Καλησπέρα, αγαπητέ
@stefen !

Λογικά, ο "ένας άλλος φίλος" είμαι εγώ. Ελπίζω να μην παρεξηγήθηκα, απόψεις ανταλλάσσουμε, και πάντα καλοπροαίρετα, αυτή εξάλλου είναι και η ομορφιά σε κάθε ερασιτεχνική απασχόληση. Οι ενστάσεις μου ήταν καθαρά και μόνο για το πώς ορίζει ο καθένας μας μία κατηγορία ρολογιών, πώς το βλέπω εγώ και μόνο, τίποτα περισσότερο.
Το ρολόι τώρα. Θα συμφωνήσω κι εγώ πως είναι όμορφο, ιδιαίτερο, θα έλεγα και τίμιο, από κάθε άποψη. Βέβαια, δεν θα ήταν στις δικές μου επιλογές για δικούς μου και μόνο λόγους, ή και γενικότερα, όπως με αυτό που σημείωσες, είμαι από άλλη οπτική, δηλαδή, πχ δεν επιλέγω ποτέ fashion ρολόγια ούτε κι έχω τη δυνατότητα να επιλέγω Υ.Ω.
Αν μου επιτρέπεις, επειδή ρώτησε ο φίλος
@baller , να συμπληρώσω όσα στοιχεία γνώριζα κι εγώ για την
Perpetual Watch Co. Διαβάζουμε σχετικά πως η εταιρεία είναι από το 2004, το εργαστήριο είναι στο Χονγκ Κονγκ, η διάθεση είναι αποκλειστικά από την ιστοσελίδα τους, με διάθεση 20 ρολογιών το μήνα και με 2 χρόνια εγγύηση.
Το συγκεκριμένο ρολόι είναι το Perpetual,
(Simple Classic) SC-03, 41mm, με μηχανή
ST1701, (θα συμφωνήσω και με την άποψη πως είναι για την κατηγορία ένας καλός αυτόματος μηχανισμός).
[εννοείται, όπου κάνω λάθος, μπορείς να με διορθώσεις, αγαπητέ φίλε]
Το ρολόι το είχα αγοράσει αρκετά παλιά όταν ασχολήθηκα με το κεφάλαιο λακαριστά dial και προτού αγοράσω μεταχειρισμένο ένα seiko spb113.Τα φτιάχνει ένας ρολογόφιλος από Ασία μεριά.
Για το συγκεκριμένο έχουμε και λέμε: enamel dial, ar domed sapphire κρύσταλλο, thermal blued hands, 40.5 mm μετρημένο, μηχανή απλή st1701 η οποία είχε έρθει εξωπραγματικά ρυθμισμένη +2 s/d. Καθαρό dress φυσικά.
Για τα χρήματα, την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά του θυμάμαι ότι ήταν απλά υπερσούπερ. Είναι δλδ της συνωμοταξίας του τί παίρνω τελικά από την άλλη μεριά και με πόσο λίγα /λογικά χρήματα, αν και εγώ πραγματικά απολαμβάνω να το φοράω, να το κοιτάω, να το χαϊδεύω... 
Να πω επίσης και για έναν άλλο φίλο που σχολίασε σχετικά, ότι το θέμα ρολόι είναι καθαρά υποκειμενικό. Έχω και φοράω σχεδόν από όλα. Από φασιον μέχρι υ.ω. Θέλω να απολαμβάνω τα ρολόγια μου και όχι να τα αγοράζω σαδιστικά γιατί πρέπει να ειναι μια συγκεκριμένη μάρκα ή επειδή είναι "επένδυση". Κυκλοφορούν εδώ μέσα πάρα πολλά ρολόγια άλλα παλιά, άλλα φτηνά, άλλα πραγματικά κακάσχημα (για εμένα πάντα). Από την στιγμή όμως που κάποιος το φοράει και του αρέσει να το απολαμβάνει ή τον γεμίζει όμορφες αναμνήσεις από κάτι πολύ σημαντικό, και το μοιράζεται μαζί μας, ποιος ο λόγος εγώ να υπεισελθω σε άλλες λεπτομέρειες ή κριτικές? Ούτε αγώνες κάνουμε ούτε άλογα κούρσας είμαστε. Όλα τα ρολόγια είναι ωραία το καθένα για τον δικό του ξεχωριστό λόγο από τα πιο φτηνά μέχρι τα πιο ακριβά Υ.Ω.
Γνώμη μου πάντα και την καλημέρα μου.
Y.Γ: Ρίχνω άλλη μια τώρα για το ξεμάτιασμα