Αποστολέας Θέμα: Misalignment σε Tudor Black Bay 58 GMT 39mm  (Αναγνώστηκε 3233 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jimis

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Misalignment σε Tudor Black Bay 58 GMT 39mm
« στις: Δεκέμβριος 01, 2025, 14:18:56 μμ »
Καλησπέρα. Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας και να μου πείτε τη άποψή σας για το παρακάτω θέμα.

Προχτές Παρασκευή απόγευμα έγινα κάτοχος ενός Tudor Black Bay 58 GMT 39mm (m7939g1a0nru-0001). Η αγορά έγινε από πολύ γνωστό κατάστημα (Λεωφ.Κηφισίας & Εθν.Αντιστάσεως) στην περιοχή του Ψυχικού.

Το συγκεκριμένο ρολόι λόγω τιμής και λόγω της ομορφιάς του ήταν ένα grail watch για μένα. Αγοράστηκε ταυτόχρονα το συγκεκριμένο ρολόι καθώς και ένα Tudor Ranger 36mm (m79930-0007) σε μπεζ για μία φίλη μου.

Αφού αγοράστηκαν τα ρολόγια πήγα με την φίλη μου σε μια καφετέρια και καθώς περιεργαζόμουν το καινούργιο μου ρολόι παρατήρησα πως έχει λάθος τοποθέτηση (misalignment) στο ορθογωνικό σημάδι των 6 αλλά και λιγότερο στο τριγωνικό σημάδι των 12.

Εκείνη την στιγμή και επειδή βρισκόμουν μακριά από το μαγαζί για να γυρίσω ξανά πίσω, τους κάλεσα τηλεφωνικώς και τους ανέφερα το πρόβλημα που παρατήρησα και τους είπα πως θα μεταβώ την επόμενη μέρα Σάββατο από το κατάστημα.

Την επόμενη το πρωί πήγα από το κατάστημα και ανέφερα στον υπεύθυνο του καταστήματος το πρόβλημα που εντόπισα στο ρολόι. Αυτός το περιεργάστηκε λιγάκι και μου είπε πως δεν παρατηρεί κάτι. Του ζήτησα να το κοιτάξει πιο ενδελεχώς και ίσως να χρησιμοποιήσει και ‘’λούπα’’ για να το δει καλύτερα (κάτι που θεωρώ θα έπρεπε να το κάνει εξ’ αρχής χωρίς την δικιά μου προτροπή). Μόλις το κοίταξε με την λούπα μου είπε ότι τελικά το εντόπισε αλλά δεν θεωρεί ότι είναι κάτι σημαντικό. Μάλιστα μου είπε και δικαιολογίες του τύπου ‘’αυτά τοποθετούνται πιθανώς με το χέρι και γι’ αυτό μπορεί να υπάρχει αυτή η απόκλιση’’. Αφήνω ασχολίαστη την συγκεκριμένη δικαιολογία υποτίθεται κάποιου γνώστη του αντικειμένου. Μιλάμε για ωρολογοποιία και μάλιστα όχι για κάποιο φθηνό μοντέλο και έχουμε να κάνουμε με δέκατα και εκατοστά του χιλιοστού.

Εντέλει αφού επέμεινα και του είπα πως πέρα από εμένα το είδαν και άλλοι το συγκεκριμένο πρόβλημα και μάλιστα με γυμνό μάτι, πως εφόσον το έχω παρατηρήσει δεν γίνεται να το ‘’ξε-δω’’, πως θεωρώ ανεπίτρεπτο για ρολόι της τάξης των 5.000€ να έχει τέτοιο θέμα ενώ το orient που φορούσα των 300€ είναι στην ‘’πένα’’, του ζήτησα να σταλεί για ΄έλεγχο στο πλαίσιο της εγγύησής του.
Αφού συμπλήρωσε τα χαρτιά για να σταλεί για έλεγχο μου ανάφερε το επίσης απαράδεκτο για εμένα, πως μπορεί να σταλεί, να ελεγχθεί αλλά η Tudor να θεωρήσει ότι είναι κάτι ήσσονος σημασίας όποτε να μην προχωρήσει σε διόρθωση-αλλαγή. Αφού του είπα πως δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτώ να κρατήσω ολοκαίνουργιο ρολόι με κατασκευαστικό σφάλμα, άφησε να εννοηθεί πως σε περίπτωση που η Tudor δεν προβεί σε διόρθωση-αλλαγή θα μπορέσουμε να το διευθετήσουμε διαφορετικά το ζήτημα.

Εν κατακλείδι είναι δικό μου σφάλμα που δεν κοίταξα το ρολόι πιο ενδελεχώς κατά την διάρκεια της αγοράς του και να μην το έπαιρνα καθόλου. Αλλά με παρέσυρε η χαρά της απόκτησης και δυστυχώς δεν το έκανα.

Είχα ακούσει και διαβάσει για θέματα με misalignment σε Tudor αλλά πίστευα είχαν λυθεί προ πολλού.

Έχει κάνεις παρόμοια εμπειρία?

Και αν ναι πως το είχε χειριστεί και ποια ήταν η ανταπόκριση από την Tudor?

*Συγνώμη αν σας κούρασα με το κείμενο ‘’σεντόνι’’ αλλά καταλαβαίνεται πως εκεί που έχεις την χαρά απόκτησης ενός ρολογιού που ήθελες πολύ, να συμβαίνει κάτι τέτοιο και να τρως ‘’ξενέρα’’ που δεν μπορείς να το φοράς και να το χαρείς.

friendly
0
funny
0
like
1
wow
1
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Dante80,
Members reacted wow:
Dante80,

Αποσυνδεδεμένος Dante80

• Members+
  • VIP Member
  • (╯°□°)╯︵ ┻━┻
    • Προφίλ
Απ: Misalignment σε Tudor Black Bay 58 GMT 39mm
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 01, 2025, 14:55:02 μμ »
Να σε προετοιμάσω λίγο ψυχολογικά, την στιγμή που η αγορά έγινε στο μαγαζί και όχι online δεν έχεις κανένα απολύτως νομικό δικαίωμα υπαναχώρησης.

Δηλαδή, αυτή την στιγμή επαφίεσαι αποκλειστικά πάνω στο αν θεωρήσει η Tudor το ελάττωμα ως μείζονος σημασίας που χρήζει αλλαγής/διόρθωσης. Αυτό δεν το θέτεις ή κρίνεις εσύ. Το κρίνουν αυτοί αποκλειστικά.

Σε δεύτερο χρόνο, επαφίεσαι στο κατά πόσο ο καταστηματάρχης θα θέλει να σε καλύψει στην περίπτωση που η Tudor δεν προβεί σε αλλαγή/διόρθωση. Δλδ κατά πόσο θα επιλέξει να πηδήξει τον επόμενο αγοραστή, πασάροντας το δικό σου ρολόι σε αυτόν, ή κατά πόσο θα επιλέξει να φάει το κόστος του να σου αντικαταστήσει το ρολόι και να χάσει την σχετική αξία σε μελλοντική πώληση ως προ-ιδιόκτητο, μεταχειρισμένο ή ελαττωματικό.

Είναι πραγματικά μεγάλη η ξενέρα σε μια τέτοια περίπτωση, ειδικά αν έχεις δώσει τόσα πολλά λεφτά για ένα στόχο που κυνηγάς καιρό, σε καταλαβαίνω. Ελπίζω να έχει αίσιο τέλος η ιστορία σου, και περιμένουμε updates ώστε να μπορέσουμε και να κρίνουμε την απόκριση εταιρίας και καταστήματος σε ένα τέτοιο περιστατικό.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jimis

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 01, 2025, 15:39:47 μμ »
Θα είναι εξοργιστικό αν δεν αποδεχθούν το κατασκευαστικό σφάλμα.
Μιλάμε για την τέχνη της ωρολογοποιίας...μιλάμε για διαστάσεις και ανοχές υποπολλαπλάσιες του χιλιοστού...
Αν είναι έτσι ας τα παρατήσουν και ας ξεκινήσουν να κατασκευάζουν εκσκαφτικά μηχανήματα!!!

Ελπίζω να καταφέρω να βγάλω άκρη και να έχει αίσιο τέλος η υπόθεση.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Badass Gentleman

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 01, 2025, 16:04:27 μμ »
Βασικά έπρεπε να το έχεις δει όπως ο ίδιος είπες.
Αν δεις προσεκτικά ειναι σχεδόν όλα τα στοιχεία που έχουν αποκλίσεις.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
«Παντού υπάρχει νόμος, στα ρολογια όχι όμως...» 

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• Sr. Member
    • Προφίλ
    • Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 01, 2025, 19:32:29 μμ »
Kατά τα άλλα η TUDOR είναι luxury με ποιότητα Rolex  ???
Kαλό κουράγιο κι ελπίζω όλα να πάνε καλά
friendly
0
funny
2
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
Beastaras,pugman,
No reactions
No reactions
Γιώργος - ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 01, 2025, 19:51:54 μμ »
Όχι,δα!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 01, 2025, 20:50:14 μμ »
Kατά τα άλλα η TUDOR είναι luxury με ποιότητα Rolex  ???
Kαλό κουράγιο κι ελπίζω όλα να πάνε καλά

Αστοχίες συμβαίνουν παντού.
Το θέμα ειναι η εταιρεία να δίνει λύσεις.
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Dante80,SHMAIOFOROS,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jimis

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Δεκέμβριος 01, 2025, 21:12:12 μμ »
Αστοχίες συμβαίνουν παντού.
Το θέμα ειναι η εταιρεία να δίνει λύσεις.

Αυτό ελπίζω και εγώ. Γιατί είναι κάτι το οποίο φαίνεται με γυμνό μάτι και δεν ξέρω πως μπορεί να θεωρηθεί ως σφάλμα εντός  ανεκτών ορίων.
Η αλλαγή με ένα νέο ορθό dial από την μεριά της εταιρείας δεν νομίζω ότι κοστίζει τόσο πολύ ούτε σε χρόνο, ούτε σε χρήμα. Και έτσι κερδίζεις και τους "πελάτες" σου!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Δεκέμβριος 01, 2025, 21:12:25 μμ »
Ακριβώς αυτό
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος baller

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Δεκέμβριος 01, 2025, 21:17:29 μμ »

Αυτό ελπίζω και εγώ. Γιατί είναι κάτι το οποίο φαίνεται με γυμνό μάτι και δεν ξέρω πως μπορεί να θεωρηθεί ως σφάλμα εντός  ανεκτών ορίων.
Η αλλαγή με ένα νέο ορθό dial από την μεριά της εταιρείας δεν νομίζω ότι κοστίζει τόσο πολύ ούτε σε χρόνο, ούτε σε χρήμα. Και έτσι κερδίζεις και τους "πελάτες" σου!!!
Έτσι είναι. Πάντως στη χειρότερη υπάρχουν άραγε διαθέσιμα καινούργια dial ώστε να αγοράσεις ένα και να το αλλάξεις; Είτε στο επίσημο σέρβις είτε σε ιδιώτη τεχνίτη. Ρωτάω γιατί δεν ξέρω καθόλου από τέτοιες εταιρείες.

Ελπίζω πάντως να πάνε όλα καλά.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jimis

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Δεκέμβριος 01, 2025, 21:25:14 μμ »
Έτσι είναι. Πάντως στη χειρότερη υπάρχουν άραγε διαθέσιμα καινούργια dial ώστε να αγοράσεις ένα και να το αλλάξεις; Είτε στο επίσημο σέρβις είτε σε ιδιώτη τεχνίτη. Ρωτάω γιατί δεν ξέρω καθόλου από τέτοιες εταιρείες.

Ελπίζω πάντως να πάνε όλα καλά.

Ευχαριστώ πολύ! Από το στόμα σου και στου Θεού τ' αυτί...
Αν πάρω αρνητική απάντηση σίγουρα θα το ψάξω και αυτό. Αλλά θα πρέπει να γίνει στο επίσημο σέρβις μιας και έχει 5 χρόνια εγγύηση και είναι κρίμα να χαθεί επειδή ανοίχτηκε το ρολόι από άλλον.
Βέβαια εκεί θα νιώσω 2 φορές μα@#*ας μιας και θα τους πληρώσω δίπλα!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος dsmlogger

• Jr. Member
  • *
  • "When in doubt, get the Seiko"
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Δεκέμβριος 01, 2025, 21:41:28 μμ »
Κρίμα, μακάρι να δωθεί λύση από το επίσημο Service

Μην κρίνεις τόσο σκληρά τον εαυτό σου που δεν το είδες. Αλίμονο αν ο πελάτης/καταναλωτής θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο για κατασκευαστικές αστοχίες.
Η ευθύνη του κατασκευαστή που βρίσκεται σε αυτή την περίπτωση?

Αν δεν το είχες ηδη στείλει πίσω για έλεγχο, θα σου έλεγα να ασκούσες το δικαίωμα υπαναχώρησης που περιγράφεται εδώ:
https://www.gov.gr/sdg/consumer-rights/consumer-rights-and-guarantees/general/right-of-cancellation

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος baller

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Δεκέμβριος 01, 2025, 21:46:27 μμ »
Ευχαριστώ πολύ! Από το στόμα σου και στου Θεού τ' αυτί...
Αν πάρω αρνητική απάντηση σίγουρα θα το ψάξω και αυτό. Αλλά θα πρέπει να γίνει στο επίσημο σέρβις μιας και έχει 5 χρόνια εγγύηση και είναι κρίμα να χαθεί επειδή ανοίχτηκε το ρολόι από άλλον.
Βέβαια εκεί θα νιώσω 2 φορές μα@#*ας μιας και θα τους πληρώσω δίπλα!!!
Σίγουρα, σε καταλαβαίνω. Θα είναι η έσχατη λύση.

Λίγο άσχετη ερώτηση αλλά με την ευκαιρία: υπάρχει ασφαλής τρόπος να καταλάβουν αν το ρολόι έχει ανοιχτεί;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Δεκέμβριος 01, 2025, 21:46:37 μμ »
Κρίμα, μακάρι να δωθεί λύση από το επίσημο Service

Μην κρίνεις τόσο σκληρά τον εαυτό σου που δεν το είδες. Αλίμονο αν ο πελάτης/καταναλωτής θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο για κατασκευαστικές αστοχίες.
Η ευθύνη του κατασκευαστή που βρίσκεται σε αυτή την περίπτωση?

Αν δεν το είχες ηδη στείλει πίσω για έλεγχο, θα σου έλεγα να ασκούσες το δικαίωμα υπαναχώρησης που περιγράφεται εδώ:
https://www.gov.gr/sdg/consumer-rights/consumer-rights-and-guarantees/general/right-of-cancellation
Δεν ισχύει αυτό,το αγόρασε εντός καταστήματος,ο ίδιος.
Μπορούσε να κάνει έλεγχο πριν την αγορά.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
dsmlogger,
No reactions

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Δεκέμβριος 01, 2025, 21:52:07 μμ »
Σίγουρα, σε καταλαβαίνω. Θα είναι η έσχατη λύση.

Λίγο άσχετη ερώτηση αλλά με την ευκαιρία: υπάρχει ασφαλής τρόπος να καταλάβουν αν το ρολόι έχει ανοιχτεί;

Από ότι ξέρω δεν εχουν κάποιο seal σαν το red dot της ω.
Αλλά δεν υπάρχει λόγος,το πιο πιθανό ειναι να βγει πιο φθηνά στην αντιπροσωπεία.
Δεν ειναι όπως τα αυτοκίνητα.
Πάντως αποκλείεται να άλλαζα το dial σε καινούργιο ρολόι με δική μου χρέωση.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions