Αποστολέας Θέμα: Αγορά ρολογιού γύρω στα 1000€  (Αναγνώστηκε 26632 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος steliosagk

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Αγορά ρολογιού γύρω στα 1000€
« στις: Σεπτέμβριος 21, 2012, 20:53:14 μμ »
Καλησπερα παιδια, ειμαι καινουριος στο φορουμ. Συγχαρητηρια για την πολυ καλη δουλεια που εχετε κανει. Θα ηθελα αν μπορειτε να μου δωσετε μερικες συμβουλες. Προκειται να αγορασω ενα ρολοι αξίας γυρω στα 1000€ και θα ηθελα τη γνωμη σας διοτι δεν ειμαι πολυ καλος γνωστης του θεματος και δε θα ηθελα να σπαταλησω τζαμπα τοσα χρηματα.

Με τη μεχρι τωρα αναζητηση, εχω καταληξει στο παρακατω ρολοι της seiko (SEIKO Sportura Kinetic Direct Drive).
http://www.oroloi.gr/product_info.php?products_id=9584

Ποια ειναι η γνωμη σας γι' αυτο. Έχετε να μου προτεινετε κατι αλλο παρομοιο; Κάθε προταση και πληροφορια ειναι ευπροσδεκτη.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

kkostas

• Επισκέπτης
Απ: Αγορά ρολογιού γύρω στα 1000€
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 21, 2012, 21:24:34 μμ »
Στέλιο τα λεφτά είναι πολλά.
Αυτό το seiko είναι σίγουρο ότι θα το βαρεθείς πολύ γρήγορα.
Προσωπικά δεν θα το φόραγα και να μου το χαρίζανε.
Για δες και σε longines, hamilton, tissot.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
  • United we stand-Divided we Fall
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 21, 2012, 21:43:36 μμ »
Γεια σου στελιο και καλα ποστ,
Εγω θα σου προτεινα αυτο.... Βινταζιζει πολυ αλλα αξιζει πιστευω σε αυτα τα χρηματα....

Longines legend Diver....

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Καλοκαίρι Μύκονος. Χειμώνας Αράχοβα. Συσκευές Apple. Καφές Starbucks. Δουλειά με μέσον. Κλάμα για την κρίση. Πιο Έλληνας πεθαίνεις.

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 21, 2012, 21:50:49 μμ »
Σας ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις.

Elio5,
να υποθεσω οτι και εσυ εισαι κατα του seiko που ανεφερα παραπανω;

Κωστα,
φανταζομαι πως για να το λες, κατι παραπανω ξερεις. Ωστοσο δεν καταλαβαινω τι ειναι αυτο που "βαριεσαι" σε ενα ρολοι. Εν παση περιπτωση ψαχνω παραλληλα και στις μαρκες που μου ανεφερες, οντως υπαρχουν πολυ ωραια ρολογια και εκει.

αν εχετε να μου προτεινετε κι αλλα συγκεκριμενα μοντελα... καλοδεχουμενα!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 21, 2012, 22:37:33 μμ »
Απο την αναζητηση σε tissot βρηκα τα εξης πολυ ενδιαφεροντα. Τι λετε;;;

(Μου αρεσει το μαυρο... αλλά αν ειναι λιγο μονοτονο ισως προτιμησω αλλο χρωμα. Το εχει δει κανεις απο κοντα;)
http://www.tissot.ch/?mod_collections65/products_653/scroll_/

(Εδω ομως δε μου αρεσει το λουρακι με τις τρυπες, δεν ξερω αν υπαρχει δυνατοτητα αλλαγης λουρακιου)
http://www.tissot.ch/?mod_collections65/products_562/scroll_/

Ο ελβετικος μηχανισμος ελβετιας που λεει είναι καλος; Βλεπω οτι ανεβαζει αρκετα την τιμη. Το 1ο ρολοι με ελβετικο μηχανισμο κανει κοντα στο χιλιαρικο ενω το ιδιο ρολοι με μηχανισμο Quartz ελβετικό χρονογράφο ακριβείας κοστιζει περιπου 500. Ισως βεβαια εχουν κι αλλες διαφορες που δεν εντοπισα ακομα.

Αα, και ποια ειναι η γνωμη σας για το καουτσουκ;

Παιδια sorry για τις πολλες ερωτησεις αλλά θελω να μαθω πριν αγορασω  ;) Νομιζω καταλαβαινετε!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

grecellin

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 21, 2012, 22:42:10 μμ »
Φίλε Στέλιο, καλή, χρυσή η seiko αλλά στην Ευρώπη δεν έρχονται τα "καλά" κομμάτια της και οι τιμές -όσων έρχονται- είναι αρκετά τσιμπημένες. Αν ασχοληθείς λίγο με τα φόρα πιστεύω ότι θα συμφωνήσεις και εσύ.
Για αυτό ακόμα και οι seikάκηδες δύσκολα κάνουμε αγορές των "ευρωπαϊκών" μοντέλων από Ελλάδα ή και Ευρώπη.
Επίσης κατά κανόνα οι φορουμίστες δεν είναι συμβατοί με ρολόγια που δεν είναι μηχανικά. Υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά η γλύκα του μηχανικού ρολογιού δεν μπορεί να αντικατασταθεί με τίποτα. Με τον καιρό ωριμάζουν, δεν γερνάνε.
Από εκεί και πέρα το ρολόι για το οποίο ρωτάς είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα δουλέψει πολλά χρόνια χωρίς πρόβλημα -είχα sportura quartz σαν μοναδικό ρολόι για πολύ καιρό και δεν έχω κανένα παράπονο.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Theminio

• Sr. Member
  • Μάθε μπαλίτσα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 21, 2012, 22:53:33 μμ »
Φίλε Στέλιο, καλή, χρυσή η seiko αλλά στην Ευρώπη δεν έρχονται τα "καλά" κομμάτια της και οι τιμές -όσων έρχονται- είναι αρκετά τσιμπημένες. Αν ασχοληθείς λίγο με τα φόρα πιστεύω ότι θα συμφωνήσεις και εσύ.
Για αυτό ακόμα και οι seikάκηδες δύσκολα κάνουμε αγορές των "ευρωπαϊκών" μοντέλων από Ελλάδα ή και Ευρώπη.
Επίσης κατά κανόνα οι φορουμίστες δεν είναι συμβατοί με ρολόγια που δεν είναι μηχανικά. Υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά η γλύκα του μηχανικού ρολογιού δεν μπορεί να αντικατασταθεί με τίποτα. Με τον καιρό ωριμάζουν, δεν γερνάνε.
Από εκεί και πέρα το ρολόι για το οποίο ρωτάς είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα δουλέψει πολλά χρόνια χωρίς πρόβλημα -είχα sportura quartz σαν μοναδικό ρολόι για πολύ καιρό και δεν έχω κανένα παράπονο.

Τα είπε όλα σε μια παράγραφο ο Κώστας!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος rose

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 21, 2012, 23:05:41 μμ »
Για το seiko υπάρχει και αγγελια στο forum http://www.greekwatchforum.gr/index.php?topic=3674.0
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Κοιμιζει τους παντες...

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 22, 2012, 04:06:25 πμ »
Ήδη εγκατελειψα την ιδεα που ειχα για το seiko. Επομενη λυση μεχρι στιγμης ειναι τα 2 tissot που ανεφερα παραπανω. Αν γνωριζει κανεις οτιδηποτε γι' αυτα θα παρακαλουσα να το αναφερει.

Συνεχιζω την ερευνα σε longines και hamilton.

Για τα tag heuer ποια ειναι η γνωμη σας;;;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

grecellin

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 22, 2012, 10:24:32 πμ »
Νομίζω πως πρέπει πρώτα να σκεφτείς για τι ρολόι ψάχνεις.
Μηχανικό ή μπαταρίας; Τα ρολόγια μπαταρίας είναι κατά κανόνα φθηνότερα, όταν μιλάμε για ίδια ή παραπλήσια μοντέλα.
Κάποια πολυπλοκότητα -όπως ο χρονογράφος- την θεωρείς απαραίτητη;

Οι τρεις εταιρείες, tissot, hamilton και longines ανήκουν στο ίδιο group (swatch) αλλά η εσωτερική κατάταξή τους είναι διαφορετική. Κάτι σαν skoda, VW, audi.

H tag heuer δυστυχώς δεν είναι αυτή που ήταν κάποτε (ανήκει πλέον στη LVMH Moët Hennessy, μαζί με άλλες εξίσου σημαντικές εταιρείες) εξακολουθεί όμως να έχει καλά ρολόγια.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Σεπτέμβριος 22, 2012, 11:22:42 πμ »
Το μηχανικο λειτουργει χωρις μπαταρια;;; Δηλαδη κουρδιζεται;;; Αν δεν υπαρχει καποιο πλεονεκτημα αυτων με τη μπαταρια (υπάρχει;;;;), τοτε θα προτιμουσα να παρω μηχανικο μιας και θα δωσω τοσα χρηματα.

Όσο για το χρονογραφο, δε με απασχολει αν θα εχει ή οχι. Θα ειναι το τελευταιο κριτηριο της επιλογης μου.

Για τα tissot που ανεφερα παραπανω ποια ειναι η γνωμη σας;;;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Σεπτέμβριος 22, 2012, 11:40:18 πμ »
Χμ, διαβασα μερικα πραγματα για τους μηχανισμους κι απ' οτι καταλαβαινω ειναι μεγαλο κεφαλαιο και οι αποψεις διίστανται. Εγω κλίνω πρός μηχανικό, αλλά δεν ειμαι απολυτος. Αν βρω καποιο quartz που μου αρεσει δε θα κολλησω στο μηχανισμο του.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Charilaos

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Σεπτέμβριος 22, 2012, 12:16:25 μμ »
Να συμπληρώσω ότι τα μηχανικά θέλουν κάθε 5 χρόνια service  και ανάλογα με την μάρκα θα έχεις και το αντίστοιχο κόστος!
Φυσικά μπορείς να το παραβλέψεις ρισκάροντας την σωστή λειτουργία ενός μηχανικού των 1000€. Απλά η επισκευή μετά θα σου στοιχίσει σχεδόν την εμπορική αξία του ρολογιού (πάνω - κάτω).
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"Δε ζυγιάζω, δε μετρώ,δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι"
Νίκος Καζαντζάκης

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Σεπτέμβριος 23, 2012, 10:31:15 πμ »
γεια σου συνονοματε καλως ηρθες στο forum.επειδη και εγω ειμαι στην αναζητηση ρολογιου με λιγο μικροτερο ομως bugdet θα σου ελεγα πως με 1000 ευρω ειναι λιγο κατα καποιον τροπο ακυρο να παρεις ρολοι quartz.με αυτα τα λεφτα υπαρχουν υπεροχα μηχανικα ρολογια τα οποια ως προς την κατακσευη τους ειναι ανωτερα απο quartz και εχουν ""υποστει""μεγαλυτερη ανθρωπινη φροντίδα. σιγουρα θα σου προτεινα κατι τετοιο δηλαδη http://www.hamiltonwatch.com/en/gents/khaki/field/officer-auto-chrono/H71716133.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Σεπτέμβριος 23, 2012, 11:38:41 πμ »
Φίλε Στέλιο καλημέρα.
Για τα Tissot που λες παραπάνω είναι αυτόματοι χρονογράφοι με μηχανές ΕΤΑ C01.211 το πρώτο, την πιο νέα πιο οικονομική μηχανή του group (λογικά θα είναι και φθηνότερο) και  ΕΤΑ 7750 το δεύτερο, μία από τις πιο αξιόπιστες μηχανές που μπαίνει σε ρολόγια πολύ ακριβότερα.
Παρατηρώ ότι διαλέγεις από σπορ έως πολύ σπορ ρολόγια. Φαντάζομαι ότι είσαι νέος σε ηλικία, έτσι?
Από τα δυο παραπάνω Tissot, θα σου έλεγα να προτιμήσεις το δεύτερο PRS516 automatic chrono. Είναι πιο κλασικό και διαχρονικό σαν σχέδιο και με καλύτερη μηχανή (ΕΤΑ7750). Επίσης έχει ρίζες από παλαιότερο ιστορικό μοντέλο της Tissot. To λουράκι με τις τρύπες λέγεται racing γιατί και το ρολόι είναι τέτοιου τύπου. Θα δεις όταν το πάρεις ότι στο πίσω μέρος του ρολογιού υπάρχει μέσα από το κρύσταλλο που φαίνεται η μηχανή ένα τιμόνι παλαιού αγωνιστικού αυτοκινήτου! ΓΙ' ΑΥΤΟ,ΜΗΝ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙΣ! ;D

Εναλλακτικά δες και τα Hamilton, σειρά KHAKI (Aviation-Field-Navy). Θα βρεις αρκετά του στυλ που ψάχνεις.

Όταν καταλήξεις σε 3-4, άρχισε τις επισκέψεις στα καταστήματα, φόρα τα ρολόγια που σου αρέσουν στο χέρι σου να τα δεις και ζήτα έκπτωση (~25%+).  ;)

Φιλικά, Ηλίας.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions