Καλησπέρα. Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας και να μου πείτε τη άποψή σας για το παρακάτω θέμα.
Προχτές Παρασκευή απόγευμα έγινα κάτοχος ενός Tudor Black Bay 58 GMT 39mm (m7939g1a0nru-0001). Η αγορά έγινε από πολύ γνωστό κατάστημα (Λεωφ.Κηφισίας & Εθν.Αντιστάσεως) στην περιοχή του Ψυχικού.
Το συγκεκριμένο ρολόι λόγω τιμής και λόγω της ομορφιάς του ήταν ένα grail watch για μένα. Αγοράστηκε ταυτόχρονα το συγκεκριμένο ρολόι καθώς και ένα Tudor Ranger 36mm (m79930-0007) σε μπεζ για μία φίλη μου.
Αφού αγοράστηκαν τα ρολόγια πήγα με την φίλη μου σε μια καφετέρια και καθώς περιεργαζόμουν το καινούργιο μου ρολόι παρατήρησα πως έχει λάθος τοποθέτηση (misalignment) στο ορθογωνικό σημάδι των 6 αλλά και λιγότερο στο τριγωνικό σημάδι των 12.
Εκείνη την στιγμή και επειδή βρισκόμουν μακριά από το μαγαζί για να γυρίσω ξανά πίσω, τους κάλεσα τηλεφωνικώς και τους ανέφερα το πρόβλημα που παρατήρησα και τους είπα πως θα μεταβώ την επόμενη μέρα Σάββατο από το κατάστημα.
Την επόμενη το πρωί πήγα από το κατάστημα και ανέφερα στον υπεύθυνο του καταστήματος το πρόβλημα που εντόπισα στο ρολόι. Αυτός το περιεργάστηκε λιγάκι και μου είπε πως δεν παρατηρεί κάτι. Του ζήτησα να το κοιτάξει πιο ενδελεχώς και ίσως να χρησιμοποιήσει και ‘’λούπα’’ για να το δει καλύτερα (κάτι που θεωρώ θα έπρεπε να το κάνει εξ’ αρχής χωρίς την δικιά μου προτροπή). Μόλις το κοίταξε με την λούπα μου είπε ότι τελικά το εντόπισε αλλά δεν θεωρεί ότι είναι κάτι σημαντικό. Μάλιστα μου είπε και δικαιολογίες του τύπου ‘’αυτά τοποθετούνται πιθανώς με το χέρι και γι’ αυτό μπορεί να υπάρχει αυτή η απόκλιση’’. Αφήνω ασχολίαστη την συγκεκριμένη δικαιολογία υποτίθεται κάποιου γνώστη του αντικειμένου. Μιλάμε για ωρολογοποιία και μάλιστα όχι για κάποιο φθηνό μοντέλο και έχουμε να κάνουμε με δέκατα και εκατοστά του χιλιοστού.
Εντέλει αφού επέμεινα και του είπα πως πέρα από εμένα το είδαν και άλλοι το συγκεκριμένο πρόβλημα και μάλιστα με γυμνό μάτι, πως εφόσον το έχω παρατηρήσει δεν γίνεται να το ‘’ξε-δω’’, πως θεωρώ ανεπίτρεπτο για ρολόι της τάξης των 5.000€ να έχει τέτοιο θέμα ενώ το orient που φορούσα των 300€ είναι στην ‘’πένα’’, του ζήτησα να σταλεί για ΄έλεγχο στο πλαίσιο της εγγύησής του.
Αφού συμπλήρωσε τα χαρτιά για να σταλεί για έλεγχο μου ανάφερε το επίσης απαράδεκτο για εμένα, πως μπορεί να σταλεί, να ελεγχθεί αλλά η Tudor να θεωρήσει ότι είναι κάτι ήσσονος σημασίας όποτε να μην προχωρήσει σε διόρθωση-αλλαγή. Αφού του είπα πως δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτώ να κρατήσω ολοκαίνουργιο ρολόι με κατασκευαστικό σφάλμα, άφησε να εννοηθεί πως σε περίπτωση που η Tudor δεν προβεί σε διόρθωση-αλλαγή θα μπορέσουμε να το διευθετήσουμε διαφορετικά το ζήτημα.
Εν κατακλείδι είναι δικό μου σφάλμα που δεν κοίταξα το ρολόι πιο ενδελεχώς κατά την διάρκεια της αγοράς του και να μην το έπαιρνα καθόλου. Αλλά με παρέσυρε η χαρά της απόκτησης και δυστυχώς δεν το έκανα.
Είχα ακούσει και διαβάσει για θέματα με misalignment σε Tudor αλλά πίστευα είχαν λυθεί προ πολλού.
Έχει κάνεις παρόμοια εμπειρία?
Και αν ναι πως το είχε χειριστεί και ποια ήταν η ανταπόκριση από την Tudor?
*Συγνώμη αν σας κούρασα με το κείμενο ‘’σεντόνι’’ αλλά καταλαβαίνεται πως εκεί που έχεις την χαρά απόκτησης ενός ρολογιού που ήθελες πολύ, να συμβαίνει κάτι τέτοιο και να τρως ‘’ξενέρα’’ που δεν μπορείς να το φοράς και να το χαρείς.