Τα κλασικά ρολόγια της εποχής των πατεράδων μας.
VENUS ( μερικά είχαν και την ευγενέστατη κυρία μπούστο ), Ω και κάτι ανατολικά. Κούρδισμα κάθε πρωϊ, και το κατάλοιπο των μικρών δευτερολέπτων από τα ρολόγια του Β' ΠΠ, για να φαίνεται ότι ..................λειτουργούν.
Ενα ρολόι είχαν οι ανθρώποι, συνήθως δώρο γάμου, όχι σαν εμάς στην εξέλιξη της άτιμης κενωνίας, δεκαετία του 60 τέλος, 70 που γέμισε η Ελλάδα από Γιαπωνέζικα που έφερναν τότενες με τις βαλίτσες οι ναυτικοί μας.
Μετά, εμφανίστηκε και ο Χρονώρα ( Καλλιγέρης ) με την SEIKO, επίσημα, στην αρχή της 3ης Σεπτεμβρίου - Ομόνοια, κάτω από τις Αστυνομικές υπηρεσίες. Και γέμισε η Ελλάδα, αλλά τα μισά ήταν εισαγωγές.
Τα ρολογάδικα - χρυσάδικα, την εποχή εκείνη ήταν από Ιπποκράτους μέχρι την Μπενάκη, επι της Πανεπιστημίου.
Ηταν ο πρώτος που έφευγε από τον συγκεκριμένο χώρο, με την Rolex ( Βαχάρης ), να είναι στην Κολοκοτρώνη και στοά Καλλιγά, αργότερα, με Χατζημιχάλη, άρχισαν να ανεβαίνουν και άλλοι προς τα πάνω.
ΑΕΚΜε πατέρα γεννημένο στην Κωνσταντινούπολη, τι πιο φυσικό να είναι ........................ΑΕΚ-τζής ? Και στην Ραφήνα που αποκτήσαμε "εξοχικό" το 1960, με την Αθλητική Ενωση Τριγλίας Ραφήνας. Με τα ίδια λάβαρα.
Ιστορικά αναφέρω ότι η Ραφήνα ήταν τόπος Μικρασιατών προσφύγων, εκεί βγήκαν με τα "καράβια" και ένας εξ αυτών, ο εφοπλιστής Καβουνίδης, που είχε και σπιταρώνα εκεί, έκανε τάμα το εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου, απέναντι από το σπίτι του Βούδα. Και υπάρχει και η προτομή του. Είχαμε οικογενειακές σχέσεις, και μας έλεγε και τις δικές του ιστορίες. Συν ότι μου έδινε όλη την βιβλιογραφία του Ιδρύματος Ευγενίδου, που ήταν αντιπρόεδρος ( συγγενής με τους Ευγενίδηδες ) με το τρικάταρτο, το Ευγενίδειο ( πλανητάριο ) και άλλες δωρεές. Και ο πατέρας μου την "έβρισκε", γιατί στην περιοχή, όλοι μιλούσαν ΚΑΙ Τούρκικα.
Και στην υπηρεσία μου στην εταιρία, ερχόταν ο Τίγρης ( συνεργαστήκαμε ), και με "μάλωνε" που δεν ήξερα Ποντιακά, γλώσσα-χορούς, και μοίραζε διαρκείας στους υπαλλήλους, μια και εκεί, είχαμε εργαζόμενους της οικογένειας Μανωλά. Και ο Τσέος, φανατικός ΑΕΚ-τζής ήταν. Και η μεγαλύτεροι, είχαν δίπλωμα οδήγησης από την σχολή του,
το κουπεράκι, που είχε στην Νίκαια.
ΑΕΚ - Θρησκεία.
VENUS - Ωmega, τα πρώτα ρολόγια της μεταπολεμικής Ελλάδας.( Ιστορική αναδρομή, να τιμήσουμε την ανάρτηση και τον πατέρα του Δημήτρη ).