I had the MM300 for a while just to see what the fuss was all about & it consistently gained about 15 to 20 secs/day....not much difference from a cheap Seiko 7S26 movt.wus
Νομιζω οτι ειναι απογονος της 7ς σειρας
βρε κάτι συμπτώσεις .... σημερινό ποστ ... λέτε να είναι και αυτός απόγονος της 7ς σειράς ...

''Got my first Rolex (DJ II ) after graduation last month from an AD in Memphis (thank you very much...Elvis impression) and it's running 10-12 seconds fast. What gives?? I need veteran advice from a Rolex "old head" to a newbie. 12 seconds fast sounds extreme....HELP!''
Να απαντήσω για γενική ενημέρωση.
Τα μηχανικά ρολόγια ποιότητος, επηρρεάζονται από τις συνθήκες λειτουργίας, από τις κινήσεις του φέροντος, τις θερμοκρασίες, μέχρι και το γεωγραφικό πλάτος που ευρίσκονται.
Οταν αγοράζεις ένα ρολόϊ, απαιτείται μία περίοδος break-in, να λειτουργήσει και να "στρώσει".
Εφόσον ΞΕΡΕΙΣ, και η μάρκα ΕΧΕΙ service, μετά από ένα 3-μηνο περίπου, καταγράφεις τις ημερήσιες αποκλίσεις, και πάς και στο ρυθμίζουν.
Αλλες ρυθμίσεις για τον χειμώνα, άλλες για το καλοκαίρι, άλλο για τον τσολιά, άλλο για τον τροχονόμο.
Μερικά δικά μου, έτρεχαν παραπάνω απο τις προδιαγραφές, και μετά την καταγραφή, τα ρυθμίζανε και μένανε μέσα στα όρια.
Κάποια στιγμή, το ίδιο ρολόϊ τρέχει λίγο, μετά μένει εκεί, και ίσως χάσει λίγο. Το έχω βιώσει με το Datejust. Ααλλά γενικά ήταν +45 με 70" τον μήνα.
Καποια SUB,ήταν στα 30-45" τον μήνα. Το VC, έτρεχε γύρω στα 120", αλλά ρύθμιση, στην....................................Ελβετία (όχι Νέα Ελβετία).
Οπότε το ............κε Πρόεδρε, ή δεν το ..................? ? ?
Το 5513, παρα το ότι ΔΕΝ έχει τίτλο χρονομέτρου, κρατάει 45-50" τον μήνα.
Το αυτό και το GMT 16700.
Τα μηχανικά ρολόγια, θελουν ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ.
Το φοράς, καταγράφεις , ρυθμίζεις.
ΟΙ "ακίνητοι", δεν καταφέρνουν να το κουρδίσουν. οι "κινητικοί" το υπερφορτίζουν, και γι αυτό τον λόγο έχει απομόνωση.
Αυτά που αναφέρονται ότι το δικό μου χάνει τόσο, +ή -, και ακους κάτι εξωπραγματικά, ουτε το αστεροσκοπείο, ΔΕΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ.
Εκτός εάν είναι ΥΩ, οπότε το συζητάμε. ή αν είναι Quartz.
Τα ρολόγια σοβαρών οίκων, ρυθμίζονται ΠΑΝΤΑ να τρέχουν λίγο. ΠΟΤΕ δεν τα ρυθμίζουν να χάνουν.
Αλλά αυτό πρέπει να είναι ΓΡΑΜΜΙΚΟ, δηλ. σταθερό. Οχι μια χάνω, μια κερδίζω. Τότε δεν είναι ρολόι, ΥΩ, είναι γιο-γιο.
Οπότε, αυτά ππου ακούγονται και γράφονται, το ότι ένα σειράς, ότι μάρκα και να είναι , ΜΗΧΑΝΙΚΟ, έχει χρονομετρία ΥΩ, χειμώνα -καλοκαίρι, στην Μύκονο και στην Αράχωβα, εμένα μου ακούγεται ΠΑΡΑΜΥΘΙ.BTW. Της κυρίας μου ( Datejust ), είναι ένα απο τα καλίτερα που έχει δεί ποτέ ο τεχνίτης μου. ( ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΠΟΛΛΑ !!.)
Χάνει μισό δεύτερο την ημέρα, ΣΤΑΘΕΡΑ. Ετυχε. Κάνει ευρύτατη ταλάντωση.
Λοιπόν, το ότι ο "ρώσσος" πιάνει τόσα, και είναι καλλίτερος από το ΡΡ, ΄ή ότι κα΄ποια γιαπωνέζικα βαράνε το greenwitch στα ίσα, εγώ, μετά από 40 χρόνια με ρολόγια κάποιας ποιότητας, τα ακούω ΒΕΡΕΣΕ.