Αποστολέας Θέμα: watch winders  (Αναγνώστηκε 11998 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: watch winders
« Απάντηση #60 στις: Σεπτέμβριος 11, 2025, 13:17:06 μμ »
Δεν είναι ηλικιακο το θέμα,ετσι είστε
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Σεπτέμβριος 11, 2025, 15:41:45 μμ »
Παναγιώτη,

Δεν θέλω να "βαρύνω" το θέμα, χαίρομαι που το "ψάχνεις", αλλά, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Κι ο χρόνος και οι πειραματισμοί σου, πιστεύω θα στο αποδείξουν.

Η "επιστημονική" προσέγγιση λέει ότι, κάθε ενέργεια που πραγματοποιείται με συγκεκριμένους τρόπους / συνθήκες, και δίνει αποτελέσματα "Χ", θα πρέπει επαναλαμβανόμενη, με τους ίδιους τρόπους / συνθήκες, να αποδώσει ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα "Χ".

Οπότε, καταγράφεις τις ενέργειες, κινήσεις, στροφές, χρόνους, αποτέλεσμα, και ..........επαναλαμβάνεις ΑΚΡΙΒΩΣ, την επόμενη φορά.

Στην συγκεκριμένη εφαρμογή, έχω την αίσθηση, ότι καλοί οι θεωρητικοί υπολογισμοί, αλλά στην πράξη θα αποδειχθεί ότι κάθε φορά θα πρέπει να διαφοροποιείς τους συντελεστές για να επιτυγχάνεις τα ίδια αποτελέσματα.

Θαυμάζω πάντως την εμπλοκή και διερεύνησή σου. Είσαι ο ιδανικός τύπος για διεξαγωγή πειραμάτων σε επιστημονικά εργαστήρια.

Καλό κουράγιο.  ;)

Κοντός ψαλμός, αλληλούια.

Αύριο μεθαύριο παραλαμβάνω το winder και αμέσως θα αρχίσω τους πειραματισμούς και τις μετρήσεις με χαμηλούς αριθμούς περιστροφών, για να δω αν μπορώ να φέρω τον Sellita SW200 του Ocean King που παίζει τώρα περίπου στα +5-6 δευτερόλεπτα την μέρα, να παίζει κοντά στο 0.

Αν βρω την άκρη και επαληθευτώ, συναντιόμαστε μια μέρα μόλις επιστρέψεις, πίνουμε το καφεδάκι μας και σου παραδίδω το winder με το ρολόι και τον χρονοδιακόπτη. Θα είναι τα πάντα ρυθμισμένα και δεν θα χρειαστεί να πειράξεις τίποτα. Απλά θα τα πας στο σπίτι σου και θα τα βάλεις στο ρεύμα. Θα πάρεις μέτρηση από το timeis και τα αφήνεις να δουλέψουν μια βδομάδα ή δύο βδομάδες, και ανακοινώνεις εδώ στο φόρουμ, σε αυτό το νήμα, για το πόσο κέρδισε ή έχασε το ρολόι σε αυτό το διάστημα...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Σεπτέμβριος 11, 2025, 15:54:44 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Σεπτέμβριος 11, 2025, 17:30:07 μμ »

Κοντός ψαλμός, αλληλούια.

Αύριο μεθαύριο παραλαμβάνω το winder και αμέσως θα αρχίσω τους πειραματισμούς και τις μετρήσεις με χαμηλούς αριθμούς περιστροφών, για να δω αν μπορώ να φέρω τον Sellita SW200 του Ocean King που παίζει τώρα περίπου στα +5-6 δευτερόλεπτα την μέρα, να παίζει κοντά στο 0.

Αν βρω την άκρη και επαληθευτώ, συναντιόμαστε μια μέρα μόλις επιστρέψεις, πίνουμε το καφεδάκι μας και σου παραδίδω το winder με το ρολόι και τον χρονοδιακόπτη. Θα είναι τα πάντα ρυθμισμένα και δεν θα χρειαστεί να πειράξεις τίποτα. Απλά θα τα πας στο σπίτι σου και θα τα βάλεις στο ρεύμα. Θα πάρεις μέτρηση από το timeis και τα αφήνεις να δουλέψουν μια βδομάδα ή δύο βδομάδες, και ανακοινώνεις εδώ στο φόρουμ, σε αυτό το νήμα, για το πόσο κέρδισε ή έχασε το ρολόι σε αυτό το διάστημα...

Ο καφές ισχύει. Για τα υπόλοιπα, θα αρκεστώ στην ανακοίνωση σου ότι τα κατάφερες.

Αν δουλέψει, το κατοχυρώνει, και πολλοί θα ευεργετηθουν από μια τέτοια διάταξη.

Εγώ, θα παραμείνω στα quartz.  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Σεπτέμβριος 11, 2025, 21:05:56 μμ »
Αν δουλέψει πείτε μου να κοιτάξω δυτικά μήπως κι ανατείλει από κει ο ήλιος.
friendly
0
funny
1
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
xRallyArt,
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Σεπτέμβριος 11, 2025, 21:06:15 μμ »
Ο καφές ισχύει. Για τα υπόλοιπα, θα αρκεστώ στην ανακοίνωση σου ότι τα κατάφερες.

Εγώ είμαι ένα νέο μέλος στο φόρουμ, με λίγες έως ελάχιστες γνώσεις πάνω στα αυτόματα ρολόγια, οπότε η βαρύτητα της άποψής μου είναι πολύ μικρή. Πιστεύω ότι πολύ λίγα μέλη θα δεχτούν εύκολα ή θα πιστέψουν μία δική μου ανακοίνωση.

Αντίθετα εσύ έχεις αποδείξει πέρα από κάθε αμφιβολία και το επίπεδο των γνώσεών σου, αλλά και η συνεισφορά σου στο φόρουμ με δεκάδες χιλιάδες μηνύματα επί σειρά ετών είναι ανεκτίμητη. Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών θα δεχόταν τα αποτελέσματα των μετρήσεων που θα ανακοίνωνες εσύ ως αληθινά.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Σεπτέμβριος 11, 2025, 23:30:35 μμ »
O Giorgos_I,να πάτε για καφέ να τα πείτε,θέλει
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Σεπτέμβριος 11, 2025, 23:53:22 μμ »
Μια χαρα είναι οι μετρήσεις σου
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ef.orange

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Σεπτέμβριος 12, 2025, 00:22:09 πμ »

Καλησπέρα, @Giorgos_I  !  :)  Γιατί αφήνεις μια συζήτηση όταν γνωρίζεις πως είναι λάθος από την αρχή; Είσαι φάουλ, συγγνώμη, έχει απόλυτο δίκιο που απάντησε καυστικά ο @P.I.T.

Ένα winder είναι για συγκεκριμένη χρήση, και τις περισσότερες φορές εντελώς άχρηστο. Δεν είναι για όλες τις μηχανές, δεν κάνει τίποτα ένα απλό κουρδιστήρι, δεν είναι για 1, 2 ρολόγια, δεν προσφέρει τίποτα σε απλές μηχανές, και πολλά ακόμα δεν.

Για συγκεκριμένα ρολόγια και μεγάλες συλλογές, και πάλι το συζητάμε. Αναγκαστικά καλής ποιότητας εργαλείο, 3 αξόνων x,y,z, TPD, start/stop, αλλαγή κατεύθυνσης κλπ κλπ. Και ασφαλώς: ΔΕΝ διορθώνει χρονομετρία. Θα μας πάρουν στο ψιλό ως φόρουμ και θα έχουν δίκιο.

Χρονομετρία=τενίτης/καλιμπράρισμα, για εμάς τους απλούς θνητούς. Οι σοβαρές συλλογές παίζουν άλλη μπάλα, καλώς ή κακώς.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Σεπτέμβριος 12, 2025, 00:43:27 πμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Badass Gentleman

• Members+
  • VIP Member
  • BILLY
    • Προφίλ
« Απάντηση #70 στις: Σεπτέμβριος 12, 2025, 06:57:27 πμ »
Άμα πάρετε winders τουλάχιστον πάρτε έναν καλό.
Οι φθηνοί εχουν φτηνά μοτερακια κ θα χαλάσουν γρήγορα κ μπορεί να μαγνητισουν τo ρολόι.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Giorgos_I,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος xRallyArt

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Σεπτέμβριος 12, 2025, 08:34:57 πμ »
Καλά, μην γινόμαστε και υπερβολικοί.  ::)

Δεν έχουν καμμιά σχέση οι μηχανισμοί. Εφόσον μιλάμε για μηχανικά / αυτόματα. Και σαν σημείο κρίσης, πχ έχουμε την χρονομετρία.

Εκτός και εάν μιλάμε για άλλου τύπου μηχανισμούς. Εχω και εγώ Seiko Quartz, από το 1978, που δουλεύει καλύτερα από Rolex, αλλά και αυτό, δουλεύει ........χειρότερα από το Casio Duro.  :)

Και έχω και άλλα μηχανικά SEIKO. Και πέρασαν και άλλα από τα χέρια μου. Και πολύχρονη εμπειρία για να μπορώ να συγκρίνω. Δεν είναι καλύτερη "κατασκευή".

Κύριε Γιώργο, δεν μίλησα για την ποιότητα της μηχανής, αυτό έλειπε να δίνεις 10k για ένα ρολόι και να έχει το ίδιο φινίρισμα με ένα του ενός χιλιάρικου, αλλά από την άλλη συνεχίζω να μιλάω για χρονομετρία.
Και προκαλώ ένα sub με ενα Seiko να τις μετρήσουν, τις χρονομετριες εννοώ 😂
Εξάλλου εκεί δεν είναι και η ταμπακιέρα; Η τελικά παίζει το ρητό “φοράμε ταμπελάκι στο χέρι με μεγαλύτερο αριθμό ψηφίων από τον αλλο;”
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται...

Αποσυνδεδεμένος Makis2020

• Sr. Member
  • 2020 ξεκίνησα το χόμπυ
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Σεπτέμβριος 12, 2025, 11:11:33 πμ »

Τι να ψάξω; Αυτό μου έχει κλέψει την καρδιά, (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.) αυτό θα πάρω. Αν μου άρεσε κάποιο άλλο, θα το έπαιρνα (αν μπορούσα να το πάρω). Γιατί και για το Overseas Chronograph μου τρέχουν τα σάλια, αλλά αυτό θα το πάρω στα όνειρά μου!  :D

Τέλος πάντων, για να ξαναγυρίσουμε ontopic, έχεις σκεφτεί ότι με τη χρήση ενός winder μπορείς να κάνεις ένα οποιοδήποτε αυτόματο ρολόι, από το φτηνότερο μέχρι το ακριβότερο, να λειτουργεί σχεδόν σαν είναι quartz; Το μόνο που χρειάζεται είναι το ρολόι να λειτουργεί στο + όταν είναι φουλ κουρδισμένο, και όχι στο -. Και δεν έχει σημασία πόσα δευτερόλεπτα κερδίζει μέσα σε μια μέρα, είτε κερδίζει τρία δευτερόλεπτα, είτε δεκαπέντε, είτε σαράντα, με τη χρήση του winder μπορείς να το κάνεις να λειτουργεί πολύ κοντά στο 0.

Αν κερδίζει π.χ. δεκαπέντε δευτερόλεπτα σε μία μέρα και χρειάζεται 1.000 περιστροφές για να είναι φουλ κουρδισμένο, το μόνο που κάνεις είναι να μειώνεις σταδιακά τις ημερήσιες περιστροφές στο winder, μέχρι του σημείου που το ρολόι θα αρχίζει να κερδίζει όλο και λιγότερο, μέχρι να φτάσει στο 0. Με καθημερινή παρακολούθηση και μέτρημα, το πολύ σε μέσα σε 1-2 βδομάδες θα βρεις το σημείο ισορροπίας, είτε στις 400 ή στις 600 περιστροφές, που το ρολόι θα λειτουργεί στα 0 δευτερόλεπτα την ημέρα, επειδή θα είναι μισοκουρδισμένο.

Μετά το έβγαλες από το winder, το φόρεσες π.χ. μια βδομάδα, και κέρδισε ας πούμε 100 δευτερόλεπτα, ενώ το σημείο ισορροπίας του στο winder στα 0 δευτερόλεπτα είναι στις 400 περιστροφές. Το ξαναβάζεις στο winder, μειώνεις τις περιστροφές στις 300 και μέσα σε λίγες μέρες το ρολόι θα ξαναπάει στο μηδέν!  ;D

Με ένα πάμφθηνο winder μπορείς να κάνεις ακόμα και το πιο ταπεινό κινέζικο αυτόματο των 20 ευρώ, να λειτουργεί σαν ένα πανάκριβο Ρόλεξ!...  :D
βασίζεις την θεωρία σου σε μία παραδοχή, ότι το πόσο τρέχει ένα ρολόι είναι ανάλογο του πόσο κουρδισμένο είναι. αυτό όμως δεν ισχύει (τουλάχιστον τόσο γενικά και τόσο γραμμικά).
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Giorgos_I,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Σεπτέμβριος 12, 2025, 11:25:10 πμ »
Οκ,δοκίμασε το
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Σεπτέμβριος 12, 2025, 14:03:07 μμ »
Θα απαντήσω σε όλα το βράδυ.  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.