Αποστολέας Θέμα: Κυριακες και εμπορικα  (Αναγνώστηκε 26567 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ennea

• Sr. Member
  • Κράτησα τη ζωή μου... κατά το πλάγιασμα της βροχής
    • Προφίλ
Απ: Κυριακες και εμπορικα
« Απάντηση #90 στις: Νοέμβριος 04, 2013, 22:44:06 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

charisps

• Επισκέπτης
« Απάντηση #91 στις: Νοέμβριος 04, 2013, 22:44:52 μμ »
Το να είναι μαγαζιά ανοιχτά ΚΑΙ Κυριακή σε μια χώρα με απίστευτα ποσοστά ανεργίας και ως εκ τούτου μικρή αγοραστική δύναμη, μάλλον είναι εκ των ουκ άνευ! Κι όσο για τους εργαζόμενους, την εποχή που όλοι στήνουν κ... για μια δουλειά και η εκμετάλλευση τους  είναι στο κόκκινο , σίγα μην πάρουν και το 75% που προβλέπει ο νόμος! Εδώ οι περισσότεροι είναι απλήρωτοι για μήνες για  τα κανονικά ημερομίσθια τους!!
Όσο για το αν βολεύει...το 99% των καταναλωτών βολέυεται με το υπάρχον ωράριο.Φυσικά αν είναι ανοιχτά και την Κυριακή κάποιοι θα πάνε!. ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ αν είναι ανοιχτά, πάλι κάποιοι θα πάνε. Τελικά μήπως το έχουμε ξεφτίσει το πράμα;;
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 04, 2013, 22:49:00 μμ από charisps »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

charisps

• Επισκέπτης
« Απάντηση #92 στις: Νοέμβριος 04, 2013, 22:46:40 μμ »
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω κάποιους εδω μέσα. Εώς το 2008 δούλευα 10 ώρες τη μέρα κ κάθε δεύτερο Σάββατο 7 ώρες. Το σ/κ που δούλευα Σάββατο πέρναγε τόσο γρήγορα που ένιωθα ότι δεν ξεκουράστηκα αρκέτα. Πάρόλα αυτά οταν ήθελα να ψωνίσω κ χρόνο έβρισκα κ χρήματα είχα. Τώρα τα χρήματα είναι οριακά κ ο χρόνος περισσότερος (λιγότερές ώρες δουλειάς) οπότε ψωνίζω ΜΟΝΟ τα απαραίτητα. ΤΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΨΩΝΙΣΩ - ΤΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ. Ή για να το θέσω ακόμα καλύτερα η αυξημένη φορολογία ΠΑΝΤΟΥ! Δεν θέλω να δουλεύω 500 ώρες τη μέρα 70 μέρες την έβδομάδα για να έχω χρήματα. Θέλω η δουλειά μου να μου παρέχει έναν αξιοπρεπή μισθό για αυτό που προσφέρω( κ το προσφέρω με τον ΙΔΡΩΤΑ ΜΟΥ!!!) για να μπορώ να χαίρομαι τη ζωη. ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ - ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!!!!

Φιλικά,
Αντώνης

Πες τα ρε Αντώνη!!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Στέλιος.

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Νοέμβριος 04, 2013, 23:34:04 μμ »
Ότι και να λέμε, στην Ερμού χθες ήταν σαν την Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα. Στην Μητροπόλεως στα σουβλατζίδικα δεν μπορούσες να περάσεις. Η Αιόλου ήταν γεμάτη κόσμο.
Σε πολλές άλλες πόλεις στην Ευρώπη, στο κέντρο τους τα μαγαζιά είναι ανοικτά.
Μας πειράζει δηλαδή να ψωνίζουν οι τουρίστες στην Αθήνα; Σε αυτούς ελπίζουν με το μέτρο αυτό, όχι  σε εμάς τους ιθαγενείς. Τόσες πόλεις βγάζουν λεφτά από τα μουσεία τους και τον τουρισμό του Σαββατοκύριακου. Εμείς βλέπουμε το κέντρο να λεηλατείται, να καίγεται, να αποκλείεται κάθε τρεις και λίγο, να στήνουν σεντόνια του παραεμπορίου στο Σύνταγμα και στην Ερμού, να πουλάνε πρέζα στο μουσείο και δεν τρέχει τίποτα.
Ευτυχώς όμως κρατάμε τα μαγαζιά κλειστά την Κυριακή. Αφού εμείς δεν έχουμε λεφτά για ψώνια, να μην ψωνίσει κανένας. Άσε που υπάρχει ο κίνδυνος να επεκταθεί και σε άλλα επαγγέλματα το αυξημένο ωράριο, ειδικά στον ιδιωτικό τομέα που το 40ωρο είναι ιερό.

Sent from my GT-P3100 using Tapatalk 4
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Istar

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Νοέμβριος 05, 2013, 00:00:07 πμ »
Ότι και να λέμε, στην Ερμού χθες ήταν σαν την Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα.
Η περιεργεία που έβγαλε τον κόσμο από το σπίτι για να δει πώς θα είναι η αγορά την Κυριακή, δεν είνα κριτήριο επιτυχίας.
Και την πρώτη εβδομάδα που άνοιξε pizza Hut στην Ελλάδα δεν μπορούσες να βρεις τραπέζι. Τελικά έκλεισαν στην Θεσσαλονίκη.

Εκτός από αυτό, τσέκαρε κανείς να δει αν έφυγε κίνηση από άλλους κλάδους? Γιατί δεν μπορεί κύκλος είναι...
Πολλοί γονείς να εργάζονται= λιγότεροι γονείς να πάνε τα παιδάκια Κυριακάτικο Cinema, θέατρο, παιδότοπο, alufunpark κτλ. λιγότερα Κυριακάτικα τραπέζια επισκέψεις= λιγότερα λουλούδια, γλυκά κτλ.
Δεν μπορεί, όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι κάπου θα πήγαιναν την Κυριακή να αφήσουν και αυτοί τα λεφτάκια τους σε άλλους που είχαν μαγαζιά ( Λέμε τώρα...έστω ότι έχουν λεφτά ).
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

charisps

• Επισκέπτης
« Απάντηση #95 στις: Νοέμβριος 05, 2013, 00:00:18 πμ »
Ότι και να λέμε, στην Ερμού χθες ήταν σαν την Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα. Στην Μητροπόλεως στα σουβλατζίδικα δεν μπορούσες να περάσεις. Η Αιόλου ήταν γεμάτη κόσμο.
Σε πολλές άλλες πόλεις στην Ευρώπη, στο κέντρο τους τα μαγαζιά είναι ανοικτά.
Μας πειράζει δηλαδή να ψωνίζουν οι τουρίστες στην Αθήνα; Σε αυτούς ελπίζουν με το μέτρο αυτό, όχι  σε εμάς τους ιθαγενείς. Τόσες πόλεις βγάζουν λεφτά από τα μουσεία τους και τον τουρισμό του Σαββατοκύριακου. Εμείς βλέπουμε το κέντρο να λεηλατείται, να καίγεται, να αποκλείεται κάθε τρεις και λίγο, να στήνουν σεντόνια του παραεμπορίου στο Σύνταγμα και στην Ερμού, να πουλάνε πρέζα στο μουσείο και δεν τρέχει τίποτα.
Ευτυχώς όμως κρατάμε τα μαγαζιά κλειστά την Κυριακή. Αφού εμείς δεν έχουμε λεφτά για ψώνια, να μην ψωνίσει κανένας. Άσε που υπάρχει ο κίνδυνος να επεκταθεί και σε άλλα επαγγέλματα το αυξημένο ωράριο, ειδικά στον ιδιωτικό τομέα που το 40ωρο είναι ιερό.

Στέλιο μου με όλη μου τη συμπάθεια να σου πω ότι εφόσον αναφέρεσαι σε ιθαγενείς, προφανώς εννοείς τα παιδιά που δουλεύουν τη μέρα που πρέπει να ξεκουράζονται.
Προφανώς δεν είσαι υπάλληλος, για να ειρωνεύεσαι το ωράριο που με τόσους αγώνες έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου.
Επίσης σκέψου ότι η Ελλάδα στην οποία φαντάζομαι ζεις, είναι μια χώρα που αποτελείται ως επί το πλείστον από Χριστιανούς ορθόδοξους , που γι᾽αυτούς η Κυριακή είναι αργία. Το τί σημαίνει η λέξη Κυριακή μάλλον δεν το γνωρίζεις , οπότε κάνε τον κόπο να ψάξεις να το βρεις. Όπως επίσης προφανώς δε φαίνεται να γνωρίζεις γιατί από όλες τις μέρες της εβδομάδας διαλέχτηκε η Κυριακή ως αργία - όχι μόνο στην Ελλάδα.
Και τελικά σε άλλες χώρες που είναι ανοιχτά είναι χώρες χωρίς κρίση και με πληρωμένους τους εργαζόμενους!
Εγώ που ζω στη Θεσσαλονίκη και ήμουν στο κέντρο, θα συμφωνήσω ότι γινόταν πανικός στους δρόμους, αλλά μέσα στα καταστήματα το μόνο που έβλεπες ήταν ξινισμένους υπαλλήλους που τους κατέβασαν στη δουλειά χωρίς να είναι καθόλου σίγουρο ότι θα πληρωθούν την επιπλέον εργασία τους.
Και όσο για τον πανικό στα ....σουβλατζίδικα, είμαι σίγουρος ότι ήταν όπως κάθε ΚΥΡΙΑΚΗ και κάθε ΑΡΓΙΑ. Γιατί φίλε μου η ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ!!!  Και την Κυριακή στην Ελλάδα η οικογένεια βγαίνει έξω για φαγητό και όλοι μετά για καφέ!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Istar

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Νοέμβριος 05, 2013, 00:17:02 πμ »
Εγώ λέω να έρθει πίσω το μέτρο που κλείνουν τα νυχτερινά μαγαζιά νωρίς, όπως στις ΞΕΝΕΣ "COOL" ΧΩΡΕΣ για να κοιμούνται νωρίς οι υπάλληλοι που δουλεύουν Κυριακή, όπως στο London που σε σουτέρνουν από το bar στην ώρα σου και όχι όταν φύγει ο τελευταίος πελάτης όπως είμαστε εδώ στη ζούγκλα.
Αλλά, όπου μας αρέσει είμαστε Ελλαδάρα και τα σπάμε, clubs, μπουζούκια, κάπνισμα, παρκάρισμα και οι ξένοι είναι χαζοί και ξενέρωτοι.
Άμα δούμε και καμιά άλλη μ..κία ξενόφερτη.. μην και δεν την θαυμάσουμε, επειδή μας άρεσε μια φορά που πήγαμε στο Μιλάνο στην DUOMO Κυριακή και ήταν φοβερά που μπορούσαμε να ψωνίσουμε κιόλας.
Που αν θυμάμαι καλά, από τις φορές μου στο Μιλάνο, Βρυξέλλες κτλ. ψάχναμε να φάμε το βράδυ μετά από κάποια ώρα ( εξαιρείται το Αmsterdam που έχει 24/7 fastfood ) .
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

charisps

• Επισκέπτης
« Απάντηση #97 στις: Νοέμβριος 05, 2013, 00:22:41 πμ »
Εγώ λέω να έρθει πίσω το μέτρο που κλείνουν τα νυχτερινά μαγαζιά νωρίς, όπως στις ΞΕΝΕΣ "COOL" ΧΩΡΕΣ για να κοιμούνται νωρίς οι υπάλληλοι που δουλεύουν Κυριακή, όπως στο London που σε σουτέρνουν από το bar στην ώρα σου και όχι όταν φύγει ο τελευταίος πελάτης όπως είμαστε εδώ στη ζούγκλα.
Αλλά, όπου μας αρέσει είμαστε Ελλαδάρα και τα σπάμε, clubs, μπουζούκια, κάπνισμα, παρκάρισμα και οι ξένοι είναι χαζοί και ξενέρωτοι.
Άμα δούμε και καμιά άλλη μ..κία ξενόφερτη.. μην και δεν την θαυμάσουμε, επειδή μας άρεσε μια φορά που πήγαμε στο Μιλάνο στην DUOMO Κυριακή και ήταν φοβερά που μπορούσαμε να ψωνίσουμε κιόλας.
Που αν θυμάμαι καλά, από τις φορές μου στο Μιλάνο, Βρυξέλλες κτλ. ψάχναμε να φάμε το βράδυ μετά από κάποια ώρα ( εξαιρείται το Αmsterdam που έχει 24/7 fastfood ) .

+1000
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Istar

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #98 στις: Νοέμβριος 05, 2013, 00:45:41 πμ »
Θα κλείσω με ευχές. Λοιπόν εύχομαι σε όλους που πέρασαν καλά αυτή την Κυριακή να δουλεύουν:

1 ) την Κυριακή που θα παντρεύονται και να χρειαστεί να πάρουν άδεια.
2 ) την Κυριακή που θα παντρεύεται ο καλύτερος τους φίλος και να πάνε κατευθείαν ματσωμένοι με το extra μεροκάματο στο γάμο.
3 ) την Κυριακή που θα πάνε τα παιδιά τους να τους επισκεφτούν από άλλες πόλεις ή και χώρες αν είναι φοιτητές και πέφτει κανά καλό τριήμερο.
4 ) την Κυριακή που θα θέλουν να πάνε αυτοί στην άλλη πόλη για να δούνε παιδιά, γιαγιάδες κτλ. ( +και φοβερή οικονομία στην βενζίνη και extra μεροκάματο, όλους τους σκέφτεται το κράτος )
5 ) την Κυριακή που θα παίζει η ομάδα τους, και θα έχει συναυλία το αγαπημένο τους συγκρότημα κ.ο.κ
6 ) και βέβαια όλες τις Κυριακές που θα έχει καλό καιρό για εκδρομή, μπάσκετ, ορειβασία κτλ.

ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΣΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΣΑΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ!!
ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Στέλιος.

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Νοέμβριος 05, 2013, 00:48:58 πμ »
Charisp, ιθαγενείς εννοώ τους Έλληνες καταναλωτές. Κι εγώ υπάλληλος είμαι και μάλιστα ιδιωτικός και δεν ειρωνεύομαι κανένα εργαζόμενο.
Απλώς ρωτάω γιατί είναι ανοικτα τα μαγαζιά στη Μαδρίτη την Κυριακή και όχι στην Αθήνα. Χριστιανοί είναι κι αυτοί και μάλιστα σε χώρα μεσογειακή.
Με την ίδια λογική αφού ο κόσμος δεν έχει λεφτά, γιατί δεν κλείνουν και τα μπαρ, μπουζούκια κλπ στις 2.00 το βράδυ (ευχαριστώ το φίλο για το επιχείρημα)? Δεν εμποδίζει αυτό τους πιστούς να ξυπνήσουν νωρίς την Κυριακή να πάνε στην εκκλησία?
Τέλος πάντων. Οποίος θέλει ψωνίζει την Κυριακή. Αν δεν έχει τζίρο τα μαγαζιά δεν θα ανοίγουν. Τι λέμε εμείς δεν έχει σημασία.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Istar

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #100 στις: Νοέμβριος 05, 2013, 01:08:43 πμ »
Οποίος θέλει ψωνίζει την Κυριακή. Αν δεν έχει τζίρο τα μαγαζιά δεν θα ανοίγουν. Τι λέμε εμείς δεν έχει σημασία.

Μακάρι να βγούμε λάθος εμείς οι απαισιόδοξοι και να βγούν σωστοί οι άλλοι. Και εμείς κέρδος θα έχουμε τότε.
Εγώ πάντως όπως το βλέπω δεν θα κινηθούν παραπάνω χρήματα στην αγορά, απλά θα νεκρώσουν ακόμη παραπάνω οι καθημερινές στην αγορά, αφού όποιος μπορεί ακόμη να ψωνίσει θα το κάνει την Κυριακή που δεν θα δουλέυει και θα το συνδυάζει και με βόλτα.
Όποιος δεν μπορούσε να ψωνίσει πριν δεν θα μπορεί και τώρα, ακόμη και αν στο σπίτι του απ΄έξω χτιστεί εμπορικό κατάστημα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

charisps

• Επισκέπτης
« Απάντηση #101 στις: Νοέμβριος 05, 2013, 01:09:48 πμ »
Θα κλείσω με ευχές. Λοιπόν εύχομαι σε όλους που πέρασαν καλά αυτή την Κυριακή να δουλεύουν:

2 ) την Κυριακή που θα παντρεύεται ο καλύτερος τους φίλος και να πάνε κατευθείαν ματσωμένοι με το extra μεροκάματο στο γάμο.
3 ) την Κυριακή που θα πάνε τα παιδιά τους να τους επισκεφτούν από άλλες πόλεις ή και χώρες αν είναι φοιτητές και πέφτει κανά καλό τριήμερο.
4 ) την Κυριακή που θα θέλουν να πάνε αυτοί στην άλλη πόλη για να δούνε παιδιά, γιαγιάδες κτλ. ( +και φοβερή οικονομία στην βενζίνη και extra μεροκάματο, όλους τους σκέφτεται το κράτος )
5 ) την Κυριακή που θα παίζει η ομάδα τους, και θα έχει συναυλία το αγαπημένο τους συγκρότημα κ.ο.κ
6 ) και βέβαια όλες τις Κυριακές που θα έχει καλό καιρό για εκδρομή, μπάσκετ, ορειβασία κτλ.

ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΣΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΣΑΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ!!

Πότε κάποιος δε με κάλυψε τόσο πολύ εδώ μέσα όσο εσύ!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος cupra73

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Νοέμβριος 05, 2013, 01:21:45 πμ »

Πότε κάποιος δε με κάλυψε τόσο πολύ εδώ μέσα όσο εσύ!!!

+1.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Νοέμβριος 05, 2013, 09:44:05 πμ »
Γιατί φίλε μου η ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ!!!  Και την Κυριακή στην Ελλάδα η οικογένεια βγαίνει έξω για φαγητό και όλοι μετά για καφέ!!
Και κάποιοι πρέπει να δουλεύουν Κυριακή για να μας σερβίρουν το καφέ μας και το φαγητό μας ..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Blackbird

• VIP Member
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Νοέμβριος 05, 2013, 11:39:32 πμ »
Φαντάζομαι πως αφήνεις και μπουρμπουάρ στους εμποροϋπαλλήλους όταν ψωνίζεις παπούτσια ή χαρτί υγείας.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions