Εχω αποφασίσει ότι θα κινηθώ προς ρολόγια μηχανικά. Με εξιταρει περισσοτερο η ιδέα οτι "κουβαλανε" μια ιστορία πολλών χρόνων. Εχω διαβασει για τα πλεονεκτηματα και τα μειονεκτηματα τους οπότε ας μη σταθούμε πολύ σε αυτό.
Ανεφερθηκε παραπανω οτι ο μηχανισμος ΕΤΑ C01.211 ειναι πιο οικονομικος μηχανισμος, ωστοσο θα ηθελα να μαθω αν ειναι εξισου αξιοπιστος. Τι έχει να "ζηλεψει" σε σχεση με τον ΕΤΑ 7750;
Υ.Γ.
Θα μπορούσατε μήπως να με ενημερωσετε για το που θα βρω στη Θεσσαλονικη μαγαζια που να εχουν κυριως longines, tissot και hamilton;
Επισης ηθελα να ρωτησω, συνηθως προτιματε μαγαζια ή το ιντερνετ για τις αγορες σας;
Διαβασε αυτά.
http://www.greekwatchforum.gr/index.php?topic=2758.msg52606#msg52606http://www.greekwatchforum.gr/index.php?topic=200.msg873#msg873Επίσης κι αυτό
Movement is the Swiss automatic ETA caliber C01.211 with 15 jewels, 21,600 vph and a power reserve of 46 hours. This movement, based on a Lemania caliber, is exclusive to Tissot.
Megalos έγραψε: ενδιαφερον το θεμα του μηχανισμου του ... lemania αποκλειστικα για την Tissot ?? θελει διερευνηση
Η ΕΤΑ C01.211 είναι η γνωστή οικονομική μηχανή του γκρουπ, που χρησιμοποιείται εδώ και δυο χρόνια σε Tissot (Couturier chrono) & Swatch (Automatic chrono). Έχει καποια πλαστικά μέρη και βασίζεται σε καλιμπρα της Lemania (5100). Δεν πρόκειται για κάτι νέο. Απλά όπως φαίνεται, η χρήση της στα μικρομεσαία μοντέλα του γκρουπ διευρύνεται και μάλλον θα συνεχίσει να διευρύνεται στο μέλλον. Μια χαρά μηχανή είναι. Το γκρουπ πέτυχε, κατά πως φαίνεται, μια καλή περίπτωση φθηνού χρονογράφου. Η Valjoux 7750 μάλλον θα μπαίνει πλέον σε ακριβότερα μοντέλα....

Lemania 5100

ETA C01.211

Tissot Couturier chrono

Εν ολίγοις, η C01.211 είναι πιο φθηνή με λιγότερα και με πλαστικά μέρη, λιγότερα jewels (15 έναντι 25 της 7750) και λιγότερες ταλαντώσεις (21600 έναντι 28800 bph). Όλα αυτά πρακτικά σημαίνουν ότι η 7750 έχει καλύτερες "προδιαγραφές" για να λειτουργεί θεωρητικά καλύτερα.
Τώρα αν είναι και οι δύο εξίσου αξιόπιστες, θα πω δεν ξέρω, ή μάλλον είναι νωρίς ακόμα να κρίνουμε την C01.211. Είναι μόλις 2-3 χρονών, ενώ η 7750 έχει αποδείξει την αξιοπιστία της από το 1974 που πρωτοεμφανίστηκε.
Πάντως έχω το Tissot Couturier με C01.211. Μια χαρά συμπεριφέρεται δυο χρόνια τώρα....
Εχω και μερικές 7750. Και με αυτές κανένα πρόβλημα, αν και αυτό ήταν αναμενόμενο....
Π.χ. Το Τissot Couturier με C01.211 και 7750. Ίδιο ρολόι, άλλη μηχανή....και άλλη τιμή βεβαίως. Γύρω στα 600 € με την πρώτη, στα 1000 € με την δεύτερη.....