Αποστολέας Θέμα: watch winders  (Αναγνώστηκε 15396 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Makis2020

• Sr. Member
  • 2020 ξεκίνησα το χόμπυ
    • Προφίλ
Απ: watch winders
« Απάντηση #30 στις: Ιανουάριος 22, 2021, 19:20:21 μμ »
Εγώ εδώ και τρία χρόνια έχω Watch winder της εταιρίας Pateker, αγοράστηκε από Αγγλία και η τιμή του ήταν 100 λίρες περίπου..:)
Δεν βλέπω να υπάρχουν πια διαθέσιμα...

Είσαι ευχαριστημένος; Δουλεύει τρία χρόνια (σχεδόν) καθημερινά χωρίς ενοχλητικά σημάδια φθοράς;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Ιανουάριος 22, 2021, 19:59:59 μμ »
Φθορά είναι η χρήση τους,για τα πιο πολλά ρολογια δε χρειάζεται, εκτός κι αν εχει ρολοι με πολύπλοκο μηχανισμό πχ φάσης σεληνης
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Makis2020

• Sr. Member
  • 2020 ξεκίνησα το χόμπυ
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Ιανουάριος 22, 2021, 20:38:40 μμ »
Φθορά είναι η χρήση τους,για τα πιο πολλά ρολογια δε χρειάζεται, εκτός κι αν εχει ρολοι με πολύπλοκο μηχανισμό πχ φάσης σεληνης
Εννοούσα φθορά στον winder...Tσπ, μάλλον θα εγκαταλείψω την ιδέα...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Speedster356

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Ιανουάριος 22, 2021, 20:45:16 μμ »

Είσαι ευχαριστημένος; Δουλεύει τρία χρόνια (σχεδόν) καθημερινά χωρίς ενοχλητικά σημάδια φθοράς;
Εγώ χρησιμοποιώ Beco Boxy.
Έχω 3 και βάζω αυτά που θέλω να έχω σε «ετοιμότητα».
Από θέμα αισθητικής μέτρια πράγματα. Πλαστικοί είναι, αλλά όχι τόσο χάλια όσο δείχνουν.
Από θόρυβο, νομίζω αρκετά ήσυχοι. Υποθέτω πως αν τους βάλεις στο κομοδίνο θα ακούγονται.
Πλήρεις σε ρυθμίσεις, για περιστροφές κλπ.
Κόστος λογικό, κοντά στα 115 ευρώ.
Αξιοπιστία... μέτρια. Εντός εγγύησης ο ένας μου έβγαλε πρόβλημα στην πλακέτα. Ο κατασκευαστής μου έστειλε έναν καινούριο και κράτησα τον παλαιό. Αγόρασα και την πλακέτα  με άλλα 25 περίπου οπότε έτσι προέκυψε ο 3ος. Εκτός εγγύησης στον ένα κόλλησε το μοτεράκι. Με περίπου 30 πήρα νέο μοτέρ, γρανάζια και ιμάντα.

Για την αναγκαιότητα τους, όλα είναι σχετικά. Οι βιδωτές κορώνες κινδυνεύουν από crossthreading, το quick date “complication” από λάθος χειρισμό μεταξύ 8-2, και θεωρητικά το service σε 2-5 χρόνια πρέπει να το κάνεις είτε το δουλεύεις είτε όχι.
Στα αρνητικά, η μηχανική φθορά της συνεχούς λειτουργίας.

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Beastaras

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Ιανουάριος 22, 2021, 21:08:24 μμ »

Ναι μέχρι τώρα όλα καλά! Μικρό φθορά έχει στο εσωτερικό σε κάποια σημεία διότι είναι δερμάτινη..;) Αλλά σαν μηχανισμός όλα καλά και οι 5 λειτουργίες για το rotation δουλεύουν άψογα. Στα συν του επίσης είναι ότι δουλεύει και με ρεύμα αλλά και μπαταρίες. Εγώ δουλεύω το δεύτερο και τις αλλάζω μια φορά το μήνα..:)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Ιανουάριος 23, 2021, 00:43:29 πμ »
...το θεωρώ εξεζητημένο, εκτός και αν έχεις ρολόι με πολλές ενδείξεις, και πρέπει να το διατηρείς.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Greg

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Ιανουάριος 23, 2021, 01:00:57 πμ »
Έχω και εγώ ένα winder εδώ και τέσσερα χρόνια.Νομίζω ότι δεν έχει κάποια ιδιαίτερη χρησιμότητα.
Σας παραθέτω ένα site το οποίο λέει πως πρέπει να ρυθμίζεις την λειτουργία του,ανάλογα με τον τύπο του ρολογιού.

https://www.wolf1834.com/faq/watch-winder-tpd-settings

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nikolasr200

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Μάιος 26, 2025, 22:13:03 μμ »
Δεν ξέρω αν κάνω καλά που επανέρχομαι σε αυτό αντί να ξεκινήσω νέο, ωστόσο απ ότι καταλαβαίνω οι απόψεις διίστανται αναφορικά με τους watch winders.
Σκεφτομουν να πάρω έναν αλλά ανάλογα το άρθρο ή τη γνώμη που θα διαβάσω άλλοι υπερθεματίζουν για την χρησιμότητα του και άλλοι για πιθανά προβλήματα.
Προσωπικά μου ακούγεται λογικό το επιχείρημα ότι διατηρείται σε λειτουργία με αποτέλεσμα να λιπαίνονται και απ τη χρήση τα επιμέρους εξαρτήματα - στη τελική το αναμενόμενο είναι να λειτουργεί και όχι να είναι σε αδράνεια ένα ρολόι, έτσι δεν είναι;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Μάιος 26, 2025, 23:37:42 μμ »
Δεν ξέρω αν κάνω καλά που επανέρχομαι σε αυτό αντί να ξεκινήσω νέο, ωστόσο απ ότι καταλαβαίνω οι απόψεις διίστανται αναφορικά με τους watch winders.
Σκεφτομουν να πάρω έναν αλλά ανάλογα το άρθρο ή τη γνώμη που θα διαβάσω άλλοι υπερθεματίζουν για την χρησιμότητα του και άλλοι για πιθανά προβλήματα.
Προσωπικά μου ακούγεται λογικό το επιχείρημα ότι διατηρείται σε λειτουργία με αποτέλεσμα να λιπαίνονται και απ τη χρήση τα επιμέρους εξαρτήματα - στη τελική το αναμενόμενο είναι να λειτουργεί και όχι να είναι σε αδράνεια ένα ρολόι, έτσι δεν είναι;

Ενα ρολόι, μηχανικό, το βάζουμε στο winder, επειδή η φόρτισή του διαρκεί 1-2-3 ημέρες, και κάνοντας rotation με τα υπόλοιπα , πιθανόν να θέλουμε να το .......ξαναφορέσουμε σε χρόνο που η φόρτισή του θα είχε τελειώσει. Και αν έχει και complications, που ξαναθέλουν ρύθμιση, ε, τότε ενα winder, είναι μία λύση.

Ενα απλό όμως, με πχ μόνον ώρα ημερομηνία, το ξαναξεκινάμε όταν το ξαναθέλουμε. Εδώ, δεν απαιτείται ΙΜΟ winder.

Ενα winder, δεν έχει στόχο την λίπανση, αυτό το κάνουμε και μόνοι μας, αν δεν το χρησιμοποιούμε, καθε 10-15 ημέρες, κουρδίζοντάς το.

Και στην τελική, όπως λες, ένα ρολόι είναι για να φοριέται. Αλλά, αν έχεις πάνω από ένα και τα φοράς εναλλακτικά, κάποιο πάντα θα χάνει χρόνο καρπού.

Η χρήση ενός winder, ίσως διευκολύνει για τους ανωτέρω λόγους, αλλά, επιταχύνει την φθορά, την ανάγκη για σέρβις, χωρίς στην ουσία να προσφέρει ΙΜΟ κάτι ιδιαίτερο. Ενα ρολόι που ΔΕΝ φοριέται, δεν είναι ανάγκη και να δουλεύει ! Ετσι δεν είναι ?

Προσωπική μου άποψη, ένα winder είναι μια άχρηστη πολυτέλεια, εξαιρουμενων ελαχίστων περιπτώσεων. Θεωρώ, ότι ζημιά κάνει, δεν ωφελεί σε κάτι.
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
nikolasr200,ngavoun,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Σεπτέμβριος 10, 2025, 08:47:33 πμ »
Εγώ πάντως που έχω λίγα αυτόματα ρολόγια, μόλις τρία συγκεκριμένα, και που μου αρέσει να τα φοράω εναλλάξ κάθε λίγες μέρες το καθένα, διαπίστωσα στην πράξη ότι το να κάθομαι να ρυθμίζω ώρα και ημερομηνία στο καθένα επειδή έχει σταματήσει τη λειτουργία του, με ενοχλεί πολύ. Ίσως επειδή επί δεκαετίες φορούσα μόνο quartz ρολόγια που δεν έχουν τέτοια θέματα.

Οπότε παράγγειλα ένα φτηνό winder με δύο θέσεις και έτσι θα έχω και τα τρία ρολόγια ετοιμοφόρετα και ρυθμισμένα κάθε στιγμή. Και τα τρία είναι με φτηνούς μηχανισμούς, Miyota 8215, Seiko NH35, Sellita SW200, οπότε και να έχουν κάποια μικρή φθορά από το winder μετά από αρκετά χρόνια, δεν με απασχολεί. Από αυτά που διάβασα, όλα τα αυτόματα ρολόγια έχουν μηχανισμό προστασίας για την υπερφόρτιση. Επίσης διαβάζω ότι περίπου 1.000 περιστροφές την ημέρα είναι υπεραρκετοί ή έστω αρκετοί για να έχουν πλήρως κουρδισμένα τα περισσότερα αυτόματα ρολόγια της αγοράς.

Οπότε θα χρονομετρήσω πόσα δευτερόλεπτα χρειάζεται το winder για να κάνει μία πλήρη περιστροφή στο ρολόι, και έτσι θα ξέρω πόσες ώρες θα πρέπει να λειτουργεί μέσα στην ημέρα. Τα περισσότερα φτηνά κινέζικα winders δεν έχουν ρύθμιση σε TPD, έχουν μόνο ρύθμιση για αριστερόστροφη, δεξιόστροφη ή περιστροφή και προς τις δύο κατευθύνσεις. Επίσης τα περισσότερα έχουν κύκλο δύο λεπτά λειτουργίας και μετά παύση για έξι λεπτά, δηλαδή συνολικό κύκλο οχτώ λεπτών, δηλαδή 7,5 κύκλους την ώρα, δηλαδή 180 κύκλους την ημέρα. Με δέκα περίπου δευτερόλεπτα για να κάνουν μία πλήρη περιστροφή, κάνουν περίπου 12 περιστροφές σε κάθε κύκλο, οπότε κάνουν περίπου 2.160 περιστροφές αν δουλεύουν συνεχώς όλο το 24ωρο, νούμερο που μου φαίνεται πολύ υπερβολικό. Οπότε υπολογίζω ότι θα έχω το winder να δουλεύει για περίπου 12 ώρες στην διάρκεια της μέρας μόνο, θα τον σταματάω το βράδυ για να μη καίει και ρεύμα, και θα τον ανάβω πάλι την επόμενη μέρα...
friendly
0
funny
1
like
1
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
Giorgos_I,
Members reacted like:
george_,
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Σεπτέμβριος 10, 2025, 13:02:33 μμ »
............................

Οπότε παράγγειλα ένα φτηνό winder με δύο θέσεις και έτσι θα έχω και τα τρία ρολόγια ετοιμοφόρετα και ρυθμισμένα κάθε στιγμή. Και τα τρία είναι με φτηνούς μηχανισμούς, Miyota 8215, Seiko NH35, Sellita SW200, οπότε και να έχουν κάποια μικρή φθορά από το winder μετά από αρκετά χρόνια, δεν με απασχολεί. Από αυτά που διάβασα, όλα τα αυτόματα ρολόγια έχουν μηχανισμό προστασίας για την υπερφόρτιση. Επίσης διαβάζω ότι περίπου 1.000 περιστροφές την ημέρα είναι υπεραρκετοί ή έστω αρκετοί για να έχουν πλήρως κουρδισμένα τα περισσότερα αυτόματα ρολόγια της αγοράς.

Οπότε θα χρονομετρήσω πόσα δευτερόλεπτα χρειάζεται το winder για να κάνει μία πλήρη περιστροφή στο ρολόι, και έτσι θα ξέρω πόσες ώρες θα πρέπει να λειτουργεί μέσα στην ημέρα. Τα περισσότερα φτηνά κινέζικα winders δεν έχουν ρύθμιση σε TPD, έχουν μόνο ρύθμιση για αριστερόστροφη, δεξιόστροφη ή περιστροφή και προς τις δύο κατευθύνσεις. Επίσης τα περισσότερα έχουν κύκλο δύο λεπτά λειτουργίας και μετά παύση για έξι λεπτά, δηλαδή συνολικό κύκλο οχτώ λεπτών, δηλαδή 7,5 κύκλους την ώρα, δηλαδή 180 κύκλους την ημέρα. Με δέκα περίπου δευτερόλεπτα για να κάνουν μία πλήρη περιστροφή, κάνουν περίπου 12 περιστροφές σε κάθε κύκλο, οπότε κάνουν περίπου 2.160 περιστροφές αν δουλεύουν συνεχώς όλο το 24ωρο, νούμερο που μου φαίνεται πολύ υπερβολικό. Οπότε υπολογίζω ότι θα έχω το winder να δουλεύει για περίπου 12 ώρες στην διάρκεια της μέρας μόνο, θα τον σταματάω το βράδυ για να μη καίει και ρεύμα, και θα τον ανάβω πάλι την επόμενη μέρα...

???

Μου αρέσει που όλα τα θέματα τα αναλύεις σε βάθος ! ;) Μου άρεσε ειδικά η προσέγγιση εξοικονόμησης ρεύματος !  ;D

Τελικά, αντί για ευκολία, σε μπελά μπαίνεις για να κάνεις όλα αυτά  :D :D :D :D

Εχω και μια πρόταση. Δεν ξεκινάς να τετραγωνίσεις και τον κύκλο ?  ;)

Σημ. Αν οι πλατιές λαικές μάζες ήξεραν πόση ισχύς αναλώνεται από τα μηχανήματα σε ST-BY mode, TV, κουζίνες, φορτιστές που παραμένουν στην παροχή χωρίς πχ φορτιζόμενο, κλπ. θα τα έσβηναν όλα.  :) Αυτή η ισχύς, ονομάζεται "άεργος ισχύς", και σε ένα σύνολο πληθυσμού, αντιστοιχεί σε μία απώλεια ενέργειας και μόλυνση περιβάλλοντος σημαντικη.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
ngavoun,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος baller

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Σεπτέμβριος 10, 2025, 13:53:13 μμ »
@Zarko αν μπορείς δείξε και το winder που πήρες. Το έχω σκεφτεί κι εγώ να πάρω πολλές φορές.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Σεπτέμβριος 10, 2025, 14:14:16 μμ »
Τελικά, αντί για ευκολία, σε μπελά μπαίνεις για να κάνεις όλα αυτά  :D :D :D :D

Πού είναι ο μπελάς; Μία φορά μετράς πόσα δευτερόλεπτα κάνει το winder για μία πλήρη περιστροφή, και μετά με δύο τρεις πράξεις υπολογίζεις πόσες ώρες πρέπει να δουλεύει την ημέρα για να κάνει περίπου 1.000 περιστροφές την ημέρα στα ρολόγια. Και μετά απλά τον ανοίγεις το πρωί και τον κλείνεις το βράδυ, αλλά και να τον ξεχνάς να τον κλείσεις κάποια βράδια, δεν τρέχει κάστανο. Το να ξεχνάω να τον ανοίγω το πρωί δεν παίζει, γιατί θα είναι τοποθετημένος ακριβώς απέναντι από το γραφείο μου, όλη μέρα θα μπορώ να τον παρατηρώ με ένα κοίταγμα, καθώς θα δουλεύω.

Συγκρίνεις αυτή τη διαδικασία με αυτό που τραβάω τώρα;! Κάθε 3-4 μέρες, να πρέπει πρώτα να βρω αν έχει σταματήσει το ρολόι σε π.μ. ή μ.μ. ώρα, και να ρυθμίσω ώρα και ημερομηνία.

Άσε που το winder είναι πάμφθηνο, σε ωραίο κουτί που προστατεύει τα ρολόγια από σκόνες, και έχει και ωραίο led φωτισμό που κάνει ατμόσφαιρα...  ;)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Σεπτέμβριος 10, 2025, 14:16:49 μμ »
@Zarko αν μπορείς δείξε και το winder που πήρες. Το έχω σκεφτεί κι εγώ να πάρω πολλές φορές.

Πρόλαβα και έβαλα φωτογραφία χωρίς να δω το μήνυμά σου. Είναι αυτός εδώ στο link, αλλά έχει αμέτρητους στο Temu, από ακόμα πολύ φθηνότερους μέχρι πανάκριβους...

https://www.temu.com/gr/%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%8D-1-%CF%84%CE%BC%CF%87-%CE%BC%CE%B5-%CE%B4%CE%B9%CF%80%CE%BB%CF%8C-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B1-%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%8D-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CE%B8%CF%8C%CF%81%CF%85%CE%B2%CE%BF-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B1-%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B4%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9-%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%81%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BB%CE%AC%CE%BC%CF%80%CE%B1-led-%CE%B1%CF%84%CE%BC%CF%8C%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8E%CE%B4%CE%B9%CE%BF-usb-%CE%AE-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1-d-g-601099518766240.html?_oak_mp_inf=EKDZqZqm1ogBGiBkNmRlYmNkNDMwOGU0MDE0YmFlNTg0N2MyZTNmNzg2OCDOzrvxkTM%3D&top_gallery_url=https%3A%2F%2Fimg.kwcdn.com%2Fproduct%2FFancyalgo%2FVirtualModelMatting%2Fae6f8667212ede8b52ab138e95216d6d.jpg&spec_gallery_id=601099518766240&refer_page_sn=10009&refer_source=0&freesia_scene=2&_oak_freesia_scene=2&_oak_rec_ext_1=NDYyNA&_oak_gallery_order=1915925090%2C1031228754%2C1891598336%2C1597658243%2C1651465968&search_key=%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B4%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%20%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%8D&refer_page_el_sn=200049&_x_vst_scene=adg&_x_ads_sub_channel=shopping&_x_ns_prz_type=-1&_x_ns_sku_id=17592225499572&_x_ns_gid=601099518719026&_x_ads_channel=google&_x_gmc_account=772005384&_x_login_type=Google&_x_ns_gg_lnk_type=adr&_x_ads_account=6217438245&_x_ads_set=21697594782&_x_ads_id=171056510601&_x_ads_creative_id=713626160320&_x_ns_source=g&_x_ns_gclid=Cj0KCQjw-NfDBhDyARIsAD-ILeComcYslNi9Wt1nqH-6eu8ZqfbRmEjZ4UCDdeC2XLRf1apoZU9ck2waAttIEALw_wcB&_x_ns_placement=&_x_ns_match_type=&_x_ns_ad_position=&_x_ns_product_id=772005384-en-17592225499572&_x_ns_target=&_x_ns_devicemodel=&_x_ns_wbraid=CkAKCAjw1dLDBhA3EjAAxh45bs4LxQ5cgJZtT6bJXyxx31TYdAStVwbJlZPxdLiI_zapeLESwBm_roWlFUkaAilw&_x_ns_gbraid=0AAAAAo4mICHZCAjQ_HDzflDz7gGWP51Ld&_x_ns_targetid=pla-2360960481066&_x_sessn_id=isy3ioc68d&refer_page_name=search_result&refer_page_id=10009_1757148015947_gny69xigjf
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Σεπτέμβριος 10, 2025, 14:33:59 μμ »

................
Συγκρίνεις αυτή τη διαδικασία με αυτό που τραβάω τώρα;! Κάθε 3-4 μέρες, να πρέπει πρώτα να βρω αν έχει σταματήσει το ρολόι σε π.μ. ή μ.μ. ώρα, και να ρυθμίσω ώρα και ημερομηνία. (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
....................

Αυτό, το έχω λύσει, έχοντας ....................GMT !  ;) Ξέρεις αν είναι πρωϊνή ή βραδυνή η ώρα που σταμάτησε. Και με το quick set, αλλάζω και ημερομηνία, τσακ μπάμ.  ;D

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.