Αποστολέας Θέμα: Νέοπας στα μηχανικά ρολόγια με Longines Legend Diver 39mm  (Αναγνώστηκε 81 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vded

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
Χαιρετώ την παρέα, πρώτη μου μηχανικό ρολόι στα 41 μου έτη μετά από πολλά χρόνια με Apple Watches!

Έχω τη χαρά να μοιραστώ μαζί σας το Longines Legend Diver 39mm με anthracite dial L3.764.4.99.6 που απέκτησα χθες!

Θα ήθελα τη βοήθεια σας γιατί μένω επαρχία και δεν έχω πρόσβαση στα δυνατά ωρολογοποιία της Αθήνας.

Τι χρειάζεται να πάρουμε για να αλλάξουμε το μέγεθος του bracelet μόνοι μας;

Για αλλαγή straps βρήκα το Bergeon 6767-F, τι ήθελα και πέρασε το ρολόι στη Longines, μου πρότεινε μερικά straps και τώρα ερωτεύτηκα αυτά τα δύο (για διαφορετικά occasions).

friendly
3
funny
0
like
3
wow
0
Members reacted friendly:
Dante80,mic,Wolf-,
No reactions
Members reacted like:
Wolf-,Dante80,mic,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Dante80

• Members+
  • VIP Member
  • (╯°□°)╯︵ ┻━┻
    • Προφίλ
Απ: Νέοπας στα μηχανικά ρολόγια με Longines Legend Diver 39mm
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 05, 2026, 18:37:48 μμ »
Καλώστονα, για τα πρακτικά να αναφέρω πως επέλεξες λαθος χόμπι.

Πάμε παρακάτω..

Κατά την γνώμη μου το μπρασελέ σε τέτοιο ρολόι το αλλάζεις τζάμπα εκεί που το πήρες και το φοράς εφεξής χωρίς προβλήματα. Δεν αξίζει να αγοράσεις εργαλεία για ένα ρολόι μόνο, και δεν αξίζει επίσης να το γρατσουνίσεις μαθαίνοντας να τα χρησιμοποιείς.

Και τα δύο λουράκια που έβαλες είναι πολύ όμορφα. Έχε υπόψιν σου πάντως πως δεν σε περιορίζει κανένας να χρησιμοποιείς αποκλειστικά αυτά της Longines, μπορείς να πάρεις και να βάλεις ότι θέλεις πάνω, αρκεί να είναι σωστές οι διαστάσεις (στην περίπτωση σου θέλεις με πλάτος 20mm).

Nα το χαρείς, είναι εξαιρετικό!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mic

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούλιος 05, 2026, 21:29:01 μμ »
Πανέμορφο ρολόι, να το χαίρεσαι.  :)  Έκανες μια εντυπωσιακή είσοδο στον χώρο των μηχανικών ρολογιών μ΄αυτό το Longines. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον φίλο Γιώργο ότι δεν πρέπει να ρισκάρεις να

το γρατζουνίζεις αυτό το ρολόι. Πάντως αν πιάνουν τα χέρια σου, αξίζει να προπονηθείς πρώτα με κάποιο άλλο ρολόι που δεν σε πολυνοιάζει. Και το λέω αυτό, γιατί υπάρχουν εργαλειάκια φθηνά και ταπεινά,

που όμως κάνουν άριστη δουλειά αν το ΄χεις με το μαστόρεμα. Δες αυτό εδώ, κινέζικο, φθηνό, αλλά εμένα δεν μ' έχει απογοητεύσει ποτέ. Μιλάμε βέβαια για μπρασελέ που τα links του είναι με pins, τα οποία

σπρώχνεις, απελευθερώνεται το link, το βγάζεις και έτσι μικραίνεις το μπρασελέ. Αν αφαιρούνται με βίδες, δεν ξέρω τι έχει το Longines σου, δεν το έχω δει από κοντά, τότε χρειάζεσαι απλά το κατάλληλο

κατσαβιδάκι, που να ταιριάζει ακριβώς στην συγκεκριμένη βίδα, να μην είναι μικρότερο από την βίδα, γιατί τότε την πληγώνει, αλλά ούτε να είναι μεγαλύτερο, γιατί τότε πληγώνει τον χώρο γύρω από την

βίδα. Λοιπόν δες τις φωτογραφίες αυτού του ταπεινού εργαλείου, που κάνει άριστη δουλειά με τα μπρασελέ με pins. Το βρίσκεις παντού και στο ebay και στο ali και στο shopflix.gr και σε πολλά άλλα μέρη.

Και δεν είναι το μόνο. Υπάρχουν κι άλλα παρεμφερή με τον ίδιο τρόπο λειτουργίας. Όπως βλέπεις έχει 2 ρυθμίσεις. Την στρογγυλή ροδέλα που πάνω κάθεται το μπρασελέ και η οποία ρυθμίζεται κατά ύψος.

Εγώ πάνω σ΄αυτήν για να αποκλείσω την πιθανότητα γρατζουνίσματος, έβαλα ένα τσοχάκι, απ΄αυτά τα καφέ που βάζουμε στα πόδια των καρεκλών. Έτσι το μπρασελέ κάθεται στα μαλακά. Η άλλη ρύθμιση

είναι αυτή δεξιά που βιδώνοντας αυτό το στέλεχος, αυτό μπαίνει στην μικρή τρυπούλα του συγκεκριμένου link του μπρασελέ, που έχεις βάλει απέναντί του, το σπρώχνει και αφαιρείται το pin. Δοκιμάζεις και

αν χρειάζεται να βγεί και άλλο κομμάτι του μπρασελέ, το βγάζεις κι αυτό, μέχρι να έρθει στα μέτρα σου.  :)

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Giorgos_I,
No reactions
Μιχάλης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούλιος 05, 2026, 22:00:45 μμ »
Ωραίος!
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Members reacted friendly:
mic,
No reactions
No reactions
No reactions
Για καφε στο κυλικείο

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούλιος 05, 2026, 22:43:30 μμ »
Νέοπα @vded ,

Ακου προσεκτικά ( ....διάβαζε  ;D ) για να γίνεις παληοσειρά !  ;D

Το "μάζεμα" του μπρασελέ, είναι .......τέχνη.

α. Αν είναι με βιδουλες, θέλεις και loctite για να μην σου φύγει καμμιά βίδα και ψάχνεσαι. Τώρα θα μου πείς, σε όλους μας λειπει μια βίδα, οπότε, ας μην το κάνουμε θέμα.  :D :D :D
β. Αν είναι με σφήνες, μπορεί να έχει διπλή σφήνα, και έχει ΜΟΝΟΝ μία πλευρά από την οποία εξέρχεται, και αντίστροφα, εισέρχεται.

Ταυτόχρονα, μπορεί να έχει και χιτώνια στις αρθρώσεις ( επειδή είναι καλή μάρκα ), ή δεύτερη σφήνα.

Ταυτόχρονα, ΔΕΝ αφαιρούμε ότι μας κατέβει, ειναι συγκεκριμένα τα λινκς που αφαιρούνται. Συνήθως κοντά στην πόρπη - αγκραφα - clasp.

Και σε μια τέτοια περίπτωση, βλέπουμε πόσο μπορεί να μαζευτεί από την πόρπη, αν έχει θέσεις, πόσες, και αν θα το ρυθμίσουμε στην μεσαία, για να ανοιγει λιιιιιιιιγο το καλοκαίρι που πρήζεται το χέρι, ή να το μαζεύουμε τον χειμώνα.

Και φτάνουμε στο ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ !

Ημι-αναφς. Αναφς !

Στην ρύθμιση φροντίζεις η πόρπη να είναι συμμετρική και ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ με την κάσα. Αν δεν είναι, ένα τέτοιο βαρύ ρολόι, θα τείνει ΠΑΝΤΑ να περιστρέφεται, μια και κάσα - πόρπη , δεν αντιστοιχούν στα πλατιά μέρη του καρπού, όπου "κάθονται" σωστά.

Αν δεν ξέρεις και δεν καταλαβαίνεις, ο @mic θα σου εξηγήσει,  ;) αν καταλαβαίνεις, μόλις απέκτησες μια εξειδικευμένη γνώση, και έγινες "σειρά απολύσεως".

Το απολυτήριο έρχεται,
το φέρνουν δυο ελάφια,
και σας φωνάζουν δυνατά,
θα πήξετε πιλάφια.

ΥΓ. Υποθετω ότι το νέοπας είναι εκ του ναυτικού. Αν όχι, τότε .....ψάρακας.. ;D

Και το άσμα μετατρέπεται για ΣΞ.

Απολύομαι ψαρούκλες,
τα μαλλιά μου κάνουν μπούκλες ;)

Καλώς ήρθες

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούλιος 05, 2026, 22:47:30 μμ »
..............
Θα ήθελα τη βοήθεια σας γιατί μένω επαρχία και δεν έχω πρόσβαση στα δυνατά ωρολογοποιία της Αθήνας.

.............

Αν θέλεις, προσδιορίζεις την περιοχή, έχουμε μέλη σε διάφορες πόλεις που μπορεί να έχουν άποψη / υπόδειξη.  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούλιος 05, 2026, 22:59:49 μμ »
Μπορείς να πας βόλτα Αθήνα, ο κύριος Γιώργος,θα μπορούσε να βοηθήσει
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Για καφε στο κυλικείο

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούλιος 05, 2026, 23:03:19 μμ »
Μπορείς να πας βόλτα Αθήνα, ο κύριος Γιώργος,θα μπορούσε να βοηθήσει

....οχι Αθήνα. Θα πρέπει να έρθει Κυκλάδες.

Ειχαμε τους καρχαρίες, τώρα έχουμε και ...........λαγοκέφαλους.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.