Αποστολέας Θέμα: Σήμερα φόρεσα.....  (Αναγνώστηκε 15919105 φορές)

0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pugman

• Sr. Member
  • Στο μεθαύριο ! ! !
    • Προφίλ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"buy a Rolex to impress others, the Grand Seiko to impress yourself"
"Time you enjoy wasting, was not wasted." – John Lennon

Αποσυνδεδεμένος Dimitris Real

• VIP Member
    • Προφίλ
Απ: Σήμερα φόρεσα.....
« Απάντηση #126181 στις: Οκτώβριος 01, 2022, 00:26:04 πμ »
Με το ρολόι του πατέρα που μου έμαθε τι σημαίνει ΑΕΚ. Έφυγε πριν ακόμα ξεκινήσει η κατασκευή του νέου γηπέδου αλλά τα παιδιά του και όλα τα εγγόνια του, χωρίς καμία εξαίρεση, θα το τιμήσουμε για λογαριασμό του!!!
Μόνο ΑΕΚ !!!

friendly
2
funny
0
like
1
wow
1
Members reacted friendly:
george21,Sagias,
No reactions
Members reacted like:
Spyoly,
Members reacted wow:
Johan-Mani,

Αποσυνδεδεμένος george21

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #126182 στις: Οκτώβριος 01, 2022, 00:29:52 πμ »
Με το ρολόι του πατέρα που μου έμαθε τι σημαίνει ΑΕΚ … και το τζόκερ που πάντα φοράω όταν παίζει η ομάδα!
Μόνο ΑΕΚ !!!

#
αρρωστεια!!!
friendly
1
funny
0
like
1
wow
0
mic,
No reactions
Members reacted like:
mic,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #126183 στις: Οκτώβριος 01, 2022, 08:07:52 πμ »
friendly
1
funny
0
like
4
wow
3
Kelek,
No reactions
Members reacted like:
Dante80,Beastaras,chris70,pugman,
Members reacted wow:
pablo,Johan-Mani,pugman,

Αποσυνδεδεμένος Saega

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #126184 στις: Οκτώβριος 01, 2022, 09:00:03 πμ »
Με το ρολόι του πατέρα που μου έμαθε τι σημαίνει ΑΕΚ. Έφυγε πριν ακόμα ξεκινήσει η κατασκευή του νέου γηπέδου αλλά τα παιδιά του και όλα τα εγγόνια του, χωρίς καμία εξαίρεση, θα το τιμήσουμε για λογαριασμό του!!!
Μόνο ΑΕΚ !!!

Μπράβο ρε Δημήτρη! Κι εμείς οικογενειακώς ΑΕΚ είμαστε από τον πατέρα μου. Επιτέλους σπίτι μας. 2 διαρκείας φέτος.

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
george21,
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος grigoris gs

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #126185 στις: Οκτώβριος 01, 2022, 10:03:41 πμ »
Καλημέρα και καλό μήνα να έχουμε.

Στάλθηκε από το MAR-LX1A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
6
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
pablo,Kelek,Beastaras,thanasisn,jo.sa,pugman,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #126186 στις: Οκτώβριος 01, 2022, 11:36:57 πμ »

Τα κλασικά ρολόγια της εποχής των πατεράδων μας.

VENUS ( μερικά είχαν και την ευγενέστατη κυρία μπούστο ), Ω και κάτι ανατολικά. Κούρδισμα κάθε πρωϊ, και το κατάλοιπο των μικρών δευτερολέπτων από τα ρολόγια του Β' ΠΠ, για να φαίνεται ότι ..................λειτουργούν.

Ενα ρολόι είχαν οι ανθρώποι, συνήθως δώρο γάμου, όχι σαν εμάς στην εξέλιξη της άτιμης κενωνίας, δεκαετία του 60 τέλος, 70 που γέμισε η Ελλάδα από Γιαπωνέζικα που έφερναν τότενες με τις βαλίτσες οι ναυτικοί μας.

Μετά, εμφανίστηκε και ο Χρονώρα ( Καλλιγέρης ) με την SEIKO, επίσημα, στην αρχή της 3ης Σεπτεμβρίου - Ομόνοια, κάτω από τις Αστυνομικές υπηρεσίες. Και γέμισε η Ελλάδα, αλλά τα μισά ήταν εισαγωγές.

Τα ρολογάδικα - χρυσάδικα, την εποχή εκείνη ήταν από Ιπποκράτους μέχρι την Μπενάκη, επι της Πανεπιστημίου.

Ηταν ο πρώτος που έφευγε από τον συγκεκριμένο χώρο, με την Rolex ( Βαχάρης ), να είναι στην Κολοκοτρώνη και στοά Καλλιγά, αργότερα, με Χατζημιχάλη, άρχισαν να ανεβαίνουν και άλλοι προς τα πάνω.

ΑΕΚ

Με πατέρα γεννημένο στην Κωνσταντινούπολη, τι πιο φυσικό να είναι ........................ΑΕΚ-τζής ? Και στην Ραφήνα που αποκτήσαμε "εξοχικό" το 1960, με την Αθλητική Ενωση Τριγλίας Ραφήνας. Με τα ίδια λάβαρα.

Ιστορικά αναφέρω ότι η Ραφήνα ήταν τόπος Μικρασιατών προσφύγων, εκεί βγήκαν με τα "καράβια" και ένας εξ αυτών, ο εφοπλιστής Καβουνίδης, που είχε και σπιταρώνα εκεί, έκανε τάμα το εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου, απέναντι από το σπίτι του Βούδα. Και υπάρχει και η προτομή του. Είχαμε οικογενειακές σχέσεις, και μας έλεγε και τις δικές του ιστορίες. Συν ότι μου έδινε όλη την βιβλιογραφία του Ιδρύματος Ευγενίδου, που ήταν αντιπρόεδρος ( συγγενής με τους Ευγενίδηδες ) με το τρικάταρτο, το Ευγενίδειο ( πλανητάριο ) και άλλες δωρεές. Και ο πατέρας μου την "έβρισκε", γιατί στην περιοχή, όλοι μιλούσαν ΚΑΙ Τούρκικα.

Και στην υπηρεσία μου στην εταιρία, ερχόταν ο Τίγρης ( συνεργαστήκαμε ), και με "μάλωνε" που δεν ήξερα Ποντιακά, γλώσσα-χορούς, και μοίραζε διαρκείας στους υπαλλήλους, μια και εκεί, είχαμε εργαζόμενους της οικογένειας Μανωλά. Και ο Τσέος, φανατικός ΑΕΚ-τζής ήταν. Και η μεγαλύτεροι, είχαν δίπλωμα οδήγησης από την σχολή του, το κουπεράκι, που είχε στην Νίκαια.

ΑΕΚ - Θρησκεία.
VENUS - Ωmega, τα πρώτα ρολόγια της μεταπολεμικής Ελλάδας.

( Ιστορική αναδρομή, να τιμήσουμε την ανάρτηση και τον πατέρα του Δημήτρη ).
friendly
1
funny
0
like
1
wow
0
george21,
No reactions
Members reacted like:
Spyoly,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #126187 στις: Οκτώβριος 01, 2022, 13:39:54 μμ »
Εξαιρετικο το αφήγημα για τις πρώιμες ημέρες της ορολογιακης αγοράς Γιώργο…..Τώρα για την ΑΕΚ ,τι να πούμε ….κανεις δεν είναι τέλειος 🧐😎😆😆😆
friendly
0
funny
1
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
Giuseppe Busso,
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #126188 στις: Οκτώβριος 01, 2022, 13:51:11 μμ »
friendly
0
funny
0
like
8
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Spyoly,sub50,paschos76,thanasisn,jo.sa,Beastaras,Giorgos_I,pugman,
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #126189 στις: Οκτώβριος 01, 2022, 14:06:27 μμ »
Ρωσακι έχουμε,citizen δεν ;D
friendly
0
funny
2
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
Wolf-,Giorgos_I,
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος kontinos

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #126190 στις: Οκτώβριος 01, 2022, 14:08:14 μμ »
Να κι ένα ρολόι που ξέρει ότι δεν έχουμε 31

Sent from my MI 9 using Tapatalk

friendly
1
funny
3
like
7
wow
2
Dante80,
Members reacted funny:
paschos76,Voodooman,pugman,
Members reacted like:
Dante80,thanasisn,P.I.T.,chris70,jo.sa,Beastaras,pugman,
Members reacted wow:
Beastaras,pugman,

Αποσυνδεδεμένος thanasisn

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #126191 στις: Οκτώβριος 01, 2022, 14:48:24 μμ »
Παρά θίν' αλός....

friendly
1
funny
0
like
7
wow
0
george_,
No reactions
Members reacted like:
Dimitris Real,george_,Wolf-,Johan-Mani,Beastaras,Giorgos_I,pugman,
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #126192 στις: Οκτώβριος 01, 2022, 15:05:32 μμ »
Μπράβο ρε Δημήτρη! Κι εμείς οικογενειακώς ΑΕΚ είμαστε από τον πατέρα μου. Επιτέλους σπίτι μας. 2 διαρκείας φέτος.

Δεν πήρα διαρκείας γιατί πλέον ζω πολύ μακριά από την Νέα Φιλαδέλφεια. Για εμένα και τους δύο γιούς έπρεπε να δώσω περίπου € 2,000, χώρια τα έξοδα για τα ταξίδια από Μεσσηνία προς Αθήνα. Πολλά τα λεφτα για να δω 3 - 4 αγώνες σε όλη την σεζόν  :( :( :(

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #126193 στις: Οκτώβριος 01, 2022, 15:31:00 μμ »
Τα κλασικά ρολόγια της εποχής των πατεράδων μας.

VENUS ( μερικά είχαν και την ευγενέστατη κυρία μπούστο ), Ω και κάτι ανατολικά. Κούρδισμα κάθε πρωϊ, και το κατάλοιπο των μικρών δευτερολέπτων από τα ρολόγια του Β' ΠΠ, για να φαίνεται ότι ..................λειτουργούν.

Ενα ρολόι είχαν οι ανθρώποι, συνήθως δώρο γάμου, όχι σαν εμάς στην εξέλιξη της άτιμης κενωνίας, δεκαετία του 60 τέλος, 70 που γέμισε η Ελλάδα από Γιαπωνέζικα που έφερναν τότενες με τις βαλίτσες οι ναυτικοί μας.

Μετά, εμφανίστηκε και ο Χρονώρα ( Καλλιγέρης ) με την SEIKO, επίσημα, στην αρχή της 3ης Σεπτεμβρίου - Ομόνοια, κάτω από τις Αστυνομικές υπηρεσίες. Και γέμισε η Ελλάδα, αλλά τα μισά ήταν εισαγωγές.

Τα ρολογάδικα - χρυσάδικα, την εποχή εκείνη ήταν από Ιπποκράτους μέχρι την Μπενάκη, επι της Πανεπιστημίου.

Ηταν ο πρώτος που έφευγε από τον συγκεκριμένο χώρο, με την Rolex ( Βαχάρης ), να είναι στην Κολοκοτρώνη και στοά Καλλιγά, αργότερα, με Χατζημιχάλη, άρχισαν να ανεβαίνουν και άλλοι προς τα πάνω.

ΑΕΚ

Με πατέρα γεννημένο στην Κωνσταντινούπολη, τι πιο φυσικό να είναι ........................ΑΕΚ-τζής ? Και στην Ραφήνα που αποκτήσαμε "εξοχικό" το 1960, με την Αθλητική Ενωση Τριγλίας Ραφήνας. Με τα ίδια λάβαρα.

Ιστορικά αναφέρω ότι η Ραφήνα ήταν τόπος Μικρασιατών προσφύγων, εκεί βγήκαν με τα "καράβια" και ένας εξ αυτών, ο εφοπλιστής Καβουνίδης, που είχε και σπιταρώνα εκεί, έκανε τάμα το εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου, απέναντι από το σπίτι του Βούδα. Και υπάρχει και η προτομή του. Είχαμε οικογενειακές σχέσεις, και μας έλεγε και τις δικές του ιστορίες. Συν ότι μου έδινε όλη την βιβλιογραφία του Ιδρύματος Ευγενίδου, που ήταν αντιπρόεδρος ( συγγενής με τους Ευγενίδηδες ) με το τρικάταρτο, το Ευγενίδειο ( πλανητάριο ) και άλλες δωρεές. Και ο πατέρας μου την "έβρισκε", γιατί στην περιοχή, όλοι μιλούσαν ΚΑΙ Τούρκικα.

Και στην υπηρεσία μου στην εταιρία, ερχόταν ο Τίγρης ( συνεργαστήκαμε ), και με "μάλωνε" που δεν ήξερα Ποντιακά, γλώσσα-χορούς, και μοίραζε διαρκείας στους υπαλλήλους, μια και εκεί, είχαμε εργαζόμενους της οικογένειας Μανωλά. Και ο Τσέος, φανατικός ΑΕΚ-τζής ήταν. Και η μεγαλύτεροι, είχαν δίπλωμα οδήγησης από την σχολή του, το κουπεράκι, που είχε στην Νίκαια.

ΑΕΚ - Θρησκεία.
VENUS - Ωmega, τα πρώτα ρολόγια της μεταπολεμικής Ελλάδας.

( Ιστορική αναδρομή, να τιμήσουμε την ανάρτηση και τον πατέρα του Δημήτρη ).

Με συγκίνησες ρε Γιώργαρε.
Στην δεκαετία του 70 και λίγο του 80, από ρολογομάγαζα θυμάμαι μόνο τον Εμβαλωμένο στην Νέα Ιωνία - Λεωφόρο Ηρακλείου όπου νομίζω ότι υπάρχει ακόμα. Καμία σχέση δεν είχα με ρολόγια εκείνα τα χρόνια. Το μόνο που μας ένοιαζε ήταν να βγούμε στην αλάνα, να παίξουμε μπάλα με πέτρες για δοκάρια στο σκληρό χώμα με το χαλίκι που έγδερνε τα πόδια μας. Πολύ αίμα και ιδρώτας στην αλάνα. Και κάθε Κυριακή, επειδή τις περισσότερες φορές δεν υπήρχαν λεφτά για γήπεδο, στην γειτονιά με τρανσιστοράκι να ακούμε τις περιγραφές των αγώνων και τα συνθήματα από το γήπεδο της ΑΕΚ. Πιο δυνατή και αξέχαστη εμπειρία όλων, η πρόκριση απέναντι στη QPR τo 1977 που είχαμε βγει όλοι στα μπαλκόνια και στη αλάνα, με φωτοβολίδες, καραμπίνες και δίκανα οι μεγάλοι, με στρακαστρούκες και πιστόλια με καψούλια οι μικρότεροι. Ανάσταση κανονική είχε γίνει! Φυσικά, μεγαλώνοντας ακολούθησε η Original αλλά κράτησε ελάχιστα γιατί δεν μπορούσα την καφρίλα. Φανατικός οπαδός δεν έγινα ποτέ, όπως κανείς από την οικογένεια. Μεγάλη αγάπη για την ομάδα και την γειτονιά που μεγαλώσαμε, έτσι ακριβώς όπως όρισε ο πατέρας.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Giorgos_I,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #126194 στις: Οκτώβριος 01, 2022, 15:38:22 μμ »
Συγκινητικές οι αναδρομές στο ποδόσφαιρο εκείνων των δεκαετιών ιδιαίτερα όταν συνδέονται με αναμνήσεις από τον πατέρα.Να πω και εγώ ότι έχω προλάβει στη λεωφόρο το δίδυμο Δομάζου  Αντωνιαδη η θα θεωρηθώ απολίθωμα της ιουρασικης περιόδου 🤣
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions