Αποστολέας Θέμα: ρολόγια επένδυση κι όχι asset  (Αναγνώστηκε 9173 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Evangelos

• Sr. Member
    • Προφίλ
ρολόγια επένδυση κι όχι asset
« στις: Φεβρουάριος 24, 2017, 19:30:18 μμ »
ρολόγια επένδυση.. αλλά μακροχρόνια επένδυση (εξαίρεση το Nautilus και το Daytona).

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3866968/Time-cash-Rare-Rolex-watch-bought-50-years-ago-69-set-make-owner-100-000.html
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
The impediment to action advances action. What stands in the way becomes the way

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: ρολόγια επένδυση κι όχι asset
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 24, 2017, 19:40:43 μμ »
...έπρεπε να μας το πείς πρίν 50 χρόνια ! Now its too late mate !
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 24, 2017, 22:32:02 μμ »

Μπα... μπορεί σε 50 χρόνια από τώρα (που οι περισσότεροι από εμάς θα είμαστε αστρόσκονη) μπορεί αυτό που έχεις να έχει αξία 1.000.000!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 24, 2017, 22:35:59 μμ »
 :D

σωστος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 24, 2017, 23:16:06 μμ »

Μπα... μπορεί σε 50 χρόνια από τώρα (που οι περισσότεροι από εμάς θα είμαστε αστρόσκονη) μπορεί αυτό που έχεις να έχει αξία 1.000.000!

...ναι, σίγουρα θα έχει ( ...αν το έχω / έχει η οικογένεια ακόμη ), αλλά εγώ τι θα έχω κερδίσει ?

Εκτός, αν το δώσω τώρα, στις προσφορές των Αμερικανών, που το ζητάνε επίμονα.

...και κάποιοι Ελληνες  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 24, 2017, 23:19:18 μμ »

...ναι, σίγουρα θα έχει ( ...αν το έχω / έχει η οικογένεια ακόμη ), αλλά εγώ τι θα έχω κερδίσει ?

Γιώργο μου αν το δώσεις έτσι και αλλιώς δεν θα έχεις κερδίσει αλλά μάλλον θα έχεις χάσει. Ας πούμε ότι το δίνεις 20.000... θα έχεις χαρτιά αλλά δεν θα έχεις ρολόι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 24, 2017, 23:36:22 μμ »

Γιώργο μου αν το δώσεις έτσι και αλλιώς δεν θα έχεις κερδίσει αλλά μάλλον θα έχεις χάσει. Ας πούμε ότι το δίνεις 20.000... θα έχεις χαρτιά αλλά δεν θα έχεις ρολόι.

...και τώρα που το έχω στην θυρίδα, τί έχω ? Τις φωτογραφίες ?

Αστα, με την κατάσταση που μας έφερε η διετής διαπραγμάτευση και το σκίσιμο των μνημονίων, δεν ξέρω αν πρέπει να πληρώνω μια θυρίδα να φυλάω κάτι που δεν χαίρομαι, με κίνδυνο να χαρακτηριστώ "πλούσιος", αντί να το ξεπατώσω, ή να το δώσω και να πληρώνω τον Καρανίκα.

Ειλικρινά, εδώ που είμαστε, δεν μπορώ να αποφασίσω ποια είναι η πιο "ισορροπημένη" λύση, ουτε συναισθηματική, ούτε λογική.

Η πρώτη λέει "γράφτους", η δεύτερη "ξεφορτώσου".

Αλλά είναι τα δύο άκρα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 25, 2017, 00:22:22 πμ »
Πουλα το 5513 να σωθεις...Ξελασπωνεις και σου μενουν ρεστα για sd..Ποιος ξερει το 5513 εκτος απο καμια 100αρια στην Ελλαδα? Ασε που οταν θα το βαζεις στον καρπο θα το περνουν και για παλιο, οποτε παρε το καινουργιο που ειναι πιο ντιζαινατο και γκλαμουρατο ;D ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 25, 2017, 00:35:02 πμ »
Πουλα το 5513 να σωθεις...Ξελασπωνεις και σου μενουν ρεστα για sd..Ποιος ξερει το 5513 εκτος απο καμια 100αρια στην Ελλαδα? Ασε που οταν θα το βαζεις στον καρπο θα το περνουν και για παλιο, οποτε παρε το καινουργιο που ειναι πιο ντιζαινατο και γκλαμουρατο ;D ;D
Δεν με αφορά η κουβέντα,αλλά...
Το σκεπτικό "διαλέγω ρολόι σύμφωνα με το πόσοι το ξέρουν",το έχω ξεπεράσει εδώ και καμιά 10αριά χρόνια.
Φτάνει να ξέρω τι είναι αυτό που φοράω, εγώ.

Αν ήταν έτσι,θα φοράγαμε όλοι sub που είναι το μόνο που ξέρουν όλοι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 25, 2017, 00:49:12 πμ »

Το να "σκοτώσω" το 5513 για να ξαναπάρω Rolex στις σημερινές τιμές, που ούτε με Joker δεν θα αγόραζα, μάλλον δεν στέκει.

Το ρολόι αυτό, είναι σε καινουργή κατάσταση, οχι NOS μεν, μια και έχει φορεθεί, αλλά άριστο, και το ζητάνε αρκετοί.

Αραγε θα περιληφθεί και στο περιουσιολόγιο ?  :'(
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 25, 2017, 00:58:09 πμ »
Το πιο απλο,ειναι να το πουλησεις και να κρατησεις τα λεφτα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος georgefl74

• VIP Member
    • Προφίλ
    • My YouTube reviews
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 25, 2017, 07:49:29 πμ »
Δεν ήταν ούτε επένδυση ούτε asset τα παλιά Rolex μιας και κανένας ιδιοκτήτης τους δεν τα είχε αγοράσει ως τέτοια ούτε είχε προβλέψει την εξέλιξη της τιμής. Απλά τους έκατσε. Αν αγοράζεις ρολόγια με αυτό το σκοπό θα πρέπει να είναι κάτι προσιτό τη στιγμή που τα αγοράζεις ούτως ώστε να υπάρχει περιθώριο για σημαντικό κέρδος στη συνέχεια. Σε σύγκριση με Rolex στις τωρινές τιμές, καλύτερη επένδυση είναι να τα φας σε κόκα και γυναίκες.

Asset για μένα ήταν κάποια Seiko που βρήκα καθώς πουλώντας τα πήρα στη χειρότερη περίπτωση τα λεφτά μου πίσω και στη καλύτερη κέρδος 100%. Θα είχε νόημα να τα κρατήσω και άλλο σαν επένδυση;  Δεν νομίζω, η αγορά τώρα είναι αυτή, αύριο μπορεί να είναι διαφορετική. Δεν είναι προβλέψιμη. Υπάρχουν πολλά limited edition της ίδιας εποχής που είναι σήμερα κάτω από το μισό της αρχικής τιμής καταλόγου.  Αν βάλεις και τον πληθωρισμό, και μια μικρή έστω απόδοση σε τράπεζα, όσοι τα πήραν νομίζοντας ότι στο μέλλον θα βγάλουν στη πραγματικότητα έχασαν πολλά λεφτά. Και τώρα βλέπω κάτι διαθέσιμο που με λίγο restoration μπορεί να αποδώσει και 200% αν δεν βαρεθώ να ασχοληθώ. Αλλά αυτό το λέω γνωρίζοντας καλά το συγκεκριμένο ρολόι και το κοινό του τώρα, όχι κάνοντας υποθέσεις για το μέλλον.

Tl;DR: Οι επενδύσεις σε ρολόγια μόνο βραχυπροθεσμο ορίζοντα μπορεί να έχουν, τα υπόλοιπα είναι τύχη επιπέδου Τζόκερ. Αν σου κάτσει πάνε ταμείο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

capt-dim

• Επισκέπτης
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 25, 2017, 10:12:42 πμ »
Απο ολα αυτά που εχω διαβάσει ολα αυτά τα χρόνια στα Ελληνικά και διεθνή φόρουμ ....

Η αγορά ρολογιού δεν ειναι επένδυση ......!!!! Τ Ε Λ Ο Σ ....

Βέβαια .... Υπάρχουν κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις .....

Αγοράζοντας ενα ρόλεξ των 6-7 χιλ ευρώ σημερα ...... Σε βάθος χρόνου και Μετά απο 20 χρόνια Θα πρέπει να το πουλήσεις χοντρικά και στο περίπου γύρω στα 20 χιλ ευρώ .... Για να πάρεις τα λεφτά σου πίσω ......!!!!

Υπό αυτην την έννοια δεν υφίσταται επένδυση .....!!!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

leon

• Επισκέπτης
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 25, 2017, 10:49:38 πμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουάριος 25, 2017, 11:05:39 πμ »

Το να "σκοτώσω" το 5513 για να ξαναπάρω Rolex στις σημερινές τιμές, που ούτε με Joker δεν θα αγόραζα, μάλλον δεν στέκει.

Το ρολόι αυτό, είναι σε καινουργή κατάσταση, οχι NOS μεν, μια και έχει φορεθεί, αλλά άριστο, και το ζητάνε αρκετοί.

Αραγε θα περιληφθεί και στο περιουσιολόγιο ?  :'(

Diamonds are forever..not watches  ;D Εγω κοιτω να ζω το ΤΩΡΑ, να χαιρομαι ό,τι εχω για ΤΩΡΑ, οσο το δυνατον με λιγοτερα καθημερινα αγχη και φυσικα ολα αυτα παντα με την οικογενεια μου...Φερειπειν, εχουμε το πρωην ταμειο προνοιας που φυλλορροει και για το οποιο μου κρατουν περιπου 80€/μηνα για το εφαπαξ, το οποιο ΑΝ ΘΑ παρω μετα την συνταξιοδοτηση μου, και ΑΝ παρω ποσο πετσοκομμενο θα ναι αυτο;;  ::) Οποτε μερικοι οπως και γω ειμαστε  υπο σκεψη να το διακοψουμε και να μας επιστραφουν οι κρατησεις μονο των τελευταιων 5 ετων, τα υπολοιπα των 14 χρονων πανε υπερ πιστεως πατριδος, αλλα ακομα και ετσι θα χω λιγοτερη χασουρα μελλοντικα..Οποτε αποφασιζω να διαχειριζομαι ΕΓΩ το 80αρι μου και οχι το επιφοβο κρατος.. ;)
Παραπανω που μιλησε ο Πετρος, ορθα τοποθετηθηκε και συμφωνω μαζι του, απλα εγω το διακωμωδησα με ιλαροτητα :D Αλλα αμα ειχα ΕΓΩ το 5513 και μπορουσα να το πουλησω θα το ειχα κανει χθες και αφου θα καλυπτα ολες τις αναγκες μου γιατι να μην επαιρνα και να ρολεξακι εστω ενα 5ψηφιο μεταχειρισμενο ... ;) ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions