Αποστολέας Θέμα: ρολόγια επένδυση κι όχι asset  (Αναγνώστηκε 9177 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: ρολόγια επένδυση κι όχι asset
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουάριος 25, 2017, 12:17:14 μμ »
Μεγάλη συζήτηση, και δεν έχω τώρα χρόνο. Θα επανέλθω.

Πάντως, δεν τα πήρα σαν επένδυση, τα πήρα για να τα φοράω, και άν ήταν αλλιώς, θα τα πούλαγα "χθές".

Απλώς, εκπροσωπούν κάποιες περιόδους, με καλές και κακές αναμνήσεις, είναι μέρος της εφήμερης ζωής, και είναι σημαντικό, να διατηρείς κάποια mile stones της ζωής. ( mile stones =οι πέτρινοι "χιλιομετρικοί" δείκτες, στην άκρη του δρόμου, στο ταξίδι της ζωής ) 
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουάριος 25, 2017, 12:45:42 μμ »
Γιωργο δεν κρινω αυτη την στιγμη το γεγονος  πχ γιατι δεν το πουλας και το χεις κρυμμενο εις τον αιωνα τον απαντα, καλα κανεις και οποιοσδηποτε καλα κανει και πραττει οπως κρινει...Αναφερομαι στο απιθανο γεγονος να πεσει μπροστα μου εκει που περπαταω ενα 5513 χωρις να εχω συναισθηματικους δεσμους ή αλλους ενδοιασμους για την πωληση του!! Για μενα, η δικη μου κοσμοθεωρια, επιτασσει την τωρινη απολαυση της ζωης μου με ολα τα καλα και ασχημα της και δεν κανω ποτε μακροπροθεσμα σχεδια γιατι δεν ξερω τι μου ξημερωνει.. ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουάριος 25, 2017, 13:44:33 μμ »
Επένδυση θα ήταν αν πριν 9 χρόνια που πήρα το Speedy μου,μου έκοβε να πάρω 3-4 moon (που μπορούσα τότε)να τα κλείσω στα κουτιά τους,και να τα πούλαγα σήμερα....κοντά 80% κέρδος θα είχα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουάριος 25, 2017, 13:54:24 μμ »
Γιωργο δεν κρινω αυτη την στιγμη το γεγονος  πχ γιατι δεν το πουλας και το χεις κρυμμενο εις τον αιωνα τον απαντα, καλα κανεις και οποιοσδηποτε καλα κανει και πραττει οπως κρινει...Αναφερομαι στο απιθανο γεγονος να πεσει μπροστα μου εκει που περπαταω ενα 5513 χωρις να εχω συναισθηματικους δεσμους ή αλλους ενδοιασμους για την πωληση του!! Για μενα, η δικη μου κοσμοθεωρια, επιτασσει την τωρινη απολαυση της ζωης μου με ολα τα καλα και ασχημα της και δεν κανω ποτε μακροπροθεσμα σχεδια γιατι δεν ξερω τι μου ξημερωνει.. ;)

....να σου γνωρίσω την γυναίκα μου.  :D :D :D :D :D Ετσι σκέφτεται και αυτή.  :'( :'( :'( :'(

Αλλά όταν έχεις οικογένεια, πρέπει να οργανώνεις μακροπρόθεσμα και να δημιουργείς "περιβάλλον" για το αύριο, ασχέτως αν το αύριο είναι μη προβλέψιμο.

Αν όλοι "αγνοούσαμε" το αύριο, δεν θα υπήρχε ΤΙΠΟΤΑ.

Δεν θα έπαιρνες σπίτι, αυτοκίνητο, πλυντήριο, διακοπές, δεν θα υπήρχε ΙΚΑ , σύκα, μίκα, κλπ.

Υπάρχουν οικονομικά συστήματα που επενδύουν την ύπαρξή τους στην σκέψη του αύριο. Και το αύριο, είναι το σήμερα του αύριο.

Πολύ μεγάλη συζήτηση, με πολλές προσεγγίσεις, που δεν αναλύονται με μια ανάρτηση στο φόρουμ.

Να και το τραγούδι . Ξέχνα το αύριο ..................

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουάριος 25, 2017, 13:56:09 μμ »
Επένδυση θα ήταν αν πριν 9 χρόνια που πήρα το Speedy μου,μου έκοβε να πάρω 3-4 moon (που μπορούσα τότε)να τα κλείσω στα κουτιά τους,και να τα πούλαγα σήμερα....κοντά 80% κέρδος θα είχα.
Ναι,αλλα σκεφτοσουν διαφορετικα,οπως οι πιο πολλοι
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουάριος 25, 2017, 14:03:09 μμ »

...μα κανένας δεν σκεφτόταν έτσι. Ενα ρολόι γουστάραμε, το πήραμε, το φορέσαμε, το απολαμβάνουμε.

Τώρα, αν ανέβηκε η αξία του για κάποιο λόγο, γυρίζουμε πίσω και λέμε "Αχ να είχα πάρει 100, και θα γινόμουν πλούσιος"

Αυτό το σκέφτεται ο επενδυτής, σε χρυσό, γή, ακίνητα, spreads, ομόλογα, μετοχές.

Ο ρολογόφιλος, τι να σκεφτεί ?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουάριος 25, 2017, 14:20:37 μμ »
Δυστυχώς....
Το moon το έβρισκες  κάτω από 2 χιλιάρικα τότε... :-[
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουάριος 25, 2017, 15:55:06 μμ »
Παραπανω να έπαιρνες τότε
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nostradamus

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουάριος 25, 2017, 16:10:34 μμ »
Δεν ξέρω πως είναι να έχεις κάτι πανάκριβο φορεμένο στον καρπό σου. Ίσως το μάθω ίσως και όχι.

Ότι έχω όμως το φοράω. Γιατί αυτό πιστεύω ότι πρέπει να κάνω. Να τα χαίρομαι πάνω μου, όχι στο κουτί τους. Γι αυτό και έχουν και hairline,  και κάποια έχουν γρατσουνιές.

Και σε πόρτα έχουν χτυπηθεί, και σε γραφείο έχουν συρθεί τα μπρασελε τους. Και με τα παιδιά σου,ανιψιά,εγγόνια σου, θα παίξεις, αγκαλιάσεις, σηκώσεις..

Θα πρέπει να με συντροφεύουν σε κάθε στιγμή της ζωής μου.

Δεν τα βλέπω ως επένδυση και δεν νομίζω θα τα δω πότε.

Υπάρχουν πράγματα για να επενδύσει κάνεις, και πράγματα για να τα χαρεί.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Evangelos

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουάριος 26, 2017, 16:01:47 μμ »
τα ρολόγια είν' επένδυση για την επόμενη γεννιά, πείτε σε γυναίκες παιδιά κλπ μην κάνουν την μαλακία και τα στείλουν στο ebay όπως όπως ή να ανταλλάξουν με κανένα καινούριο submariner..

γνώρισα έναν ηλίθιο πρόσφατα που αντάλλαξε ένα Breguet classique (18Κ) που είχε κληρονομήσει για ένα Rolex sub. (ατσάλι/χρυσό) χωρίς έξτρα λέφτά και ήταν και περήφανος για την αγοραπωλησία.. ο θείος από τον τάφο θα καταράστηκε!

Εμείς απλά κρατάμε ρολόγια, χαρτιά, κουτιά κι ενημερώνουμε για να γουστάρει η επόμενη γεννιά η οποία εφόσον δεν ενδιαφέρεται να τα φορέσει θα μπορεί τα αξιοποιήσει τουλάχιστον στο μέγιστο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
The impediment to action advances action. What stands in the way becomes the way

leon

• Επισκέπτης
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουάριος 26, 2017, 17:49:10 μμ »
Για να θεωρηθεί ως επένδυση η αγορά ρολογιού πρέπει να λάβουμε υπόψη κάποιες παραμέτρους από τις οποίες ορισμένες αναφέρω παρακάτω.
α) από ποιόν γίνεται η αγορά; Επαγγελματία - γνώστη του αντικειμένου ή απλώς από κάποιον που του αρέσουν τα ρολόγια;
β) το κόστος αγοράς
γ) η μάρκα του ρολογιού
δ) οι τυχόν ιδιαιτερότητες - μπορεί και κατασκευαστικές ατέλειες που τυχόν αυτό παρουσιάζει , είτε εξωτερικά είτε εσωτερικά
ε) η ηλικία του ρολογιού .Πρόκειται για αγορά καινούργιου ή όχι;
στ) ο αριθμός των κομματιών που έχουν παραχθεί αλλά και η χρονολογία της παραγωγής.
ζ) οι τάσεις της αγοράς
η) η ταύτιση κάποιου προσώπου με συγκεκριμένο ρολόι

Κάθε μία από τις παραπάνω παραμέτρους χρειάζεται ανάλυση...

Θεωρώ ότι για κάποιον επαγγελματία μπορεί να θεωρηθεί ως επένδυση και μάλιστα βραχυπρόθεσμη, αντιθέτως για οποιονδήποτε άλλο , ίσως ναι , ίσως και όχι .Και στην περίπτωση την 2η που θεωρηθεί επένδυση θα είναι αποτέλεσμα κυρίως τύχης αλλά και αφού έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την αγορά.

Είναι λάθος κατ' εμέ η αγορά ρολογιού με το σκεπτικό της τυχόν μελλοντικής - μακροπρόθεσμα - επίτευξης κέρδους , μεγάλου ή μικρού, μέσω της πώλησης αυτού.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουάριος 26, 2017, 17:52:34 μμ »
Θεωρώ ότι για κάποιον επαγγελματία μπορεί να θεωρηθεί ως επένδυση και μάλιστα βραχυπρόθεσμη, αντιθέτως για οποιονδήποτε άλλο , ίσως ναι , ίσως και όχι .Και στην περίπτωση την 2η που θεωρηθεί επένδυση θα είναι αποτέλεσμα κυρίως τύχης αλλά και αφού έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την αγορά.

Είναι λάθος κατ' εμέ η αγορά ρολογιού με το σκεπτικό της τυχόν μελλοντικής - μακροπρόθεσμα - επίτευξης κέρδους , μεγάλου ή μικρού, μέσω της πώλησης αυτού
.

καπως ετσι
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουάριος 26, 2017, 23:45:53 μμ »

Αλλά όταν έχεις οικογένεια, πρέπει να οργανώνεις μακροπρόθεσμα και να δημιουργείς "περιβάλλον" για το αύριο, ασχέτως αν το αύριο είναι μη προβλέψιμο.

Αν όλοι "αγνοούσαμε" το αύριο, δεν θα υπήρχε ΤΙΠΟΤΑ.

Δεν θα έπαιρνες σπίτι, αυτοκίνητο, πλυντήριο, διακοπές, δεν θα υπήρχε ΙΚΑ , σύκα, μίκα, κλπ.

Υπάρχουν οικονομικά συστήματα που επενδύουν την ύπαρξή τους στην σκέψη του αύριο. Και το αύριο, είναι το σήμερα του αύριο.

Επανέρχομαι, με προσπάθεια να "αποτυπώσω" τις σκέψεις / συνθήκες.

Το "αύριο", απασχολεί όλους τους λογικούς, και σε αυτό, κτίζονται τα δύο ακραία κοινωνικά συστήματα.

α. Πλήρης κάλυψη των καθημερινών / αυριανών αναγκών από το κράτος, άρα ουδεμία αποταμίευση, συνεπως οδηγείσαι σε ανάλωση των "επιούσιων   άρτων", αμα τη αποκτήσει, που κάπου, στην κυριολεξία ήταν / είναι άρτος και μόνον  ;)

Εδώ έχουμε 2 κύριες εφαρμογές. 1η πχ Κορέα, και παρόμοιες, όπου σου δίνουμε ότι ΕΜΕΙΣ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ότι χρειάζεσαι, και μέχρι εκεί, οπότε δεν υπάρχουν χοντροί, μόνον αποσκελετωμένοι, χωρίς δόντια, και 2η, Αμοίβεσαι μεν για την εργασία σου ελεύθερα και αρκετά, φορολογούμενος όμως βαριά, αλλά και όλες οι κοινωνικές ανάγκες ( παιδεία, υγεία, κλπ ), είναι καλυμμένες και εγγυημένες, οπότε, ότι περισσεύει από τον μισθό, που πάντα  περισσεύει, μην το πιείς σε ποτά, αλλα, πάρε ρόλεχ, πήγαινε διακοπές στην Κρήτη, Ρόδο, κλπ. αρα, κατανάλωσε, κίνησε την αγορά, δημιούργησε πλούτο και στους άλλους, και με την ευκαιρία, ...............αρπάζουμε και εμείς κάτι επιπλέον από τους φόρους στα καταναλισκόμενα είδη. Υγιής προσέγγιση κράτους / κοινωνίας.

β. Παντελής απουσία "κοινωνικού" κράτους, 'αρα δούλεψε, και κάνε ασφάλεια, αποταμίευσε για να έχεις, πλήρωσε για μόρφωση, για υγεία, κλπ, όπου το χρήμα κερδίζεται μεν, αλλά καταναλώνεται στην καθημερινότητα, νοίκι, εκπαίδευση, αλλα και "αποταμιεύεται" για μελλοντική χρήση, οπότε οι τράπεζες, οι μεγαλύτεροι νταβατζήδες, δίνουν το χρήμα σου σε άλλους, με "ενοίκιο", υποστηρίζοντας την ανάπτυξη μεν, αλλά κερδίζοντας από τον ιδρώτα των άλλων.

Μέσα σε αυτά τα συστήματα, και εφόσον υπάρχει αγορά ( δηλαδή ελεύθερη διακίνηση αγαθών και ανταλλακτικών μέσων ( χρήμα), μπορεί και κάποιος να "επενδύσει", ή έστω να αποκτήσει κάτι, που ίσως στο μέλλον, αποδώσει κάτι σαν να ήταν "επένδυση", και ενώ εκκινεί σαν κάλυψη μιας ανάγκης, έστω και "τραβηγμένης", συν τω χρόνω και τις συνθήκες, καταλήγει σε "επένδυση".

ΚΑι οι υγιείς αγορές, φαίνονται από την πληθώρα αυτών των "επενδύσεων" που διακινούν. Οταν έχεις αντικείμενα 40-50-90-120 ετών, σημαίνει ότι για τα αντίστοιχα χρόνια, οι "πολίτες" ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ  να αποκτούν και κάποια αντικείμενα. Αρα, η  "οικονομία" τους ήταν μη χειραγωγημένη.

Και για να πάρω εγώ, ένα Χ με την προοπτική της επενδυσης, σημαίνει ότι ΕΥΗΜΕΡΩ, μου περισσεύουν απο την καθημερινότητα, και ψάχνω να τοποθετήσω, για να αποκομίσω κέρδος, που σε άλλους κόσμους ούτε περισσεύει, ( στην πραγματικοτητα δεν επαρκεί ), ή που απαγορεύεται το κέρδος, ή ακόμα και η ιδιοκτησία.

Αν τα αγαθά του καπιταλισμού απαγορεύονται, ή η αμοιβή είναι τόση που δεν αρκεί για να ζήσεις, ποιός κάνει επένδυση ?

Από τα ανωτέρω, μπορεί να καταλάβει κάποιος, ποιός μπορεί να επενδύσει ( αυτός που έχει περίσσευμα), σε τι αντικείμενα μπορεί να επενδύσει ( αυτά που διακινούνται εκεί που ζει ), και πως μπορεί να αποκομίσει κέρδος ( και κάποιοι άλλοι έχουν περίσσευμα, και θέλουν να αποκτήσουν ).

Ολα τα ανωτέρω, εφαρμόζονται καί στα ρολόγια.  ;)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Evangelos

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουάριος 27, 2017, 01:56:59 πμ »
τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και οι ανάλυσεις είναι για τους μικροβιολόγους,

για βραχυπροθεσμη επένδυση αγοράζουμε μεταχειρισμένα ή από αεροδρόμια για να γλιτώσουμε φόρο και πάντα διαπραγματευόμαστε σαν να μην υπαρχει αύριο! απ'όσο ξέρω το κέρδος +- παίζει στα 37-40% στα ατσάλια και στα 50% στα χρυσά, προσωπικά έχουν περάσει από τα χέρια μου 11 ρολόγια αξίας από 800 ευρώ μέχρι 17.000 και για κανένα δεν πλήρωσα τιμή λιανικής, για κανέναν λόγο, η μεγαλύτερη διάρκεια διαπραγμάτευσης μου πήρε 3 εργάσιμες μέρες. Η μεγαλύτερη έκπτωση που χω πετύχει είναι -25% στο reverso και -23% στο speedmaster.

όποιος βλέπει Archie εδώ μέσα θα ξέρει, retail is for suckers.

Για μακροπρόθεσμη επένδυση αγοράζουμε Rolex και Patek μόνο. μόνο αυτά τα 2 έχουν ψηλές τιμές στις αντίκες.

όλοι όσοι δεν συμφωνείτε με αυτό να φανταστώ αγοράζετε για την τρέλα σας και δεν σας ενδιαφέρει να πουλάτε και να αγοράζετε, και καλά κάνετε αλλά αυτό το ποστ δεν γράφτηκε για εσάς.

Επίσης, τα ρολόγια είναι πόρωση κι ευτυχώς ή δυστυχώς είναι προτεραιότητα Β, Ζ,  κ.ο.κ., γι' αυτό κι καθ' όλη την διάρκεια που μιλάμε γι' αυτά  υποθέτουμε πως η ευημερία είναι δεδομένη, ειδάλλως κλείνουμε τον καβουρδiστήρι και πάμε να βγάλουμε κι άλλα λεφτά!!!

Ευάγγελος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
The impediment to action advances action. What stands in the way becomes the way

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουάριος 27, 2017, 02:03:51 πμ »
Για μακροπρόθεσμη επένδυση αγοράζουμε Rolex και Patek μόνο. μόνο αυτά τα 2 έχουν ψηλές τιμές στις αντίκες.
Είναι μια αλήθεια αυτό.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions