Αποστολέας Θέμα: Βοήθεια για αγορά πρώτου ρολογιού  (Αναγνώστηκε 2686 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Kyros_G

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
Βοήθεια για αγορά πρώτου ρολογιού
« στις: Σεπτέμβριος 06, 2014, 20:04:16 μμ »
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα.

Πρόκειται να προχωρήσω για πρώτη φορά σε αγορά ρολογιού (αν κ 30 χρονών) κ χρειάζομαι την βοήθειά σας.

Επειδή διαπιστώνω ότι είναι μια χαοτική αγορά κ έχω "πελαγώσει" με την πληθώρα επιλογών που υπάρχουν, θα ήθελα ορισμένες προτάσεις από εσάς που το κατέχετε το θέμα.

Ορισμένα info:
- τιμή όχι πάνω από 250-300 ευρώ (αν βρούμε και οικονομικότερο ακόμα καλύτερα)
- Δερμάτινο λουράκι
- Σκουρόχρωμο κατα προτίμηση (δεν μου αρέσουν τα ανοιχτόχρωμα)
- Μήκος περιφέρειας καρπού 17-18,5 cm
- προορίζεται για καθημερινή χρήση με το καθημερινό μου ντύσιμο (casual πουκάμισα, polo t-shirts κτλ.) αλλά καλό θα ήταν να μπορούσε να φορεθεί και σε μια πιο επίσημη 
  περίσταση (ζητάω πολλά ε;; )

Ορισμένα που έχω ξεχωρίσει μέχρι τώρα
1) http://www.oroloi.gr/product_info.php?products_id=42418

2) http://www.oroloi.gr/product_info.php?products_id=40762

3) http://www.oroloi.gr/product_info.php?products_id=42707

Και κάτι ακόμα σχετικά με τις ηλεκτρονικές αγορές.
Διαπιστώνω μεγάλες διαφορές τιμής σε σχέση με ελληικά καταστήματα, π.χ.: η περίπτωση του Diesel http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss_1?url=search-alias%3Dfashion&field-keywords=DZ7307
Γενικά ψωνίζω από ebay, amazon κτλ αλλά επειδή στο ρολόι υπάρχει και ο κίνδυνος της "μαϊμους", μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο ασφαλές ιντερνετομάγαζο;
Το λινκ από το Amazon που πόσταρα σας φαίνεται "υποπτο";;

Ευχαριστώ προκαταβολικά!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

charisps

• Επισκέπτης
Απ: Βοήθεια για αγορά πρώτου ρολογιού
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 06, 2014, 20:07:39 μμ »
μη φοβάσαι καθόλου....στα ρολόγια της προτίμησης σου δεν υπάρχουν μαιμούδες..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Kyros_G

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 07, 2014, 17:00:06 μμ »
Πολυ χρησιμη πληροφορια, ευχαριστω!

Καποια προταση αγορας;;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 07, 2014, 17:02:47 μμ »
Πολυ χρησιμη πληροφορια, ευχαριστω!

Καποια προταση αγορας;;
2 tommy hilfiger ειχα στα 3 χρονια χαλαν αν το φορας καθε μα καθε μερα οποτε μια χαρα ;) αμα σου αρεσει χτυπα το
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος aboulafia

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 08, 2014, 21:09:07 μμ »
Φίλε καλησπέρα,
Το ρολόι πρωτίστως ως αξεσουάρ, είναι θέμα γούστου. Άρα ξεκινάς με σκοπό να πάρεις κάτι που σου αρέσει.

Από την άλλη οι θαμώνες τούτου εδώ του φόρουμ, ενδιαφέρονται για το "κάτι παραπάνω" σε αυτό που θα αγοράσουν, οπότε και οι προτάσεις τους συνήθως είναι ανάλογες.

Τώρα όσον αφορά το θέμα σου, αγοράζοντας ρολόι από εταιρεία που ως επί το πλείστον δεν ειδικεύεται στην κατασκευή τους, σίγουρα δεν είναι και η σωστότερη αγορά, αφού συνήθως αγοράζεις κάτι υποδεέστερο (ως επί το πλείστον έχουν κινέζικη μηχανή) αλλά με αυξημένο κόστος (λόγω κυρίως της "φίρμας" που "κουβαλάνε).

Αν παρόλα αυτά σε ενδιαφέρει πρωτίστως να είναι αναγνωρίσιμη η "μάρκα" του, διάλεξε ένα από αυτά που πρότεινες, αν όμως θα ήθελες και συ το κάτι παραπάνω από το ρολόι σου, άλλαξε λίγο την "ματιά" σου και κοίτα εταιρείες με παράδοση στο χώρο, όπως Citizen, Orient, Seiko, Casio.

Και βέβαια, όπως διαπίστωσες και ο ίδιος, οι τιμές στην Ελλάδα συνήθως δεν έχουν καμία σχέση με τις τιμές που μπορείς να πετύχεις σε ιντερνετικά καταστήματα, του εξωτερικού κυρίως. Για αξιόπιστες αγορές κοίτα στα : Creationwatches.com     dutyfreeislandshop.com     mywatcheshub.com.

Εγώ θα σου πρότεινα κάτι από την σειρά Premier της Seiko, αλλιώς κάτι από την αγαπημένη μου ORIENT.

π.χ.
Orient Automatic FFD0F001B, το έχει και με λουράκι λίγο φθηνότερα, αλλά πάρτο με μπρασελέ και αν θες του βάζεις εσύ λουράκι μετά (το έχω και είναι απλά φανταστικό ρολόι και για κάθε περίσταση).

Αυτό ίσως, αν θες κάτι πιο σπορ Orient Sport Conductor
Και αυτό αν θες κάτι από την λίγο καλύτερη σειρά της ORIENT την STAR  Orient Star Automatic Open Heart SDA02002W.

Επίσης δεν και αυτό Orient Curator Power Reserve Sapphire, το οποίο ζαχαρώνω τελευταία και στα 113€ απλά δεν έχει αντίπαλο, ή αυτό Orient Vintage Japan Automatic Sapphire αν προτιμάς την ψευδαίσθηση χρονογράφου που δίνει. 

Έχει πολλά σχέδια στα χρήματα που διαθέτεις, το θέμα είναι βέβαια και τι αρέσει και σε σένα, πάντως ότι και να πάρεις, αφού το θες να το φοράς καθημερινά, κοίτα να έχει κρύσταλλο ζαφείρι, που θεωρητικά είναι αχάρακτο.

Αυτά από εμένα, καλή αγορά και ελπίζω να σε βοήθησα και να μην σε μπέρδεψα χειρότερα.

Α, και κάτι τελευταίο, επειδή όλα τα ρολόγια που πρότεινα είναι αυτόματα, πριν επιλέξεις κόποιο από αυτά, διάβασε τις διαφορές μεταξύ αυτόματου και quartz (αν δεν τις γνωρίζεις ήδη) και σιγουρέψου πως κάνει για εσένα. (Ρολόγια χειρός. Quartz & automatic, και εδώ αλλά και με μια απλή αναζήτηση στο νετ θα βρεις άφθονες πληροφορίες). 

Παναγιώτης
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Στάλθηκε από το Πι-Σι μου χρησιμοποιώντας... πληκτρολόγιο.

Αποσυνδεδεμένος Kyros_G

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 08, 2014, 21:49:41 μμ »
Φιλε μου ο,τι και να πω ειναι λιγο για το κουραγιο σου να γραψεις ολο αυτο το κατεβατο για να με βοηθησεις!

Σ ευχαριστω παρα πολυ, με εβαλες σε σκεψεις (με την καλη εννοια).
Οποτε...ωρα για μελετη!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 08, 2014, 23:41:26 μμ »
Φίλε καλησπέρα,
Το ρολόι πρωτίστως ως αξεσουάρ, είναι θέμα γούστου. Άρα ξεκινάς με σκοπό να πάρεις κάτι που σου αρέσει.

Από την άλλη οι θαμώνες τούτου εδώ του φόρουμ, ενδιαφέρονται για το "κάτι παραπάνω" σε αυτό που θα αγοράσουν, οπότε και οι προτάσεις τους συνήθως είναι ανάλογες.

Τώρα όσον αφορά το θέμα σου, αγοράζοντας ρολόι από εταιρεία που ως επί το πλείστον δεν ειδικεύεται στην κατασκευή τους, σίγουρα δεν είναι και η σωστότερη αγορά, αφού συνήθως αγοράζεις κάτι υποδεέστερο (ως επί το πλείστον έχουν κινέζικη μηχανή) αλλά με αυξημένο κόστος (λόγω κυρίως της "φίρμας" που "κουβαλάνε).

Αν παρόλα αυτά σε ενδιαφέρει πρωτίστως να είναι αναγνωρίσιμη η "μάρκα" του, διάλεξε ένα από αυτά που πρότεινες, αν όμως θα ήθελες και συ το κάτι παραπάνω από το ρολόι σου, άλλαξε λίγο την "ματιά" σου και κοίτα εταιρείες με παράδοση στο χώρο, όπως Citizen, Orient, Seiko, Casio.

Και βέβαια, όπως διαπίστωσες και ο ίδιος, οι τιμές στην Ελλάδα συνήθως δεν έχουν καμία σχέση με τις τιμές που μπορείς να πετύχεις σε ιντερνετικά καταστήματα, του εξωτερικού κυρίως. Για αξιόπιστες αγορές κοίτα στα : Creationwatches.com     dutyfreeislandshop.com     mywatcheshub.com.

Εγώ θα σου πρότεινα κάτι από την σειρά Premier της Seiko, αλλιώς κάτι από την αγαπημένη μου ORIENT.

π.χ.
Orient Automatic FFD0F001B, το έχει και με λουράκι λίγο φθηνότερα, αλλά πάρτο με μπρασελέ και αν θες του βάζεις εσύ λουράκι μετά (το έχω και είναι απλά φανταστικό ρολόι και για κάθε περίσταση).

Αυτό ίσως, αν θες κάτι πιο σπορ Orient Sport Conductor
Και αυτό αν θες κάτι από την λίγο καλύτερη σειρά της ORIENT την STAR  Orient Star Automatic Open Heart SDA02002W.

Επίσης δεν και αυτό Orient Curator Power Reserve Sapphire, το οποίο ζαχαρώνω τελευταία και στα 113€ απλά δεν έχει αντίπαλο, ή αυτό Orient Vintage Japan Automatic Sapphire αν προτιμάς την ψευδαίσθηση χρονογράφου που δίνει. 

Έχει πολλά σχέδια στα χρήματα που διαθέτεις, το θέμα είναι βέβαια και τι αρέσει και σε σένα, πάντως ότι και να πάρεις, αφού το θες να το φοράς καθημερινά, κοίτα να έχει κρύσταλλο ζαφείρι, που θεωρητικά είναι αχάρακτο.

Αυτά από εμένα, καλή αγορά και ελπίζω να σε βοήθησα και να μην σε μπέρδεψα χειρότερα.

Α, και κάτι τελευταίο, επειδή όλα τα ρολόγια που πρότεινα είναι αυτόματα, πριν επιλέξεις κόποιο από αυτά, διάβασε τις διαφορές μεταξύ αυτόματου και quartz (αν δεν τις γνωρίζεις ήδη) και σιγουρέψου πως κάνει για εσένα. (Ρολόγια χειρός. Quartz & automatic, και εδώ αλλά και με μια απλή αναζήτηση στο νετ θα βρεις άφθονες πληροφορίες). 

Παναγιώτης
v=ωραιο ποστ μπραβο!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος _Batman_

• Full Member
  • **
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 08, 2014, 23:59:34 μμ »
Παναγιωτη πολυ καλος....  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"The quieter you become, the more you are able to hear..."

Αποσυνδεδεμένος Kyros_G

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 13, 2014, 23:07:29 μμ »
Ερώτηση σχετικά με e-shop:

αυτό εδώ το κατάστημα το γνωρίζει κανείς;
http://www.jomashop.com/

Κοιτάω ενα TW Steel και η τιμή του είναι απίστευτα χαμηλή!

Πάιζει τίποτα  περίεργο;;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 13, 2014, 23:11:15 μμ »
ισως εχει τελωνειο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

charisps

• Επισκέπτης
« Απάντηση #10 στις: Σεπτέμβριος 13, 2014, 23:15:01 μμ »
Ερώτηση σχετικά με e-shop:

αυτό εδώ το κατάστημα το γνωρίζει κανείς;
http://www.jomashop.com/

Κοιτάω ενα TW Steel και η τιμή του είναι απίστευτα χαμηλή!

Πάιζει τίποτα  περίεργο;;

δεν παίζει απολύτως τίποτα περίεργο...είναι πολύ καλό και σοβαρό κατάστημα...
Απλά έχε υπ᾽όψην σου το αναπόφευκτο τελωνείο..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Kyros_G

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Σεπτέμβριος 13, 2014, 23:37:52 μμ »

δεν παίζει απολύτως τίποτα περίεργο...είναι πολύ καλό και σοβαρό κατάστημα...
Απλά έχε υπ᾽όψην σου το αναπόφευκτο τελωνείο..

Αναπόφευκτο ε;;;  :(

Μέχρι τώρα σε ό,τι ηλεκτρονικές αγορές αγορές έχω κάνει δεν είχα την ατυχία του τελωνείου.

Αποτελεί εξαίρεση το ρολόι ως προϊόν ή είναι θέμα του καταστήματος;

Δλδ και εδώ
http://www.overstock.com/Jewelry-Watches/TW-Steel-Mens-TW412-Pilot-Black-Dial-Black-Leather-Strap-Quartz-Watch/8604322/product.html?refccid=7QDG4WBRK55KDLCBGTSMLCPAUE&searchidx=0

τα ίδια θα έχω;;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Dimi

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Σεπτέμβριος 14, 2014, 09:20:54 πμ »
Τσιμπας το orient mako με 100 και κατι ευρω και εχεις ρολογαρα για ολες τις περιστασεις.
Απο καταδυση μεχρι εξοδο με κουστουμι ...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions