ σημαντικό σε ένα ρολόι και έχει η μηχανή της ρολεξ!
Free sprung balance, κάτι που δεν έχει η μηχανή της σεικο.

Αν αγοράσεις, γιατί θα το κάνεις δεν έχω καταλάβει, γιατί λέει  Rolex?
η τρικυμια που έχεις ειναι μεγάλη, μιλάς για μηχανές και free sprung balance όταν ξες ότι έχουν ένα χάος διαφοράς τιμής ένα ρολόι 4 φορές ακριβότερο από το ρολεξ έχει tourbillon η perpeual calendar και φινίρισμα στον θεο, το σεικο φυσικά για τα λεφτά του είναι καλύτερο ρολόι πιο vfm αυτό φαινεται μόνο και μόνο που έχουν γράφει τόσο για τούτο το vs
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #176 στις: Ιούλιος 22, 2016, 14:06:12 μμ »
Τώρα όσον αφορά αντοχές κλπ εδώ το 007 αντέχει τα πάντα με πολλά παράδειγματα και έχει 200 ευρώ  τι μου λέτε για τις αντοχές των R
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #177 στις: Ιούλιος 22, 2016, 14:08:30 μμ »
Αφοπλιστική η λογική σου,αλλά θέλει Rolex,το ξέχασες?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #178 στις: Ιούλιος 22, 2016, 14:18:36 μμ »

... Γιώργο ... για εμένα και εκφέρω προσωπική άποψη ... το SUB θα μπορούσε να είναι το τέλειο ρολόι ... έχει δυο θέματακια ... το 1ο δεν έχει αντιαντανακλαστικη επίστρωση στο κρυσταλλο του το οποίο το θεωρώ μεγάλο φάουλ για το Βασιλιά των tool watch  .... βέβαια απο την άλλη είναι και μεγάλο ατού για αυτόν που το πήρε για φιγούρα και πουλ-μουρ ... αφού στραβώνει τους απέναντι από τα 10 μέτρα από τις αντανακλάσεις του φωτός  ... !!!! ;D

το 2ο θεματάκι είναι το ότι είναι πανάκριβο το ρημάδι ...  :)

... απο την άλλη το mm300 έχει αρκετά κουσούρια ... αλλά με κόστος 1500 ευρώ για αυτήν την ρολογάρα  ... απλά τα αγνοείς και ζεις με αυτά ....!!!!  ;D

Captain,

1o Δές το πρακτικά. Πώς θα κάνεις σήματα αν ναυαγήσεις ? Θα έχεις καθρεπτάκι μαζί σου ? ;)

Ναι, είναι ένα θέμα, αλλά ΚΑΠΟΤΕ, θα το καταλάβουν και θα το φτιάξουν  :D Εδώ για να αλλάξουν το ακρυλικό, κάνανε 30 χρόνια. Ελβετοί είναι. ???

2ο Σου απαντώ με τα λόγια του Henry Royce, ναι αυτού που εφτιαχνε τα αυτοκίνητα με τον Rolls. "The quality will remain long after the price is forgotten".. Και εδώ, ισχύει με το παραπάνω !  8)

3ο Θα το πέρναγε το τέστ η ρολογάρα ? :-[

Απαντώ με χιούμορ, χωρίς διάθεση να μειώσω και να προσβάλω.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #179 στις: Ιούλιος 22, 2016, 14:29:05 μμ »
Η μη χρήση επίστρωσης , είναι επιλογή της Rolex. Έχει λογική, το ρολόι ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες χρήσης δεν κινδυνεύει να χαραχθει
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions