Badass, χωρίς να θέλω να ειρωνευτώ, υπάρχει κάποιος οδηγός ελέγχου ενός καινούριου, αφόρετου luxury ρολογιού;
Θέλω να πω είσαι μέσα στο μαγαζί. Έχεις μπει με σκοπό να ακουμπήσεις το πακέτο. Θα έχεις πάει με τη λούπα; Θα αρχίσεις να ψαχουλεύεις το μπρασελέ, να παρατηρήσεις το κούμπωμα, το clasp αν ανοίγει κλείνει σωστά; Αν είναι λάσκα το μπρασελέ; Αν υπάρχει κάποια γρατζουνιά στην κάσα, στο κρύσταλλο; Αν υπάρχει misalignment στο dial; Αν αλλάζει και πώς η ημερομηνία με το date wheel; Αν κρατάει χρονομετρία εντός προδιαγραφών; Και ίσως κι άλλα που δεν μου έρχονται τώρα στο μυαλό.
Και όλα αυτά μέσα σε ένα μαγαζί με φώτα ακατάλληλα για τέτοιους ελέγχους, με κόσμο να μπαινοβγαίνει κλπ...
Αυτά που υποτίθεται θα πρέπει να ελέγξεις θα έπρεπε να είχαν ελεγχθεί από τον κατασκευαστή. Ή μήπως αυτούς τους ελέγχους να έκανε το ίδιο το μαγαζί; Θα τους έκανε; Δεν υπάρχει περίπτωση!
Οπότε εγώ δεν πληρώνω ένα σκασμό χρήματα για να πάρω ένα προϊόν υψηλής ποιότητας; Δεν πληρώνω για τους ελέγχους που θα έπρεπε να έχουν γίνει;
Εγώ ξέρω ότι ένα μαγαζί που πουλάει τέρμα luxury προϊόντα όταν μετά την αγορά του γυρίσουν το ρολόι χωρίς φθορές που μπορεί να προήλθαν από κακή χρήση (ανοιχτή κορώνα, κλπ), τότε λοιπόν το κάνεις γαργάρα, δέχεσαι ευγενικά και όμορφα την αστοχία του κατασκευαστή, ζητάς συγγνώμη για το inconvenience όπως λένε και προχωράς σε αντικατάσταση ή επισκευή. Και έχεις ευτυχισμένο πελάτη και όνομα στην αγορά χωρίς σκιές στη φήμη σου.
Κάνω λάθος;
Μπορεί και να κάνω. Αλλά έχω άδικο σε όσα λέω παραπάνω;
Ρε σεις πλάκα μου κάνετε?
Δηλαδή εσεις μπαίνετε σε ένα μαγαζί λέτε θέλω το τάδε ρολοι,δεν το δοκιμάζετε αν κάθετε καλά η σας αρέσει,το παίρνετε σφραγισμένο κ φεύγετε.
Όσοι πανε ρολογοτσαρκες βγάζουν 15 φωτογραφίες το κάθε ρολοι που δοκιμάζουν.
Τωρα τι αλλαζει όταν πάτε για αγορά δεν ξέρω.
Προσωπικά πάντα κοιτάω το ρολοι που θα αγοράσω,πέρσι που είχα πάει για αγορά ρολογιού εντόπισα γρατζουνιά στους δείκτες επειδή το κουνησα δεξιά αριστερά κατω απ το ακατάλληλο φως,ο άλλος εβγαλε την λουπα για να το δει.
Δεν λέω ότι θα δω τα πάντα αλλά 5 πράγματα τα βλεπω.
Ναι,κοιτάω αν λειτουργεί σωστά,αν κουρδίζει όπως πρέπει,αν αλλάζει η ημερομηνία κτλ.
Γιατί αυτά μετα μπορεί να σου πουν ότι τα έκανες εσύ,πχ άλλαξες την ημερομηνία στις λάθος ώρες.
Δεν λέω να σκάσεις με timegrapher κ να μετράς χρόνους.
Πως δεν βλέπει κάποιος ένα στραβό καντράν δεν μπορώ να το καταλάβω.
Ναι οφείλει να στο αλλάξει για μενα,αλλά άμα σου πει μετά ειναι μεσα στα tolerances που έχουμε,έλα να με βρεις μετα.
Η omega πχ έχει 30εκατοστα tolerance.
Σου λέει άμα δεν φαίνεται με γυμνό μάτι στα 30εκ,δεν το αναγνωρίζουν.