Πανέμορφο ρολόι, να το χαίρεσαι.

Έκανες μια εντυπωσιακή είσοδο στον χώρο των μηχανικών ρολογιών μ΄αυτό το Longines. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον φίλο Γιώργο ότι δεν πρέπει να ρισκάρεις να
το γρατζουνίζεις αυτό το ρολόι. Πάντως αν πιάνουν τα χέρια σου, αξίζει να προπονηθείς πρώτα με κάποιο άλλο ρολόι που δεν σε πολυνοιάζει. Και το λέω αυτό, γιατί υπάρχουν εργαλειάκια φθηνά και ταπεινά,
που όμως κάνουν άριστη δουλειά αν το ΄χεις με το μαστόρεμα. Δες αυτό εδώ, κινέζικο, φθηνό, αλλά εμένα δεν μ' έχει απογοητεύσει ποτέ. Μιλάμε βέβαια για μπρασελέ που τα links του είναι με pins, τα οποία
σπρώχνεις, απελευθερώνεται το link, το βγάζεις και έτσι μικραίνεις το μπρασελέ. Αν αφαιρούνται με βίδες, δεν ξέρω τι έχει το Longines σου, δεν το έχω δει από κοντά, τότε χρειάζεσαι απλά το κατάλληλο
κατσαβιδάκι, που να ταιριάζει ακριβώς στην συγκεκριμένη βίδα, να μην είναι μικρότερο από την βίδα, γιατί τότε την πληγώνει, αλλά ούτε να είναι μεγαλύτερο, γιατί τότε πληγώνει τον χώρο γύρω από την
βίδα. Λοιπόν δες τις φωτογραφίες αυτού του ταπεινού εργαλείου, που κάνει άριστη δουλειά με τα μπρασελέ με pins. Το βρίσκεις παντού και στο ebay και στο ali και στο shopflix.gr και σε πολλά άλλα μέρη.
Και δεν είναι το μόνο. Υπάρχουν κι άλλα παρεμφερή με τον ίδιο τρόπο λειτουργίας. Όπως βλέπεις έχει 2 ρυθμίσεις. Την στρογγυλή ροδέλα που πάνω κάθεται το μπρασελέ και η οποία ρυθμίζεται κατά ύψος.
Εγώ πάνω σ΄αυτήν για να αποκλείσω την πιθανότητα γρατζουνίσματος, έβαλα ένα τσοχάκι, απ΄αυτά τα καφέ που βάζουμε στα πόδια των καρεκλών. Έτσι το μπρασελέ κάθεται στα μαλακά. Η άλλη ρύθμιση
είναι αυτή δεξιά που βιδώνοντας αυτό το στέλεχος, αυτό μπαίνει στην μικρή τρυπούλα του συγκεκριμένου link του μπρασελέ, που έχεις βάλει απέναντί του, το σπρώχνει και αφαιρείται το pin. Δοκιμάζεις και
αν χρειάζεται να βγεί και άλλο κομμάτι του μπρασελέ, το βγάζεις κι αυτό, μέχρι να έρθει στα μέτρα σου.