Αποστολέας Θέμα: Στεφανη Rolex sub Vs Omega PO  (Αναγνώστηκε 13130 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

nicolasg

• Επισκέπτης
Απ: Στεφανη Rolex sub Vs Omega PO
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουάριος 15, 2015, 14:00:11 μμ »
Εχοντας στο παρελθον και τα 2 ρολογια θα ελεγα πως αυτη του ρολεξ ειναι καλυτερη. Στο ΠΟ δεν ευθυγραμμιζε καν στο 12. Απογοητευτικο για ενα ρολοι τετοιας αξιας και με τετοιο θρυλικο ονομα....
Δες εδω Κωστα τι λεει ο φιλος........
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tetos

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουάριος 15, 2015, 14:13:30 μμ »
Εμενα παντως του PO  ευθυγραμμιζε μπαμ στο 12.στο Sub στα καινουργια με την κεραμικη οπως μου ειπαν στο servise και οπως διαβασα και στο Wus εχει μια αποκλιση
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουάριος 15, 2015, 14:30:37 μμ »
Omega!

Για την ποιότητα πιστεύω πως είναι εφάμιλλες. Θέλει ένα ψάξιμο το μοντέλο της επιλογής μας και ένα μικρό τσεκάρισμα την ημέρα της αγοράς. Τέτοιο ρολόι πας και το αγοράζεις από φυσικό κατάστημα κατά τη γνώμη μου για να υπάρχει και το σχετικό after sale service αν χρειαστεί (που να μην χρειαστεί ποτέ για κακό λόγο).

Για το κεντράρισμα είδα πως υπάρχουν αρνητικές αναφορές και για τις δυο εταιρείες...

Μπορεί να είναι καταδυτικά ρολόγια αλλά συμφωνώ με τον Νικόλα (nikolasg) πως σε αυτή τη κατηγορία τιμής πρέπει να έχουν την ποιότητα κατασκευής ΚΑΙ να φαίνεται η προσοχή που δίνει η εταιρεία στις λεπτομέρειες (το έγραψε βέβαια μόνο για τα Rolex αλλά εγώ πιστεύω πως ισχύει και για τα Omega).

Τυχόν αστοχίες συγκεκριμένων μοντέλων πρέπει να καταγγέλλονται -ιδιαίτερα στα forum- ώστε να προστατεύονται οι υποψήφιοι ενδιαφερόμενοι, να διορθώνονται οι εταιρίες και να μαθαίνουμε και την αντιμετώπιση που είχαν οι ιδιοκτήτες μετά από το after sale service.
Προσωπικά θα επέστρεφα ένα ρολόι τέτοιας αξίας με στραβό bezel ή με απαράδεκτη αίσθηση στο γύρισμα και στο άκουσμα των clicks. Μπορεί στο βυθό αυτές οι λεπτομέρειες να μην έχουν σημασία αλλά πρέπει να σου μεταφέρεται το αίσθημα ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ και τέτοιες λεπτομέρειες παίζουν αυτό το ρόλο. Είμαι σίγουρος πως στο βυθό αυτή η αίσθηση είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ, δε θα ήθελα να σταματήσει το ρολόι επειδή χάλασε ή πήρε νερό τη στιγμή που θα είμαι εκεί. Εκτός αυτού το ρολόι το φοράω όλη μέρα και πρέπει να το χαίρομαι και εκτός βυθού.

Άλλωστε πολλές φορές το marketing των εταιρείων εστιάζει σε τέτοια σημεία, στη λεπτομέρεια...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

constantine

• Επισκέπτης
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουάριος 15, 2015, 14:36:38 μμ »
Εχοντας στο παρελθον και τα 2 ρολογια θα ελεγα πως αυτη του ρολεξ ειναι καλυτερη. Στο ΠΟ δεν ευθυγραμμιζε καν στο 12. Απογοητευτικο για ενα ρολοι τετοιας αξιας και με τετοιο θρυλικο ονομα....
Δες εδω Κωστα τι λεει ο φιλος........

Δεν θελω να ερθω σε αντιπαραθεση μαζι σου αλλα  πολλοι εχουν θεμα
πχ.

http://www.rolexforums.com/showthread.php?t=196480
http://forums.watchuseek.com/f23/submariner-bezel-alignment-894535.html

Και αυτα τα περι καταδυσης ειναι δικαιολογιες για ενα ρολοι ιστορια και χιλιαδων €
Αλλοι ,οπως προαναφερθηκε,το παιρνουν αυτο το στυλ diver δηλ χωρις να κανουν καταδυσεις.Κι εμενα μαρεσουν μονο τα diver
Αλλα καταδυσεις δεν κανω

Και οχι τιποτα αλλο,το πας στο service και δεν σου λενε αστο να το διορθωσουμε,παρα λενε ετσι βγαινει
Μια χαρα..
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 15, 2015, 14:40:22 μμ από constantine »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tetos

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουάριος 15, 2015, 14:40:40 μμ »
Εγω παντως που ρωτησα στο Service ετσι μου ειπαν.οτι ετσι ειναι με την κεραμικη στεφανη.Στη αρχη αυτος ο ατιμος ο Νικολας με φοβισε αλλα αφου ειδα οτι και αλλοι εχουν παρομοιο δεν δινω σημασια πια.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

constantine

• Επισκέπτης
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουάριος 15, 2015, 14:43:18 μμ »
Θες να το παω εγω στο service?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουάριος 15, 2015, 14:50:42 μμ »
(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Σωστός...

Εγώ θα κρατούσα ένα Seiko των 200€ στο χέρι και θα πήγαινα στο Service, θα τους το έδειχνα για να δουν πως πρέπει να γίνει και δεν θα διαπραγματευόμουνα -σε στυλ Τρόικα δηλαδή- οι επιλογές θα ήταν: Διόρθωμα-Αντικατάσταση-Επιστροφή χρημάτων.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tetos

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουάριος 15, 2015, 15:04:25 μμ »
Μου ειπε οτι και να το ανοιξει ειναι ετσι σχεδιασμενο.τι να σου πω,εμενα δεν με ενδιαφερει,και ουτε θελω να ανοιξει για οποιονδηποτε λογο το ρολοι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουάριος 15, 2015, 15:06:02 μμ »
Να απαντήσω,

Πράγματι στο πράσινο διακρίνεται καλύτερα από πλευράς αισθητικής μόνο! αυτό που περιγράφεις.

Στον πραγματικό κόσμο της κατάδυσης είναι τελείως περιττό να συζητάμε (την μικρή απόκλιση) διότι δεν υπάρχει αυτή η καθαρότητα που φαίνεται εδώ και αυτό λόγω περιβάλλοντος (θολούρα, διαύγεια κ.α.)

Όταν αρχίζεις στάσεις αποσυμπίεσης σε νοιάζουν άλλα θέμαται όπως η πλευστότητα σου, η διαχείριση του αέρα, το όργανο ένδειξης βάθους (το οποίο πρέπει να είναι στο ύψος των πνευμόνων σου) κ.α. Την λειτουργία της στεφάνης την χρησιμοποιείς ως αναφορά (μόνο και μόνο ως backup υπολογισμού χρόνου από την στιγμή που αφήνεις την επιφάνεια) κυρίως για ψυχολογικούς λόγους άλλωστε έχεις τόσα άλλα να ασχοληθείς που το τελευταίο που σε νοιάζει είναι τα κλικ και η αίσθηση (την οποία δεν έχεις στα δάκτυλα!)

Επίσης διαβάζω σχόλια μελών αναφορικά με την περιστροφή της η οποία δεν έχει καμία εφαρμογή κατά τη διάρκεια της κατάδυσης (αλίμονο αν είχε)!!
Τη στεφάνη τη ρυθμίζουμε την ώρα που αφήνουμε την επιφάνεια Only!

Αν μιλάμε να χαζεύουμε τα ρολόγια μας έξω από το νερό παρατηρώντας τα και προσέχοντας τα κλικ της στεφάνης, την αίσθηση και τις αποκλίσεις  αυτό είναι άλλο θέμα.

Επειδή υπάρχουν μέλη που κάνουν καταδύσεις καλό θα ήταν να ανοίξουμε ξεχωριστό νήμα και να συμπεριλάβουμε ότι θέματα πιστεύετε/θέλετε να αναλύσουμε από απλές καταδύσεις, εκπαιδευτικές, βαθιές κ.α.

Sorry, αλλά μήπως εγώ δεν έχω καταλάβει καλά την ερώτηση και είμαι εκτός topic ?
ποιος τα παιρνει για να τα βουταει βρε ανθρωπε μου? ο λογος που ενω πολλα καταδυτικα μου αρεσουν στην εμφανιση σκεφτομαι οτι η αγορα τους ειναι λογικα ατοπη
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουάριος 15, 2015, 15:06:23 μμ »
Μου ειπε οτι και να το ανοιξει ειναι ετσι σχεδιασμενο.τι να σου πω,εμενα δεν με ενδιαφερει,και ουτε θελω να ανοιξει για οποιονδηποτε λογο το ρολοι.

Σε καταλαβαίνω, μη νομίζεις...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουάριος 15, 2015, 15:11:37 μμ »

Σωστός...

Εγώ θα κρατούσα ένα Seiko των 200€ στο χέρι και θα πήγαινα στο Service, θα τους το έδειχνα για να δουν πως πρέπει να γίνει και δεν θα διαπραγματευόμουνα -σε στυλ Τρόικα δηλαδή- οι επιλογές θα ήταν: Διόρθωμα-Αντικατάσταση-Επιστροφή χρημάτων.
Άμα το δέχονται οι εταιρείες σαν λογικό και στάνταρ πως είναι δυνατόν να απαιτήσεις κάτι διαφορετικό; Το ξέρεις άλλωστε ας μην το παιρνες...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

constantine

• Επισκέπτης
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουάριος 15, 2015, 15:12:07 μμ »

Στεφανε,ελα οποτε θες να στο διορθωσω
Εχω αλλαξει στεφανη μεχρι και σε Swatch

image hosting no register

Ευκολο ειναι
http://www.vikbobil.se/bezel.html
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Φεβρουάριος 15, 2015, 15:30:42 μμ »
Ναι ,αλλά αυτό είναι λίγο πιο ακριβό από swatch ,για να πάρεις τέτοιο ρίσκο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

constantine

• Επισκέπτης
« Απάντηση #43 στις: Φεβρουάριος 15, 2015, 15:32:54 μμ »

Σωστός...

Άμα το δέχονται οι εταιρείες σαν λογικό και στάνταρ πως είναι δυνατόν να απαιτήσεις κάτι διαφορετικό; Το ξέρεις άλλωστε ας μην το παιρνες...
Βαγγελη διαφωνω
Η εταιρια εξω δεν ξερω τι δεχεται
Η εδω αντιπροσωπεια το λεει αυτο.
H Ελβετικη λεει αλλα
Λεει αυτο

UNDIRECTIONAL ROTATABLE BEZEL
...on the zero marker..δηλ κεντρο 12
http://www.rolex.com/watches/submariner/m116610lv-0002/magazine.html

Οπως ειναι στην φωτογραφια της ιστοσελιδας τους απαιτω να ειναι αυτο που θα αγορασω.
Και αν θα μου πουν οτι τα ρυθμιζουν στο μισο του κλικ για να κεντραρουν στο 12 για να ανεβασουν τη φωτογραφια,τοτε θα πρεπει να την κλεισουν
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

charisps

• Επισκέπτης
« Απάντηση #44 στις: Φεβρουάριος 15, 2015, 16:15:30 μμ »
ψηφισα Ωμεγα,  εκρινα με βαση το αισθητικο κριτηριο και μονο, βλεποντας τις παραπανω φωτος των 2 ρολογιων μου αρεσει το Omega, με καθε σεβασμο στους κατοχους Ρολεξ και χωρις διαθεση να προσβαλλω τα συγκεκριμενα RLX μοιαζουν "φτηνα" σε σχεση με το Omega

Παρατηρώ ότι επικρατεί μια άποψη, ότι αν πούμε ότι κάτι δε μας αρέσει θα στενοχωρεθεί ή θα παρεξηγηθεί ο κάτοχος.
Σόρρυ, αλλά εγώ δεν έχω κανένα τέτοιο πρόβλημα. Αν το ρολόι αρέσει στον ιδιοκτήτη του, δεν καταλαβαίνω τί ακριβώς πρέπει να μας απασχολεί στην περίπτωση που σε όλους εμάς τους υπόλοιπους δεν αρέσει.
Θεωρώ μέγιστη υποκρισία να λέμε ότι μας αρέσει κάτι ενώ συμβαίνει το αντίθετο. Άλλωστε γιατί το προσωπικό γούστο όλων πρέπει να ταυτίζεται;
Η αντίθετη άποψη πρέπει να είναι απόλυτα σεβαστή - ειδικά σε θέματα γούστου. Το να εκφράζεις τη γνώμη σου, ειδικά σε θέματα εμφάνισης δεν είναι ούτε ούτε κομπλεξισμός, ούτε κακεντρέχεια! Είναι απλά μια αντίθετη άποψη.
Ήθελα καιρό να το γράψω, αλλά ο Πάνος μου έδωσε την ευκαιρία. Παρόλο που διαφωνώ μαζί του, σέβομαι απόλυτα την άποψη του.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions