Αποστολέας Θέμα: watch winders  (Αναγνώστηκε 15398 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: watch winders
« Απάντηση #45 στις: Σεπτέμβριος 10, 2025, 14:35:49 μμ »
Αλλη λύση είναι να φοράει κανείς δυο ρολόγια ταυτόχρονα, σαν τον Μαραντόνα  ???

Πάντως καμαρώνω και χαίρομαι όλες τις αναλύσεις σου.  :)
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Members reacted friendly:
Zarko,
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Σεπτέμβριος 10, 2025, 15:40:25 μμ »
Αυτό, το έχω λύσει, έχοντας ....................GMT !  ;) Ξέρεις αν είναι πρωϊνή ή βραδυνή η ώρα που σταμάτησε. Και με το quick set, αλλάζω και ημερομηνία, τσακ μπάμ.  ;D

GMT θα είναι η επόμενη αγορά μου, όταν θα καταφέρω να χωνέψω ότι θα πρέπει να σκάσω 250-300 ευρώ τουλάχιστον, για εισαγωγικό δασμό, εκτελωνισμό και ΦΠΑ. 

Και επειδή το συγκεκριμένο δεν έχει quick set για την ημερομηνία, δεν το συζητώ καν ότι δεν θα βγαίνει ποτέ από το winder. Φαντάσου τώρα να πας να το φορέσεις στις 13 του μήνα, και αυτό να έχει σταματήσει στις 14!...  :D

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Σεπτέμβριος 10, 2025, 21:04:17 μμ »

GMT θα είναι η επόμενη αγορά μου, όταν θα καταφέρω να χωνέψω ότι θα πρέπει να σκάσω 250-300 ευρώ τουλάχιστον, για εισαγωγικό δασμό, εκτελωνισμό και ΦΠΑ.  (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Και επειδή το συγκεκριμένο δεν έχει quick set για την ημερομηνία, δεν το συζητώ καν ότι δεν θα βγαίνει ποτέ από το winder. Φαντάσου τώρα να πας να το φορέσεις στις 13 του μήνα, και αυτό να έχει σταματήσει στις 14!...  :D

Αυτό, το έχω ζήσει στα παλαιότερα Submariner και Datejust, ( προ 1980 ), που κάναμε όοοοοοοοοοοοοολες τις περιστροφές για να έρθει στα ίσα του.  :(

Μετά, από κάποιο καιρό, το αγνοούσα, και ας έλεγε ότι ήθελε.  :D :D :D

Με το που βγήκαν οι νεες μηχανές, με το quick set, τα ξεφόρτωσα, ( ΛΑΘΟΣ !!!!! ), και έτσι γλύτωσα.

Από την άλλη, τα συγκεκριμένα, είχαν και ακρυλικά "τζαμάκια". Η συγκεκριμένη φίρμα, άργησε ΠΟΛΥ να ξεκινήσει τα ζαφείρια στα ατσάλινα.

Πάντως, το να πάρεις ρολόι ΣΗΜΕΡΑ, χωρίς quick set, είναι πεταμενα λεφτά. Μέχρι και η SEIKO, στην απλουστερη και πάμφηνη 7S26, που δεν έχει καν κουρδισμα από την κορωνα, έχει quick set.

Οπότε, ψάξτο καλύτερα.  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Σεπτέμβριος 11, 2025, 07:28:27 πμ »
Οπότε, ψάξτο καλύτερα.  ;)

Τι να ψάξω; Αυτό μου έχει κλέψει την καρδιά, αυτό θα πάρω. Αν μου άρεσε κάποιο άλλο, θα το έπαιρνα (αν μπορούσα να το πάρω). Γιατί και για το Overseas Chronograph μου τρέχουν τα σάλια, αλλά αυτό θα το πάρω στα όνειρά μου!  :D

Τέλος πάντων, για να ξαναγυρίσουμε ontopic, έχεις σκεφτεί ότι με τη χρήση ενός winder μπορείς να κάνεις ένα οποιοδήποτε αυτόματο ρολόι, από το φτηνότερο μέχρι το ακριβότερο, να λειτουργεί σχεδόν σαν είναι quartz; Το μόνο που χρειάζεται είναι το ρολόι να λειτουργεί στο + όταν είναι φουλ κουρδισμένο, και όχι στο -. Και δεν έχει σημασία πόσα δευτερόλεπτα κερδίζει μέσα σε μια μέρα, είτε κερδίζει τρία δευτερόλεπτα, είτε δεκαπέντε, είτε σαράντα, με τη χρήση του winder μπορείς να το κάνεις να λειτουργεί πολύ κοντά στο 0.

Αν κερδίζει π.χ. δεκαπέντε δευτερόλεπτα σε μία μέρα και χρειάζεται 1.000 περιστροφές για να είναι φουλ κουρδισμένο, το μόνο που κάνεις είναι να μειώνεις σταδιακά τις ημερήσιες περιστροφές στο winder, μέχρι του σημείου που το ρολόι θα αρχίζει να κερδίζει όλο και λιγότερο, μέχρι να φτάσει στο 0. Με καθημερινή παρακολούθηση και μέτρημα, το πολύ σε μέσα σε 1-2 βδομάδες θα βρεις το σημείο ισορροπίας, είτε στις 400 ή στις 600 περιστροφές, που το ρολόι θα λειτουργεί στα 0 δευτερόλεπτα την ημέρα, επειδή θα είναι μισοκουρδισμένο.

Μετά το έβγαλες από το winder, το φόρεσες π.χ. μια βδομάδα, και κέρδισε ας πούμε 100 δευτερόλεπτα, ενώ το σημείο ισορροπίας του στο winder στα 0 δευτερόλεπτα είναι στις 400 περιστροφές. Το ξαναβάζεις στο winder, μειώνεις τις περιστροφές στις 300 και μέσα σε λίγες μέρες το ρολόι θα ξαναπάει στο μηδέν!  ;D

Με ένα πάμφθηνο winder μπορείς να κάνεις ακόμα και το πιο ταπεινό κινέζικο αυτόματο των 20 ευρώ, να λειτουργεί σαν ένα πανάκριβο Ρόλεξ!...  :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος xRallyArt

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Σεπτέμβριος 11, 2025, 07:42:46 πμ »

Τι να ψάξω; Αυτό μου έχει κλέψει την καρδιά, (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.) αυτό θα πάρω. Αν μου άρεσε κάποιο άλλο, θα το έπαιρνα (αν μπορούσα να το πάρω). Γιατί και για το Overseas Chronograph μου τρέχουν τα σάλια, αλλά αυτό θα το πάρω στα όνειρά μου!  :D

Τέλος πάντων, για να ξαναγυρίσουμε ontopic, έχεις σκεφτεί ότι με τη χρήση ενός winder μπορείς να κάνεις ένα οποιοδήποτε αυτόματο ρολόι, από το φτηνότερο μέχρι το ακριβότερο, να λειτουργεί σχεδόν σαν είναι quartz; Το μόνο που χρειάζεται είναι το ρολόι να λειτουργεί στο + όταν είναι φουλ κουρδισμένο, και όχι στο -. Και δεν έχει σημασία πόσα δευτερόλεπτα κερδίζει μέσα σε μια μέρα, είτε κερδίζει τρία δευτερόλεπτα, είτε δεκαπέντε, είτε σαράντα, με τη χρήση του winder μπορείς να το κάνεις να λειτουργεί πολύ κοντά στο 0.

Αν κερδίζει π.χ. δεκαπέντε δευτερόλεπτα σε μία μέρα και χρειάζεται 1.000 περιστροφές για να είναι φουλ κουρδισμένο, το μόνο που κάνεις είναι να μειώνεις σταδιακά τις ημερήσιες περιστροφές στο winder, μέχρι του σημείου που το ρολόι θα αρχίζει να κερδίζει όλο και λιγότερο, μέχρι να φτάσει στο 0. Με καθημερινή παρακολούθηση και μέτρημα, το πολύ σε μέσα σε 1-2 βδομάδες θα βρεις το σημείο ισορροπίας, είτε στις 400 ή στις 600 περιστροφές, που το ρολόι θα λειτουργεί στα 0 δευτερόλεπτα την ημέρα, επειδή θα είναι μισοκουρδισμένο.

Μετά το έβγαλες από το winder, το φόρεσες π.χ. μια βδομάδα, και κέρδισε ας πούμε 100 δευτερόλεπτα, ενώ το σημείο ισορροπίας του στο winder στα 0 δευτερόλεπτα είναι στις 400 περιστροφές. Το ξαναβάζεις στο winder, μειώνεις τις περιστροφές στις 300 και μέσα σε λίγες μέρες το ρολόι θα ξαναπάει στο μηδέν!  ;D

Με ένα πάμφθηνο winder μπορείς να κάνεις ακόμα και το πιο ταπεινό κινέζικο αυτόματο των 20 ευρώ, να λειτουργεί σαν ένα πανάκριβο Ρόλεξ!...  :D

Και ποιος σου είπε ότι τα ρόλεξ δουλεύουν καλύτερα από ένα φθηνό SEIKO?
friendly
0
funny
1
like
1
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
Beastaras,
Members reacted like:
Beastaras,
No reactions
Όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται...

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Σεπτέμβριος 11, 2025, 09:03:09 πμ »

Δεν ξέρω τι να σου απαντήσω, έτσι έχω ακούσει, δεν είχα ποτέ ένα Ρόλεξ για να έχω προσωπική άποψη...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Σεπτέμβριος 11, 2025, 09:44:53 πμ »
έχεις σκεφτεί ότι με τη χρήση ενός winder μπορείς να κάνεις ένα οποιοδήποτε αυτόματο ρολόι, από το φτηνότερο μέχρι το ακριβότερο, να λειτουργεί σχεδόν σαν είναι quartz

δηλαδή?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Σεπτέμβριος 11, 2025, 10:30:42 πμ »
έχεις σκεφτεί ότι με τη χρήση ενός winder μπορείς να κάνεις ένα οποιοδήποτε αυτόματο ρολόι, από το φτηνότερο μέχρι το ακριβότερο, να λειτουργεί σχεδόν σαν είναι quartz

δηλαδή?

Ο άνθρωπος ( Παναγιώτης ) το εξήγησε πλήρως ! Μην ρωτάς. Διάβασε τι έγραψε.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Σεπτέμβριος 11, 2025, 10:34:23 πμ »
Ελα τώρα,μια χαρα το διάβασα,η ερώτηση ισχύει
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Σεπτέμβριος 11, 2025, 10:36:40 πμ »

δηλαδή?

Αν διάβασες ολόκληρο το μήνυμά μου, νομίζω ότι εξηγώ αναλυτικά το σκεπτικό μου. Όσο για το πώς θα κάνεις το winder να δουλεύει σε όσο χαμηλό αριθμό περιστροφών την ημέρα κι αν χρειάζεται, απλά το συνδέεις με ένα επίσης πάμφθηνο χρονοδιακόπτη ηλεκτρικού ρεύματος. Τα πάντα είναι θέμα υπολογισμών και μετρήσεων που μπορεί πανεύκολα να κάνει ο καθένας μας.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Σεπτέμβριος 11, 2025, 10:47:11 πμ »
Η χρήση τους χρειάζεται σε λίγα ρολόγια,αλλιώς δεν εχει κανένα νόημα,να λειτουργεί συνέχεια η μηχανή
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Σεπτέμβριος 11, 2025, 10:53:11 πμ »

Καλά, μην γινόμαστε και υπερβολικοί.  ::)

Δεν έχουν καμμιά σχέση οι μηχανισμοί. Εφόσον μιλάμε για μηχανικά / αυτόματα. Και σαν σημείο κρίσης, πχ έχουμε την χρονομετρία.

Εκτός και εάν μιλάμε για άλλου τύπου μηχανισμούς. Εχω και εγώ Seiko Quartz, από το 1978, που δουλεύει καλύτερα από Rolex, αλλά και αυτό, δουλεύει ........χειρότερα από το Casio Duro.  :)

Και έχω και άλλα μηχανικά SEIKO. Και πέρασαν και άλλα από τα χέρια μου. Και πολύχρονη εμπειρία για να μπορώ να συγκρίνω. Δεν είναι καλύτερη "κατασκευή".

test key

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Σεπτέμβριος 11, 2025, 10:56:48 πμ »
Φυσικά,έχετε κανει τα πάντα  :D
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 12, 2025, 09:49:36 πμ από george_ »
friendly
0
funny
1
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
xRallyArt,
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Σεπτέμβριος 11, 2025, 11:09:35 πμ »

Αν διάβασες ολόκληρο το μήνυμά μου, νομίζω ότι εξηγώ αναλυτικά το σκεπτικό μου. Όσο για το πώς θα κάνεις το winder να δουλεύει σε όσο χαμηλό αριθμό περιστροφών την ημέρα κι αν χρειάζεται, απλά το συνδέεις με ένα επίσης πάμφθηνο χρονοδιακόπτη ηλεκτρικού ρεύματος. Τα πάντα είναι θέμα υπολογισμών και μετρήσεων που μπορεί πανεύκολα να κάνει ο καθένας μας.

Παναγιώτη,

Δεν θέλω να "βαρύνω" το θέμα, χαίρομαι που το "ψάχνεις", αλλά, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Κι ο χρόνος και οι πειραματισμοί σου, πιστεύω θα στο αποδείξουν.

Η "επιστημονική" προσέγγιση λέει ότι, κάθε ενέργεια που πραγματοποιείται με συγκεκριμένους τρόπους / συνθήκες, και δίνει αποτελέσματα "Χ", θα πρέπει επαναλαμβανόμενη, με τους ίδιους τρόπους / συνθήκες, να αποδώσει ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα "Χ".

Οπότε, καταγράφεις τις ενέργειες, κινήσεις, στροφές, χρόνους, αποτέλεσμα, και ..........επαναλαμβάνεις ΑΚΡΙΒΩΣ, την επόμενη φορά.

Στην συγκεκριμένη εφαρμογή, έχω την αίσθηση, ότι καλοί οι θεωρητικοί υπολογισμοί, αλλά στην πράξη θα αποδειχθεί ότι κάθε φορά θα πρέπει να διαφοροποιείς τους συντελεστές για να επιτυγχάνεις τα ίδια αποτελέσματα.

Θαυμάζω πάντως την εμπλοκή και διερεύνησή σου. Είσαι ο ιδανικός τύπος για διεξαγωγή πειραμάτων σε επιστημονικά εργαστήρια.

Καλό κουράγιο.  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Σεπτέμβριος 11, 2025, 11:16:59 πμ »
Φυσικά, έχετε κανει τα πάντα  :D

Ειναι επειδή είμαι γέρος, και όταν άρχισα την εμπλοκή με το θέμα, τα περισσότερα μέλη δεν είχαν ακόμα γεννηθεί.  ::)

Και αγόραζα πολλά και διάφορα, καθόμουν σε πάγκους με τους τεχνικούς στις επισκευές, έβλεπα / άκουγα / μάθαινα.

Και η τριβή, όλα αυτά τα χρόνια, άφησε κάποιες εμπειρίες / γνώσεις, που καταληγουν σε συμπεράσματα.  ;)

Και έχω άποψη. Που δεν συμφωνεί απαραίτητα με την άποψη άλλων μελών. Αλλά αυτή είναι η "ομορφιά" μιας παράθεσης διαφορετικών απόψεων. Δίνει "τροφή" για σκέψη σε όσους ενδιαφέρονται, να ψάξουν και αυτοί τα διάφορα θέματα.
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
jimis,Dante80,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.