Αποστολέας Θέμα: Σήμερα φόρεσα.....  (Αναγνώστηκε 15892322 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ef.orange

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Απ: Σήμερα φόρεσα.....
« Απάντηση #145710 στις: Οκτώβριος 12, 2025, 13:57:47 μμ »
Καλησπέρα!  :)

friendly
2
funny
0
like
9
wow
0
Members reacted friendly:
george_,Taylor 1981,
No reactions
Members reacted like:
trelovet,baller,Beastaras,chris70,Taylor 1981,Johan-Mani,ioann,petros249,
pugman,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #145711 στις: Οκτώβριος 12, 2025, 14:04:04 μμ »
friendly
2
funny
0
like
7
wow
0
Ef.orange,baller,
No reactions
Members reacted like:
Ef.orange,Badass Gentleman,Beastaras,chris70,pablo,Taylor 1981,ioann,
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #145712 στις: Οκτώβριος 12, 2025, 14:40:40 μμ »
Καλησπέρα, αγαπητέ @stefen:)  Λογικά, ο "ένας άλλος φίλος"  είμαι εγώ. Ελπίζω να μην παρεξηγήθηκα, απόψεις ανταλλάσσουμε, και πάντα καλοπροαίρετα, αυτή εξάλλου είναι και η ομορφιά σε κάθε ερασιτεχνική απασχόληση. Οι ενστάσεις μου ήταν καθαρά και μόνο για το πώς ορίζει ο καθένας μας μία κατηγορία ρολογιών, πώς το βλέπω εγώ και μόνο, τίποτα περισσότερο.

Το ρολόι τώρα. Θα συμφωνήσω κι εγώ πως είναι όμορφο, ιδιαίτερο, θα έλεγα και τίμιο, από κάθε άποψη. Βέβαια, δεν θα ήταν στις δικές μου επιλογές για δικούς μου και μόνο λόγους, ή και γενικότερα, όπως με αυτό που σημείωσες, είμαι από άλλη οπτική, δηλαδή, πχ δεν επιλέγω ποτέ fashion ρολόγια ούτε κι έχω τη δυνατότητα να επιλέγω Υ.Ω.

Αν μου επιτρέπεις, επειδή ρώτησε ο φίλος @baller , να συμπληρώσω όσα στοιχεία γνώριζα κι εγώ για την Perpetual Watch Co. Διαβάζουμε σχετικά πως η εταιρεία είναι από το 2004, το εργαστήριο είναι στο Χονγκ Κονγκ, η διάθεση είναι αποκλειστικά από την ιστοσελίδα τους, με διάθεση 20 ρολογιών το μήνα και με 2 χρόνια εγγύηση.

Το συγκεκριμένο ρολόι είναι το Perpetual, (Simple Classic) SC-03, 41mm, με μηχανή ST1701, (θα συμφωνήσω και με την άποψη πως είναι για την κατηγορία ένας καλός αυτόματος μηχανισμός).

[εννοείται, όπου κάνω λάθος, μπορείς να με διορθώσεις, αγαπητέ φίλε]

Το ρολόι το είχα αγοράσει αρκετά παλιά όταν ασχολήθηκα με το κεφάλαιο λακαριστά dial και προτού αγοράσω μεταχειρισμένο ένα seiko spb113.Τα φτιάχνει ένας ρολογόφιλος από Ασία μεριά.
Για το συγκεκριμένο έχουμε και λέμε: enamel dial, ar domed sapphire κρύσταλλο, thermal blued hands, 40.5 mm μετρημένο, μηχανή απλή st1701 η οποία είχε έρθει εξωπραγματικά ρυθμισμένη +2 s/d. Καθαρό dress φυσικά.
Για τα χρήματα, την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά του θυμάμαι ότι ήταν απλά υπερσούπερ. Είναι δλδ της συνωμοταξίας του τί παίρνω τελικά από την άλλη μεριά και με πόσο λίγα /λογικά χρήματα, αν και εγώ πραγματικά απολαμβάνω να το φοράω, να το κοιτάω, να το χαϊδεύω...  :)
Να πω επίσης και για έναν άλλο φίλο που σχολίασε σχετικά, ότι το θέμα ρολόι είναι καθαρά υποκειμενικό. Έχω και φοράω σχεδόν από όλα. Από φασιον μέχρι υ.ω. Θέλω να απολαμβάνω τα ρολόγια μου και όχι να τα αγοράζω σαδιστικά γιατί πρέπει να ειναι μια συγκεκριμένη μάρκα ή επειδή είναι "επένδυση". Κυκλοφορούν εδώ μέσα πάρα πολλά ρολόγια άλλα παλιά, άλλα φτηνά, άλλα πραγματικά κακάσχημα (για εμένα πάντα). Από την στιγμή όμως που κάποιος το φοράει και του αρέσει να το απολαμβάνει ή τον γεμίζει όμορφες αναμνήσεις από κάτι πολύ σημαντικό, και το μοιράζεται μαζί μας, ποιος ο λόγος εγώ να υπεισελθω σε άλλες λεπτομέρειες ή κριτικές? Ούτε αγώνες κάνουμε ούτε άλογα κούρσας είμαστε. Όλα τα ρολόγια είναι ωραία το καθένα για τον δικό του ξεχωριστό λόγο από τα πιο φτηνά μέχρι τα πιο ακριβά Υ.Ω.
Γνώμη μου πάντα και την καλημέρα μου.

Y.Γ: Ρίχνω άλλη μια τώρα για το ξεμάτιασμα  :D   :D   :D

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
baller,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #145713 στις: Οκτώβριος 12, 2025, 14:52:32 μμ »
Το ρολόι το είχα αγοράσει αρκετά παλιά όταν ασχολήθηκα με το κεφάλαιο λακαριστά dial και προτού αγοράσω μεταχειρισμένο ένα seiko spb113.Τα φτιάχνει ένας ρολογόφιλος από Ασία μεριά.
Για το συγκεκριμένο έχουμε και λέμε: enamel dial, ar domed sapphire κρύσταλλο, thermal blued hands, 40.5 mm μετρημένο, μηχανή απλή st1701 η οποία είχε έρθει εξωπραγματικά ρυθμισμένη +2 s/d. Καθαρό dress φυσικά.
Για τα χρήματα, την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά του θυμάμαι ότι ήταν απλά υπερσούπερ. Είναι δλδ της συνωμοταξίας του τί παίρνω τελικά από την άλλη μεριά και με πόσο λίγα /λογικά χρήματα, αν και εγώ πραγματικά απολαμβάνω να το φοράω, να το κοιτάω, να το χαϊδεύω...  :)
Να πω επίσης και για έναν άλλο φίλο που σχολίασε σχετικά, ότι το θέμα ρολόι είναι καθαρά υποκειμενικό. Έχω και φοράω σχεδόν από όλα. Από φασιον μέχρι υ.ω. Θέλω να απολαμβάνω τα ρολόγια μου και όχι να τα αγοράζω σαδιστικά γιατί πρέπει να ειναι μια συγκεκριμένη μάρκα ή επειδή είναι "επένδυση". Κυκλοφορούν εδώ μέσα πάρα πολλά ρολόγια άλλα παλιά, άλλα φτηνά, άλλα πραγματικά κακάσχημα (για εμένα πάντα). Από την στιγμή όμως που κάποιος το φοράει και του αρέσει να το απολαμβάνει ή τον γεμίζει όμορφες αναμνήσεις από κάτι πολύ σημαντικό, και το μοιράζεται μαζί μας, ποιος ο λόγος εγώ να υπεισελθω σε άλλες λεπτομέρειες ή κριτικές? Ούτε αγώνες κάνουμε ούτε άλογα κούρσας είμαστε. Όλα τα ρολόγια είναι ωραία το καθένα για τον δικό του ξεχωριστό λόγο από τα πιο φτηνά μέχρι τα πιο ακριβά Υ.Ω.
Γνώμη μου πάντα και την καλημέρα μου.

Y.Γ: Ρίχνω άλλη μια τώρα για το ξεμάτιασμα  :D   :D   :D

@stefen

Συμφωνώ 1000 % σε όλα.

Εχει μείνει ιστορική η "πλαστικούρα" που φορούσα, που ήταν από τον ΑΒ με κουπόνια και 14,90 Ε  :D :D :D :D

Και έβγαλαν κάτι καλοκαίρια, θάλασσες - βουτιές - πάντα με ακρίβεια δευτερολέπτου.

Εφόσον ένα αντικείμενο ( ρολόι - βατραχοπέδιλα - αυτοκίνητο - πολυθρόνα ) αρέσει στον χρήστη, ή του είναι βολικό / αγαπητό ή του φέρνει αναμνήσεις, δεν επεισέρχεται ο παράγοντας κόστος  / επένδυση. 

Εμένα, το συγκεκριμένο ρολόι σου, μου αρέσει πολύ, και με χαρά θα έβλεπα και άλλες φωτό.  ;)
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Johan-Mani,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #145714 στις: Οκτώβριος 12, 2025, 14:56:45 μμ »
Καλησπέρα, αγαπητέ @stefen:)  Λογικά, ο "ένας άλλος φίλος"  είμαι εγώ. Ελπίζω να μην παρεξηγήθηκα, απόψεις ανταλλάσσουμε, και πάντα καλοπροαίρετα, αυτή εξάλλου είναι και η ομορφιά σε κάθε ερασιτεχνική απασχόληση. Οι ενστάσεις μου ήταν καθαρά και μόνο για το πώς ορίζει ο καθένας μας μία κατηγορία ρολογιών, πώς το βλέπω εγώ και μόνο, τίποτα περισσότερο.

Το ρολόι τώρα. Θα συμφωνήσω κι εγώ πως είναι όμορφο, ιδιαίτερο, θα έλεγα και τίμιο, από κάθε άποψη. Βέβαια, δεν θα ήταν στις δικές μου επιλογές για δικούς μου και μόνο λόγους, ή και γενικότερα, όπως με αυτό που σημείωσες, είμαι από άλλη οπτική, δηλαδή, πχ δεν επιλέγω ποτέ fashion ρολόγια ούτε κι έχω τη δυνατότητα να επιλέγω Υ.Ω.

Αν μου επιτρέπεις, επειδή ρώτησε ο φίλος @baller , να συμπληρώσω όσα στοιχεία γνώριζα κι εγώ για την Perpetual Watch Co. Διαβάζουμε σχετικά πως η εταιρεία είναι από το 2004, το εργαστήριο είναι στο Χονγκ Κονγκ, η διάθεση είναι αποκλειστικά από την ιστοσελίδα τους, με διάθεση 20 ρολογιών το μήνα και με 2 χρόνια εγγύηση.

Το συγκεκριμένο ρολόι είναι το Perpetual, (Simple Classic) SC-03, 41mm, με μηχανή ST1701, (θα συμφωνήσω και με την άποψη πως είναι για την κατηγορία ένας καλός αυτόματος μηχανισμός).

[εννοείται, όπου κάνω λάθος, μπορείς να με διορθώσεις, αγαπητέ φίλε]

Εύγε ! Για την παροχή των ανωτέρω στοιχείων.

Σε ευχαριστούμε,
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Ef.orange,
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #145715 στις: Οκτώβριος 12, 2025, 15:04:19 μμ »
@maestro , καλησπέρα!  :) Αν θέλεις μου λες. Τι ρολόγια χάζευες στα μαθητικά χρόνια, ή στα φοιτητικά; πώς έφτασε η Rolex, ή και τώρα στο... παράδοξο της Pepsi που λέω ο τάχα πονηρός;

Κοίτα έχω φορέσει και συλλέξει τουλάχιστον 100 διαφορετικά μοντέλα των διασημότερων εταιρειών ρολογιών από το 1999. Το 2022 φόρεσα το πρώτο μου Aventi και είναι σαν να πέθαναν όλα τα υπόλοιπα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ser

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #145716 στις: Οκτώβριος 12, 2025, 16:17:27 μμ »
Καλησπέρα  ;)

friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
trelovet,baller,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος maestro

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #145717 στις: Οκτώβριος 13, 2025, 09:02:20 πμ »
@maestro , καλησπέρα!  :) Αν θέλεις μου λες. Τι ρολόγια χάζευες στα μαθητικά χρόνια, ή στα φοιτητικά; πώς έφτασε η Rolex, ή και τώρα στο... παράδοξο της Pepsi που λέω ο τάχα πονηρός;
Casio χάζευα στην Ομόνοια και έχανα τα μαθήματα στο φροντιστήριο λόγω αυτού. Είχα αγοράσει και δύο από αυτά με μαύρο καουτσούκ λουράκι τα οποία λάτρευα. Όταν πέρασα στο πανεπιστήμιο πήρα το πρώτο μου καλό ρολόι, ένα Tag Heuer 2000 το οποίο έχω ακόμα. Και όταν πέρασα στο μεταπτυχιακό στην Αμερική, το πρώτο μου Rolex, ένα μισό μισό datejust. Αργότερα ήρθε ένα μισό μισό μπλε sub που ήταν το κύριο ρολόι μου για πάρα πολλά χρόνια. Με έπιασε μανία τα επόμενα χρόνια και άρχισα να αγοράζω και να πουλάω Rolex ανανεώνοντας συνεχώς τη συλλογή μου. Παίζει να μην υπάρχει σπορ μοντέλο που να μην έχω αποκτήσει. Μετά ήρθε η Πανερίτιδα με ένα fiddy να μην αφήνει τον καρπό μου και αργότερα ένα bronzo. Τα Panerai διαδέχθηκε ένα ολόχρυσο Omega Planet Ocean το οποίο πούλησα και μετάνιωσα διότι δεν παίζει να το ξαναβρώ τόσο σπάνιο που είναι.

Όπως είπα και πριν, όλα κλειδώθηκαν για πάντα στη θυρίδα (και κάποια πουλήθηκαν), όταν γνώρισα τα Aventi. Έκτοτε φοράω μόνο αυτά διότι απλά δεν μου αρέσει τίποτε άλλο. Έκανα προσπάθειες να ξεφύγω με κάτι Hublot, Cameron, Yachtmaster 2, αλλά δεν..
friendly
1
funny
0
like
1
wow
0
Ef.orange,
No reactions
Members reacted like:
Ef.orange,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος maestro

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #145718 στις: Οκτώβριος 13, 2025, 10:00:00 πμ »
Καλημέρα

friendly
1
funny
0
like
5
wow
0
P.I.T.,
No reactions
Members reacted like:
mike_46,trelovet,jo.sa,ioann,Ef.orange,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Johan-Mani

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #145719 στις: Οκτώβριος 13, 2025, 16:07:53 μμ »
"WIND-SPIRIT"

friendly
2
funny
0
like
10
wow
0
P.I.T.,Ef.orange,
No reactions
Members reacted like:
fruitbat,trelovet,Giorgos_I,Beastaras,jo.sa,pablo,chris70,ioann,
Tangerine Dream,Ef.orange,
No reactions
Belgian paraglider and watch enthousiast in Mani,
speak basic greek, only little writing, reading with translator sometimes!
SEIKOCITIZENCASIOORIENTSMITHS Project GWF2020 ... and some vintage

Αποσυνδεδεμένος pablo

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #145720 στις: Οκτώβριος 14, 2025, 10:45:10 πμ »
Καλημέρα

friendly
3
funny
0
like