Αποστολέας Θέμα: Casio ARW 32  (Αναγνώστηκε 2309 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος teomad

• Member
  • **
    • Προφίλ
Casio ARW 32
« στις: Απρίλιος 22, 2023, 02:40:37 πμ »
Γεια σας φιλοι :)
Επεσε στα χερια μου ενα ρολοι ηλεκτρονικο της Casio. Mαλιστα ειχε αναφερθει εδω στο forum  σχεδον ιδιο ρολοι σε αλλο θεμα (η και το ιδιο)απο τον φιλο μου Mic . 8)
Παμε στο θεμα . Το ρολοι εχει μια περιεργη βλαβη .Οταν το φοραω στο χερι ολα λειτουργούν μια χαρα.Μαλιστα κοιμάμαι ξηπναω συνεχιζω να το φοραω ολα μια χαρα με το ρολοι !
Οταν αποφασισω να το βγαλω και να το αφησω το ρολοι σε ενα τραπεζι για παραδειγμα στο ρολοι σταματανε οι δειχτες να γυρίζουν και αυτο γινεται μετα απο 20 λεπτα περιπου!!. Το ρολοι στο ηλεκτρονικο καντραν δουλευει κανονικα χωρις προβλημα και δεν σταματαει .
Οταν το φοραω παλι οποτε το αποφασισω ,μετα απο δεκα λεπτα στο χερι οι δειχτες ξεκινανε παλι και δε σταματανε ποτε.Δεν ξεκινανε αμεσως αλλα καποια στιγμη αρχιζουν παλι και αυτοι
Αν γνωριζει κανεις τι μπορει να φταιει ευχαριστως να ακουσω.

friendly
1
funny
0
like
2
wow
0
Members reacted friendly:
mic,
No reactions
Members reacted like:
mic,george_,
No reactions
Heimdallr watches Associated Partner

Αποσυνδεδεμένος mic

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: Casio ARW 32
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 22, 2023, 04:48:18 πμ »
Γεια σου φίλε μου teomad!  :)

Ναι νομίζω ίδιο είναι το ρολόι σου, με εκείνο της στρατιωτικής μου θητείας.  :)  Εμφανισιακά νομίζω είναι το ίδιο, απλά το δικό μου στο πίσω καπάκι γράφει 358 ARW31 και όχι ARW32. Το module πάντως, δηλαδή η μηχανή, είναι κοινή, δηλαδή το 358. Ένα παρόμοιο πρόβλημα είχα αντιμετωπίσει μ' ένα CITIZEN PROMASTER, αλλά λόγω μηδαμινής εμπειρίας στα ρολόγια με μπαταρία, το έδωσα σε τεχνικό και το έλυσε με επιτυχία με μικρό κόστος. Πάντως εσύ μπορείς να αποκλείσεις την εξής περίπτωση, που μπορούμε να την συναντήσουμε σε κάθε ρολόι. Έλεγξε την σωστή παραλληλότητα των δειχτών καθ' όλη την περιστροφή τους. Ο δείχτης των ωρών να μην ακουμπάει σε κάποιο σημείο του καντράν ή σε κάποια ένδειξη του καντράν, ο δείχτης των λεπτών να μην ακουμπάει σ' αυτόν των ωρών και ο δείχτης των δευτερολέπτων να μην ακουμπάει σ' αυτόν των λεπτών, ή σε κάποιο σημείο του τζαμιού. Αν συμβαίνει κάτι από αυτά, συνήθως το ρολόι κάνει σταματήματα στο ίδιο σημείο, που είναι και αυτό στο οποίο υπάρχει το μπλοκάρισμα κάποιου δείχτη. Επίσης έλεγξε αν τα σταματήματα τα κάνει σε μια συγκεκριμένη θέση (δηλαδή dial πάνω, dial κάτω ή κάποια άλλη θέση) ή τα κάνει ανεξαρτήτως θέσης. Όλα έχουν την σημασία τους. Από μηχανικής πλευράς θα μπορούσε να έχει υποστεί φθορά, κάποιος τροχός σαν κι αυτόν που πάνω του κάθεται ο δείχτης των ωρών ή των λεπτών, η δευτερολέπτων. Από βλάβες ηλεκτρονικές όπως σου είπα είμαι άσχετος και δεν θέλω και να μάθω!  :D

Υ.Γ. Σκεφτόμουν πολύ αν θα ξαναέγραφα στο forum, αλλά έγραψα για σένα,  :)  για να σου απαντήσω, έστω και αν δεν μπορώ ουσιαστικά να βοηθήσω, λόγω μη ενασχόλησης με τα ρολόγια μπαταρίας.
friendly
1
funny
0
like
1
wow
0
Members reacted friendly:
teomad,
No reactions
Members reacted like:
george_,
No reactions
Μιχάλης

Αποσυνδεδεμένος TATAR

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 22, 2023, 08:19:56 πμ »
Την πρώτη μέρα που πήρα το analog frogman σηκώνομαι το πρωί (πολύ πρωί) και με φρίκη βλέπω τους δείκτες σταματημένους !!!
Το παίρνω στα χέρια μου και ως δια μαγείας γυρίζει στη σωστή ώρα!!!
Το ίδιο κάνει μόλις δει και ελάχιστο φως.
Κάτι ανάλογο ???? save energy mode
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
teomad,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος micraSport

• Members+
  • VIP Member
  • BUY IT NOW
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 22, 2023, 09:23:27 πμ »
Δε νομίζω, καθαρόαιμο quartz είναι.

Sent from my RMX3370 using Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
teomad,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mic

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 22, 2023, 09:31:09 πμ »
Δε νομίζω, καθαρόαιμο quartz είναι.

Σωστά και πολύ παλιό μοντέλο, κάπου πίσω στο 1987....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Μιχάλης

Αποσυνδεδεμένος teomad

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 22, 2023, 10:28:33 πμ »
Γεια σου φίλε μου teomad!  :)

Ναι νομίζω ίδιο είναι το ρολόι σου, με εκείνο της στρατιωτικής μου θητείας.  :)  Εμφανισιακά νομίζω είναι το ίδιο, απλά το δικό μου στο πίσω καπάκι γράφει 358 ARW31 και όχι ARW32. Το module πάντως, δηλαδή η μηχανή, είναι κοινή, δηλαδή το 358. Ένα παρόμοιο πρόβλημα είχα αντιμετωπίσει μ' ένα CITIZEN PROMASTER, αλλά λόγω μηδαμινής εμπειρίας στα ρολόγια με μπαταρία, το έδωσα σε τεχνικό και το έλυσε με επιτυχία με μικρό κόστος. Πάντως εσύ μπορείς να αποκλείσεις την εξής περίπτωση, που μπορούμε να την συναντήσουμε σε κάθε ρολόι. Έλεγξε την σωστή παραλληλότητα των δειχτών καθ' όλη την περιστροφή τους. Ο δείχτης των ωρών να μην ακουμπάει σε κάποιο σημείο του καντράν ή σε κάποια ένδειξη του καντράν, ο δείχτης των λεπτών να μην ακουμπάει σ' αυτόν των ωρών και ο δείχτης των δευτερολέπτων να μην ακουμπάει σ' αυτόν των λεπτών, ή σε κάποιο σημείο του τζαμιού. Αν συμβαίνει κάτι από αυτά, συνήθως το ρολόι κάνει σταματήματα στο ίδιο σημείο, που είναι και αυτό στο οποίο υπάρχει το μπλοκάρισμα κάποιου δείχτη. Επίσης έλεγξε αν τα σταματήματα τα κάνει σε μια συγκεκριμένη θέση (δηλαδή dial πάνω, dial κάτω ή κάποια άλλη θέση) ή τα κάνει ανεξαρτήτως θέσης. Όλα έχουν την σημασία τους. Από μηχανικής πλευράς θα μπορούσε να έχει υποστεί φθορά, κάποιος τροχός σαν κι αυτόν που πάνω του κάθεται ο δείχτης των ωρών ή των λεπτών, η δευτερολέπτων. Από βλάβες ηλεκτρονικές όπως σου είπα είμαι άσχετος και δεν θέλω και να μάθω!  :D

Υ.Γ. Σκεφτόμουν πολύ αν θα ξαναέγραφα στο forum, αλλά έγραψα για σένα,  :)  για να σου απαντήσω, έστω και αν δεν μπορώ ουσιαστικά να βοηθήσω, λόγω μη ενασχόλησης με τα ρολόγια μπαταρίας.
ουπς ευχαριστω που γραφεις !!! :( γιατι ? Κατι εγινε μαλλον εχασα επειδοδια !!Γιατι δεν γραφεις ειναι σπουδαιες οι γνωσεις σου και ειδικα εμενα με εχεις βοηθησει παρα πολυ στο hobby μας .Ελπιζω να διορθωθεί αν εχει γινει κατι και να σε χαιρομαστε με οσα γραφεις .
Οσο αναφορα τους δειχτες επειδη το ανοιξα ειναι ολα οκ ουτε τζαμι να βρισκουν, δεν εχει σταματημα σε μια συγκεκριμενη θεση ,παντα ειναι ενα σταματημα τυχαιο σε μια τυχαια θεση

Τα ρολογια μπαταριας μπαταριας θελουν γνωσεις ηλεκρονικου τουλαχιστον τα βασικα και μετα με εμπειρια. Εγω εχω γνωσεις ηλεκτρονικου βασικες αλλα δεν εχω ασχοληθει με την επισκευη ηλεκτρονικου ρολογιου ποτε μεχρι αλλαγη μπαταριαςχαχα :D :D Θα το παλεψω ομως λιγακι το ειδος αυτο !!
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
mic,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος teomad

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 22, 2023, 10:30:18 πμ »
Την πρώτη μέρα που πήρα το analog frogman σηκώνομαι το πρωί (πολύ πρωί) και με φρίκη βλέπω τους δείκτες σταματημένους !!!
Κατι αντιστοιχο γινεται απλα δεν παει σε σωστη ωρα απλα ξεκιναει εκει που σταματησε . Αναγκαστικα κανω μια ρυθμιση στους δεικτες μετα να ειναι σωστοι
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mic

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 23, 2023, 01:05:17 πμ »
Καλά ήμουν σίγουρος ότι θα τους είχες ελέγξει τους δείχτες. Βασικά το έγραψα για να υπάρχει ως πληροφορία για κανέναν άλλο φίλο, εσύ είσαι προχωρημένος.  :)  Πάντως είναι κουφό που όταν το φοράς, ακόμα και στον ύπνο σου, δουλεύει μια χαρά και σταματάει όταν το βγάλεις. Αν ας πούμε σταματούσε ούτως ή άλλως και με κάποια περιοδικότητα, τότε θα μπορούσε να είναι ένα φθαρμένο δόντι σε έναν τροχό. Στην θέση σου πάντως θα έβγαζα δείκτες και dial και θα έριχνα μια ματιά στους τροχούς από κάτω και θα το συναρμολογούσα ξανά. Πάντως στα μάτια ενός ειδικού, μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό. Οι σημερινοί τεχνικοί έχουν τεράστια εμπειρία με τα ρολόγια μπαταρίας γιατί ως επί το πλείστον τέτοια επισκευάζουν.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
teomad,
No reactions
Μιχάλης

Αποσυνδεδεμένος mic

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 23, 2023, 05:32:00 πμ »
Και κάτι άλλο. Η μπαταρία είναι φρέσκια; Γιατί το αναλογικό τμήμα του ρολογιού, σίγουρα χρειάζεται και ξοδεύει μεγαλύτερη ενέργεια απ' αυτήν που χρειάζεται το digital τμήμα.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
teomad,
No reactions
Μιχάλης

Αποσυνδεδεμένος vrwmiaR1z

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Απρίλιος 23, 2023, 12:34:23 μμ »
Ναι,power save λέγεται.λογικά θα το γράφει το καντραν ή στην εφαρμογή του κινητού

Στάλθηκε από το 22021211RG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος teomad

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Απρίλιος 23, 2023, 14:49:29 μμ »
Και κάτι άλλο. Η μπαταρία είναι φρέσκια; Γιατί το αναλογικό τμήμα του ρολογιού, σίγουρα χρειάζεται και ξοδεύει μεγαλύτερη ενέργεια απ' αυτήν που χρειάζεται το digital τμήμα.

Nαι φρεσκια ειναι .Εκανα αλλαγη κιολας στο επομενο post θα γραψω ενα πορισμα μου και ισως καποιος με γνωσεις μας πει  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος teomad

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Απρίλιος 23, 2023, 15:01:48 μμ »
Μπορει να φανει παραξενο αλλα θα το γραψω .

Το ρολοι αυτο πιστευω εχει καποιο εξαρτημα του μεσα θεμα- βλαβη με την θερμοκρασια.
Το ανθρωπινο χερι εχει μια θερμοκρασια ας πουμε 36 βαθμους .
Οταν ο καρπος μου ακουμπαει στη λαμαρινα του ρολογιου πιθανον ζεσταίνεται και η θερμοκρασια μεταφερετε μεσα και οι δειχτες ξεκινανε.
Καποιο εξαρτημα μεσα στο κυκλωμα χρειαζεται μια συγκεκριμενη θερμοκρασια . Τωρα που μπορει να ειναι το προβλημα δε ξερω?
Οταν βγαζω το ρολοι και το αφηνω σε ενα τραπεζι η λαμαρινα απο πισω οταν την αγγιζω ειναι παγωμενη στην θερμοκρασια του δωματιου και δειχτες σταματανε.
Εκανα ενα πειραμα και αρχισα να τριβω τη λαμαριρινα απο πισω προσπαθοντας να μην κουναω την κασα.Ως δια μαγείας σιγα σιγα μετα απο 5 λεπτα ξεκινανε και οι δεικτες. 

Κατι πρεπει να αλλαχτεί μεσα ,τωρα μηπως θελει αυτο το ρολοι μια συγκεκριμενη μπαταρια και αυτη που εχει μεσα ειναι λαθος ?χμμ ειναι κατι αλλο ?? Περιεργο

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mic

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Απρίλιος 23, 2023, 15:19:19 μμ »
Τι μπαταρία έχει μέσα τώρα; Η σωστή είναι η SR927W στα 1,55 V.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
teomad,
No reactions
Μιχάλης

Αποσυνδεδεμένος teomad

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Απρίλιος 23, 2023, 15:24:38 μμ »
Τι μπαταρία έχει μέσα τώρα; Η σωστή είναι η SR927W στα 1,55 V.

εχω βαλει την LR 927 !!

H καρτελα λεει (LR927SW,AG7,CX57) 1,55V
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mic

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Απρίλιος 23, 2023, 15:29:30 μμ »
Μάλλον είναι ισοδύναμες....

What Is The Equivalent Of An SR927W Battery?

The most common labels/names for SR927W batteries are 395 and SR927SW, whose alternatives include LR57, SR57, 399, SR927PW, SR927W, SR927, LR926, SG7,AG7, or LR927 battery equivalent. Labels also vary depending on the chemical and manufacturer.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions