Εγώ θα μιλήσω για το δικό μου "μαϊμού" moonwatch , η αλλιώς το moonwatch που θα φορούσαν σήμερα αν πήγαιναν ακόμη στο διάστημα ! Έχω το Speedmaster automatic η reduced 3510.50 το ρολόι αυτό έλυσε κάποια προβλήματα καθημερινότητας του αρχικού moonwatch και παρότι ήταν κατά την εισαγωγή του σαν μοντέλο το ίδιο ακριβό με το "original" απλά στην συνέχεια δεν ανέβαινε με αποτελέσματα κάποια στιγμή η διαφορά στην τιμή να αγγίζει περίπου τα χίλια ευρώ (ενδεικτικά εγώ το πήρα το 2006 1600 ευρώ έναντι 2500 ευρώ που έκανε το κανονικό και 1600 επίσης έκανε το απλό seamaster 300m ). Στην έκδοση αυτή η Omega έλυσε δυο προβλήματα. Το πρώτο ήταν το μέγεθος όπου από 42 mm έπεσε στα 40mm (μετρημένα και τα δυο με δικό μου παχύμετρο στην διάσταση 2-7 ) . Το μέγεθος τότε δεν ήταν όπως σήμερα, τα μεγάλα ρολόγια δεν ήταν τόσο ποθητά όσο σήμερα και εγώ παρότι κοντός δεν είμαι ούτε πολύ μικρό καρπό έχω , έχω οροφή τα 42mm (με μόνη εξαίρεση ένα ρολόι που μάλλον θα αποκτήσω κάποια στιγμή το B super ocean heritage 46). Το δεύτερο πρόβλημα από αυτά που αναφέρθηκαν είναι το κούρδισμα . Εγώ πιστεύω ότι το κούρδισμα είναι γοητεία, μυσταγωγία , αλλά πολλοί διαφωνούν.....το automatic το έλυσε αυτό με την omega 3220 . Το τρίτο πρόβλημα που πολλοί αναφέρουν είναι το μπρασελε. Αρκετά βαρύς για καθημερινή και ίσως παραπάνω brushed από όσο κάποιοι θα ήθελαν για πιο dressy καταστάσεις. Το reduced παρότι προσφέρει ένα μπρασελέ που στην αρχή νομίζεις ότι είναι ψεύτικο , αποδυκνυεται μετά από χρόνια χρήσης ότι είναι πιο ανθεκτικό από βράχο. Το τρίτο πρόβλημα που είναι το hesalite λύθηκε από μια μετέπειτα έκδοση του reduced που έμεινε πολύ λίγα χρόνια στην παραγωγή μέχρι την οριστική κατάργηση του μοντέλου το 2010. Νομίζω ότι σήμερα το moonwatch δεν έχει λάθος που λέμε. Όσο μεγάλο χρειάζεται στα 42 , όσο βαρύ πρέπει, με μια ιστορία που δεν έχει άλλο, με κρύσταλλο (η hesalite αν θέλεις το original dome blurry looks , μην σε προβληματίζει άμα πάθει κάτι αλλάζει με 50 ευρώ και από γρατζουνιές αντέχει αρκετό τρίψιμο πριν παραδώσει πνεύμα) . Το κούρδισμα παραμένει περισσότερο σαν αναφορά στην παράδοση , εμένα προσωπικά θα με γοήτευε αν είχα κούρδισμα καθημερινά.....θα ήταν κάτι σαν take a break.
Sent from my iPad using Tapatalk