Στεφανε το Rolex πιστεύω αξίζει τα λεφτά του μέχρι €. Κι αυτό γιατί όπως γνωρίζουν οι κάτοχοι διατηρεί τιμή εις το διηνεκές. Άλλος είναι ο λόγος που δεν για μένα. Το γεγονός ότι το φορούν πλέον οι πάντες.
Αγαπητέ Αντώνη, πρέπει να είμαι ειλικρινής. Η Rolex είναι μια εταιρεία που δεν συμπαθώ.
Παρ' 'όλα αυτά στην ηλικία που είμαστε, στην αβέβαιη οικονομική κατάσταση που ζούμε, δεν θεωρώ πως μπορούμε να το αντιμετωπίζουμε έτσι (το θέμα τιμής).
Το ότι το βλέπεις στις βιτρίνες να κρατάνε τιμές σαν μεταχειρισμένα δεν σημαίνει πως έτσι συμβαίνει και στη πιάτσα. Δηλαδή όποιος αγοράζει -σήμερα- Rolex και δίνει 10 χιλιάρικα με τη λογική ότι σε 5 χρόνια θα το πουλήσει πάλι τόσο, μάλλον είναι χαμένος από χέρι. Στο τέλος δεν βρίσκει να το δώσει και το "σκοτώνει" σε κάποια από τα καταστήματα που προωθούν τη λογική "τα Rolex κρατάνε τιμή" και επωφελούνται οι ίδιοι, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα ν ακάνουν και διακανονισμούς. Οπότε, άστο... στη πιάτσα γυρίζουμε κι εμείς και αν μου άρεσε (που δεν) ποτέ δε θα έδινα πάνω από ένα τάληρο για να πάρω μεταχείρω (η πραγματική αξία ενός μεταχειρισμένου σε τέλεια κατάσταση εκεί είναι και πάλι λόγω Brand name, μην μπερδευόμαστε).
Όσοι τα λατρεύουν έχουν άλλες οπτικές για να δικαιολογήσουν την αγορά, ΤΟ ΣΕΒΟΜΑΙ. Εγώ όμως μου επιτρέπω να το βλέπω έτσι.
Όταν διαβάζω ότι είναι κλεψιά τα 500€ και δεν είναι τα 10 τόσα χιλιάρικα, τι να πω, πως είναι φυσιολογική τοποθέτηση; Το θέμα αντιγραφής ανήκει σε άλλη σφαίρα συζήτησης. Εδώ μιλάμε για αυτή καθ' αυτή την αξία κατασκευής, ποιότητας και μεταπώλησης.
*Γιατί μήπως τα Steinhart δεν κρατάνε αξία ως μεταχειρισμένα;