Αποστολέας Θέμα: Misalignment σε Tudor Black Bay 58 GMT 39mm  (Αναγνώστηκε 3256 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jimis

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Απ: Misalignment σε Tudor Black Bay 58 GMT 39mm
« Απάντηση #30 στις: Δεκέμβριος 02, 2025, 11:19:26 πμ »
Παρακολουθώντας ένα video για το Tudor BB58 GMT στο youtube από έναν πολύ γνωστό τύπο που ασχολείται με τα ρολόγια (Teddy Baldassarre) ο οποίος έκανε παρουσίαση ουσιαστικά του ρολογιού έπεσε το μάτι μου εννοείται στο φλέγοντα σημεία που αντιμετωπίζει πρόβλημα το δικό μου.
Και αυτό που διαπίστωσα είναι πως και αυτό που παρουσιάζει αυτός έχει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα!

Και τώρα δεν ξέρω τι να σκεφτώ. Υπάρχει περίπτωση η Tudor να έχει συστημικό λάθος στην παραγωγή του συγκεκριμένου μοντέλου και να μην το έχει πάρει χαμπάρι?

Υπήρχε το σφάλμα σε κάποιες αρχικές παρτίδες…το είδε και το διόρθωσε μεταγενέστερα?

Ή είναι τέτοια η τύχη μου που βρέθηκε ρολόι με το συγκεκριμένο ψεγάδι στα χέρια μου αλλά και στα χέρια ενός πασίγνωστου παγκοσμίου προσώπου που ασχολείται με τα ρολόγια?

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Makis2020

• Sr. Member
  • 2020 ξεκίνησα το χόμπυ
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Δεκέμβριος 02, 2025, 12:46:30 μμ »
Απορία: Αυτός το παρατηρεί στο βίντεο; (συγγνώμη, αλλά βαριέμαι να το δω)

Καλή τύχη και από μένα με την περιπέτειά σου.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jimis

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Δεκέμβριος 02, 2025, 12:56:49 μμ »
Απορία: Αυτός το παρατηρεί στο βίντεο; (συγγνώμη, αλλά βαριέμαι να το δω)

Καλή τύχη και από μένα με την περιπέτειά σου.

Όχι δεν το παρατηρεί ούτε αναφέρει κάτι.
Πχ στο 2:27 φαίνεται ξεκάθαρα θεωρώ.
Εντωμεταξύ κάθισα και είδα και άλλα video στο youtube από άτομα που έχουν πολλούς subscribers και αμέτρητα views και το παρατήρησα και σε άλλα ρολόγια.
Δεν ξέρω...τι να πω...στο τέλος θα πιστέψω οτι η Tudor το έκανε επίτηδες..έτσι από άποψη!!!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος rpdrummer

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Δεκέμβριος 02, 2025, 13:06:07 μμ »
Μιας και είχα πρόβλημα σε lume σε black bay 36 θα απαντήσω οτι η εταιρεία δε μου επισκεύασε το ελάττωμα διότι δεν το θεώρησε ως τέτοιο.

Ελπίζω να βγάλεις άκρη.

Sent from my SM-S936B using Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Makis2020

• Sr. Member
  • 2020 ξεκίνησα το χόμπυ
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Δεκέμβριος 02, 2025, 13:14:52 μμ »
Όχι δεν το παρατηρεί ούτε αναφέρει κάτι.
Πχ στο 2:27 φαίνεται ξεκάθαρα θεωρώ.
Εντωμεταξύ κάθισα και είδα και άλλα video στο youtube από άτομα που έχουν πολλούς subscribers και αμέτρητα views και το παρατήρησα και σε άλλα ρολόγια.
Δεν ξέρω...τι να πω...στο τέλος θα πιστέψω οτι η Tudor το έκανε επίτηδες..έτσι από άποψη!!!
Ναι, δεν αμφισβητώ ότι υπάρχει το θέμα. Απλά απορώ τι ακριβώς κοιτάνε αυτοί oι youtubers στα reviews.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jimis

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Δεκέμβριος 02, 2025, 13:28:38 μμ »
Ναι, δεν αμφισβητώ ότι υπάρχει το θέμα. Απλά απορώ τι ακριβώς κοιτάνε αυτοί oι youtubers στα reviews.

Φαντάζομαι οι περισσότεροι από αυτούς με 500k-1M subscribers κάνουν απλά μια παρουσίαση του εκάστωτε ρολογιού με πολλές και διάφορες σάλτσες ώστε να προωθηθεί το προιόν σε όσο το δυνατόν ευρύτερο κοινό.
Το πιο πιθανό είναι να λαμβάνουν και κάποια αμοιβή από την εκάστωτε εταιρεία σε χρήμα ή σε προιόν για τα καλά τους λόγια (ασχέτως αν παρουσιάζονται σαν ανεξάρτητοι και αμερόληπτοι).
Δεν θα ήταν αρεστό στις εταιρείες να βγαίνει κάποιος και να λέει με το που κυκλοφόρησε το καινούργιο ρολόι της ότι έχει το ένα και το άλλο πρόβλημα!
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Makis2020,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Badass Gentleman

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Δεκέμβριος 02, 2025, 19:44:24 μμ »
Badass, χωρίς να θέλω να ειρωνευτώ, υπάρχει κάποιος οδηγός ελέγχου ενός καινούριου, αφόρετου luxury ρολογιού;

Θέλω να πω είσαι μέσα στο μαγαζί. Έχεις μπει με σκοπό να ακουμπήσεις το πακέτο. Θα έχεις πάει με τη λούπα; Θα αρχίσεις να ψαχουλεύεις το μπρασελέ, να παρατηρήσεις το κούμπωμα, το clasp αν ανοίγει κλείνει σωστά; Αν είναι λάσκα το μπρασελέ; Αν υπάρχει κάποια γρατζουνιά στην κάσα, στο κρύσταλλο; Αν υπάρχει misalignment στο dial; Αν αλλάζει και πώς η ημερομηνία με το date wheel; Αν κρατάει χρονομετρία εντός προδιαγραφών; Και ίσως κι άλλα που δεν μου έρχονται τώρα στο μυαλό.

Και όλα αυτά μέσα σε ένα μαγαζί με φώτα ακατάλληλα για τέτοιους ελέγχους, με κόσμο να μπαινοβγαίνει κλπ...

Αυτά που υποτίθεται θα πρέπει να ελέγξεις θα έπρεπε να είχαν ελεγχθεί από τον κατασκευαστή. Ή μήπως αυτούς τους ελέγχους να έκανε το ίδιο το μαγαζί; Θα τους έκανε; Δεν υπάρχει περίπτωση!
Οπότε εγώ δεν πληρώνω ένα σκασμό χρήματα για να πάρω ένα προϊόν υψηλής ποιότητας; Δεν πληρώνω για τους ελέγχους που θα έπρεπε να έχουν γίνει;

Εγώ ξέρω ότι ένα μαγαζί που πουλάει τέρμα luxury προϊόντα όταν μετά την αγορά του γυρίσουν το ρολόι χωρίς φθορές που μπορεί να προήλθαν από κακή χρήση (ανοιχτή κορώνα, κλπ), τότε λοιπόν το κάνεις γαργάρα, δέχεσαι ευγενικά και όμορφα την αστοχία του κατασκευαστή, ζητάς συγγνώμη για το inconvenience όπως λένε και προχωράς σε αντικατάσταση ή επισκευή. Και έχεις ευτυχισμένο πελάτη και όνομα στην αγορά χωρίς σκιές στη φήμη σου.

Κάνω λάθος;
Μπορεί και να κάνω. Αλλά έχω άδικο σε όσα λέω παραπάνω;

Ρε σεις πλάκα μου κάνετε?
Δηλαδή εσεις μπαίνετε σε ένα μαγαζί λέτε θέλω το τάδε ρολοι,δεν το δοκιμάζετε αν κάθετε καλά η σας αρέσει,το παίρνετε σφραγισμένο κ φεύγετε.
Όσοι πανε ρολογοτσαρκες βγάζουν 15 φωτογραφίες το κάθε ρολοι που δοκιμάζουν.
Τωρα τι αλλαζει όταν πάτε για αγορά δεν ξέρω.
Προσωπικά πάντα κοιτάω το ρολοι που θα αγοράσω,πέρσι που είχα πάει για αγορά ρολογιού εντόπισα γρατζουνιά στους δείκτες επειδή το κουνησα δεξιά αριστερά κατω απ το ακατάλληλο φως,ο άλλος εβγαλε την λουπα για να το δει.
Δεν λέω ότι θα δω τα πάντα αλλά 5 πράγματα τα βλεπω.
Ναι,κοιτάω αν λειτουργεί σωστά,αν κουρδίζει όπως πρέπει,αν αλλάζει η ημερομηνία κτλ.
Γιατί αυτά μετα μπορεί να σου πουν ότι τα έκανες εσύ,πχ άλλαξες την ημερομηνία στις λάθος ώρες.
Δεν λέω να σκάσεις με timegrapher κ να μετράς χρόνους.
Πως δεν βλέπει κάποιος ένα στραβό καντράν δεν μπορώ να το καταλάβω.
Ναι οφείλει να στο αλλάξει για μενα,αλλά άμα σου πει μετά ειναι μεσα στα tolerances που έχουμε,έλα να με βρεις μετα.
Η omega πχ έχει 30εκατοστα tolerance.
Σου λέει άμα δεν φαίνεται με γυμνό μάτι στα 30εκ,δεν το αναγνωρίζουν.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
«Παντού υπάρχει νόμος, στα ρολογια όχι όμως...» 

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Δεκέμβριος 02, 2025, 20:14:50 μμ »
Badass, χωρίς να θέλω να ειρωνευτώ, υπάρχει κάποιος οδηγός ελέγχου ενός καινούριου, αφόρετου luxury ρολογιού;

Θέλω να πω είσαι μέσα στο μαγαζί. Έχεις μπει με σκοπό να ακουμπήσεις το πακέτο. Θα έχεις πάει με τη λούπα; Θα αρχίσεις να ψαχουλεύεις το μπρασελέ, να παρατηρήσεις το κούμπωμα, το clasp αν ανοίγει κλείνει σωστά; Αν είναι λάσκα το μπρασελέ; Αν υπάρχει κάποια γρατζουνιά στην κάσα, στο κρύσταλλο; Αν υπάρχει misalignment στο dial; Αν αλλάζει και πώς η ημερομηνία με το date wheel; Αν κρατάει χρονομετρία εντός προδιαγραφών; Και ίσως κι άλλα που δεν μου έρχονται τώρα στο μυαλό.

Και όλα αυτά μέσα σε ένα μαγαζί με φώτα ακατάλληλα για τέτοιους ελέγχους, με κόσμο να μπαινοβγαίνει κλπ...

Αυτά που υποτίθεται θα πρέπει να ελέγξεις θα έπρεπε να είχαν ελεγχθεί από τον κατασκευαστή. Ή μήπως αυτούς τους ελέγχους να έκανε το ίδιο το μαγαζί; Θα τους έκανε; Δεν υπάρχει περίπτωση!
Οπότε εγώ δεν πληρώνω ένα σκασμό χρήματα για να πάρω ένα προϊόν υψηλής ποιότητας; Δεν πληρώνω για τους ελέγχους που θα έπρεπε να έχουν γίνει;

Εγώ ξέρω ότι ένα μαγαζί που πουλάει τέρμα luxury προϊόντα όταν μετά την αγορά του γυρίσουν το ρολόι χωρίς φθορές που μπορεί να προήλθαν από κακή χρήση (ανοιχτή κορώνα, κλπ), τότε λοιπόν το κάνεις γαργάρα, δέχεσαι ευγενικά και όμορφα την αστοχία του κατασκευαστή, ζητάς συγγνώμη για το inconvenience όπως λένε και προχωράς σε αντικατάσταση ή επισκευή. Και έχεις ευτυχισμένο πελάτη και όνομα στην αγορά χωρίς σκιές στη φήμη σου.

Κάνω λάθος;
Μπορεί και να κάνω. Αλλά έχω άδικο σε όσα λέω παραπάνω;

Οχι, δεν έχεις άδικο. Δεν μπορείς μέσα στο μαγαζί να αμφισβητήσεις το προϊόν που σου πουλάει και επιπλέον, όταν και το αγαθό είναι φιρμάτο.
Θα σε πετάξουν έξω και δικαίως.

Σημ. Ξέχασες στους ελέγχους ότι αν είναι και χρυσό, θα πρέπει να έχεις και το χημικό σετ μαζί, να ελέγξεις και τα καράτια.  ;)

friendly
0
funny
1
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
jimis,
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Δεκέμβριος 02, 2025, 20:21:50 μμ »
.............
Υπήρχε το σφάλμα σε κάποιες αρχικές παρτίδες…το είδε και το διόρθωσε μεταγενέστερα?
.............

Αν υπήρχε σφάλμα και το αναγνώρισαν και το διόρθωσαν, έχεις ήδη ένα δεδομένο. Σε αυτό να βασιστείς.

Ειχες καμμιά εξέλιξη ?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος μεταλας

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Δεκέμβριος 02, 2025, 20:27:42 μμ »
Στην σημερινη ρολογοτσαρκα το φορεσα και αυτο.
Ειναι απιστευτα ομορφο ρολοι παντως.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
ΝΙΨΟΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΜΗ ΜΟΝΑΝ ΟΨΙΝ

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Δεκέμβριος 02, 2025, 20:28:30 μμ »
Τι λέτε σήμερα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Δεκέμβριος 02, 2025, 20:37:38 μμ »
Τι λέτε σήμερα

...συμπληρώνουμε αυτά που είπαμε χθές.  ;)

Προσπαθούμε να δώσουμε δύναμη στον φίλο μας @jimis για να λύσει το πρόβλημά του.

Συμπαράσταση χρειάζεται. Και ιδέες.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος rpdrummer

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Δεκέμβριος 02, 2025, 20:56:46 μμ »
Θα θέλουν καμιά βδομάδα για να απαντήσουν ανάλογα τον φόρτο εργασίας.

Sent from my SM-S936B using Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Badass Gentleman

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Δεκέμβριος 02, 2025, 21:09:12 μμ »
Οχι, δεν έχεις άδικο. Δεν μπορείς μέσα στο μαγαζί να αμφισβητήσεις το προϊόν που σου πουλάει και επιπλέον, όταν και το αγαθό είναι φιρμάτο.
Θα σε πετάξουν έξω και δικαίως.

Σημ. Ξέχασες στους ελέγχους ότι αν είναι και χρυσό, θα πρέπει να έχεις και το χημικό σετ μαζί, να ελέγξεις και τα καράτια.  ;)

Σιγά μην σου κάνουν κ φάλαγγα.
Φοβερη φίρμα,γελάει το μισό ίντερνετ με τα ελαττωματικα ρολόγια.
Με ολο  τον σεβασμό  το θέμα με την αμφισβήτηση ειναι τουλάχιστον αστείο.
Εδώ έχουμε μέλος που είχε ελαττωματική luminova κ οι φιρματοι σφυριξαν αδιάφορα.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
dsmlogger,
No reactions
«Παντού υπάρχει νόμος, στα ρολογια όχι όμως...» 

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Δεκέμβριος 02, 2025, 21:21:37 μμ »
Σιγά μην σου κάνουν κ φάλαγγα.
Φοβερη φίρμα,γελάει το μισό ίντερνετ με τα ελαττωματικα ρολόγια.
Με ολο  τον σεβασμό  το θέμα με την αμφισβήτηση ειναι τουλάχιστον αστείο.
Εδώ έχουμε μέλος που είχε ελαττωματική luminova κ οι φιρματοι σφυριξαν αδιάφορα.

Εδώ, θα συμφωνήσω μαζί σου. Εχουν βγεί πολλά, που θα ήταν "παιδικές ασθένειες" σε μια νεο-ιδρυθείσα, αλλά όταν από πίσω έχει την μαμά, ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ !

Η θεωρία στον ποιοτικό τομεα - management, έχει δύο άκρα.

ή ακολουθείς αυστηρό πρόγραμμα ποιοτικού και όλα είναι τέλεια, οπότε ΔΕΝ έχεις τμήμα παραπόνων, το προσωπικό είναι στον Π.Ε. Αλλά το χρεώνεις στην τιμή. Αυτό ειδικά ισχύει αν το "αγαθό" στηρίζει ή από αυτό εξαρτάται ανθρώπινη ζωή.

ή απλώς τα αμολάς με έναν τυπικό έλεγχο, και απασχολείς πολλους στο τμήμα παραπόνων / επισκευών.  :D :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.