Αποστολέας Θέμα: Φωτο - Ταξιδια ( οχι ρολοι )  (Αναγνώστηκε 68427 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Tangerine Dream

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
Απ: Φωτο - Ταξιδια ( οχι ρολοι )
« Απάντηση #945 στις: Ιανουάριος 26, 2025, 16:33:05 μμ »
Οι απορίες μου είναι
1) ποιο είναι το κόστος αγοράς ενός τόσο σύγχρονου επαγγελτικού αυτ/του και συγκεκριμένα αν υπάρχει διαφορετική τιμή για επαγγελματικά και
2) έχει τη δυνατότητα κάθε πολίτης να αγοράσει αυτό το αυτ/το, δηλαδή το επιτρέπει το επίπεδο ζωής του?
Θα απαντήσω και στα δύο ενευθέτω χρόνω, να το ψάξω πρώτα.

Έχουμε ένα άλλο μέλος εδώ που πιστεύω θα τα γνωρίζει αυτά, ο Evangelos.
Αλλά δεν ξέρω, ίσως να μη διαβάζει τούτες τις γραμμές.
Εγώ θα μάθω όμως και θα επανέλθω.

Ένα από τα πράγματα που άκουσα είναι πως τους τελευταίους μήνες πολύς κόσμος εδώ στην Κίνα έχει χάσει τη δουλειά του, κι ως εκ τούτου αρκετοί έχουν γίνει ταξιτζήδες.

Uber δηλαδή, σαν τον σημερινό. Γίνονται registered στην πλατφόρμα, και μετά βγαίνουν έξω με το αυτοκίνητό τους.

Τώρα τα ηλεκτρικά αυτά (ένα κάρο μάρκες που ούτε καν τις ξέρω) δεν πρέπει να είναι ακριβά, αλλά βέβαια και οι μισθοί δεν πρέπει να είναι και δυσθεώρητοι. Πρέπει λοιπόν να υπάρχει πολύ credit, δηλαδή δεν τα έχουν πάρει όλοι τοις μετρητοίς αυτά τα αυτοκίνητα.

Και κυκλοφορεί πολύ αυτοκίνητο που είναι πάρα πολύ εντυπωσιακό, δηλαδή ειδικά όλα αυτά τα 100% ηλεκτρικά είναι από πολυμορφικά μέχρι κάτι αυτοκινητάρες σαν χαμηλές Lamborghini. Kαι πολύ hybrid Lexus και Mercedes βέβαια. Βλέπεις κάτι δεσποινίδες που έχουν πλήρως ηλεκτρικά μεγέθους BMWX5 για παράδειγμα, αλλά δεν ξέρεις τί γίνεται από πίσω.

Ένας συνεργάτης που έχουμε εδώ στην Κίνα είναι περί τα 35-40 το πολύ σε ηλικία, κι οδηγεί εξακύλινδρο Toyota 12-ετίας, μοντέλο μικρότερο του Camry. Μου έλεγε τις προάλλες, "...δε βλέπεις, είμαι με το ίδιο αυτοκίνητο 12 χρόνια..." Δηλαδή σα να σου λέει ότι κοίτα, κι εγώ μπορώ να πάω να πάρω το πιό flashy ηλεκτρικό, αλλά έχω ένα γιό και μαζεύω χρήματα για να του πάρω ένα σπίτι.

Μου είπε ότι το παιδί του πρέπει να έχει σπίτι, ειδάλλως όταν θα πάει να βρει σύζυγο δεν θα τον πλησιάζει καμμία... Όλες εδώ όταν είναι για γάμο ζητάνε "τί έχεις", και το απίτι είναι το πιό βασικό...

Όπως είπα θα επανέλθω.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος makfil

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #946 στις: Ιανουάριος 26, 2025, 17:51:01 μμ »
Σ' ευχαριστούμε για τις πληροφορίες.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #947 στις: Ιανουάριος 26, 2025, 17:51:10 μμ »
................
Μου είπε ότι το παιδί του πρέπει να έχει σπίτι, ειδάλλως όταν θα πάει να βρει σύζυγο δεν θα τον πλησιάζει καμμία... Όλες εδώ όταν είναι για γάμο ζητάνε "τί έχεις", και το απίτι είναι το πιό βασικό...

Όπως είπα θα επανέλθω.

Νοοτροπία Αράβων ?  :o

Οι Αραβικοί λαοί, "αγόραζαν" την νύφη από τον πατέρα της, προσφέροντας δώρα.

Η αρχή πίσω από αυτό το έθιμο ήταν η απόδειξη της οικονομικής του επιφάνειας. Και ο καθε γαμπρός, μπορούσε να έχει όσες συζύγους ήθελε. Αλλά βάσει του άγγραφου νόμου, υποχρεωτικά πρόσφερε σε ΟΛΕΣ, ακριβώς τα ίδια αγαθά. Φυσικά, εσωτερικά και μεταξύ τους, είχαν και διακρίσεις, κάποια / κάποιες ήταν ευνοούμενες, αλλά, μούγκα οι υπόλοιπες. 

Αυτό, ήταν ο βασικός κανόνας επιβίωσης στις φυλές. Λόγω πολλών θανάτων νεογνών και αρκετών μητέρων όταν υπήρχαν επιπλοκές. ( Και στην Ελλάδα πριν από κάποιες δεκαετίες, το ίδιο ίσχυε. Εξ ού και η ευχή "Να σας ζήσει". Οικογένειες με 5-6-7 και πλέον παιδιά, που επιζούσαν κάποια. Ρωτήστε τους παππούδες σας ) Οταν γεννούσαν σε σκηνές, στην έρημο με 50 βαθμούς και φαγητό 2 χουρμάδες, απορώ πως υπάρχουν ακόμα !!!!

Οπότε, στον Αραβικό κοσμο, ένας ευκατάστατος έπαιρνε όσες συζύγους άντεχε, και η φυλή αποκτούσε νέα μέλη. Αλλιώς, εξαφανιζόλ !!!!!
Βάλε και την φυσική αναλογία ( σε όλον τον ζωϊκό κόσμο - μεγαλύτερος αριθμός θηλυκών, δεν περίσσευε καμμία  :D :D :D :D )

Και αν ένας αδελφός πέθαινε - σκοτωνόταν, ο άλλος αδελφός ήταν υποχρεωμένος να πάρει σαν σύζυγο την χήρα, να την προστατεύει και αυτήν και τα παιδιά της.

Βασικές αρχές, που ακολουθούντο αυστηρά, μέχρι και τις εποχές που ταξίδευα στην Σαουδική Αραβία., το 1998. Από το 1973.
Φυσικά οι γυναίκες εκεί δεν είχαν κανένα δικαίωμα. Και στην έξοδο από το σπίτι, ντυμένες με τα μαύρα από κορυφή μέχρι ονύχων, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ συνοδεύονται από αρσενικό μέλος της οικογένειας.
Και αν δουλεύεις εκεί, και έρθει η γυναίκα σου , την παραλαμβάνεις στο αεροδρόμιο , την κουκουλώνεις, και είσαι υπεύθυνος για την συμπεριφορά της σύμφωνα με τα ήθη / νόμους του κράτους τους. Και η ΣΑ, είναι η χώρα που διατηρεί αυτά τα έθιμα / παραδόσεις. Οταν εκεί ξεπεραστούν, ( ...αν ποτέ !!! )θα καταρρεύσει το όλον σύστημα.

Επειδή δε οι πόροι διαβίωσης ήταν λίγοι, και η κλεψιά εξέθετε την ζωή οικογενειών σε κίνδυνο, ασιτία - δίψα - απώλεια του μεταφορικού τους ( καμήλα ) η κλοπή ειναι σοβαρό αδίκημα και τιμωρείται απλώς με ........κόψιμο του χεριού  :(

Και για να πάρουμε VISA από την πρεσβεία, υπογράφαμε υπέυθυνη δήλωση ότι είμαστε ενήμεροι για τον νόμο και αποδεχόμεστα τις συνεπειες αν τον παραβιάσουμε. Κι μας άφηναν μόνους μέσα στο χρυσάδικο, με τα Rolex και τα χρυσάφια, όταν πήγαιναν για προσευχή, και απλώς δοκιμάζαμε και διαλέγαμε μέχρι να ξαναγυρίσουν. Αν σε παίρνει, τόλμα να αγγίξεις κάτι.  :D :D :D :D :D

Ηθη και θρησκευτικοί νόμοι που απλώς αποτυπωσαν τις ανάγκες ζωής / επιβίωσης στις δυσκολες συνθήκες της ερήμου / νομαδικής ζωής.

Κε _ πάλι σεντόνι έγραψα. Για να μαθαίνουν και οι υπόλοιποι που δεν έτυχε να έχουν τέτοιες εμπειρίες. Και περιμενω και τις "φιλικές" παρατηρήσεις  ;D
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
jimakoZzz,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος makfil

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #948 στις: Ιανουάριος 26, 2025, 18:00:38 μμ »
Δεν έχω πάει στη Σαουδική Αραβία, αν και έχω ταξιδέψει αρκετά σε πολλές χώρες, αλλά τόσες λεπτομέρειες για τα ήθη, έθιμα, γραπτούς και άγραφους νόμους, δεν γνώριζα Γιώργο.
Χαλάλι το ... σεντόνι σου ...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος grigoris gs

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #949 στις: Ιανουάριος 26, 2025, 18:06:54 μμ »
Το θέμα νύφη στην Κίνα έχει να κάνει με το γεγονός  ότι όλοι θέλαν αρσενικά παιδιά και όχι κορίτσια. Εχουν γράφει πολλά άρθρα τις προηγούμενες δεκαετίες με το τι γινόταν με τις γεννήσεις των κοριτσιών και  μπορεί άνετα κάποιος να τα διαβάσει στο internet.Οποτε φτάσανε κάποια στιγμή αν θυμάμαι καλά να είναι μια κοπέλα για 4 ή 5 αγόρια. Και αφού λοιπόν υπάρχει έλλειψη κοριτσιών και πληθώρα αγοριών αναμενόμενο είναι να δίνουν προίκα και  να επιλέγουν με οικονομικά κριτήρια γιατί έχουν το πάνω χέρι στην διαπραγμάτευση.

Στάλθηκε από το 23090RA98G μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #950 στις: Ιανουάριος 26, 2025, 18:17:53 μμ »
Και τι τα κάνανε τα κορίτσια ?

Εγώ θυμάμαι που τους επέτρεπαν ( ο Μάο ? ) μόνον ένα παιδί ανα οικογένεια για να κρατήσουν λίγο την αύξηση του πληθυσμού.

Σε κάποιες άλλες κοινωνίες, πιο πρωτόγονες, τα κορίτσια τα έπνιγαν στο ποτάμι.

Και σε αρκετές περιοχέςλένε έχω δυό παιδιά και ένα κορίτσι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• Sr. Member
    • Προφίλ
    • Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
« Απάντηση #951 στις: Ιανουάριος 26, 2025, 23:41:34 μμ »
Ολα αυτά εχουν αλλάξει στην Κίνα
Τουλάχιστον στις περιοχές με εξέλιξη .Σιγουρα στα βάθη της επαρχίας κάποια ισχύουν ακόμα , εστω και ατυπα
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Giorgos_I,
No reactions
Γιώργος - ΦΛΩΡΙΝΑ

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #952 στις: Ιανουάριος 27, 2025, 00:54:30 πμ »
Το θέμα νύφη στην Κίνα έχει να κάνει με το γεγονός  ότι όλοι θέλαν αρσενικά παιδιά και όχι κορίτσια. Εχουν γράφει πολλά άρθρα τις προηγούμενες δεκαετίες με το τι γινόταν με τις γεννήσεις των κοριτσιών και  μπορεί άνετα κάποιος να τα διαβάσει στο internet.Οποτε φτάσανε κάποια στιγμή αν θυμάμαι καλά να είναι μια κοπέλα για 4 ή 5 αγόρια. Και αφού λοιπόν υπάρχει έλλειψη κοριτσιών και πληθώρα αγοριών αναμενόμενο είναι να δίνουν προίκα και  να επιλέγουν με οικονομικά κριτήρια γιατί έχουν το πάνω χέρι στην διαπραγμάτευση.

Στάλθηκε από το 23090RA98G μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ο Γκλέτσος, ο Αποστόλης, αυτός από την Στυλίδα, δεν το έχει καταλάβει να προτείνει να στείλουν εκεί κορίτσια από την China Town ?

Εγώ που ήμουνα Καναδά, Τορόντο, μου λένε οι επαφές μου εκεί ότι σπό τους πολλόύς που έχουν πάει εκεί, έχει καταντήσει Κίνα.  :o
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Tangerine Dream

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #953 στις: Ιανουάριος 27, 2025, 17:52:04 μμ »
Κόκκινη κρεβαττοκάμαρα και λοιπά δεν είχαμε δει ακόμη.

Ε, το είδαμε κι αυτό.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions