Αποστολέας Θέμα: G-shock mania!  (Αναγνώστηκε 164523 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Απ: G-shock mania!
« Απάντηση #405 στις: Σεπτέμβριος 06, 2019, 11:55:59 πμ »
Ευχαριστώ Γιώργο.
Αυτό είναι το 1ο κομμάτι που λέω. Αυτό το έχω καταλάβει από παλιότερα που έχουν γράψει και άλλοι κάτοχοι.
Δεν νομίζω όμως ότι ξεκαθαρίζει το άλλο που ρωτάω.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #406 στις: Σεπτέμβριος 06, 2019, 11:57:03 πμ »
Δλδ με τιμή περίπου 120 ευρώ, το 5610 είναι ένα g-shock ηλιακό και ραδιοελεγχόμενο, με βασικές καθημερινές λειτουργίες, χωρίς περιττές που τις χρειάζεσαι σπάνια ως πότε και με αναβαθμισμένη κατασκευή από το κλασικό 5600.
Ομολογώ ότι μου κίνησες το ενδιαφέρον Μιχάλη!

Να ρωτήσω κάτι για τα ραδιοελεγχόμενα, προφανώς και δε χρειάζονται να ασχοληθείς με ρύθμιση για χειμερινή και θερινή ώρα κάθε φορά που αλλάζει. Το ίδιο όμως ισχύει και για την παγκόσμια ώρα.
Εννοώ ότι στο 7900 που έχω, χρειάστηκε αρχικά να ρυθμίσω μια μια τις χώρες αν έχουν  DST. Αυτή τη διαδικασία τη γλιτώνεις?
Στο συγκεκριμένο επειδή το έχω την γλυτώνεις, απλά τις 2 μέρες που αλλάζει η ώρα μπορεί να μην συγχρονιστεί για διάφορους λόγους
Τον Οκτώβριο που μας πέρασε δούλευα εκείνο το βράδυ στις 4 ξεκίνησε να ψάχνει σήμα αλλά δεν έβρισκε...(συνεφια μάλλον η αιτία) οπότε μου συγχρονιστηκε μετά από 2 μέρες.
Αντίθετα τον Μάρτιο συγχρονιστηκε κανονικά
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #407 στις: Σεπτέμβριος 06, 2019, 12:31:56 μμ »
..........................στις 4 ξεκίνησε να ψάχνει σήμα αλλά δεν έβρισκε...(συνεφια μάλλον η αιτία) οπότε μου συγχρονιστηκε μετά από 2 μέρες.
Αντίθετα τον Μάρτιο συγχρονιστηκε κανονικά

Ισχύει, έτσι κάνει, μια δυο μέρες ψάχνεται μέχρι να το πετύχει  ;)

Αλλά η συνεφιά, εκτός και εάν είναι καταιγιδοφόρα με ηλεκτροστατικά φορτία, κάπου στην ενδιάμεση διαδρομή, δες χάρτη, ενεργούν σαν ανακλαστήρες, και βοηθούν το σήμα.  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος vlzetko

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #408 στις: Σεπτέμβριος 06, 2019, 12:44:40 μμ »
Αναφορικά με το DST, έβαλα το setting στο AUTO και όταν συγχρόνισε, έχοντας διαλέξει time zone ATH, μου έβγαλε από μόνο του σηματακι DST.

Όσον αφορά στο world time, τσέκαρα με Λονδίνο και Νέα Υόρκη. Στο Λονδίνο έχει dst και όλα είναι ΟΚ ενώ στη Νέα Υόρκη όχι, οπότε αυτή τη στιγμή δείχνει λάθος ώρα και απαιτεί χειροκίνητη ρύθμιση.

Το manual λέει τα εξής:

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #409 στις: Σεπτέμβριος 06, 2019, 12:45:48 μμ »
................ Παρότι όσο και να δοκίμασα και μέρα αλλά και νύχτα να κάνω χειροκίνητο συγχρονισμό "κοιτώντας" σε διάφορα σημεία του ορίζοντα αποτύγχανα παταγωδώς, το ρολόι συγχρόνισε κανονικά στις 04:02 το πρωί ενώ το φορούσα στο χέρι μου και κοιμόμουν.

Αν και είμαι απολύτος βέβαιος ότι το έχει ήδη κάνει, με την επιστημονική πληρότητα που προσεγγίζεις τα θέματα, επισυνάπτω τον χάρτη του Γερμανικού πομπού, για να βάλεις τις μοίρες του αζιμουθίου που αντιστοιχούν από την περιοχή σου.  ???

Ανοικτό πεδίο, όχι ψηλά κτίρια, και εάν ο καιρός είναι λίγο υγρός, .......βοηθάει. ;)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος vlzetko

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #410 στις: Σεπτέμβριος 06, 2019, 12:57:08 μμ »
Μισό λεπτό να φέρω τα χάπια μου  :-[

Δεν γνωρίζω ακόμα απο ραδιοκύματα, αλλά όπως φαίνεται θα μαθω  :D

Αναφορικά με το χειροκίνητο συγχρονισμό, χρωστάω μερικά screenshots και φωτογραφίες:

1. Με αριστερό swipe βρίσκουμε το μενού της εφαρμογής και πατάμε τα settings:

2. Τσεκάρουμε το NTP time:

3. Επιστρέφουμε στην αρχική οθόνη, βάζουμε το time zone μας και πατάμε το play

Παρακάτω φαίνεται πως τοποθετώ το ρολόι στο κινητό μου:

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #411 στις: Σεπτέμβριος 06, 2019, 15:00:46 μμ »
Μισό λεπτό να φέρω τα χάπια μου  :-[

Δεν γνωρίζω ακόμα απο ραδιοκύματα, αλλά όπως φαίνεται θα μαθω  :D

Εξαρτάται από το μήκος κύματος, κλπ. Αν θες, ρίχνεις μια ματιά.  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος vlzetko

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #412 στις: Σεπτέμβριος 06, 2019, 16:49:13 μμ »
Ναι, μετά από κάθε επαφή με τη θάλασσα, το ρολόι το έπλενα με πόσιμο νερό. Τώρα όσον αφορά στην έξτρα περιποίηση, σκέψου ότι βρέχω/βουτάω/πλένω κανονικά το μη αδιάβροχο F-91W των 12 ευρώ, το αδιάβροχο W-59 και ανάλογα προβλήματα δεν είχα ποτέ μου μέχρι τώρα.

Δεν ξέρω αν οι βίδες είναι SS ή όχι, αλλά το πρόβλημα είναι στο εσωτερικό του καπακιού. Το σημειο που φαίνεται έχει φαγωθεί είναι από την εσωτερική πλευρά και δεν έρχεται σε επαφή με τη βίδα.

Εδώ είναι το λινκ από μια καλύτερη φωτογραφία, που νομίζω ότι φαίνεται ξεκάθαρα το φαγωμένο υλικό:

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Τις τελευταίες τρεις ημέρες:

- δεν είχα καμία απάντηση από την αντιπροσωπεία
- είχα 2 φορές επικοινωνία με τον Κωσταρέλο όπου ψώνισα το ρολόι - τη μια μου είπαν οτι το πιο συμφέρον θα ήταν για μένα από το να το στέλνω στο Ναύπλιο, να πάω το ρολόι ο ίδιος στο service (κάτι που ήθελα και συμφώνησα). Τη δεύτερη φορά μίλησα με κάποιον που δεν είχε ιδέα τι είχα συνεννοηθεί προηγουμένως μαζί τους και μου έλεγαν να τους το στείλω εκεί.

Με δεδομένα λοιπόν τα παραπάνω, απόφάσισα να πάω στο service να βγάλω άκρη μόνος μου.

Αρχικά με ενημέρωσαν ότι δεν είχαν λάβει τα emails μου (στέκει τεχνικά η απάντηση που μου έδωσαν οπότε τους πιστεύω και λογικά υπάρχει ευθύνη από τη μεριά μου γι' αυτό). Στη συνέχεια με ενημέρωσαν ότι κανονικά δε θα έπρεπε να δεχθούν το ρολόι επειδή έχει ανοιχθεί, αλλά γρήγορα το ξεπεράσαμε και πήγαμε παρακάτω..

Το ρολόι το παρέλαβε τεχνικός, το άνοιξε και αρχικά μου είπε ότι είναι οκ και οτι το καπάκι δεν έχει κανένα σημάδι. Τους είπα να μου το φέρουν, τους έδειξα τι εννοώ, τους είπα ότι θεωρώ ότι είναι αποτέλεσμα διάβρωσης, το ξαναπήραν μέσα και κάθησα στην αναμονή για κανένα δεκάλεπτο.

Στη συνέχεια εμφανίστηκε ο υπεύθυνος απ' ότι κατάλαβα ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι το ρολόι δεν έχει τίποτα, πως το σημάδι δεν έιναι αποτέλεσμα διάβρωσης και μου έδωσε ένα αποδεικτικό στεγανοποίησης με έλεγχο στα 20Bar. Μου είπε ότι αυτό είναι η απόδειξη ότι το ρολόι δεν έχει τίποτα.. Και κάπου εδώ ξεκινήσαμε να τσακωνόμαστε ευγενικά. ;D

Τους έδειξα φωτογραφίες από το ιντερνετ από άλλα ρολόγια που εμφανίζουν σημάδια διάβρωσης πολύ όμοια με του δικού μου.  Ο υπεύθυνος μου απάντησε ότι το σημάδι μου δεν είναι τέτοιο. Αρχικά μου είπε ότι το καπάκι είναι βιομηχανικό προιόν και ενδέχεται να έχει τέτοια σημάδια. Όταν εγώ απάντησα "'Άρα μου λέτε ότι αυτή η εικόνα είναι αποδεκτή από την CASIO;", οδηγηθήκαμε στα γνωστά μονοπάτια.. Ξεκίνησε να μου λέει αν μπορώ να αποδείξω εγώ ότι το σημάδι αυτό δεν το έκανε ο τεχνικός μου και άλλα λοιπά νομικίστικα και απάντησα πως βάσει αυτής της λογικής δεν μπορώ να αποδείξω τίποτα.

Σε όλη αυτή τη διάρκεια της συζήτησης μου είπε πάνω από 5 φορές πως σημασία έχει οτι το ρολόι πέρασε τον έλεγχο στεγανότητας και άρα δεν έχει κανένα πρόβλημα. Δεν ήθελα να του κάνω υποδείξεις και να του πω ότι στο σημείο που βρίσκεται το σημάδι θα ήταν σχεδόν αδύνατον να επηρεάσει τη στεγανότητα και αρκέστηκα στο να του πω οτι για μενα δεν έχει σημασία αυτό, και οτι εγώ είμαι χομπίστας/συλλέκτης και εχω άλλη οπτική γωνία. Του έδωσα το παράδειγμα πως αν εγώ πουλήσω αυτό το ρολόι, ο επόμενος που θα το πάρει, όταν πάει να αλλάξει μπαταρία θα θεωρήσει ότι το έχω χερίάσει με κάποιο κατσαβίδι.

Για να μην τα πολυλογώ, δεν έβγαλα καμία απολύτως άκρη. Οι άνθρωποι ήταν ευγενικοί και συζητήσιμοι αλλά η κουβέντα δεν είχε κανένα απολύτως νόημα.

Ρώτησα επανειλημμένα ποια ειναι η επίσημη απάντησή τους για όλο αυτό και μου είπαν πως η επίσημη απάντηση είναι ότι το σημάδι δεν έιναι διάβρωσης και πως ο έλεγχος στεγανότητας δείχνει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα (άλλα λόγια ν' αγαπίόμαστε δηλαδή).

Τους ενημέρωσα ότι θα συνεχίσω την επικοινωνία μου με την CASIO Ευρώπης αναφέροντας όλα όσα συνέβησαν εκεί, διότι το τελικό μου ερώτημα εμένα έιναι ΑΝ η CASIO αποδέχεται αυτό το σημάδι σε ένα G-SHOCK των 50 ευρώ.

Τέλος τους είπα ότι ως πελάτης της CASIO, θα μου αρκούσε αντί για μια τέτοιου τύπου αντιδικία, τουλάχιστον η αντικατάσταση ενός καπακιού, το οποίο αδυνατώ να βρω στη λιανική. Μου είπαν ότι τέτοιο καπάκι δεν έχουν στην αποθήκη τους και πως αν είχαν θα κόστιζε 5 ευρώ.

Αυτό για μένα ήταν και το πιο ενοχλητικό: όντας πελάτης της CASIO χρόνια, διαπληκτιζόμουν με το service για ένα καπάκι που κάνει λιανική όσο ένας καφές.

Για να συνοψίσω. Αν μπλέξετε ποτέ με αυτό το service, να είστε έτοιμοι να παίξετε μαζί τους εντελώς τυπικά. Εγώ είχα την ειλικρίνια να πω οτι το ρολόι ανοίχθηκε και αντί να ασχοληθούμε με την ουσία, κάναμε τους δικηγόρους.

Επίσης θα ήθελα ειλικρινά να διεκυρινίσω εδώ μέσα, ότι δε μου καίγεται καρφί ούτε για το σημάδι, ούτε για το 5600. Απλώς έχω βαρεθεί τόσα χρόνια να λέω "δε βαριέσαι" και να δέχομαι διάφορα κουσούρια σε νέα προιόντα..

Τέλος, το ρολόι θα το δώσω σε μια πολύ χαμηλή τιμή (και ο ιδιοκτήτης θα γνωρίζει ακριβώς το ιστορικό) γιατί ούτως ή άλλως τώρα με το 5610 δεν το χρειάζομαι. Παρόλα αυτά θα συνεχίσω την αλληλογραφία με την CASIO Ευρώπης ρωτώντας τους τι έχουν να πουν:

1. για την εικόνα αυτή του καπακιού
2. για το γεγονός ότι δε μου προσφέρθηκε καν η δυνατότητα αλλαγής του καπακιού (το οποίο μου είπαν οτι δεν υπάρχει σε στοκ ούτε στη Γερμανία) από την εδώ αντιπροσωπεία (έψαξαν να δουν αν το έχουν αφού τους είχα πει τα παραπάνω)

Τα συμπεράσματα δικά σας  :P
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #413 στις: Σεπτέμβριος 06, 2019, 17:07:26 μμ »
Το χειρότερο απ' όλα για εμένα είναι η νοοτροπία που συναντάς και σε αυτούς και σε άλλους, στην Ελλάδα ειδικά... του δε μας πιάνει τίποτα. Ότι και να κάνεις, εμείς θα βρίσκουμε πρόβατα να πουλάμε....
Απογοητευτικό  >:(
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #414 στις: Σεπτέμβριος 06, 2019, 17:13:54 μμ »
Αναφορικά με το DST, έβαλα το setting στο AUTO και όταν συγχρόνισε, έχοντας διαλέξει time zone ATH, μου έβγαλε από μόνο του σηματακι DST.

Όσον αφορά στο world time, τσέκαρα με Λονδίνο και Νέα Υόρκη. Στο Λονδίνο έχει dst και όλα είναι ΟΚ ενώ στη Νέα Υόρκη όχι, οπότε αυτή τη στιγμή δείχνει λάθος ώρα και απαιτεί χειροκίνητη ρύθμιση.

Το manual λέει τα εξής:

Σε ευχαριστώ πολύ. Ακριβώς αυτό ήθελα να καταλάβω.
Το ότι βρήκες κάποιες χώρες (πέρα από την τοπική) ήδη ρυθμισμένες στο DST δεν έχει να κάνει μάλλον με τον συγχρονισμό, αλλά με το ότι έτσι έρχονται από το εργοστάσιο.
Και στο 7900 μπήκα αρχικά και ρύθμισα όλες τις χώρες από πίνακα. Σε κάποιες ενεργοποίησα το DST και σε κάποιες έπρεπε να το απενεργοποιήσω.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος vlzetko

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #415 στις: Σεπτέμβριος 06, 2019, 17:34:07 μμ »
Το χειρότερο απ' όλα για εμένα είναι η νοοτροπία που συναντάς και σε αυτούς και σε άλλους, στην Ελλάδα ειδικά... του δε μας πιάνει τίποτα. Ότι και να κάνεις, εμείς θα βρίσκουμε πρόβατα να πουλάμε....
Απογοητευτικό  >:(

Τώρα ξύνεις πληγές  ;D

Εγώ ο ίδιος, και ενώ η παραπάνω διαδικασία εκκρεμούσε, τους (στην CASIO) έδωσα χτες 116 ευρώ για το 5610..

Αυτά είναι μαθήματα για το μέλλον.

Προσωπικά CASIO από Ελλάδα δεν αγοράζω ξανά.

Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως, το παραπάνω κειμενό μου δεν έιναι ανώνυμο. Το έχω ήδη κοινοποιήσει και στην CASIO και στο κατάστημα του Κυρίου Κωσταρέλου, γιατί δεν θέλω να κρύβομαι πίσω από την ανωνυμία ενός φόρουμ, από τη στιγμή που τους εμπλέξω δημόσια.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος vlzetko

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #416 στις: Σεπτέμβριος 07, 2019, 10:16:27 πμ »
Κλείνοντας προσωρινά την ιστορία με το DW-5600 και το ελληνικό service, επανέρχομαι στο συγχρονισμό του 5610, το οποίο και δεύτερη νύχτα συγχρόνισε στο χέρι μου κανονικότατα, αυτή τη φορά στις 05:02.

Σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

Η τελευταία απόπειρα συγχρονισμού σε καλοκαιρινή ώρα είναι στις 03:00, όταν η προεπιλεγμένη ζώνη ώρας έιναι η Αθήνα.

Το γεγονός ότι ο συγχρονισμός μου ολοκληρώθηκε 2 ώρες αργότερα, σημαίνει ή ότι κάτι δεν πάει καλά με τον πίνακα, ή ότι η διαδικασία κράτησε δύο ώρες.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #417 στις: Σεπτέμβριος 07, 2019, 10:28:25 πμ »
Ξεκινάει το ρολόι να ψάχνει σήμα,μέχρι να βρει
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Nick

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #418 στις: Σεπτέμβριος 07, 2019, 12:15:57 μμ »
Κλείνοντας προσωρινά την ιστορία με το DW-5600 και το ελληνικό service, επανέρχομαι στο συγχρονισμό του 5610, το οποίο και δεύτερη νύχτα συγχρόνισε στο χέρι μου κανονικότατα, αυτή τη φορά στις 05:02.

Σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

Η τελευταία απόπειρα συγχρονισμού σε καλοκαιρινή ώρα είναι στις 03:00, όταν η προεπιλεγμένη ζώνη ώρας έιναι η Αθήνα.

Το γεγονός ότι ο συγχρονισμός μου ολοκληρώθηκε 2 ώρες αργότερα, σημαίνει ή ότι κάτι δεν πάει καλά με τον πίνακα, ή ότι η διαδικασία κράτησε δύο ώρες.

Μπορεί να παίζει ρόλο η απόσταση.
Τα κοντινότερα ατομικά ρολόγια νομίζω είναι Γαλλία και Γερμανία.
Άρα 1500 με 2000 χιλιόμετρα μακριά.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #419 στις: Σεπτέμβριος 07, 2019, 12:18:20 μμ »
Ξεκινάει το ρολόι να ψάχνει σήμα,μέχρι να βρει

Ακριβώς. Οταν έπαιρνα μαζί μου το Citizen σε όλη την Ευρώπη, συντόνιζε άμεσα στην χειροκίνητη, επειδή εκεί το σήμα είναι ισχυρότατο. Μιλάω για Μαδρίτη, ή Βουκουρέστι, δεν αναφέρω καν τις υπολοιπες, κεντρικά.

Εδώ Ελλάδα, λόγω απόστασης και οροσειρών που παρεμβάλλονται, από Αλπεις, Αλβανικά, Πίνδος, κλπ, στην ευθεία προβολή από Φρανκφούρτη, το σήμα είναι ασθενέστερο, και μερικές φορές, ανύπαρκτο. Ειδικά όταν υπάρχουν αρνητικά καιρικά φαινόμενα.

Αυτό, ξεπερνιέται μερικώς, με τον συλλέκτη σήματος, που πάει δίπλα στο ρολόι, και λειτουργεί σαν κεραία-ενισχυτής.

Οπότε, το ρολόι, ανάλογα με την ένταση του σήματος, λαμβάνει και συγχρονίζει. Αν κατα την διάρκεια του συντονισμού, το σήμα διακοπεί, ο συγχρονισμός επαναλαμβάνεται. Πρέπει να γίνει ολοκληρωμένος, πλήρεις λήψεις ώρας, ημέρας, ημερομηνίας, έτους, κλπ. για να θεωρηθεί ΟΚ.

Αν, δεν ολοκληρωθεί, διαδικασία των 2-3 λεπτών, επαναλαμβάνεται, οπότε αυτή η διάρκεια που θεωρείς

δεν σημαίνει ότι ο πίνακας είναι λάθος, ούτε ότι το ρολόι είναι...........καθυστερημένο.  :D :D :D :D

Απλώς, τότε ολοκληρώθηκε σωστά, μία διαδικασία λήψης, από τις πολλές που έγιναν.

........χμμμμμμμμ, ...........αυτά.  ;)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.