Εγώ θα συμφωνήσω με τον Nick. Θεωρώ ότι πολύς κόσμος επειδή έχει συνηθίσει να βλέπει πάνω από 40άρια σε αντρικούς καρπούς τα τελευταία 20 χρόνια, φοβάται να δοκιμάσει κάτι μικρότερο. Ειδικά κάτω από 38. Προσωπικά έχω 17cm καρπό και ανάλογα το ρολόι, θα φορούσα μέχρι και 32-33, αλλά καταλαβαίνω πως αυτό έχει να κάνει και με τη δική μου αισθητική. Αλλά τα 36άρια R ας πούμε θεωρώ ότι είναι υπερβολή κάποιος να τα θεωρεί μικρά. Οι Daytonas ήταν 37αρες μέχρι το '90. Είναι μικρά ρολόγια;
Προφανώς ο καθένας έχει τη δική του αισθητική, αλλά ακόμη κι έτσι καλύτερα να λέμε εμένα μου αρέσουν τα ρολόγια πάνω από το τάδε μέγεθος, παρά να λέμε τι είναι σωστό για την εποχή. Το τι είναι σωστό θα το βρει ο καθένας στο δικό του καρπό.
Edit: Τα λέω αυτά γιατί υπάρχει και κόσμος που διαβάζει χωρίς να έχει δοκιμάσει πολλά ρολόγια και δημιουργεί κουτάκια στο μυαλό του σχετικά με το «σωστό» μέγεθος του ρολογιού. Βλέπω συχνά στο Ίντερνετ άτομα να λένε μ’ αρέσει το τάδε ρολόι αλλά είναι 38αρι και φοβάμαι πως θα μου είναι μικρό ή ακόμη χειρότερα δεν το παίρνω όμως επειδή είναι μικρό. Δοκιμάστε ένα «μικρό» ρολόι για 1-2 μήνες, χωρίς προκαταλήψεις σχετικά με το αν θα σας πουν οτι φοράτε γυναικείο ρολόι κλπ. Και βρείτε μόνοι σας τα όριά σας.