Δεν ξέρω αν κάνω καλά που επανέρχομαι σε αυτό αντί να ξεκινήσω νέο, ωστόσο απ ότι καταλαβαίνω οι απόψεις διίστανται αναφορικά με τους watch winders.
Σκεφτομουν να πάρω έναν αλλά ανάλογα το άρθρο ή τη γνώμη που θα διαβάσω άλλοι υπερθεματίζουν για την χρησιμότητα του και άλλοι για πιθανά προβλήματα.
Προσωπικά μου ακούγεται λογικό το επιχείρημα ότι διατηρείται σε λειτουργία με αποτέλεσμα να λιπαίνονται και απ τη χρήση τα επιμέρους εξαρτήματα - στη τελική το αναμενόμενο είναι να λειτουργεί και όχι να είναι σε αδράνεια ένα ρολόι, έτσι δεν είναι;
Ενα ρολόι, μηχανικό, το βάζουμε στο winder, επειδή η φόρτισή του διαρκεί 1-2-3 ημέρες, και κάνοντας rotation με τα υπόλοιπα , πιθανόν να θέλουμε να το .......ξαναφορέσουμε σε χρόνο που η φόρτισή του θα είχε τελειώσει. Και αν έχει και complications, που ξαναθέλουν ρύθμιση, ε, τότε ενα winder, είναι μία λύση.
Ενα απλό όμως, με πχ μόνον ώρα ημερομηνία, το ξαναξεκινάμε όταν το ξαναθέλουμε. Εδώ, δεν απαιτείται ΙΜΟ winder.
Ενα winder, δεν έχει στόχο την λίπανση, αυτό το κάνουμε και μόνοι μας, αν δεν το χρησιμοποιούμε, καθε 10-15 ημέρες, κουρδίζοντάς το.
Και στην τελική, όπως λες, ένα ρολόι είναι για να φοριέται. Αλλά, αν έχεις πάνω από ένα και τα φοράς εναλλακτικά, κάποιο πάντα θα χάνει χρόνο καρπού.
Η χρήση ενός winder, ίσως διευκολύνει για τους ανωτέρω λόγους, αλλά, επιταχύνει την φθορά, την ανάγκη για σέρβις, χωρίς στην ουσία να προσφέρει ΙΜΟ κάτι ιδιαίτερο. Ενα ρολόι που ΔΕΝ φοριέται, δεν είναι ανάγκη και να δουλεύει ! Ετσι δεν είναι ?
Προσωπική μου άποψη, ένα winder είναι μια άχρηστη πολυτέλεια, εξαιρουμενων ελαχίστων περιπτώσεων. Θεωρώ, ότι ζημιά κάνει, δεν ωφελεί σε κάτι.