Διαφωνώ κάθετα! Μια χαρά ταιριάζει.
Επίσημο ρολόι με μπλουζάκι και βερμούδα και με σαγιονάρα ακόμα δεν με χαλάει. Το απλό ρολόι ταιριάζει με όλα.
Αυτό που δεν αντέχω με τίποτα είναι καταδυτικό με κουστούμι ... με τίποτα όμως.
ΕΗΔ.

Κάποτε, υπήρχαν συγκεκριμένοι κώδικες ένδυσης.
Τελεία. Που τηρούνται ακόμα σε ορισμένερς χώρες και σε κάποιες κοινωνικές τάξεις.
Εμείς, οι τότε "πιτσιρικάδες", προσπαθούσαμε να τους ακολουθήσουμε, διαβάζοντας ξενα περιοδικά για το τι φορας, σε τι συνδυασμό και πότε. Εγώ στον κύκλο μου, είχα και παραδοσιακούς ακολούθους που τους τιμούσαν, από τον πατέρα μου ( πάντα στην τρίχα και ανάλογο ντύσιμο ), μέχρι και όλο το σόι της μάνας μου, Αιγυπτιωτες με όλη την πολυεθνική και υψηλή κουλτουρα της χωρας μεχρι το 50 τόσο που τα κατέστρεψαν όλα.
Αργότερα, στα 30 τόσα, σχετίστηκα με οικογένεια που είχε σχεδόν όλα τα μαγαζιά στην Ακαδημίας, και έμαθα παραπάνω. Και μετά, ήρθε ................το χάος

Για την ενημέρωση των πλατιών λαίκών μαζών, υπάρχουν
συγκεκριμένοι κανόνες ένδυσης, ανάλογα με την ώρα και με τον τόπο. Αλλα φοράς στο σκάφος, άλλα στο γήπεδο του golf, άλλα στο απογευματικό coctail, άλλα σε βραδυνό dinner, άλλα σε δεξίωση.
Την δεκαετία του '60, υπήρξε η "επανάσταση", και με κάποιους πρωτοπόρους, πχ rock stars, Beetles κλπ. οι κανόνες "έσπασαν", ο κοσμος άλλαζε και ξέφευγε από τις αυστηρές παραδόσεις. Μέχρι και οι Rolls Royce έγιναν ............λουλουδάτες .

Και φτάσαμε σε εποχές, που οτι θέλει φοράει ο καθένας, ( καλό αυτό ) αλλά μερικές φορές καταντάει γελοίο.
Δείχνω ανοχή στις "παραβάσεις" μεν, αλλά δεν συμφωνώ με την σαγιονάρα με κοστούμι, πχ ο επισυναπτόμενος, που μιλάει σε επίσημη τελετή, με την μπάντα, με λινό κοστούμι, και ...........δίχαλο !

ή κάποιες άλλες εμφανίσεις που δεν θέλω να σχολιάσω.
Ας κάνει ότι θέλει ο καθένας, αλλά αν θέλει κάποιος να μάθει τους κανόνες, υπάρχουν αρκετά μέρη όπου μπορεί να βρεί πληροφορίες.
Ενημερωτικά, ο δύτης με κοστούμι, πρωτοεμφανίστηκε με τον 007, και έγινε μόδα και αποδεκτό, αλλά θεωρητικά, όντας με κοστουμι, δεν αναμένεται να βρεθείς στο υγρό στοιχείο.

Οπότε φοράς κάτι με λουράκι, και βάσει των κανόνων, χωρίς δευτερόλεπτα.
Από την άλλη, αναφέρω κάτι που ίσως δεν είναι γνωστό στις πλατιές λαϊκες μάζες, ότι με βραδυνό ένδυμα, tuxedo (tux) ή smoking, κανονικά, ΔΕΝ φοράμε ρολόι, μια και οι διαδικασίες της πρόσκλησης είναι συγκεκριμενες ( ωράριο ) οπότε δεν χρειάζεται, και αν φοράμε, σημαίνει ότι μας νοιάζει η ώρα, που είναι προσβλητικό στον οικοδεσπότη.
Ετσι, μια "παρέμβαση", τροφή για σκέψη στους νεώτερους.