Να απαντήσω,
Πράγματι στο πράσινο διακρίνεται καλύτερα από πλευράς αισθητικής μόνο! αυτό που περιγράφεις.
Στον πραγματικό κόσμο της κατάδυσης είναι τελείως περιττό να συζητάμε (την μικρή απόκλιση) διότι δεν υπάρχει αυτή η καθαρότητα που φαίνεται εδώ και αυτό λόγω περιβάλλοντος (θολούρα, διαύγεια κ.α.)
Όταν αρχίζεις στάσεις αποσυμπίεσης σε νοιάζουν άλλα θέμαται όπως η πλευστότητα σου, η διαχείριση του αέρα, το όργανο ένδειξης βάθους (το οποίο πρέπει να είναι στο ύψος των πνευμόνων σου) κ.α. Την λειτουργία της στεφάνης την χρησιμοποιείς ως αναφορά (μόνο και μόνο ως backup υπολογισμού χρόνου από την στιγμή που αφήνεις την επιφάνεια) κυρίως για ψυχολογικούς λόγους άλλωστε έχεις τόσα άλλα να ασχοληθείς που το τελευταίο που σε νοιάζει είναι τα κλικ και η αίσθηση (την οποία δεν έχεις στα δάκτυλα!)
Επίσης διαβάζω σχόλια μελών αναφορικά με την περιστροφή της η οποία δεν έχει καμία εφαρμογή κατά τη διάρκεια της κατάδυσης (αλίμονο αν είχε)!!
Τη στεφάνη τη ρυθμίζουμε την ώρα που αφήνουμε την επιφάνεια Only!
Αν μιλάμε να χαζεύουμε τα ρολόγια μας έξω από το νερό παρατηρώντας τα και προσέχοντας τα κλικ της στεφάνης, την αίσθηση και τις αποκλίσεις αυτό είναι άλλο θέμα.
Επειδή υπάρχουν μέλη που κάνουν καταδύσεις καλό θα ήταν να ανοίξουμε ξεχωριστό νήμα και να συμπεριλάβουμε ότι θέματα πιστεύετε/θέλετε να αναλύσουμε από απλές καταδύσεις, εκπαιδευτικές, βαθιές κ.α.
Sorry, αλλά μήπως εγώ δεν έχω καταλάβει καλά την ερώτηση και είμαι εκτός topic ?
ποιος τα παιρνει για να τα βουταει βρε ανθρωπε μου? ο λογος που ενω πολλα καταδυτικα μου αρεσουν στην εμφανιση σκεφτομαι οτι η αγορα τους ειναι λογικα ατοπη
Άτοπη είναι αλλά sky is the limit!
Το sd μου έχει πάνω από 2.000 καταδύσεις και έχω δει αρκετούς (στα 19 χρόνια καταδύσεων) να τα φοράνε σε κατάδυση παρά να κολυμπάνε...
Δεν είχα ποτέ Ω και δεν μπορώ να επιφέρω γνώμη, σκέφτομαι όμως αν είναι να μη φοράμε τα καταδυτικά και να τα χαιρόμαστε (φοβούμενοι μην πάθουν τίποτε) τότε ποιος ο λόγος να μιλάμε για αίσθηση στεφάνης... και να αγχωνόμαστε ?