Αναφορικά με τον συντονισμό των radio controlled κ συγκεκριμένα για το casio awg-m100 που έχω εδω κ μια πενταετία, ίσως κ παραπάνω.
Η διαδικασία συντονισμού ξεκινά στις 00:00 κ σε κάθε ακριβώς της ώρας δηλ 01:00 02:00 κλπ μέχρι τις 05:00 κ διαρκεί περίπου 2-4 λεπτά. Αν δεν καταφέρει να "πιάσει σήμα" ξαναπροσπαθεί την επόμενη ώρα.
Ο πύργος εκπομπής βρίσκεται στην Γερμανία κ απέχει περίπου 1800km σε ευθεία, αν θυμάμαι καλά. Εκπέμπει ενα παλμό κάθε λεπτό στο 59 δευτερόλεπτο με το ακριβώς του λεπτού. Αυτός ο παλμός εχει κωδικοποιημένα όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να καθοριστει η ακριβής ώρα (ετος, μηνας, ημέρα, ημερομηνία, ωρα, λεπτα, δευτερόλεπτα)
Η διαδικασία συντονισμού στο αυτόματο mode έχει προγραμματιστεί απο το εργοστάσιο να πραγματοποιείται τη νύχτα για λιγότερες παρεμβολές απο την ακτινοβολία του ήλιου. Η επιτυχία της ολοκληρωμένης λήψης εξαρτάται απο την απόσταση, τις καιρικές συνθήκες κ τις όποιες ηλεκτρομαγνητικες παρεμβολές μπορεί να υπάρχουν κοντά στο ρολόι μας ( wi-fi, οποιοδήποτε μοτέρ όπως ψυγείο a/c, καλώδια υψηλής τάσης, μετασχηματιστές, μεγάλες μεταλλικές κατασκευές κλπ ).
Το δικό μου συντονίζει σχεδόν καθημερινα στις 04:03 ή 05:03. Ποτέ νωρίτερα κ ποτέ αργότερα. Μένω Αθήνα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, ισόγειο κ πνιγμένος απο πολυκατοικίες.
Ελπίζω να βοήθησα. Μπορούσα να γράψω κ άλλα, αλλά είμαι απο κινητό κ δεν είναι το καλύτερο μου με την πρεσβυωπία να με φλερτάρει τα τελευταία χρόνια. χα χα χα