Το ταμείο κρίνει φίλε.
Περιμένουμε να δούμε πόσα θα πουλήσουν να πούμε καλοφορετα.
Είδαμε seamaster, είδαμε 58, αμέσως ήρθαν και τα πρώτα pro, οπότε περιμένουμε αναλογικά να δούμε και τα πρώτα νέα superocean.
Και το θέμα δεν είναι τα 200, 300 ή 500 μέτρα που και 50 να ήταν μας αρκούν. Είναι ότι κάνεις έκπτωση σε προδιαγραφές (μηχανή, στεγανότητα, σχεδόν μηδενικά crown guards) σε σχέση με ένα απερχόμενο μοντέλο και παράλληλα ανεβάζεις τιμή.
Για ποιο λόγο? Για εμένα μόνο το κούμπωμα αποτελεί αναβάθμιση.
Γιατί μόνο για μια εμφάνιση δεν δικαιολογείται η αύξηση τιμών. Και ακόμα και για την εμφάνιση οι γκρίνιες είναι πάρα πάρα πολλές. Ίσως μεγαλύτερη και από τα specs αλλά είπαμε αυτό είναι υποκειμενικό.
Εγώ πχ θεωρώ ότι στα χρήματα που κοστίζει πχ το black bay pro είναι μονόδρομος.
Καμία έκπτωση σε προδιαγραφές δεν έκανε κι θα σου εξηγήσω τι εννοώ, ως προς τα “ανύπαρκτα” crown guards… για το μέγεθος της κάσας και της κορώνας, μια χαρά είναι. Μην ξεχνάς ότι η κορώνα στο νέο, είναι αισθητά μεγαλύτερη από ότι στο παλιό..😊
Ως προς την στεγανότητα, η μείωση έγινε για να μειωθεί το πάχος της κάσας, θα μου πεις τώρα και η Squale έχει στα 500m με πιο λεπτή κάσα από ότι το νέο SO, ναι σωστά, αλλά τι να τα κάνουμε τα 500??? Εδώ τα 50 μας είναι αρκετά, όπως εύστοχα είπες…
Και πάμε τώρα στην μεγάλη έκπτωση, που είναι ο μηχανισμός του. Φοράει sellita και όχι in house και ζητάει 4650… και λέω τώρα εγώ, μήπως αυτό το έκανε εσκεμμένα η εταιρία για να κρατήσει χαμηλά την τιμή, γιατί το μόνο εύκολο για εκείνη ήταν να κοτσάρει τον in-house που έχει και στο heritage και η τιμή να πάει κοντά 6000, σαν την Ω ένα πράγμα, που πολλοί την κράζουν για τις συνεχείς αυξήσεις που κάνει.. όποτε;;;
Θεωρώ ότι η εταιρία κάποια στιγμή θα βάλει τον πολυπόθητο in house αλλά και θα αυξήσει και την τιμή μετά, το μόνο σίγουρο! Όμως αυτό πρέπει να γίνει σταδιακά και όχι από τα 3650 στα 5500-6000 με την μια..

Για τέλος, ποιο το κακό με την sellita??? Το Hublot που δεν πήρα για χάρη του Reverso -αλλά θα το πάρω γιατί είναι το μεγάλο μου πάθος- έχει αυτή τη στιγμή που μιλάμε 7900 και φοράει sellita.
Και λέω τώρα εγώ.. Τι να την κάνω εγω την μηχανή και ας είναι και open back, όταν θα βλέπω αυτό το υπέροχο dial και ρολόι συνολικά (υποκειμενικό είναι αυτό) και θα λιώνω…