Αποστολέας Θέμα: Αγορά ρολογιού γύρω στα 1000€  (Αναγνώστηκε 26636 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• VIP Member
    • Προφίλ
Απ: Αγορά ρολογιού γύρω στα 1000€
« Απάντηση #15 στις: Σεπτέμβριος 23, 2012, 12:48:57 μμ »
Να συμπληρώσω ότι τα μηχανικά θέλουν κάθε 5 χρόνια service  και ανάλογα με την μάρκα θα έχεις και το αντίστοιχο κόστος!
Φυσικά μπορείς να το παραβλέψεις ρισκάροντας την σωστή λειτουργία ενός μηχανικού των 1000€. Απλά η επισκευή μετά θα σου στοιχίσει σχεδόν την εμπορική αξία του ρολογιού (πάνω - κάτω).

Πολυ σωστες παρατηρησεις...πριν προτεινουμε σε ενα ''νεο'' μελος μηχανικα ρολογια καλο ειναι να ξερουμε πρωτα τί αναγκες ή απαιτησεις εχει απο ενα ρολοι.
Αν θα τον ενοχλει μια πιθανη αποκλιση των 15sec την ημερα λογου χαρη,ή αν θα εχει την ορεξη να το κουρδιζει καθε τρεις και λιγο επειδη θα σταματαει οταν δε θα το φοραει...δεν ειναι ολοι watch maniacs  ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
  • United we stand-Divided we Fall
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Σεπτέμβριος 23, 2012, 12:55:59 μμ »
Να συμπληρώσω ότι τα μηχανικά θέλουν κάθε 5 χρόνια service  και ανάλογα με την μάρκα θα έχεις και το αντίστοιχο κόστος!
Φυσικά μπορείς να το παραβλέψεις ρισκάροντας την σωστή λειτουργία ενός μηχανικού των 1000€. Απλά η επισκευή μετά θα σου στοιχίσει σχεδόν την εμπορική αξία του ρολογιού (πάνω - κάτω).

Πολυ σωστες παρατηρησεις...πριν προτεινουμε σε ενα ''νεο'' μελος μηχανικα ρολογια καλο ειναι να ξερουμε πρωτα τί αναγκες ή απαιτησεις εχει απο ενα ρολοι.
Αν θα τον ενοχλει μια πιθανη αποκλιση των 15sec την ημερα λογου χαρη,ή αν θα εχει την ορεξη να το κουρδιζει καθε τρεις και λιγο επειδη θα σταματαει οταν δε θα το φοραει...δεν ειναι ολοι watch maniacs  ::)
+1
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Καλοκαίρι Μύκονος. Χειμώνας Αράχοβα. Συσκευές Apple. Καφές Starbucks. Δουλειά με μέσον. Κλάμα για την κρίση. Πιο Έλληνας πεθαίνεις.

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Σεπτέμβριος 23, 2012, 13:10:41 μμ »

ναι ομως απο την στιγμη που θα δωσει τοσα λεφτα 1000 ευρω δηλαδη δεν μπορει να μην του προταθει το μηχανικο αλλωστε ενα καλο quartz κοστιζει πολυ φθηνοτερα αρα λιγο πολυ watch maniak πρεπει να εισαι για να δωσεις ενα τετοιο ποσο για ρολοι το οποιο αμη τι αλλο θα το φροντιζεις ως πρεπει :D '
παντα φιλικα!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

SYZo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #18 στις: Σεπτέμβριος 23, 2012, 13:17:40 μμ »

ναι ομως απο την στιγμη που θα δωσει τοσα λεφτα 1000 ευρω δηλαδη δεν μπορει να μην του προταθει το μηχανικο αλλωστε ενα καλο quartz κοστιζει πολυ φθηνοτερα αρα λιγο πολυ watch maniak πρεπει να εισαι για να δωσεις ενα τετοιο ποσο για ρολοι το οποιο αμη τι αλλο θα το φροντιζεις ως πρεπει :D '
παντα φιλικα!!!
stelakos υπαρχουν πολαλ quartz ρολογια που μπορεουν να σε κανουν να χασεις τον υπνο σου, και θα ελεγα οτι ισως να ειναι και πιο ακριβα απο μηχανικά :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Σεπτέμβριος 23, 2012, 13:19:17 μμ »
παντα φιλικα!!!
Ενα ''καλο'' quartz απο μια καλη εταιρεια συνηθως κοστιζει πανω απο 1000Ε,πχ Ω,Tag κτλ...
Ενα Ω Seamaster Quartz συνδυαζει την αψογη ποιοτητα κατασκευης,το πρεστιζ και την απολυτη αξιοπιστια και ακριβεια μιας καλης quartz μηχανης.Τα καλυτερα κι απο τους δυο κοσμους για καποιον που δεν ειναι watch maniac.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

kkostas

• Επισκέπτης
« Απάντηση #20 στις: Σεπτέμβριος 23, 2012, 15:28:34 μμ »
Ως πρώην κάτοχος έχω να πω ότι το Ω seamaster pro quartz είναι μια πάρα πολύ καλή επιλογή στα 1000 €.
Το ρολόι ποιοτικά είναι άψογο με μοναδική μου ένσταση οι skeletonized δείκτες.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Σεπτέμβριος 23, 2012, 16:02:36 μμ »
ισως μου εχει δημιουργιθει μια λαθως αποψη...αλλα οπως και να εχει αν πηγενα για ρολογια απο 1000 ευρο και ανω δυσκολα θα κοιταγα quartz...αλλωστε προς το παρων quartz εχει στοιχειωσει στο μιαλο μου http://www.citizenwatch.com/en-us/watches/watch-detail/?model=AT4010-50E ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος rose

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Σεπτέμβριος 23, 2012, 21:23:57 μμ »
ισως μου εχει δημιουργιθει μια λαθως αποψη...αλλα οπως και να εχει αν πηγενα για ρολογια απο 1000 ευρο και ανω δυσκολα θα κοιταγα quartz...

Σεβαστό, απλά θα χαζευεις τις βιτρινουλες της omega και της καθε omega μεχρι την επομενη αγορά. Αντιθετα παιρνεις ενα quartz omega και αν σου λειπει η αισθηση της μηχανής, με 80Ε ενα σεικο 5 και εισαι οκ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Κοιμιζει τους παντες...

Αποσυνδεδεμένος steliosagk

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Σεπτέμβριος 24, 2012, 14:47:13 μμ »
Εχω αποφασίσει ότι θα κινηθώ προς ρολόγια μηχανικά. Με εξιταρει περισσοτερο η ιδέα οτι "κουβαλανε" μια ιστορία πολλών χρόνων. Εχω διαβασει για τα πλεονεκτηματα και τα μειονεκτηματα τους οπότε ας μη σταθούμε πολύ σε αυτό.

Ανεφερθηκε παραπανω οτι ο μηχανισμος ΕΤΑ C01.211 ειναι πιο οικονομικος μηχανισμος, ωστοσο θα ηθελα να μαθω αν ειναι εξισου αξιοπιστος. Τι έχει να "ζηλεψει" σε σχεση με τον ΕΤΑ 7750;

Υ.Γ.
Θα μπορούσατε μήπως να με ενημερωσετε για το που θα βρω στη Θεσσαλονικη μαγαζια που να εχουν κυριως longines, tissot και hamilton;
Επισης ηθελα να ρωτησω, συνηθως προτιματε μαγαζια ή το ιντερνετ για τις αγορες σας;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

kkostas

• Επισκέπτης
« Απάντηση #24 στις: Σεπτέμβριος 24, 2012, 16:44:27 μμ »
Εχω αποφασίσει ότι θα κινηθώ προς ρολόγια μηχανικά. Με εξιταρει περισσοτερο η ιδέα οτι "κουβαλανε" μια ιστορία πολλών χρόνων. Εχω διαβασει για τα πλεονεκτηματα και τα μειονεκτηματα τους οπότε ας μη σταθούμε πολύ σε αυτό.

Ανεφερθηκε παραπανω οτι ο μηχανισμος ΕΤΑ C01.211 ειναι πιο οικονομικος μηχανισμος, ωστοσο θα ηθελα να μαθω αν ειναι εξισου αξιοπιστος. Τι έχει να "ζηλεψει" σε σχεση με τον ΕΤΑ 7750;

Υ.Γ.
Θα μπορούσατε μήπως να με ενημερωσετε για το που θα βρω στη Θεσσαλονικη μαγαζια που να εχουν κυριως longines, tissot και hamilton;
Επισης ηθελα να ρωτησω, συνηθως προτιματε μαγαζια ή το ιντερνετ για τις αγορες σας;

Ποτέ ιντερνετική αγορά για αυτές τις μάρκες.
Τα φυσικά καταστήματα στην Αθήνα κάνουν έκπτωση περίπου 30% για αγορά με μετρητά.
Φαντάζομαι ότι το ίδιο θα ισχύει και στην Θεσσαλονίκη.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

grecellin

• Επισκέπτης
« Απάντηση #25 στις: Σεπτέμβριος 24, 2012, 17:39:45 μμ »

7750, μία από τις καλύτερες μηχανές που έχουν βγει. Η C01.211 βγήκε για να είναι φθηνή και μπαίνει σε swatch ή οικονομικά Tissot.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Σεπτέμβριος 24, 2012, 18:05:37 μμ »

Υ.Γ.
Διαβασε αυτά.
http://www.greekwatchforum.gr/index.php?topic=2758.msg52606#msg52606
http://www.greekwatchforum.gr/index.php?topic=200.msg873#msg873

Επίσης κι αυτό

Παράθεση
Movement is the Swiss automatic ETA caliber C01.211 with 15 jewels, 21,600 vph and a power reserve of 46 hours. This movement, based on a Lemania caliber, is exclusive to Tissot.

Παράθεση
Megalos έγραψε: ενδιαφερον το θεμα του μηχανισμου του ... lemania αποκλειστικα για την Tissot ?? θελει διερευνηση

Η ΕΤΑ C01.211 είναι η γνωστή οικονομική μηχανή του γκρουπ, που χρησιμοποιείται εδώ και δυο χρόνια σε Tissot (Couturier chrono) & Swatch (Automatic chrono). Έχει καποια πλαστικά μέρη και βασίζεται σε καλιμπρα της Lemania (5100). Δεν πρόκειται για κάτι νέο. Απλά όπως φαίνεται, η χρήση της στα μικρομεσαία μοντέλα του γκρουπ διευρύνεται και μάλλον θα συνεχίσει να διευρύνεται στο μέλλον. Μια χαρά μηχανή είναι. Το γκρουπ πέτυχε, κατά πως φαίνεται, μια καλή περίπτωση φθηνού χρονογράφου. Η Valjoux 7750 μάλλον θα μπαίνει πλέον σε ακριβότερα μοντέλα....  ;)

Lemania 5100

ETA C01.211

Tissot Couturier chrono

Εν ολίγοις, η C01.211 είναι πιο φθηνή με λιγότερα και με πλαστικά μέρη, λιγότερα jewels (15 έναντι 25 της 7750) και λιγότερες ταλαντώσεις (21600 έναντι 28800 bph). Όλα αυτά πρακτικά σημαίνουν ότι η 7750 έχει καλύτερες "προδιαγραφές" για να λειτουργεί θεωρητικά καλύτερα.
Τώρα αν είναι και οι δύο εξίσου αξιόπιστες, θα πω δεν ξέρω, ή μάλλον είναι νωρίς ακόμα να κρίνουμε την C01.211. Είναι μόλις 2-3 χρονών, ενώ η 7750 έχει αποδείξει την αξιοπιστία της από το 1974 που πρωτοεμφανίστηκε.
Πάντως έχω το Tissot Couturier με C01.211. Μια χαρά συμπεριφέρεται δυο χρόνια τώρα....
Εχω και μερικές 7750. Και με αυτές κανένα πρόβλημα, αν και αυτό ήταν αναμενόμενο....

Π.χ. Το Τissot Couturier με C01.211 και 7750. Ίδιο ρολόι, άλλη μηχανή....και άλλη τιμή βεβαίως. Γύρω στα 600 € με την πρώτη, στα 1000 € με την δεύτερη..... ;)

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 24, 2012, 18:36:51 μμ από Ilias-G »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Σεπτέμβριος 24, 2012, 18:09:36 μμ »
Παράθεση από: kkostas
Ποτέ ιντερνετική αγορά για αυτές τις μάρκες.
Τα φυσικά καταστήματα στην Αθήνα κάνουν έκπτωση περίπου 30% για αγορά με μετρητά.

Φαντάζομαι ότι το ίδιο θα ισχύει και στην Θεσσαλονίκη.

Mάλλον όχι!! Δυστυχώς.... :-\
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος steliosagk

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Σεπτέμβριος 25, 2012, 00:21:13 πμ »
Παρατηρώ ότι διαλέγεις από σπορ έως πολύ σπορ ρολόγια. Φαντάζομαι ότι είσαι νέος σε ηλικία, έτσι?
...
Εναλλακτικά δες και τα Hamilton, σειρά KHAKI (Aviation-Field-Navy). Θα βρεις αρκετά του στυλ που ψάχνεις.

Ηλία είμαι 28, δεν ξερω αν δικαιουμαι ακομα να ψαχνω για σπορ ρολογια, αλλά νομιζω τα προτιμω. Θα το καταλαβω καλυτερα οταν φορεσω καποια και τα δοκιμασω στο χερι μου. Νομιζω δεν το ανεφερα, αλλά το ρολόι αυτο θα ειναι το δωρο των αρραβωνων μου.

Η αληθεια ειναι οτι κολλησα λιγο περισσοτερο στα tissot, ισως διοτι τη γνωριζα ως μαρκα πολυ πριν αρχισω την αναζητηση μου, σε αντιθεση με τις αλλες μαρκες του γκρουπ. Αυτο βεβαια δε σημαινει κατι μιας και οπως σας εχω πει δεν ειμαι και πολυ σχετικος. Βεβαια εχω διαβασει πολλα πραγματα στο φορουμ τις τελευταιες μερες, και σκεφτομαι οτι ευτυχως που αρχισα την αναζητηση 2.5 μηνες πριν την αγορα!!! :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions