Ότι και να λέμε, στην Ερμού χθες ήταν σαν την Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα. Στην Μητροπόλεως στα σουβλατζίδικα δεν μπορούσες να περάσεις. Η Αιόλου ήταν γεμάτη κόσμο.
Σε πολλές άλλες πόλεις στην Ευρώπη, στο κέντρο τους τα μαγαζιά είναι ανοικτά.
Μας πειράζει δηλαδή να ψωνίζουν οι τουρίστες στην Αθήνα; Σε αυτούς ελπίζουν με το μέτρο αυτό, όχι σε εμάς τους ιθαγενείς. Τόσες πόλεις βγάζουν λεφτά από τα μουσεία τους και τον τουρισμό του Σαββατοκύριακου. Εμείς βλέπουμε το κέντρο να λεηλατείται, να καίγεται, να αποκλείεται κάθε τρεις και λίγο, να στήνουν σεντόνια του παραεμπορίου στο Σύνταγμα και στην Ερμού, να πουλάνε πρέζα στο μουσείο και δεν τρέχει τίποτα.
Ευτυχώς όμως κρατάμε τα μαγαζιά κλειστά την Κυριακή. Αφού εμείς δεν έχουμε λεφτά για ψώνια, να μην ψωνίσει κανένας. Άσε που υπάρχει ο κίνδυνος να επεκταθεί και σε άλλα επαγγέλματα το αυξημένο ωράριο, ειδικά στον ιδιωτικό τομέα που το 40ωρο είναι ιερό.
Sent from my GT-P3100 using Tapatalk 4
Στέλιο μου με όλη μου τη συμπάθεια να σου πω ότι εφόσον αναφέρεσαι σε
ιθαγενείς, προφανώς εννοείς τα παιδιά που δουλεύουν τη μέρα που πρέπει να ξεκουράζονται.
Προφανώς δεν είσαι υπάλληλος, για να ειρωνεύεσαι το ωράριο που με τόσους αγώνες έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου.
Επίσης σκέψου ότι η Ελλάδα στην οποία φαντάζομαι ζεις, είναι μια χώρα που αποτελείται ως επί το πλείστον από Χριστιανούς ορθόδοξους , που γι᾽αυτούς η Κυριακή είναι αργία. Το τί σημαίνει η λέξη
Κυριακή μάλλον δεν το γνωρίζεις , οπότε κάνε τον κόπο να ψάξεις να το βρεις. Όπως επίσης προφανώς δε φαίνεται να γνωρίζεις γιατί από όλες τις μέρες της εβδομάδας διαλέχτηκε η Κυριακή ως αργία - όχι μόνο στην Ελλάδα.
Και τελικά σε άλλες χώρες που είναι ανοιχτά είναι χώρες χωρίς κρίση και με πληρωμένους τους εργαζόμενους!
Εγώ που ζω στη Θεσσαλονίκη και ήμουν στο κέντρο, θα συμφωνήσω ότι γινόταν πανικός στους δρόμους, αλλά μέσα στα καταστήματα το μόνο που έβλεπες ήταν ξινισμένους υπαλλήλους που τους κατέβασαν στη δουλειά χωρίς να είναι καθόλου σίγουρο ότι θα πληρωθούν την επιπλέον εργασία τους.
Και όσο για τον πανικό στα ....σουβλατζίδικα, είμαι σίγουρος ότι ήταν όπως κάθε ΚΥΡΙΑΚΗ και κάθε ΑΡΓΙΑ. Γιατί φίλε μου η ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ!!! Και την Κυριακή στην Ελλάδα η οικογένεια βγαίνει έξω για φαγητό και όλοι μετά για καφέ!!