Φίλε καλησπέρα,
Το ρολόι πρωτίστως ως αξεσουάρ, είναι θέμα γούστου. Άρα ξεκινάς με σκοπό να πάρεις κάτι που σου αρέσει.
Από την άλλη οι θαμώνες τούτου εδώ του φόρουμ, ενδιαφέρονται για το "κάτι παραπάνω" σε αυτό που θα αγοράσουν, οπότε και οι προτάσεις τους συνήθως είναι ανάλογες.
Τώρα όσον αφορά το θέμα σου, αγοράζοντας ρολόι από εταιρεία που ως επί το πλείστον δεν ειδικεύεται στην κατασκευή τους, σίγουρα δεν είναι και η σωστότερη αγορά, αφού συνήθως αγοράζεις κάτι υποδεέστερο (ως επί το πλείστον έχουν κινέζικη μηχανή) αλλά με αυξημένο κόστος (λόγω κυρίως της "φίρμας" που "κουβαλάνε).
Αν παρόλα αυτά σε ενδιαφέρει πρωτίστως να είναι αναγνωρίσιμη η "μάρκα" του, διάλεξε ένα από αυτά που πρότεινες, αν όμως θα ήθελες και συ το κάτι παραπάνω από το ρολόι σου, άλλαξε λίγο την "ματιά" σου και κοίτα εταιρείες με παράδοση στο χώρο, όπως Citizen, Orient, Seiko, Casio.
Και βέβαια, όπως διαπίστωσες και ο ίδιος, οι τιμές στην Ελλάδα συνήθως δεν έχουν καμία σχέση με τις τιμές που μπορείς να πετύχεις σε ιντερνετικά καταστήματα, του εξωτερικού κυρίως. Για αξιόπιστες αγορές κοίτα στα :
Creationwatches.com dutyfreeislandshop.com mywatcheshub.com.
Εγώ θα σου πρότεινα κάτι από την σειρά
Premier της Seiko, αλλιώς κάτι από την αγαπημένη μου ORIENT.
π.χ.
Orient Automatic FFD0F001B, το έχει και με
λουράκι λίγο φθηνότερα, αλλά πάρτο με μπρασελέ και αν θες του βάζεις εσύ λουράκι μετά (το έχω και είναι απλά φανταστικό ρολόι και για κάθε περίσταση).
Αυτό ίσως, αν θες κάτι πιο σπορ
Orient Sport ConductorΚαι αυτό αν θες κάτι από την λίγο καλύτερη σειρά της ORIENT την STAR
Orient Star Automatic Open Heart SDA02002W.
Επίσης δεν και αυτό
Orient Curator Power Reserve Sapphire, το οποίο ζαχαρώνω τελευταία και στα 113€ απλά δεν έχει αντίπαλο, ή αυτό
Orient Vintage Japan Automatic Sapphire αν προτιμάς την ψευδαίσθηση χρονογράφου που δίνει.
Έχει πολλά σχέδια στα χρήματα που διαθέτεις, το θέμα είναι βέβαια και τι αρέσει και σε σένα, πάντως ότι και να πάρεις, αφού το θες να το φοράς καθημερινά, κοίτα να έχει κρύσταλλο ζαφείρι, που θεωρητικά είναι αχάρακτο.
Αυτά από εμένα, καλή αγορά και ελπίζω να σε βοήθησα και να μην σε μπέρδεψα χειρότερα.
Α, και κάτι τελευταίο, επειδή όλα τα ρολόγια που πρότεινα είναι αυτόματα, πριν επιλέξεις κόποιο από αυτά, διάβασε τις διαφορές μεταξύ αυτόματου και quartz (αν δεν τις γνωρίζεις ήδη) και σιγουρέψου πως κάνει για εσένα. (
Ρολόγια χειρός. Quartz & automatic,
και εδώ αλλά και με μια απλή αναζήτηση στο νετ θα βρεις άφθονες πληροφορίες).
Παναγιώτης