Αποστολέας Θέμα: Invicta vs Steinhart vs Stuhrling  (Αναγνώστηκε 10093 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
Απ: Invicta vs Steinhart vs Stuhrling
« Απάντηση #45 στις: Ιούλιος 08, 2017, 18:59:54 μμ »
Όσο μάρκετινγκ και να κάνεις αν το πακέτο προϊόν εταιρεία δεν τραβάει γρήγορα θα εξαφανιστεί.
+1
+1

Μακάρι να ήταν τόσο απλό. Υπάρχει βάθος χρόνου σε αυτή την ιστορία και αλλαγή κατεύθυνσης στο πελατιακό κοινό.
Το αφήνω εδώ γιατί μπορεί να παρεξηγηθούν τα γραφόμενα μου.

Πάντως πουθενά δεν αναφέρθηκε πως το προϊόν δεν είναι καλό. Η συζήτηση επεκτάθηκε από το ότι αξίζει κάθε ευρώ, πράγμα για το οποίο -τουλάχιστον σήμερα- δεν μπορώ να δεχθώ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος georgehh

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Ιούλιος 08, 2017, 20:36:31 μμ »
Ενδιαφέρουσα η συζήτηση παίδες,η γνώμη μου είναι οτι όλα στη ζωή είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης,στο θέμα ρολόγια όπως σε πολλά προιόντα μη γελιόμαστε υπάρχει υπερκοστολόγηση,το αγοραστικό κοινό ομως κρίνει και αποφασίζει και ένα ρολόι των 10€ αν το κόστος θεωρητικά είναι 0.50€ για να παραχθεί είναι επίσης υπερκοστολόγηση μιλάω για το προιόν απο άποψη υλικών τεχνολογίας κλπ,αφήνω έξω φυσικά διαφημίσεις, brand, υπαλλήλους(η ρομπότ με την εξέλιξη της τεχνολογίας...)

Στάλθηκε από το 8079 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Ιούλιος 09, 2017, 19:55:38 μμ »
...το κοινό, δηλαδή οι αγοραστές, για Χ λόγους εξαναγκάζουν με τις επιλογές τους τον "κύκλο ζωής προϊόντος".

Ποιός θα εντοπίσει, σε ποιό κύκλο - φάση, είναι καποια Rolex / Cartier κλπ ?

Για να βοηθηθούν οι μη γνωρίζοντες το θέμα, οι φάσεις είναι αρχική εισαγωγή / παρουσίαση - ανάπτυξη - ωριμότητα - μείωση αποδοχής/ πωλήσεων.

...με κάποιες ενέργειες, παρατείνεις λίγο την μείωση πωλήσεων,

...και μερικά χρηματο-οικονομικά, συνάρτηση των ανωτέρω. Τα λεφτά βγαίνουν με την ΠΑΡΑΤΑΣΗ ζωής.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

AntonisCh

• Επισκέπτης
« Απάντηση #48 στις: Ιούλιος 09, 2017, 20:06:19 μμ »
Πεστα βρε Γιώργο!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος pugman

• Sr. Member
  • Στο μεθαύριο ! ! !
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Ιούλιος 10, 2017, 00:15:11 πμ »
Υπάρχει ζωή και πέρα από τον πλανήτη Rolex...

Και πολύ πιο "πλούσια" σε αριθμό ρολογιών μάλιστα!

Είναι κλεψιά τα 500€ που ζητάνε στη ποιότητα τους τα παραπάνω ρολόγια και δεν είναι κλεψιά τα 11000€ που ζητάει η Rolex...

Βασικά Brand name αγοράζεις και όχι ποιότητα κατασκευής, γιατί τα πενταψήφια νούμερα δεν δικαιολογούνται πουθενά σαν κόστος κατασκευής και μεταπώλησης. Σιγά μη ξεπουληθούμε για να φοράμε ένα στέμα στο χέρι.

Κι όπως λέει ο Νικόλας, εμείς είμαστε τόσο μοναδικοί που δε δεχόμαστε να φορέσουμε ο, τι φοράνε οι άλλοι...  :D

Και τζην φοράνε οι πάντες αλλά φοράμε κι εμείς.

Εμένα αυτό που δε μου αρέσει στη Rolex ειναι:
- Η τιμή.
- Αυτό που αντιπροσωπευουν (στην Ελλάδα τουλάχιστον),  γκλαμουρια, νεοπλουτισμο κτλ. κτλ. Και μη μου πείτε ότι είναι "τυχαιο". Η ίδια η Rolex το πάει προς τα εκεί.

Στεφανε το Rolex πιστεύω αξίζει τα λεφτά του μέχρι €. Κι αυτό γιατί όπως γνωρίζουν οι κάτοχοι διατηρεί τιμή εις το διηνεκές. Άλλος είναι ο λόγος που δεν για μένα. Το γεγονός ότι το φορούν πλέον οι πάντες.

Στεφανε το Rolex πιστεύω αξίζει τα λεφτά του μέχρι €. Κι αυτό γιατί όπως γνωρίζουν οι κάτοχοι διατηρεί τιμή εις το διηνεκές. Άλλος είναι ο λόγος που δεν για μένα. Το γεγονός ότι το φορούν πλέον οι πάντες.

Αγαπητέ Αντώνη, πρέπει να είμαι ειλικρινής. Η Rolex είναι μια εταιρεία που δεν συμπαθώ.

Παρ' 'όλα αυτά στην ηλικία που είμαστε, στην αβέβαιη οικονομική κατάσταση που ζούμε, δεν θεωρώ πως μπορούμε να το αντιμετωπίζουμε έτσι (το θέμα τιμής).
Το ότι το βλέπεις στις βιτρίνες να κρατάνε τιμές σαν μεταχειρισμένα δεν σημαίνει πως έτσι συμβαίνει και στη πιάτσα. Δηλαδή όποιος αγοράζει -σήμερα- Rolex και δίνει 10 χιλιάρικα με τη λογική ότι σε 5 χρόνια θα το πουλήσει πάλι τόσο, μάλλον είναι χαμένος από χέρι. Στο τέλος δεν βρίσκει να το δώσει και το "σκοτώνει" σε κάποια από τα καταστήματα που προωθούν τη λογική "τα Rolex κρατάνε τιμή" και επωφελούνται οι ίδιοι, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα ν ακάνουν και διακανονισμούς. Οπότε, άστο... στη πιάτσα γυρίζουμε κι εμείς και αν μου άρεσε (που δεν) ποτέ δε θα έδινα πάνω από ένα τάληρο για να πάρω μεταχείρω (η πραγματική αξία ενός μεταχειρισμένου σε τέλεια κατάσταση εκεί είναι και πάλι λόγω Brand name, μην μπερδευόμαστε).

Όσοι τα λατρεύουν έχουν άλλες οπτικές για να δικαιολογήσουν την αγορά, ΤΟ ΣΕΒΟΜΑΙ. Εγώ όμως μου επιτρέπω να το βλέπω έτσι.
Όταν διαβάζω ότι είναι κλεψιά τα 500€ και δεν είναι τα 10 τόσα χιλιάρικα, τι να πω, πως είναι φυσιολογική τοποθέτηση; Το θέμα αντιγραφής ανήκει σε άλλη σφαίρα συζήτησης. Εδώ μιλάμε για αυτή καθ' αυτή την αξία κατασκευής, ποιότητας και μεταπώλησης.

*Γιατί μήπως τα Steinhart δεν κρατάνε αξία ως μεταχειρισμένα;

Απόψεις μου :
1. Όσο μάρκετινγκ και να κάνεις αν το πακέτο προϊόν εταιρεία δεν τραβάει γρήγορα θα εξαφανιστεί.
2. Τα Rolex δεν μπορούν να αμφισβητηθούν ως ρολόγια αξίας. Απόδειξη το τεράστιο κοινό η κοινή αποδοχή και η διατήρηση της αξίας.
3. Η μπραντα φροντίζει εκτός από διαχρονικά σχέδια να αναβαθμίζει και το τεχνικό κόμματι. Ακρίβεια, αντοχή κλπ.

Εγώ δεν πρόκειται να αγοράσω .

Γιατί θα νιώθω σαν να κυκλοφορώ με τη φορολογική δήλωση εισοδήματος στον καρπό. Αυτό, είναι προσωπικο γούστο δεν έχει να κάνει με την αξία της μάρκας.
Συγγνώμη για τις τόσες παραθέσεις...
Μαζί σας παιδιά..!!!!  + είς το άπειρο!

(sent from my samsung smartphone using tapatalk)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions